kolik bebekler icin deneyimleriniz

violety

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
77
5
36
İstanbul
Merhabalar arkadaslar 50 gunluk bir bebegim ve kolikten muzdaribim.gaz sancisi ve akabinde kipkirmizi olana kadar aglamalar:( fon makinadi kismen rahatlatiyo etkisi kisa sureli oluyo.gaz icin nurse harveys kullaniyorum ama cok etkili mi anlayamiyorum gazini cikarsada aglamalari bitmiyo.lutfen bu kolik icin bebeginize iyi gelen seyler neler.gaz icin kullandiklariniz yardimci olur musunuz?

Merhabalar arkadaslar 50 gunluk bir bebegim ve kolikten muzdaribim.gaz sancisi ve akabinde kipkirmizi olana kadar aglamalar:( fon makinadi kismen rahatlatiyo etkisi kisa sureli oluyo.gaz icin nurse harveys kullaniyorum ama cok etkili mi anlayamiyorum gazini cikarsada aglamalari bitmiyo.lutfen bu kolik icin bebeginize iyi gelen seyler neler.gaz icin kullandiklariniz yardimci olur musunuz?

Sab simplex kullanmıştık. Debridat şurup ama bi faydasını gördüğümüzü düşünmüyorum. Dr 3 aylık olduğunda bağırsakları gelişince anca atlatırsınız demişti. Gerçekten öyle oldu. Biz üç aydan sonra rahatladık.

Canim oncelikle bebeginiz hayirli olsun bizde kolikten cok cektik 4,5aylik kizim ama hala ara ara tutuyo sancilarimiz hele ilk 4 ay 14 saat uyumadigini agladigini bilirim cok zor oluyo denemedigimiz hicbirsey kalmadi oncelikle bebegin belden asagisini sicak tutmalisin ilac olarak sab simplex kullandim ayni zamanda humana rezene cayi icirdim gunde 3 kere ayni zamanda her altini actigimda karnini elma ve badem yagiyla ovdum ozellikle bosluklarini ovmani tavsiye ederim biz ilk 2 ayi bu sekilde gecirdik ve kesinlikle cok faydasini gorduk 2.ayin sonlaarina dogru bio gaila diye bi damla onerdi doktorumuz ve hem sab hemde bio gailayi kullanmaya basladik artik ovmaya gerek kalmiyo bio gailanin cok buyuk bi olcude faydasini gorduk kesinle busekilde yaparsan memnun kalicagini dusunuyorum birde unutmadan 2 gunde bi kuvetine iliktan birasdaha sicak su doldurup icerisinde 15 dakika kadar bekletip sonra yikadim gecesi rahat uyuyodu sizdede ise yariycani dusunuyorum

Tesekkur ederim oncelikle vakit ayirip cevap verdiginiz icin.biz biogaia adli ilaca yeni basladik bugun ikinci gun bakalim.krizleri iyiden iyiye geceye hatta geceden sabaha karsi donmeye basladi.cok zor uykusuzluktan gozletimin ici kipkirmizi.onceleti fon makinasi sakinlestiriyordu simdi cok cekmiyor ilgisini.nurse harveys adli surubu kullaniyorum.yikayip yatirayim dedim hic orali degil offf of cok zormus kolik cooook.

Allah yardımcınız olsun. 7.5 aylık bebegimin kolik krizleri 6 aylıkken hafifledi. Kabus dolu geceler, kucakta sabaha kadar gezdirmeler bitmeyecek sandım. Fön makinası sabaha kadar calisirdi. Nurse harvey, zinco, subsimplex, elma yağı ile masaj, uyumadan önce banyo, kolic bebekler için müzikler hepsini tek tek denedik. Tek fayda gördüğüm şey sac kurutma makinasi sesiyle kolumun üzerine yüzüstü yatırıp saatlerce gezdirmekti. Akşam hava kararınca başlayan krizler gece yarısı bitiyordu. Bir de çok karşı olmama rağmen carsafta sallayinca ara veriyordu ağlamaya. Şimdi çingene salincagi yaptık duvardan duvara odasına rahat ettik. Gaz sancisi ve kolik farkli tanimlar. Kolik için gerekli olan sabır ve zaman.. Bebegin gelisimi ile geçecek bir dönem. Çook yorucu, fiziksel ve ruhsal yipratici bir süreç. Hep dua ediyorum kolikli bebek annelerine. Allah güç kuvvet versin canim size de insallah.

Tesekkur ederim oncelikle vakit ayirip cevap verdiginiz icin.biz biogaia adli ilaca yeni basladik bugun ikinci gun bakalim.krizleri iyiden iyiye geceye hatta geceden sabaha karsi donmeye basladi.cok zor uykusuzluktan gozletimin ici kipkirmizi.onceleti fon makinasi sakinlestiriyordu simdi cok cekmiyor ilgisini.nurse harveys adli surubu kullaniyorum.yikayip yatirayim dedim hic orali degil offf of cok zormus kolik cooook.

Malesef cok zor canim sabir diliyorum sana bende cok cektim bio gaila gercekten cok etkili bi ilac kullanmana sevindim sancilari azalicak insallah hayirlisiyla birde bi tavsiye daha veriyim ben kizimi aksam 10 11 gibi yikiyip yatiriyorum banyonun vermis oldugu rahatlikla gece boyunca cok rahat uyuyo gunduz yikamasan senin icin daha iyiolur

Ahhh canim bu kolik icin yazsan roman olur herkes muzdarip. Nurse harveys bende kullandim ama aglamalari bitmedi tekrar doktora goturduk nurse kabiz yapar verme dedi debridat surup verdi bebegim rahatladi hem kakasida daha duzene girdi ama 3 ay bitene kadar kullandik o surubu simdi rahatiz sukur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızım gaz çıkaramadığında oto koltuğuna (pusete) oturtuyoruz.vücuda verdiği şekilden sanırım daha rahat gaz çıkarup rahatlıyor. saç kurutma mak. ve süpürgenin sesiyle sallaya sallaya uyuturduk bi de.

Merhaba, bende nurse harveys kullanıyorum ama bunun yanısıra 3-4 gündür muskat kullanıyorum ve galiba iyi geliyor. Muskatı rendeleyip abne sütünde iyice eritip günde 1 çay kaşığı veriyorum. Fön makinesi çok iyi geliyor. Birde buziki orhan yada osman kolik bebekler için cd yapmış, dün gece onunla uyuduk rahatladı. Umarım sizde de işe yarar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bebegim ikinci ayini dolduruyor yarin.bir hafta kadar annemde kaldim inanilmaz duzene girdi.dun evime dondum ve kabus geri dondu.tebdili mekanda ferahlik vardir derlerdi dogruymus.annemde bir hafta kaldim bu kez kayinvalidem alinmis bu cocuk bizi unutmus tanimiyo diye tutturdu.kayinvalide ve gorumceyle ayni binada oturmamin dezavantajlari :( ben bebegimin kolik derdindeyim onlar baska dertlerde off of.su cd'yi deneyeyim bir de.tesekkur ediyorum hepinize cevap verdiginuz icin en azindan yalniz olmadigimi anliyorum.bir de su kayinvalidem ve gorumcemlere kolik diye bir rahatsizlik olduguna inandirabilsem onlar bu cocugun badka bi detdi var diye tutturuyorlar.baska dert olsa hep ayni saatlerde baslar mi :( anlatamiyorum

Bebegim ikinci ayini dolduruyor yarin.bir hafta kadar annemde kaldim inanilmaz duzene girdi.dun evime dondum ve kabus geri dondu.tebdili mekanda ferahlik vardir derlerdi dogruymus.annemde bir hafta kaldim bu kez kayinvalidem alinmis bu cocuk bizi unutmus tanimiyo diye tutturdu.kayinvalide ve gorumceyle ayni binada oturmamin dezavantajlari :( ben bebegimin kolik derdindeyim onlar baska dertlerde off of.su cd'yi deneyeyim bir de.tesekkur ediyorum hepinize cevap verdiginuz icin en azindan yalniz olmadigimi anliyorum.bir de su kayinvalidem ve gorumcemlere kolik diye bir rahatsizlik olduguna inandirabilsem onlar bu cocugun badka bi detdi var diye tutturuyorlar.baska dert olsa hep ayni saatlerde baslar mi :( anlatamiyorum

Öncelikle Allah bagıslasın yorum yapmadan gecemedım benım kızımda oyleydı bn bır yıl cektım onla aglıyordum hıcbırsey fayda etmedı en pahalı damlalar avrupa damlalar neleer neler karnına kara lahanamı koymadık yaglayıp off gecmedı arkadasım bn cektım gece gunduz dr artık getırme dıyodu cocugu en son lağman yaptı dr bnden bıktı evde sende yap dedı şırınganın içine kaynatılup ılıtılan su bırazda hakıkı zeytınyagı bebişimin poposuna sıkıp bıraz altını kapatıyodum köpüklü köpüklü pırtlıyodu kakayla bırlıkte kımsenın yanında yapma yadırgıyorlar onemseme bırdee bu da dr tavsıyem derece varya ates olcen poposunun deliğine hafıfce acarak havasını al pıııst dıye 😀komık ama ınan rahatlıycaksın bunuda yalnızken yap sımdı kızım buyudu 4 yasında kolik molik kalmadı kolay gelsın

Öncelikle Allah bagıslasın yorum yapmadan gecemedım benım kızımda oyleydı bn bır yıl cektım onla aglıyordum hıcbırsey fayda etmedı en pahalı damlalar avrupa damlalar neleer neler karnına kara lahanamı koymadık yaglayıp off gecmedı arkadasım bn cektım gece gunduz dr artık getırme dıyodu cocugu en son lağman yaptı dr bnden bıktı evde sende yap dedı şırınganın içine kaynatılup ılıtılan su bırazda hakıkı zeytınyagı bebişimin poposuna sıkıp bıraz altını kapatıyodum köpüklü köpüklü pırtlıyodu kakayla bırlıkte kımsenın yanında yapma yadırgıyorlar onemseme bırdee bu da dr tavsıyem derece varya ates olcen poposunun deliğine hafıfce acarak havasını al pıııst dıye 😀komık ama ınan rahatlıycaksın bunuda yalnızken yap sımdı kızım buyudu 4 yasında kolik molik kalmadı kolay gelsın

Arkadasim bahsettigin yontemleri bende yapmistim gercekten faydasini gordum bende tavsiye ederim

Valla degisikmis yontemler benim korkum hep bu tur yontemlere alismasi yani disaridan makata mudahaleyle rahatlamasi.kendi yapsin istiyorum fakat o da zor.

Mahallenin en mutlu bebeği kitabında doktor 5 ana prensiple bebekleri sakinleştirin diyor;

1- kumdaklama
2-şişşşşş sesi yada fön vs
3- yan yada yüzü koyun yatırma
4- emzik yada emme
5-sallama ( hiç korkmayın alışmıyolar)

Onları anne karnını taklit ederek sakinleştirin dıyor 3 ay boyunca .

Ahh ahhh canım yaa 3.aydan sonra kısmen rahatlicaksin 6.aydan sonra da kabızlık cekiceksin kolik bi anne için resmen imtihan...
Nurse harverys ii bi ilaç gerçekten düzenli olarak kullanmak önemli. Sub simpleks damla da ii... ama bunlardan mucize beklemiceksin...
Kucağına alıp şarkı söylemeyi dene sallayarak kısa yürüyüşe çıkabilirsiniz kanguru veya arabayla...
Benim oğlum 7aylik hala çekiyoruz zaman zaman ve arabasinda uyuyo evin içinde pusetle geziyoruz onda uyuyo...
En zor o ilk 3ayki bogulurcasina ağlama sendromu bitti bi de uyumuyo kolikli bebek çıt sesine göz açıyor müzikle uyut ya da fon makinesi işte inan başka çözüm yok bu bi süreç ve cekiceksin mecbur...

ßůšr@

Çörek otu kaynat damla damla ver bi de rezene çayı kesinlikle tavsiye ederim milupanin bi dene uyuo ve sancisi azaliyo....

ßůšr@

Çörek otu kaynat damla damla ver bi de rezene çayı kesinlikle tavsiye ederim milupanin bi dene uyuo ve sancisi azaliyo....

ßůšr@

Cok tesekkur ederim canim ya.milupanin rezene cayindan korkuyorum ona vermeye dogrusu seker var icinde ve seker bebegin karacigerinden 1,5yilda atilamiyormus :( sallamak,pis pislamak benim memem kucagim daha sakinlestiriyor ok ama her an meme veremiyorsun.sanirim basa gelen cekilir deyip ayini doldurmaya calisicaz.3ayimiz 21inde doluyo umarim duzene girer :( normalde mizacim sabirsiz ve sinirlidir ama sinir bile olmuyo uzuntuden :(

Cok tesekkur ederim canim ya.milupanin rezene cayindan korkuyorum ona vermeye dogrusu seker var icinde ve seker bebegin karacigerinden 1,5yilda atilamiyormus :( sallamak,pis pislamak benim memem kucagim daha sakinlestiriyor ok ama her an meme veremiyorsun.sanirim basa gelen cekilir deyip ayini doldurmaya calisicaz.3ayimiz 21inde doluyo umarim duzene girer :( normalde mizacim sabirsiz ve sinirlidir ama sinir bile olmuyo uzuntuden :(

O da başka bi sorun evet ama yapck bişe yk...
Ben agladikca emzirdim emzirdikce de gazını çıkarmaya çalıştm...
Emerken uyusa bile mutlaka gazını çıkar birikince daha kötü oluyo ben bırak 2saati saat başını bulmuyodu emzirmem...
1cay kasigi Kimyona yarm bardak su kaynatiliyo bi d bizim sağlık ocağı ebemiz söylemişti...denemk istersen....
Rezeneyi ot olarak alablirsin aktardan dr bi sakıncası yok demişti...
Anason da kullanılabilir.
Ama 3 aydan snra kısmen rahatlicksindir...

ßůšr@

Back
X