• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu bizim kediye kafayı taktı hergün zil çalıyor

bir milletin beslediği hayvana dokunmadığımız kalmıştı o da oldu.
ya şunlara neden bu kadar yüz veriyorsunuz. sana ne benim kedimin karnındakinden deyip kapatın kapıyı

Ay bu kadın şimdi hayvan sever mi? Hiç kimsenin hakkı yok hamile kediye kürtaj yaptırmaya. Onun da duyguları var. Seni anlıyorum çok naifsin, de ki o vicdansıza dün rüyama girdi kedi kısırlaştırmışız beni tırmalayıp durdu çok vicdan azabı çektim. Lütfen bu kısırlaştırma konusunu kapatalım haberim olmadan yaparsanız hakkımı helal etmem.

Arkadaşlar hassasiyetinizi anlıyorum ama lütfen komşuyu da anlamaya çalışın. Ben de elimden geldigince sokak hayvanlarını beslemeye ve kısırlaştirmaya çalışan biriyim. Inanın sokaklarda telef olan kedi ve köpekleri görmekten psikolojim alt üst oldu. Dikkatsiz sürücüleri, acımasız çocukları geçtim, tecavüze uğrayan kedimiz bile oldu. Maalesef bir çok kimseye kısırlastirmanin önemini anlatamıyoruz. Aman bi kere anneliği tatsin lafını işitmekten yoruldum. Bu lafı edenler de GENELLİKLE bir günden bir güne bir kap su koymamış insanlar kapılarının önüne. Bir de üstüne vicdansız ilan ediliyoruz. Inanın sokakta kalacaklarsa dünyaya gelmemeleri çok daha iyi, yürek dayanmıyor. Ben bu gerekçelerle komşununuz anlayabiliyorum. Sorumluluğunu alabilecekseniz bebeklerin bişey diyemem tabi..

Ay bu kadın şimdi hayvan sever mi? Hiç kimsenin hakkı yok hamile kediye kürtaj yaptırmaya. Onun da duyguları var. Seni anlıyorum çok naifsin, de ki o vicdansıza dün rüyama girdi kedi kısırlaştırmışız beni tırmalayıp durdu çok vicdan azabı çektim. Lütfen bu kısırlaştırma konusunu kapatalım haberim olmadan yaparsanız hakkımı helal etmem.

Yok ben yolu buldum cnm . Beraber götürcez hamileyse ben kbl etmycm bn kbl etnezsem zaten yaptıramaz

Kedi sizin mi? Karnesi var mı? Yoksa kedi sahipsizdir.
Hamile kedi de kısırlaştırılmaz yani o kadar da değil
Ama belki hamile değildir, o zaman da bir an önce kısırlaştırılması en sağlıklısı

Götürcez baktorcaz ararsa hamile mi değilmi kedi sokak kedisi sadece kapıda bakıyorum yani pnceremde

Evet vakti zamanında önlemini alıp kısırlaştırmanız gerekirdi, onun yavrularının perişan olması, o yavrularında onlarca yavru dünyaya getirmesi çok da istenir bir şey değil. Sizin pek umursamadığınızı görünce baskı uygulamış. Götürün veterinere hamileyse işlem yapmazlar zaten. Doğan yavruları sahiplendirmek, onların da ayrıca kısırlaştırılması da ayrı bir dert tabi.

Ben anlamadım
Kısıtlaştırılmamasının kadına ne zararı var ki

Doğan yavruları araba eziyor, çocukların elinde heba oluyor gibi bir sürü felaket başlarına geliyor.
Duyarlı insanlar da buna kayıtsız kalamıyor haliyle. Artık şehirler ve Sokaklar kediler için uygun yerler değil malesef
Kedimi sokaktan sahiplendim ve iki kardeşini araba ezdi :(
Kardeşim de kedisini sokaktan sahiplendi ama kısırlaştırmadı ve bahçeye çıkarıyordu kedi 2 haftadır yok yana yakıla kedi arıyorlar Şimdi sokak sokak...

Penceremde bi kedi var. Komşu da kendi bahçesinde 8 kedi bakıyo .hepsini kısırlaştırmış. Bizimkinede ne zamandır kısırlaştırın deyip duruyo 100 tl ye veterinerle konuşmuş gel götürelim diyo. Bende belediyede tanıdık var ücretsz hem ordan randevu aldım fakat sonra fark ettimki kedi hamile gibi. Çok tüylü oldığu için anlamak baya zor qma sanki hamile yani. Belediyede aradım sordum yazıktır dedi onlarda iptal ettim . Doğum ve sütten kesilince götürelim artık dedi kendimce . Bugğn kadın yine kapıda noldu diye geldi. Gel götürelim bizim veterinere yavrular küçükse alır dedi. Belki hamile değildr götürelim dedi . Bende eşimi arayım dedim eşimde durumumuz yok de dedi aradım kadına öyle dedim bu seferde ben karşılıycam dedi kadın . Bende eşim kabul etmeyeblr bizim kedi niye sen karşılıyorsun o zaman eşimle konuş sonra kafama göre kabul edersem sorun olmasın dedim .( erkekler bilirsiniz pqra konusunda ezdirmek istemez kendini . ) eşimin noyu verdm arıyck beni. Fakat şöle bi durum var kedi hamile ve yavrular küçükse kısırlaştırma yapılırmış fakat bu büyük günah değilmidir? din olarak anlaşılmasın konu yani napmalıyım Tersleyemediğim için bu günaha ortak olmak istemiyorum.
Götürrüp hamileyse ufak bile olsa yavrular kabul etmeyerekmi sıyrılsam bu işten yoksa hiç götürmesekmi bunu kadına nasıl diycem? Hber verrsn ona göre götürürüz dedim salak gibi. ( burdan nasıl dönerim yani böyle demişken )
Off taktı ya kediye valla iyice kıl oldum kadına

o kediye bakıyorsanız her şeyiyle kabulünüz olmalı ki sanırım siz de oldukça vicdanlısınız. evinizin kedisi değil evladınız olsa bu kadını bu kadar bile karıştırtmazsınız. kocanın numarasını vermek bile oldukça gereksiz. benim evim, benim kedim benim kararım sana ne diyerek terslemelisiniz. ne hakla karışabiliyor açıkçası iyi niyet göremiyorum özellikle hamile olması olası kedi için ille kısırlaştır diyen kadında..

Evet vakti zamanında önlemini alıp kısırlaştırmanız gerekirdi, onun yavrularının perişan olması, o yavrularında onlarca yavru dünyaya getirmesi çok da istenir bir şey değil. Sizin pek umursamadığınızı görünce baskı uygulamış. Götürün veterinere hamileyse işlem yapmazlar zaten. Doğan yavruları sahiplendirmek, onların da ayrıca kısırlaştırılması da ayrı bir dert tabi.

Umursamamak değil pahalı diye götüremedik belediyeyi sonradan öğrendk ondan böyle oldu

Önce baştan belirteyim, siz de komşunuz da iyi niyetli insanlarsınız. Bu konuda ikinize de kızmadım. Bilhakis sevindim.
Ancak şöyle bir şey var. kediler bir doğurmaya başladı mı arkasını alamıyorsunuz. Emzirirken hamile kalıyorlar tekrar. Bu nedenle 2 kedime bu şekilde kürtaj+kısırlaştırma yapmak zorunda kaldım. Evet insan üzülüyor, yavru kedilere de bayılırım ama onları sahiplendirmesi hepsinden daha zor. Bu nedenle sonuç olarak komşunuza katılıyorum. Yavrular çok büyüdüğüyse bu seferlik doğurmasına izin verilebilir tabi ne kadarlar bilemyorum

Belediye hamile olabilir dediyse neden getir bir bakalım demedi zaten anlarlar yani neden götürmediniz öyle bakmayla hamile olduğunu anlayamazsınız ki varsayım üzerine konuşuyorsunuz belki hamile değildir ayrıca veteriner almaz yavruları zaten boşa takıyorsunuz hiç öyle birşey duymadım belediyeye götürün baksınlar hamile mi değil mi

Umursamamak değil pahalı diye götüremedik belediyeyi sonradan öğrendk ondan böyle oldu
Açıkçası o zaman kedi benim kedim sanane demeyin ve emin ellere emanet edin. Kadın ben üstlenirim demiş. Bebeklerinin olması sevimli gelebilir ama oldukça sorumluluk isteyen bir iş.

Kedi sokak kedisi kapıda besliyorum bi yıldır ondsn böle karışıyo ama o da çok yanlş bnce sonuçta bnm Kedim ve tırsıyor Kedi herkesten bana bile iki ayda alışmıştı. Bizden başkasına asla yaklaşıp sevdirmez

Ya peki kisirlastirmanin mantigi nedir? Yani kedi seven birisi neden boyle birsey yapsinki? Yanlis anlamayin daha omce evimde kedi kopek bakmadim veya cok hasir nesir olmadim o yuzden soruyorum.

Ya peki kisirlastirmanin mantigi nedir? Yani kedi seven birisi neden boyle birsey yapsinki? Yanlis anlamayin daha omce evimde kedi kopek bakmadim veya cok hasir nesir olmadim o yuzden soruyorum.

Kediler için zor bi durum oldukça yıpranıyor erken ölüyor vs diye. Bazılarıı doğum yaparken ölüyor diye

Kediyi bir veterinere götürüp hamile olup olmadığını tespit ettikten sonra eğer imkanınız varsa doğumuna kadar evinizde baksanız ? ( penceremde demişsiniz anladığım kadarıyla dışarda bakıyorsunuz ) Doğumdan sonra da yavruları sütten kesilince sahiplendirebilirsiniz , yuvaları olmuş olur , sonra da uygun fiyatlı bir vet te kısırlaştırsanız ? ( sokak kedisi derseniz fiyatta ekstra yardımcı olurlar ) Belediye çok güvenli olmuyor ve bence yavru kedileri aldırma konusu dışında komşunuz kötü bir şey teklif etmemiş size.

Back
X