- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çocukcagız 2 bacagını kaybetmısbence gecıcek bu gunler sabret canım
![]()
Bence özel psikologla görüşün.Terapi alıyor bile sayılmaz, hastanenin psikoloğu visit esnasında geliyor 5 dakika odadan hepimizi çıkarıp konuşup gidiyor. Özel olarak terapi henüz yok. Burdan çıktıktan sonra fizik tedavi merkezinde var ise eğer, ikna edicez umarım.
Kendini sana muhtac hissediyor.. Psikolojisi alt ust durumda sana bagli eger yardim etmesen cikamayacakti.. Ondan sana bunu yapmış kendide cok kayip vermis biraz onunkinin yaninda seninki ne ki diyecek o akliyla ama pismanda olmus gazilerde dogu gorevi yapan emniyet mensuplarinin genelinde bu var canim benim cok hatali ama lutfen psikolojik hem destek aldir hemde sen destek ol zor ama asicaksiniz allahin izniyle.. Yaptigi harekete cok uzuldum..
Bi ornek vereyim sana..Arkadasin bi tanesininde yunus polisti motorda dusup bacaklarini kirmisti uc yerinde platin vardi okadar yakisikli bi cocuk tu ki sevgilisine duzelme boyunca yapmadigini birakmadi sonra neden diye sordugumuzda ben daha kendime yetemiyorum kimsenin hayatinda olmak istemem hep bana bakicak omru boyunca dedi akli sira kizi kendinden sogutup ayrilmak istemis.. Birde bu boyuttan bak..
Senin konunu okuyunca hep o arkadasim gelir aklima dalip giderim hep o zmaanlara o yuzden vicdanini ayakta alkisliyorum..Haklısınız. O da haklı çok iyi biliyorum düşündüklerini. Sorun etmem yaptıklarını, ama üzüldüğüm keşke kendim olsam, ben çözebilirim bi şekilde, ben ona üzülüyorum, yaptı ama kendi benden daha çok üzüldü. Dağ gibi çakı gibi bakan bi adamın gözlerindeki o çaresizlik üzdü beni en çok.
Daha önce sevgilimle ilgili konu açmıştım. Hatırlarsınız, gazi olmuştu iki ayağını kaybetmişti. Hala hastanede bu arada.
Çalışıyorum ama iş çıkışında oraya gidiyorum, eve öyle geçiyorum. Dün gece orada kaldım, sabah işe oradan geldim. Akşam yanındayken sigara içmeye çıktım, geldim oturdum kitap okuyorum.
Kokusunu almış tutturdu bende sigara içicem diye, yarım saat inatlaştık, sonra kıyamadım tekerlekli sandalye getirdim, kaldırmak için elimi belinin altına sokup sol omzundan tutmam lazım, kollarında yanıkları var biraz, acıdı diye bağırdı, özür dilerim 2 saniye sık dişini oturunca biticek acısı dedim.
Kavga kıyamet oturttum çıkardım dışarı. Kapının önündeyiz.
Kaldırım gibi yüksek bi çıkıntı var ben oraya oturdum, onuda önüme çektim sigarayla çakmağıda kucağına koymuştum. Sigarayı aldım ağzıma koydum, yaksana hayatım dedim elimlede kapattım rüzgar var diye, çakmağı çaktı koluma tuttu al bak yanık nasıl acırmış anlarsın belki şimdi dedi, şok oldum sen naptığının farkındamısın kendine gel dedim, anlaman için yaptım şimdi anla dokununca nasıl oluyormuş dedi. Şu sigaranı iç hemen içeri giricez dedim.
İçeri girdik, yatırdım yatağa tv kumandasını eline verdim. Bende oturdum kitap okumaya devam ettim. Sürekli gözlerim dolu doluydu zaten, konuşmadım 1 saat sonra yanına çağırdı gittim oturdum yatağa özürler diledi neden böyle olduğunu biliyosun istiyosan şimdi git hakettim yaptıklarına rağmen nasıl yaptım sana bunu dedi yaktığı yeri defalarca öptü hemşireyi çağırdı krem sürdürdü, tamam düşünme oldu bitti uyu artık dedim öptüm oturdum koltuğa, uyudu zaten sonra tekrar açılmadı konu..
Sizden ne konuda akıl istiyorum bende bilmiyorum, ayrılma gitmeme gibi bi düşüncem kesinlikle yok, ama herhangi birşey yapabilirmiyim, davranışım mı yanlış, bu kadar sakin davranmam doğru mu?
Çok zor günler bekliyor sizi. Çok yıpranacaksınız umarım bu zorlu yolun sonunda aşkınız hala sizinle olur. tek verilecek tavsiye kendi başınıza aşmaya çalışmayın olacaktır
Merhaba yine ben. Daha önceki konunda da yazmıştım gazi eşiyim diye. Tıbbi tedavisi esnasında ve sonrasında terapi alacak sevgilin. Büyük ihtimal bir danışman gelip konuşmuştur bile ailesiyle. Gelmediyse bile gelecektir ama yine de sen bir araştır arada kaynamasın. Şu an fiziksel acıları daha ön planda ama yaralar bir iyileşsin alacağı terapinin faydalarını göreceksiniz. İkinci olarak yaptığı bu tip hareketlere karşı bu şekilde sessiz kalma. Sana çek git demiyorum ama sessiz kalırsan onun için daha kötü olur. Yaptığı her şeyi haklı görür ya da daha kötüsü engelli olduğu için senin ses çıkarmadığını düşünüp kendini kötü hisseder. Ona vereceğin tepkiler sağlam bir insana vereceğin tepkilerden farklı olmasın. Kendini farklı hissetmesin. Yoksa şiddetin boyutunu giderek artırabilir.
Sevgiliniz psikolojik destek alıyor mu?
Hayır, onun şu durumda hiç kimseye ihtiyacı yok. Kendine ihtiyacı var, kendini iyi hissetmeye ihtiyacı var.En büyük hatam bu sanırım, her konuda ben yaparım diye ortaya kendimi atıyorum, onun psikolojisine ben iyi gelirim sanıyordum ama yetmiyormuş belli ki.
Bence bu da yanlış.Evet aslında sorumun cevabı bu idi. Ben söylemeden anlamışsınız. Tepki veremedim kendime kızdım onun aldığı zarara bak benimkine bak dedim sustum oturdum. Görüştük evet, akşam üzeri visit vakti psikolog 5 dakika bütün odaları geziyor yakınları dışarı alarak. Fakat bu çok yeterli değil sanırım bizim için. Burda bir 10 gün kadar vaktimiz kaldı, daha sonra fizik tedavi için orda yatılı kalacağız.
Şanssızlığım şu ki ailesi böyle şeylerden çok anlayan insanlar değiller malesef, tıbbi işlemlerini elimden geldiğince ben çözmeye çalışıyorum, kızım biz bilemeyiz sen anlarsın iyisini bilirsin diye bana bırakıyorlar.
Tek istediğim herşey yolunda gibi hissedebilmesi, kötü eksik hissettirmemek, elimde olmadan daha sakin karşılıyorum.
Çok sabırlıyımdır normal şartlarda zaten, sabır hiç problem değil. Ben onun için üzülüyorum kendime değil, benim aldığım zarar onunkinin yanında hiç..
Daha önce sevgilimle ilgili konu açmıştım. Hatırlarsınız, gazi olmuştu iki ayağını kaybetmişti. Hala hastanede bu arada.
Çalışıyorum ama iş çıkışında oraya gidiyorum, eve öyle geçiyorum. Dün gece orada kaldım, sabah işe oradan geldim. Akşam yanındayken sigara içmeye çıktım, geldim oturdum kitap okuyorum.
Kokusunu almış tutturdu bende sigara içicem diye, yarım saat inatlaştık, sonra kıyamadım tekerlekli sandalye getirdim, kaldırmak için elimi belinin altına sokup sol omzundan tutmam lazım, kollarında yanıkları var biraz, acıdı diye bağırdı, özür dilerim 2 saniye sık dişini oturunca biticek acısı dedim.
Kavga kıyamet oturttum çıkardım dışarı. Kapının önündeyiz.
Kaldırım gibi yüksek bi çıkıntı var ben oraya oturdum, onuda önüme çektim sigarayla çakmağıda kucağına koymuştum. Sigarayı aldım ağzıma koydum, yaksana hayatım dedim elimlede kapattım rüzgar var diye, çakmağı çaktı koluma tuttu al bak yanık nasıl acırmış anlarsın belki şimdi dedi, şok oldum sen naptığının farkındamısın kendine gel dedim, anlaman için yaptım şimdi anla dokununca nasıl oluyormuş dedi. Şu sigaranı iç hemen içeri giricez dedim.
İçeri girdik, yatırdım yatağa tv kumandasını eline verdim. Bende oturdum kitap okumaya devam ettim. Sürekli gözlerim dolu doluydu zaten, konuşmadım 1 saat sonra yanına çağırdı gittim oturdum yatağa özürler diledi neden böyle olduğunu biliyosun istiyosan şimdi git hakettim yaptıklarına rağmen nasıl yaptım sana bunu dedi yaktığı yeri defalarca öptü hemşireyi çağırdı krem sürdürdü, tamam düşünme oldu bitti uyu artık dedim öptüm oturdum koltuğa, uyudu zaten sonra tekrar açılmadı konu..
Sizden ne konuda akıl istiyorum bende bilmiyorum, ayrılma gitmeme gibi bi düşüncem kesinlikle yok, ama herhangi birşey yapabilirmiyim, davranışım mı yanlış, bu kadar sakin davranmam doğru mu?