Komşu çocuğu sorunu

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Yakın arkadaşınız diyemi çocugunuzu hırpalatıyorsunuz neden mesafe koymuyorsunuz

Dönemsel veya aileden ögrendikleri olabilir ne olursa olsun çocugumu kimsenin stres topu yapmazdım

Böyle bir çocukla sık sık görüştürmem. Ne zaman çocuğun davranışları düzelir o zaman görüşürler. Çocuğunuzu ezdirmeyin, öteki çocuk laftan anlamıyor diye kendi çocuğunuzun size olan güvenini sarsıyorsunuz.

Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu.
Yeni bir Naim Süleymanoğlu yetişiyor 🤣
Kediye 5lt bidon savurmak nedir yahu..
Neden vurur peki ?
Bence çocuk izledigi şeylerden etkileniyor.
En masum çizgi dizi olan Tom & Jerry bile şiddet içeriyor.Cocuksu,komik bir siddet.
Bu nedenle çocuk duygularını bu şekilde sergiliyor olabilir.Yani iyi bir şey yaptığını sanıyordur.
Duygu ayrımını bilemediği için de sevindiginde yahut üzüldüğünde bunu vurarak yAnsitiyor olabilir.
Aklıma gelen bu oldu..

kızımda hep akran zorbalığı yaşadı açıkcası hep kendinden büyüklerle oynamak istedi bu yüzden, yaşıtları aynı çocuğunuzun başınıza gelen gibi davranıyordu :KK43: benim gözlemlediğim evinde huzursuzluk olan çocuklar dürtüsel olarak vurmalı ittirmeli davranıyor hiç daha aksine denk gelmedim her denk geldiğim hep sorunlu gerilimli evlilik hayatı olanlardı ya annede ya babada görüyor ,bir çocuk durduk yere neden ittirsin vursun can acıtsın üzsün... çocuklar evin aynasıdır gördüğünü normalleştiriyor bence sorun bu. annesi mesela müdahale etmiyormuş dediğim şeyin ispatı bu , normal çünkü onlarda... bizim evde şiddetin her türlüsü uzak olduğu için çocuğum kazayla bile arkadaşını düşürse mutlaka kızım dikkatli oynayın birbirinizin canını yakmayın derdim ve canı yanan çocuğu sakinleştirmek için şebeklik yapardım mutlaka ... hatta bir süre oyunlarına katılırdım oyun oynamayı öğretirdim .

sizin yerinizde olsam bir süre mesafeli dururum arkadaşınız da sorarsa canım sizinki çocuğumu hırpalıyor çocuğumun özgüveni zedelenecek biraz atak dönemleri geçsinde zaten yine görüşürler derdim alınırsa alınsın belki bu konuda ne yapabilirim diye düşünür biraz.

İki yaş çocuğu kediye köpeğe ay dur şunun ağzını burnunu kirayim diye saldirmaz zaten. Dürtüsel tepkiler bunlar. Oğlum kedisine aşık ama bazen sert seviyor. Anlatıyoruz doğrusunu gösteriyoruz vs. Mesela nasıl bir hal çaresine bakabilir ki annesi? Pat diye yapma deyince dur yapmayayım diyemez bir çocuk.

Sert sevmekle vurmak, bir şeyler savurmak ayni şey değil. 2 yaşlarinda cocuk görmüşlüğüm var hayvan görünce vurmuyorlar.

Annesi babası cidden üstüne egilseler bu durum biraz olsun düzelir. Ama "benim çocuğuma zarar gelmiyor bırak öz güveni sarsilmasin kendini korusun" manasında yaklaşıyorlar ise kesinlikle gorusmezdim. gorusmemisligim var. Yeğenim kızıma vururdu bir sabrettik iki sabrettik sonra görüşmeyi kestik. Yeğenim kızımin karnina tekme attığında kendisi 6 yaşında kızım 3 yaşındaydı. Araya mesafe girdi. Şimdi düzelmezse 6 7 yaşında da düzelmiyor. Yeğen 9 yaşına geldi yeni duruldu. Şimdi de başka şeyleri var.

Ayrıca ne münasebet çocuğun koltuğunda oturacak. Bir zahmet annesi alsın kucagina oturtsun. Arkadaşınız çok rahat bir kadın anladığım kadarıyla. Ben olsam çocuğumu kucagima alır böyle bir şeye izin vermem. Siz koltuk sahibi olarak nereye kadar karşı çıkabilirsiniz ki ama çıkacaksınız demek ki. İşte bu çocuğuna yapma yavrumcularin eseri. Bir gün başka çocuk kızımın bebeğine tekme atıp üstünde tepiniyor annesi de sadece yapma yavrum diyor geri önüne dönüyor. Ne oldu yapma dedi. Mesuliyet gitti 🤦🏼‍♀️

Bütün yazılanları okudum toplu olarak cvp vereyim. Biz annesiyle uzun zamandır arkadaşız. Aynı iş yerde çalışıyoruz. Hamilelik öncesinde hayalimiz aynı zamanda hamile kalıp çocukları birlikte büyütmekti. Bizim oturduğumuz ev bahçeli ve iki daireli müstakil bir ev. Alt katımız boşalınca kendi evlerini satıp, alt kata kiraya taşındılar.Çocuklar bahçeli bir evde birlikte büyüsün diye. Hatta bahçeyi çocuklar için tekrar dizayn ettik. Onlara kaydıraklı havuzlu trambolinli çom güzel bir oyun alanı yaptık. Bizim de çok işimize geldi çünkü bulunduğumuz ilde akrabamız yok. Onlar taşınana kadar benim kızım çok asosyaldi. Başkasının evine girmeyi, başkalarıyla iletişim kurmayı onlarla öğrendi. Son 1 aydır başladı bu vurma kırma olayı. Gözlemlediğim kadarıyla evde sürekli hayır hayır hayır kelimesi var. Onu taklit ediyor çocuk da. Evet telefon izliyor. Ama şiddet içerikli olmadığını söylediler. Yüksek sesle bağırma var. Bir de vurmaktan zevk alıyor. Çünkü vurunca anne yada babasına bakıp gülüyor. Aile sert seviyor. Bu da ısırma huyunu tetiklemiş olabilir. Yaz tatilinde biraz uzaklaşma şansımız var. Mesela benim kızımın ağzından salıncak lafı çıksın hemen gidip salıncağa sarılıyor. Kesinlikle ayrılmıyor. İşte anne baba da görüyor ama onlara kalsa çok sorun yok

Bizim de komşu çocuğunda şöyle bir şey var. Onu ağlatmamamız gerekiyor. Daha 1 yaşında bebe. Babası yok. Var ama görüşmüyorlar. Sürekli bu konu yüzünden bana da vicdan yaptırıyorlar.Hassas ağlatmayalım. Sürekli çocuğumun oyuncakları oraya gidiyor. Çocuk daha baba yokluğunun farkında değilken aşırı hassas yaptılar. Ağzını açtığı an istediği önüne geliyor. Bazen biraz ağlasa mı diyorum. Hayır ağlamaması lazım diyorlar ses çıkaramıyorum. Ben de çocuğumun elinden oyuncakları vermektense çareyi az görüşmekte buldum.

Bütün yazılanları okudum toplu olarak cvp vereyim. Biz annesiyle uzun zamandır arkadaşız. Aynı iş yerde çalışıyoruz. Hamilelik öncesinde hayalimiz aynı zamanda hamile kalıp çocukları birlikte büyütmekti. Bizim oturduğumuz ev bahçeli ve iki daireli müstakil bir ev. Alt katımız boşalınca kendi evlerini satıp, alt kata kiraya taşındılar.Çocuklar bahçeli bir evde birlikte büyüsün diye. Hatta bahçeyi çocuklar için tekrar dizayn ettik. Onlara kaydıraklı havuzlu trambolinli çom güzel bir oyun alanı yaptık. Bizim de çok işimize geldi çünkü bulunduğumuz ilde akrabamız yok. Onlar taşınana kadar benim kızım çok asosyaldi. Başkasının evine girmeyi, başkalarıyla iletişim kurmayı onlarla öğrendi. Son 1 aydır başladı bu vurma kırma olayı. Gözlemlediğim kadarıyla evde sürekli hayır hayır hayır kelimesi var. Onu taklit ediyor çocuk da. Evet telefon izliyor. Ama şiddet içerikli olmadığını söylediler. Yüksek sesle bağırma var. Bir de vurmaktan zevk alıyor. Çünkü vurunca anne yada babasına bakıp gülüyor. Aile sert seviyor. Bu da ısırma huyunu tetiklemiş olabilir. Yaz tatilinde biraz uzaklaşma şansımız var. Mesela benim kızımın ağzından salıncak lafı çıksın hemen gidip salıncağa sarılıyor. Kesinlikle ayrılmıyor. İşte anne baba da görüyor ama onlara kalsa çok sorun yok

Sıkıntı son cümlenizde gizli. Onlara kalsa sorun yok. İkiz erkek çocuklarım var. Birbirine vururlar. Fakat başka kimseye vurmadilar. Sürekli vurmak yok , kötü deniliyor çünkü. Birbirlerine vurmaları sorun benim için. Başkasına vurmaları bı düşünemiyorum.

Benim oğullarımı yeğenim iki üç sefer ısırdı, vurdu. Şu an kesinlikle görüşmek istemiyorlar. X gelecek diyince, saklanalim diyorlar. Üstelik benim oglanlar yaş olarak büyük.

Onlara kalsa sorun olmaz çünkü hırpalanan sizin çocuğunuz arkadaşınızla olan ilişkiniz isterse mükemmel olsun ister kardesiniz olsun eminim çocuğunuzdan değerli değildir. Bir süre gorusturmeyin rahatsız olduğunuzu belli edin. Çocuk neden kendi koltuğunda oturamiyor tehlikeye sokuyorsunuz . Arkadaş da bir yere kadar bence

Mesela benim kızımın ağzından salıncak lafı çıksın hemen gidip salıncağa sarılıyor. Kesinlikle ayrılmıyor. İşte anne baba da görüyor ama onlara kalsa çok sorun yok
Bu aslında bir sorun. Önceki yorumda dediğim gibi sorumsuzlar. Siz onlarla altlı ustlu oturmakla hata etmişsiniz. Çocuğunuz surkeli maruz kalacak nasıl mesafe koyabilirsiniz ki. ?

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Sorun çocuk değil çocuğun ailesi...

Oto koltuğuna oturtmadığınızda çocuğu ne yapıyor. Bir gün o oturacak bir gün sen diyeceksiniz mesela. En fazla ne yapabilir iki yaşında velet. Ağlar. Ağlasın. Annesi evde her şeye hayır diyor. Ama size gelince her şey serbest.
Kesinlikle. Aile kendisini rahatsız edecek bir şey yaptığında çocuğuna dur diyor dışarıda serbest. Başkasına ne yaparsa yapsın diyorlar galiba. Çocuk da ayirt etmeyi öğrenmiş. Ona göre davranıyor.
Konu sahibinin kızı da belki koltuğunu istiyor ama içine kapanık olduğu için belli etmiyor edemiyor..

Kesinlikle. Aile kendisini rahatsız edecek bir şey yaptığında çocuğuna dur diyor dışarıda serbest. Başkasına ne yaparsa yapsın diyorlar galiba. Çocuk da ayirt etmeyi öğrenmiş. Ona göre davranıyor.
Konu sahibinin kızı da belki koltuğunu istiyor ama içine kapanık olduğu için belli etmiyor edemiyor..

Evet ben böyle bir çocuktum. Hep benden olgunluk beklenirdi kalabalık çocuklu ortamlarda. İnsanın içinde kalıyor gerçekten.

Bu aslında bir sorun. Önceki yorumda dediğim gibi sorumsuzlar. Siz onlarla altlı ustlu oturmakla hata etmişsiniz. Çocuğunuz surkeli maruz kalacak nasıl mesafe koyabilirsiniz ki. ?
İşte öyle bir sıkıntı var. Benim kızım da aslında çocuğu çok seviyor. Hatta birlikte oynamak istiyor. Hep o niyetle bahçeye çıkıyor. Hadi gel birlikte şunu yapalım diyor. Ama vurma yada oyuncak saklama olunca oynamaktan vazgeçiypr

Arkadaşınız sorumsuz.
Çocuğunun huyunu biliyor, ona göre müdehale edecek, vurduğu zaman, sizin kızınız bir oyuncak istediğinde kendi çocuğu ona koştuğu zaman.
Onlara göre çok sorun yokmuş çünkü sıkıntı yaşayan sizin çocuğunuz, tersi olsa ne olur acaba?

Siz kendi çocuğunuzu korumakla yükümlüsünüz, konusun uygun bir dille madem uzun yıllardır arkadaşsınız, baktınız yine tavırlar aynı, biraraya getirmeyin eskisi gibi.

Son düzenleme:
Back
X