Kolları morarmış şiddet uyguluyor..😢

Çok üzüldüm kiza ya çok yazik. İnşallah kurtulur pislik kocasından ama kimseye soylemenizi istemiyosa nasıl yardim edeceksiniz onu bilemedim. En azindan darp raporu alsin gerekirse uzaklaştırma karari cikartsin bir sure bosanmaya karar verdiyse tabi. Yok ben bosanmam diyosa yapacak birsey yok maalesef

Size söylediğiniz duyarsa şiddetin boyutunu dozunu arttıracaktır o insan müsveddesi. Karısının böyle “aman ailem duymasın” diye pısıp kalması onu iyice arşa çıkartıyor belli ki. Duysun ailesi ya duysun da kızlarının arkasında dursunlar. Ana babasının fiske vurmaya kıyamadığı kızına elin oğlu kocası dahi olsa ne hakla el kaldırıyor ? Madem duyulmasını istemiyor, sizden bir yardım istemiyor size niye gelip söylüyor?

bence kadının güçlenmesi gerek, o böyle pısıp kaldıkça ailesi duysa ne olacak ki? ben seviyorum, inanıyorum bir daha yapmaz diyerek geri dönecek muhtemelen. ha ailesinin güçlü durup kendisine destek çıkabileceğini düşünse o da daha güçlü dururdu, böyle bir kısır döngü işte...
sizin duruşunuz net olmalı, bunun kabul edilebilir, basit, sıradan bir durum olmadığını sözünüzle, duruşunuzla vermelisiniz. yapması gerekenler konusunda bilgilendirin ve destek olacağınızı (olacaksanız) belirtin. destk alabileceği kurumlarla lgili bilgi verin. endişelerine çözüm yolları sunabilir, araştırmasına yardım edebilirsiniz. bunun dışında kadına rağmen yapılabilecek şey ihbar etmek ama o da kadın şikayetçi olmazsa bir işe yaramıyor ne yazık ki.

zamanında bir arkadaşım eşiden şiddet gördüğünü anlattı, şok oldum. boşanması ve şikayetçi olması için resmen ısrar ettim. avukat buldum, psikolog görüşmesi ayarladım, resmen onu ona rağmen kurtarmaya çalıştım. sonuç: eşi olacak hödük beni ve avukatı yuvasını yıkmaya çalışmakla itham etti, öldürmekle tehdit etti, o tehdit ederken korumaya çalıştığım kadın yanındaydı ve biz evliliğimize şans vereceğiz dedi. kimseyi (yetişkinse) ona rağmen kurtaramıyorsun, bunu öğrendim. o yüzden yapılabilecek tek şey kadını güçlendirmek için desteklemek gibi geliyor bana. biz adam tehdit ettiği için şikayetçi olduk falan ama henüz bi sonuç yok, bakalım.

Karışmayın. Sizden yardım istememiş ki. Ha dese ki ben boşanmak istiyorum ne yapayım o zaman tamam yapın elinizden geleni. Kurtulmak isteyen insanı kurtarırsınız ama sizin arkadaş kimse bilmesin istiyor. Sihirli değnekle bu adam düzelmeyeceğine göre bu koşullar altında yapabileceğiniz bir şey yok. Birilerinin tanışmasına vesile olabilirsiniz neticede evlilik kararını onlar vermiş, sizin bir suçunuz yok. Sadece şöyle bir ders çıkartabilirsiniz kimseye kefil olmayın. Ben en yakın arkadaşıma bile kefil olmam çünkü ben onun arkadaşlığını bilirim, sevgilisine-eşine nasıl olduğunu bilmem ki. Orasını sadece yaşayan kişi bilir
Morlukları göstermesi içten içe bir yardım çığlığı degil mi? Şiddet gördüğü için sağlıklı düşünmüyor olabilir. Veya baskı korku olabilir üzerinde. Ya ilerde daha kötü bir şey yaparsa?

Merhaba arkadaşlar..
Benim yakın bir arkadaşım var ve çok güvendiğim bir akrabam ile yıllar önce tanıştırdim evlendiler..
Sevgiliyken bir kaç kez küstüler ben araya girdim barıştırdım..
Bugün çok pişmanım araya girdigim için oysa çok güveniyordum akrabama..
Gelin bize geldi abla bana eşim şiddet uyguluyor dedi moraran kolunu bacağını gösterdi ağladı durdu.. şok oldum..
Ne demek gerek bilemedim kendimi çok suçlu hissediyorum..
Eşi ile konuşayım dedim yok abla kimse bilmesin sakın annemler duyarsa üzülür vs vs dedi.. Çok çaresiz hissediyorum çok suçlu hissediyorum.. Ne yapmam gerek bilmiyorum.. kimseye sebep olmamak lazımmış oysa ben mutlu olsunlar istedim..
Işin ilginç yani her gün inst da aşk lı foto lar paylaşır bu gelin..
Görünce morluklari gözlerime inanamadım..
Söyledim de peki o instg fotolar ne öyle neden kendini kandırıyorsun dedim...
Abla annem bilmesin mutsuz olduğumu dedi..
Sizce ben ne yapayım çok şaşkın üzgün çaresiz hissediyorum..
Karışmasam şiddet devam edecektir..
Karışsam abla sakın belli etme bildiğini eşine bile deme nolur dedi.. bende bilemedim size danışmak istedim.. fikirleriniz benim için önemli..
Çok yazık çok üzüldüm. Siz boşanmalarını destekleyin. Şiddet uygulayan hep uygular daha fazlası daha ilerisi olmadan. Madem biliyorsunuz arkasında durun ne olur kadınlarımız susmasın çok üzülüyorum çokkk😢😢😢

Morlukları göstermesi içten içe bir yardım çığlığı degil mi? Şiddet gördüğü için sağlıklı düşünmüyor olabilir. Veya baskı korku olabilir üzerinde. Ya ilerde daha kötü bir şey yaparsa?

Yoo değil. Yardım çığlığı ben boşanmak istiyorum, ben artık şiddet görmek istemiyorum, ne yapabilirim, sen bana nasıl yardım edebilirsin diyerek olur. O kız sadece derdini anlatıp içini döktü sonra da yine kocasının yanına döndü. Uzağa gitmeyelim çok gördük bu sitede sayfa sayfa yorum yazdığımız, adına üzüldüğümüz kadınların evliliklerine devam edişlerini. Adım kadar eminim konu sahibi bir hamle yapsa kötü olan taraf o olacak. Ben mi senden yardım istedim, karışmasaydın, ben kocamı seviyorum diyecek. Ortalık birbirine girdikten sonra kocasıyla devam edecek yine. Evet sağlıklı düşünemiyor, sağlıklı düşünse hala bu evliliğe devam etmez zaten. Siz şunu anlamıyorsunuz kurtulmak istemeyen insanı kimse kurtaramaz.

Yoo değil. Yardım çığlığı ben boşanmak istiyorum, ben artık şiddet görmek istemiyorum, ne yapabilirim, sen bana nasıl yardım edebilirsin diyerek olur. O kız sadece derdini anlatıp içini döktü sonra da yine kocasının yanına döndü. Uzağa gitmeyelim çok gördük bu sitede sayfa sayfa yorum yazdığımız, adına üzüldüğümüz kadınların evliliklerine devam edişlerini. Adım kadar eminim konu sahibi bir hamle yapsa kötü olan taraf o olacak. Ben mi senden yardım istedim, karışmasaydın, ben kocamı seviyorum diyecek. Ortalık birbirine girdikten sonra kocasıyla devam edecek yine. Evet sağlıklı düşünemiyor, sağlıklı düşünse hala bu evliliğe devam etmez zaten. Siz şunu anlamıyorsunuz kurtulmak istemeyen insanı kimse kurtaramaz.

Aynen sizin dediğiniz gibi kendisi ben onu seviyorum diyor boşanmayı düşünmüyorum diyor ve ertesi gün yine foto paylaşıyor çok mutlularmis gibi..
Zaten sevgili iken bana yalvar yakar yapardı abla hakana söyle konuş nolur barışalım.. ben onu çok seviyorum onsuz yaşayamam..
Bende barismalarına vesile olurdum ne bileyim evlenince nolacak..
Kesinlikle boşanmam diyor..
Hem annem üzülür duyarsa bak kimse bilmeyecek diyor..
Ben çok doldum paylaşmak istedim diyor..
Tabi ben öğrenince içime dert oldu..
O ertesi gün hayatına bişey olmamış gibi devam ediyor.. şaşkınım..

Merhaba arkadaşlar..
Benim yakın bir arkadaşım var ve çok güvendiğim bir akrabam ile yıllar önce tanıştırdim evlendiler..
Gelin bize geldi abla bana eşim şiddet uyguluyor dedi moraran kolunu bacağını gösterdi ağladı durdu.. şok oldum..
Eşi ile konuşayım dedim yok abla kimse bilmesin sakın annemler duyarsa üzülür vs vs dedi.. Çok çaresiz hissediyorum çok suçlu hissediyorum.. Ne yapmam gerek bilmiyorum.. kimseye sebep olmamak lazımmış oysa ben mutlu olsunlar istedim..
Karışsam abla sakın belli etme bildiğini eşine bile deme nolur dedi.. bende bilemedim size danışmak istedim.. fikirleriniz benim için önemli..
İşte en çok korktuğum şeydir, kimsenin arasıni yapmayacak,karismayacak en önemlisi evlilik gibi ciddi risk taşıyan bir kuruma ön ayak olunmayacak...
Darp raporu alınsın ölmeyi mi bekliyor bu kadın .Annem üzülmesin diye

Aynen sizin dediğiniz gibi kendisi ben onu seviyorum diyor boşanmayı düşünmüyorum diyor ve ertesi gün yine foto paylaşıyor çok mutlularmis gibi..
Zaten sevgili iken bana yalvar yakar yapardı abla hakana söyle konuş nolur barışalım.. ben onu çok seviyorum onsuz yaşayamam..
Bende barismalarına vesile olurdum ne bileyim evlenince nolacak..
Kesinlikle boşanmam diyor..
Hem annem üzülür duyarsa bak kimse bilmeyecek diyor..
Ben çok doldum paylaşmak istedim diyor..
Tabi ben öğrenince içime dert oldu..
O ertesi gün hayatına bişey olmamış gibi devam ediyor.. şaşkınım..

Keşke anlatmasaydı. Sizi de derdine ortak etti sonra hayatına devam ediyor. Benim de sorunlu evliliği olan bir arkadaşım var fiziksel şiddet yok ama psikolojik şiddet var. Anlatıp anlatıp evine gidiyor bir de diyor ki sana anlattım ya ferahladım. E ben ferahlamadım ama beni de derdine ortak etti, geceleri hep onu düşünüyorum. Sonra bakıyorum kocasıyla baş başa yemeğe gitmiş. Kocasına da kuruluyorum içten içe adamın bana yaptığı bir şey yok aslında. Sizin yapabileceğiniz tek şey arkadaşınızı ikna etmeye çalışmak, onun isteği dışında hiçbir şeye karışmanızı önermem. Yolun sonunda kötü olan siz olursunuz yoksa

sen tanistirmis olabilirsin ama evde dayak yiyip sus demedin .
cogu gereksiz askimli cicimli instagram paylasiminin altinda boyle seyler var malesef .
bence annesine durumu anlat , muhatemelen seninle kusecektir ama ailesinin desyegi ve akil vermesi ancak onu kendine getirebilir

Ben olsam karışmam. Herkesin kendi aklı var. Tanıştırdınız diye evliliklerinden siz sorumlu değilsiniz. Evlenme kararını veren de kendisi, şiddet gördüğü evliliğini devam ettiren de kendisi. Boşansın diye ailesine söylemek falan doğru değil. Onun adına siz de karar veremezsiniz ailesi de karar veremez. Kendi bileceği iş.
Yapabileceğiniz maksimum şey adamla kızın kolunda morluk gördüm vs şeklinde konuşmak. İşe yarar mı onu da bilmiyorum.

sen tanistirmis olabilirsin ama evde dayak yiyip sus demedin .
cogu gereksiz askimli cicimli instagram paylasiminin altinda boyle seyler var malesef .
bence annesine durumu anlat , muhatemelen seninle kusecektir ama ailesinin desyegi ve akil vermesi ancak onu kendine getirebilir

Söyledim ama istemiyor annesi hasta diye bilmesin üzülür.. zaten ben boşanmayı düşünmüyorum diyor..
Sadece içimi dökmek istedim artık doldum diyor.. biri ile paylaşmazsam patlayacağım diyor.. ayrıca ben onu çok seviyorum onsuz yaşayamam diyor.. benle konuştu ardından hafta sonu yine foto paylaştı..
Artık bütün instg bana sahte geliyor yalandan mutlu görünen dünya orası..

Merhaba arkadaşlar..
Sizin konuşmanızın ben çare olacağına inanmıyorum .Kadına bunu ailesi ile paylaşması için yardımcı olun.KADES i indirsin bir de cep telefonuna.Kendinizi suçlamayın sonuçta siz zorla evlendirmediniz tanışmaya vesile oldunuz, kararı veren onlar

Merhaba arkadaşlar..
Seven insan sevdiğine vurmaya kiyamaz kizi yanlız bulmuş belliki yanında olduğunu gösterirseniz cesaret edemez kiza destek çıkın bence yoksa akrabaniz daha ileri gider kiza zarar verir sizde kendinizi suçlamayın lütfen çünkü siz nerden bilecektiniz böyle olacağını insanlar farklıdır bazıları ise diger yüzünü saklarlar bu akrabanizda bence öyle yapmış

Ne kadar tanıyıp da aralarını yaptınız, ne kadar güvenip bir de barıştırdınız?

Kadını kurtarmak da size düşer. Birlikte gidip darp raporu alin.

Dövmek öldürmenin bir adim öncesi.

Daha büyük bir azap yasamamak icin mantikli adimlar atin.

Konuşup çozebileceginizi sanmaniz ayrica saçmalık.

Resmi kanıtlarınız olsun elinizde.
Kessinlikle katılıyorum

Back
X