- 13 Nisan 2020
- 602
- 2.866
- 43
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
ıyyy buna ben de tahammül edemiyorum hiç. 60 yaşın altı gil dememeliYorumları okuyunca oturdum ,düşündüm :) Bende eşimin gil demesine gıcık oldum akşam akşam( Amcamgil,teyzemgil gbi )

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ıyyy buna ben de tahammül edemiyorum hiç. 60 yaşın altı gil dememeliYorumları okuyunca oturdum ,düşündüm :) Bende eşimin gil demesine gıcık oldum akşam akşam( Amcamgil,teyzemgil gbi )
Bunlara mi guluyorsunuz gerçektenYani evde bas basayken sakalasmak anlaminda yapiyosa sorun yok cunku bende komando derim bazen esimde beni guldurmek icin degisik telaffuzlar kullanir![]()
Benim kaynbabam da ciiovayt diyo .d.d.d ne olduğunu anlayan olur mu bilememGirişi salon olarak kullanıyorsanız niye salon demesin ki? Ben neler neler diyorum. Demek ki evli olsam kocilettom benden soğuyacak
Ekmağ ve komando için bir şey diyemem. Bazı zamanlar ekmek ve kumanda diyebiliyorsa bence sıkıntıı yok. Bu kelimeleri düzgün telaffuz etmediğinde itici göründüğü ve soğuduğunuzu belirtin. Aşortman, gEnç gibi bazı kelimeler benim de gözüme batıyor ama onlar normal olduğunu düşündüğü için düzeltme gereği duymuyorlar. Yöreye göre de değişiyor. Aklıma vidon diyenler geldi![]()
Çünkü siz her gün evde stand up yapiyosunuzBunlara mi guluyorsunuz gerçekten
Şemşiye ?Yüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder![]()
Maraşlı mı eşinizBenim eşimde gideceğiz demek yerine gidecuk deredecuk yapacuk. O şekilde konuşur öyle görmüş aileden. Benim çok hoşuma gidiyo şahsen
Yok ya bir tık Karadeniz sınırından. Kendisi doğma büyüme İstanbullu ama aile büyüklerinden gelen şivesi var bazı kelimelerde. Oda hep yapmıyor bazen yapıyor genelde akıcı konuşuyorMaraşlı mı eşiniz![]()
Ahahah benim eşim buYok ya bir tık Karadeniz sınırından. Kendisi doğma büyüme İstanbullu ama aile büyüklerinden gelen şivesi var bazı kelimelerde. Oda hep yapmıyor bazen yapıyor genelde akıcı konuşuyoraile büyükleri yanındayken şivesini kullanıyor
+1 kesinlikle katılıyorum. benim eşimde marula maarul diyor çok garipsemiştim ilk duyduğumda a'yı uzatmasına. artık ben de maarul diyorumTaklit yaparsaniz belki degisebilir ya da ikiniz icin eglenceli hale de gelebilir![]()
KAMU SPOTUHerkes kör cahil olarak mı gelsin gitsin
Komik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum meselaeğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret![]()
Çok gıcık gerçektenBu sarZ denmesi beni o kadar rahatsiz ediyor ki mesajinizi okurken bile gerildim![]()
Benim eşim de bazen 10 cümlenin 8'ini "ondan sonra" ile bağlıyor, o her ondan sonra dedikçe araya 11 diye giresim geliyor ama yoo yoo iğrençleşmek istemiyorumBenim de en sinir olduğum laf, heleki erkekte "ondansonracimina"berbat ötesi, aşırı korkunç bir kelime değil mi ya... Şive de değil bu saçma sapan birşey
Evet sakincasi mi var gerci pek ornekte vermedim amaBunlara mi guluyorsunuz gerçekten
aynen benim eşimde öyle ailesi ile konuşurken otomatik şiveye bağlıyor işin ilginç tarafı aile üyeleri hepsi normalde şiveli konuşmuyor birbirleri ile öyle konuşuyorAy benim eşimin de konuştuğu kişiye göre değişiyor şivesi. Karşı taraf kabaysa hemen memleket ağzına geçer. Nöörüyon, yaptıhh, yapacağhh, hee vs vs ben de ona sinir oluyorum. Ailesiyle konuşurken de aşırı kaba oluyor. Ama bana be aileme karşı kibar. Uyarsan da değişmez ki