Kolları morarmış şiddet uyguluyor..😢

Tanıştırma barıştırma kısmına girmek istemiyorum. Ama iki kişi ayrılmışsa bir sorun vardır ki ayrılmışlardır, onları barışmaya zorlamayın demek istiyorum başka okuyacak ve bu durumla karşılaşabilecek insanlar için.

Size anlattıysa yardım istemektir bu. İnsanlar yardım alabilmek için anlatırlar. İkna edin de boşanmalarını sağlayın, kurtarın kadını.
Ha anlatıp dert yanayım ama kimse karışmasın ilişkime diyorsa o konuda bir şey diyemem. O zaman da boşanmayacaksan şikayet de etme deyin.
Şahsen gelip bana dayak yiyorum diye ağlayıp sonra dönüp evine gidecek kadını bir daha dinlemem. Onu biraz sarsın da kendine gelsin. Aman kimse duymasın da ben dayak yemeye devam edeyim ne demek?

Kessinlikle boşanmayı düşünmüyorum sadece içim çok doldu anlatmak istedim dedi.. biraz zamana ihtiyacım var dedi..
Annem hasta ona bunları yaşatamam dedi..
Ama benim içim içimi yiyor 😭

O akrabanız olan musveddeyi alıp kenara
Ben sana güvendim arkadaşımla evlenmene aracı oldum senin bu yaptığın erkeklik mi diyeceksin?
Kızın anlattığını soylemeyeceksin ben gördüm kolunu diyeceksin.
Nasıl evlenmene aracı olduysam boşanmaya da aracı olurum diyeceksin.
Ağzımı bozmak istemiyorum gerçekten çok üzüldüm kadına 😔
Tesadüf eseri kolundaki morlukları gördüğünü söylerek bu şiddeti meydana çıkarması çok mantıklı. Hatta kızın annesine de olayı bu şekilde anlatabilir. Bence şiddet gizli kalmamalı.

Kessinlikle boşanmayı düşünmüyorum sadece içim çok doldu anlatmak istedim dedi.. biraz zamana ihtiyacım var dedi..
Ya bu şiddet gören, aldatılan kadınların aileleride hep hasta, duysalar dayanamazlar oluyor
Asıl kadın kızının şiddet gördüğünü ve bunu sakladığını bile felç geçirir

Hastalanmış anladığım kadarıyla. Bir psikologa götürmekle işe baslayabilirsiniz.

Boyle seylere hic ön ayak olmamak lazim aslında. Ama madem olunmuş ben gidet annesine soylerdim.

Ya bu şiddet gören, aldatılan kadınların aileleride hep hasta, duysalar dayanamazlar oluyor
Asıl kadın kızının şiddet gördüğünü ve bunu sakladığını bile felç geçirir

Hiç unutmuyorum burada bir üye boşanamam babam guatr hastası yazmıştı. Artık guatr ne alakaysa

Merhaba arkadaşlar..
Benim yakın bir arkadaşım var ve çok güvendiğim bir akrabam ile yıllar önce tanıştırdim evlendiler..
Sevgiliyken bir kaç kez küstüler ben araya girdim barıştırdım..
Bugün çok pişmanım araya girdigim için oysa çok güveniyordum akrabama..
Gelin bize geldi abla bana eşim şiddet uyguluyor dedi moraran kolunu bacağını gösterdi ağladı durdu.. şok oldum..
Ne demek gerek bilemedim kendimi çok suçlu hissediyorum..
Eşi ile konuşayım dedim yok abla kimse bilmesin sakın annemler duyarsa üzülür vs vs dedi.. Çok çaresiz hissediyorum çok suçlu hissediyorum.. Ne yapmam gerek bilmiyorum.. kimseye sebep olmamak lazımmış oysa ben mutlu olsunlar istedim..
Işin ilginç yani her gün inst da aşk lı foto lar paylaşır bu gelin..
Görünce morluklari gözlerime inanamadım..
Söyledim de peki o instg fotolar ne öyle neden kendini kandırıyorsun dedim...
Abla annem bilmesin mutsuz olduğumu dedi..
Sizce ben ne yapayım çok şaşkın üzgün çaresiz hissediyorum..
Karışmasam şiddet devam edecektir..
Karışsam abla sakın belli etme bildiğini eşine bile deme nolur dedi.. bende bilemedim size danışmak istedim.. fikirleriniz benim için önemli..
Kendinizi suçlamanın bir anlamı yok siz karşıdakinin şiddet eğilimli biri olduğunu nerden bilecektiniz ki.
Öncelikle geline şiddet görmesinin doğru bişey olmadığını ailesinin üzülmesini önemsiyorsa buna bu aşamada gerekli şeylerin yapması gerektiğini ileride eşi kendisine daha kötü şeyler yaptığında ailesinin daha çok üzüleceğini neden kızımızın derdini anlamadık diye kahrolacağını söyleyin.

Hiç unutmuyorum burada bir üye boşanamam babam guatr hastası yazmıştı. Artık guatr ne alakaysa
Büyük konuşmak istemem hiç ama stockholm sendromu olduğunu düşünüyorum böyle kişilerde. Celladına aşık kadınlar ne yazık ki. Psikolojik olarak kendileri de eşleri de hasta.

Bu devirde kimseyi biriyle tanıştırmamak lazım. adamla konuşsan neden söyledin diye daha kötü darp etmeyeceği ne malum. tek çözüm bayanı ayrılmaya yada derdini ailesiyle paylaşmaya ikna etmek malesef.

Büyük konuşmak istemem hiç ama stockholm sendromu olduğunu düşünüyorum böyle kişilerde. Celladına aşık kadınlar ne yazık ki. Psikolojik olarak kendileri de eşleri de hasta.

Maalesef öyle. Düzen bozma korkusu mu Stockholm sendromu mu toplum baskısından korkmak mı bilmiyorum hepsi de olabilir ama hep mantıklı/mantıksız hep bir bahane var boşanmamak için. Kendilerini de inandırıyorlar söyledikleri yalana

Darp raporu alır , anasını babasını ararım.
Kimse kimseye lütfen aracı olmasın yaw. Valla gidip tinderdan bulup evlensinler daha iyi.

ISSIZZ ISSIZZ senin adına çok üzüldüm ..arkadaşın senin sırtına kocaman bir yük bırakmış... kendisi hafiflememiş seni de çok bunaltıcı bir duruma çekmiş😔 Senden yardım istese ..ne yapabilirim diye fikrini sorsa neyse ama şiddete uğradığının izlerini sana gösterip ertesi gün sosyal medyadan "aşşkım" temalı paylaşımlar yapması senin iyice elini kolunu bağlıyordur.

Akrabınızın annesi-babası nasıl insanlar? Kız size bişey söylemedi, siz tesadüfen gördünüz ama karı-koca ilişkisine direkt karışmak doğru olmaz diye ebeveynlerine söylediniz adamı uyarsalar diye bir senaryo yazsak tutar mı? Yoksa oğlumuz yapmaz, yapmışsada gelin çıldırttıki yaptı diyecek insanlar mı? Adamın anası babasıda düzeltemeyecekse kızın ailesine söylerdim ben. Benimde annem yeni ameliyat oldu, eşimin bana şiddet uyguladığını bilse serumun hortumlarıyla boğar adamı. Annem üzülmesin diye anneye en büyük acıyı yaşatacak arkadaşınız, farkında değil.

Darp raporu almaya konu sahibi mi gidecek?
Yol iz bilmeyen biriyse ya da manevi bir desteğe ihtiyacı varsa ben giderdim yanında ya. :110:
Ne bileyim sokakta tanımadığım bir kadını ağlarken görsem utanmasam gidip sorasım geliyor da tersler diye yapamıyorum.
Ama rica edilse hastaneye giderdim beraber, ne olacak ki?

Yol iz bilmeyen biriyse ya da manevi bir desteğe ihtiyacı varsa ben giderdim yanında ya. :110:
Ne bileyim sokakta tanımadığım bir kadını ağlarken görsem utanmasam gidip sorasım geliyor da tersler diye yapamıyorum.
Ama rica edilse hastaneye giderdim beraber, ne olacak ki?
Ama konudaki kadın "yol iz bilmeyip yardım arayışında olan bir insan" değil.Bu gün kadın fiziksel şiddet gördüğünde o ortamda polis olsa süreci başlatırken kadına "şikayetçi misiniz?" diye soracak.Kadın şikayetçi değilse kim ne yapsın?

Back
X