• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kompleksliyim..

Busran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
205
0
46
Samsun
Kompleksliyim bunu kabul ediyorum
çocukken abim vrdı hep annem babam onunla ilgilendi o büyük gösterildi bana kızılınca onun tırnağı bile olamazsın sınavdan düşük alınca aşırı çalışan kuzenimin babası ben sınav sonucunu anneme açıklanmadı die söylerdim korkudan kuzan aracılıyla öğrenir evi arar açıklandı der kavga çıkartırdı üvey evlat muamelesi gördüm çok utanıorum herşeydene içime kapanık biriyim strese de girdim resmen sinirden o kdr kötü şeyler yapabiliorum ki dün akşam yine olay oldu tuhaftım kafamı sinirden hiç bişey düşünmeden duvara vurdum ve ne yapıyorum diye kendime geldim deli fln sanmayın hepsi çocukluğum yüzünden her şey o yüzden nasıl yenicem ben bu kompleksi

Canım öncelikle seni kıyaslamamaları konusunda kesin bir dille uyarman gerek. Daha sonra yapman gereken kendini tam anlamıyla tanımak. Nelere ilgi duyduğunu, hangi konularda başarılı olduğunu vs. tespit etmelisin. İlgili olduğun konunun üstüne git, başarılı olduğun konuyla daha çok ilgilen. Aynanın karşısına geçtiğinde kendinle gurur duyabilmelisin.

sinirden kafanızı duvara vuracak pozisyona geldiyseniz ailenize bu durumu anlatın. kendinize zarar vermekten korktuğunuzu , psikolojik yardım almanız için destek olmalarını söyleyin. buradan edineceğiniz fikirler bir ölçüde fayda sağlayabilir size ama bu pozisyondaki ruh halinize çözümü burda bulamazsınız...

başarılı olduğum konuyu düşünüyorum hiç bişey yok kimse beni taktir etmiyokide off

nasıl yok? bence imkansızı başarıyorsun o zaman, bu da bir başarı, büyük bir başarı hem de :))
iyi düşün muhakkak vardır. hadi yok sayalım, ilgi duyduğun konulara yoğunlaşırsan başarırsın ve başardığın bir şey olmuş olur :) bence bugün bunlardan birini tespit et.
başarı sana göre ne demek bunu da irdelemek lazım sanki...

bir konuda başarılı olduğundan emin olmak için başkalarının takdirine ihtiyaç duymayarak başlayabilirsin işe... yetiştirilme tarzında ailenin hataları olmuş ama sen artık bu hatalar farkedip kendin için düzeltebilecek bir yaşa gelmişsin... birşeyi yapıyorsan eğer sadece kendin için yap... başkaları takdir etmese de sen iyi olduğundan eminsen çok daha iyisini yapabilirsin... kendine güven eksikliğin var ve bu senin hatan değil canım... o yüzden kendine bir şans ver ve sakın bir daha kendine zarar verecek duruma gelme...

okuyorsan derslerine sarıl ; yeni bir dil öğrenmeye çalış... ya da yemekler yap;pastalar yap bu konuda kendini geliştir... ya da resim yap ; el işi yap... mutlaka yapmatan hoşlanacağın ve yaptıkça kendine geliştirebileceğin uğraşlar vardır... ben ailemle yaşıyorum arada sırada yemek yapıyorum o da canım istediğinde... ve o yaptığım yemeği herkesten önce ben beğeniyorum; başkasının takdir etmesine ihtiyaç duymuyorum ama tabii beğenilerini duyunca daha da güzel oluyor ama o senin için sonraki aşama olsun...

düşün bakalım neler var yapmaktna hoşlandığın ?

hayır kompleksli değil arızalısın!
bi doktora görünsen iyi olur gibime geldi. çünkü kimseyi sürekli birileri takdir etmez.
koskaca üni okudum el üstünde yine tutulmadım
sen naparsan kendine, n,ye bu akdar önemsiyorsun?
bırak abin yücelsin, seni yeriyorlar mı?
eğer öyleyse kendinde arıyor musun nedenlerini?
çocukluğu bırak artık önüne bak. kursa git işe gir bilmem yap bişiyler...

Karışık yazını okuyup anlatmak istediğini anlamaya çalıştım ve bir kanıya vardım. Sen bu sorunlar yüzünden kafanı duvara vuruyorsan........tecavüze uğrayanlar, anası babası olmayanlar, kullanılanlar, satılanlar, aç açıkta olanlar, kandırılanlar, boşananlar, dayak yiyenler ve daha pek çoğu kafalarına sıkıp öldürsünler kendilerini ozaman!!!!! Şuan okadar kızdım ki sana, Allah'a şükretmesini bilmelisin bir an önce.. Kimsenin hayatı mükemmel değil. Sorun ettiğin şeyler, (abiymiş kuzenmiş sınavmış takdir edilmemekmiş) gerçek acı yaşayanlara çerez gibi gelir !

anası babası olmayanlara eklersen sevinirim arızalıymış sen kendine bak bikere kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez canım sen ne olanları bilmiosun aile içi huzur yok abiymiş neler yaptıklarını bilsen oha diye kalırsın çeken bilir günün birinde görürsün !!

şimid bak bu trt çocuk kanalında pepe diye bir çizgi film var orda pepe yeni doğan kardeşini kıskanıyordu ama pepenin babası ve dedesi pepeye kardeşinin daha çok küçük olduğunu ve sevgiye muhtaç olduğunu anlatırlar ve pepe mutlu olur kompleksini yener şimdi sende trtr çocuk kanalındaki pepeyi izle biraz bişeyler öğren izleyemessen sen beni bul ben sana anlatayım

Matthew McKay ve Patrick Fanning, Özgüven isimli bir kitap yazmışlardı ve TRde de sanıyorum Arkadaş yayınlarından çıkmıştı, konusunda en iyi kitaplardan biridir ve çoğu kişisel gelişim kitabının bahsetmediği 'patolojik eleştirmen'den bahsetmesi zaten ne kadar iyi bir kitap olduğunu gösteriyor cnm

Back
X