Komşu çocuğu sorunu

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Siz ortalik sakinlessin diyerek taviz veriyorsunuz ama birincisi hem kiziniza hem cocuga birisi cok bagirir siddet gosterirse onun istedigini yapari mesaji veriyorsunuz, hemde kiziniza siddet karsisinda pasif kalmayi ogretiyorsunuz.

Bagirirsa bagirir kendi koltuğuna otursun kiziniz. Biiskletten ittiriyorsa indirirsiniz cocugu kizinizi bindirirsiniz, bu bisiklet x in suan paylasmak istemiyor sirani bekle vs gibi ilermelisiniz.

Suan diger cocukta cok kucuk bu durumun onu alinmazsa ileride sosyal yasama uyum saglayamaz.
Kaldi ki siz de kizinizi surekli geri planda tutarsaniz kres yasi gelince kiziniz da asiri pasif kalir uyumlanamaz

Siz ortalik sakinlessin diyerek taviz veriyorsunuz ama birincisi hem kiziniza hem cocuga birisi cok bagirir siddet gosterirse onun istedigini yapari mesaji veriyorsunuz, hemde kiziniza siddet karsisinda pasif kalmayi ogretiyorsunuz.

Bagirirsa bagirir kendi koltuğuna otursun kiziniz. Biiskletten ittiriyorsa indirirsiniz cocugu kizinizi bindirirsiniz, bu bisiklet x in suan paylasmak istemiyor sirani bekle vs gibi ilermelisiniz.

Suan diger cocukta cok kucuk bu durumun onu alinmazsa ileride sosyal yasama uyum saglayamaz.
Kaldi ki siz de kizinizi surekli geri planda tutarsaniz kres yasi gelince kiziniz da asiri pasif kalir uyumlanamaz
Aynen bu sekilde yapmalisiniz konu sahibi madem oglanin annesi mudehale etmiyor.Aglarsa da cocuk sirani beklemelisin canim bak kizim da binmek istiyor dersin.Annesi de umarim bu konuda destekler.Desteklemeyip tepki verirse zaten sikinti büyük.

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Hayvana bi tane vursun nasıl tavır görüyo benden bak bakalım bir daha vurabiliyo mu?
Bugün hayvana kızınıza yarın başkasına.
Annesi gamsız mı biraz.Aman oğlum falan?
Siz niye bunlara şahit olmasına izin veriyosunuz?
Böyle yapmamız lazım galiba feyip kızınızda seneye yapmaya başlarsa?
Bi de aman oğlumlarla bakıyo dikkat onda
Arkadaşı geçin isterse kardeşim olsun çocuğu, çocuğumu hırpalayamaz.Ezemez.
Arkadaşlığınıza zeval gelmesin düşüncesinden çıkıp kızınızı mı korusanız acaba ?
Bunlara şahit olmadı bile başlı başına bir sorun çünkü
Ne demek sürekli vuruyor tekmeliyo ya
Ay nasıl sinir oldum 😡😡😡

İşte öyle bir sıkıntı var. Benim kızım da aslında çocuğu çok seviyor. Hatta birlikte oynamak istiyor. Hep o niyetle bahçeye çıkıyor. Hadi gel birlikte şunu yapalım diyor. Ama vurma yada oyuncak saklama olunca oynamaktan vazgeçiypr
Çocuğunuzun başka arkadaşı yok çünkü, bu komşunuzdan ayrı arkadaş bulmaya çalışın çocuğunuza. Yazık üzüldüm kızınız için, dayak yiyor ve başka arkadaşı olmadığı içinde gene de onunla oynamak zorunda kalıyor. Biraz görüşmenizi azaltın, çocuğunuzun ona vurmayan başka arkadaşları oldukça, aslında bu davranışları çekmek zorunda kalmaz.

Hayvana bi tane vursun nasıl tavır görüyo benden bak bakalım bir daha vurabiliyo mu?
Bugün hayvana kızınıza yarın başkasına.
Annesi gamsız mı biraz.Aman oğlum falan?
Siz niye bunlara şahit olmasına izin veriyosunuz?
Böyle yapmamız lazım galiba feyip kızınızda seneye yapmaya başlarsa?
Bi de aman oğlumlarla bakıyo dikkat onda
Arkadaşı geçin isterse kardeşim olsun çocuğu, çocuğumu hırpalayamaz.Ezemez.
Arkadaşlığınıza zeval gelmesin düşüncesinden çıkıp kızınızı mı korusanız acaba ?
Bunlara şahit olmadı bile başlı başına bir sorun çünkü
Ne demek sürekli vuruyor tekmeliyo ya
Ay nasıl sinir oldum 😡😡😡
Kızım da sürekli uyarıyor. Kediye vurma, bana vurma. Ama sürekli gülüyor çocuk

Cocugum 2 yasinda ve biz sinirlenince ne yaparsak aynı onları yapiyor, çocuk bir bakıma kendi aynamiz gibi...
Ben böyle bir durumda bu cocukla kendi çocuğumu gorusturmezdim.birbirlerinin elinden oyuncak kapma vs normal ama çocuğun bu şekilde şiddet gösteren birini normallestirmesini istemem.Kaldi ki çocuğumu da hirpalatmam baskasina bu kadar basit

Kızım da sürekli uyarıyor. Kediye vurma, bana vurma. Ama sürekli gülüyor çocuk
Ben bu olaylara keskin tavrını koymayan biriyle arkadaşım arkadaşım diye gezmem.Sarınmam.
Ve bu arkadaşım sandığınız kişinin çocuğuna iki kez sizin kızınız aynısını yapsa tepkisinin çok farklı olıcağına eminim.
Hem kendinizi hemde kızınızı ezdiriyosunuz.
Arkadaşlığınızı da bir gözden geçirin

Annesi dur demiyor mu hic

Simdi bulunduğunuz yer küçük yer sanırım hic kres yok mu yarim gun olsada gönderin derim durumunuza göre. Lakin arkdsiniz da niyetlendirmeyin beraber giderler diye anne kelime kullansa bile ben cocugunun riskini alamam de yolda bise olur tek oto koltuk var diyin kendisi ne yaparsa yapsin kiziniz icine daha cok kapanık olur duygularini bol bol dile getirmesi icin tesvik edin

Kızınız aglamiyo mu mesela oda istemiyor mu otokoltuguna oturmak , yada elinden alınan oyuncağını istemek, ben çocuğumu asla gorusdurmezdim , bizimde var aynı çocuğumun anlaşamadığı arkadaşların çocuğu gitmem gelmem çocuğumdan mi kıymetli gelişimi piskoljisi acısından bunları düşünmek zorundayım benim oğlumda vuruyordu o arkadaşın kızına bende kestim iletişimi, oyuncak için ağlıyor, oğlumdan alsam, oda ağlıyor ne gerek var ağlasın hirpalansin çocuğum hiç görüşmem böyle bir sayede musade etmem sizde etmeyin bence , benim çocuğumun vurduğu sevmedi inşalarla o diğer cocuk için bile gitmem ben o da cocuk oda ezilmesin karsimdakinide düşünürüm ama anlaştığı severek oynadıkları ile seve seve görüşüyoruz:) tavsiyem sizde kızınıza bunu yapmayın
O kadar alıştırmışlar ki, çocuk normal karşılıyor artık. Bunun yan etkisini anaokuluna başlayınca çok iyi anlar ama iş işten geçmiş olur. Elindekini başkasına kaptırır ve şiddet karşısında sesi çıkmaz böyle giderse.

Ben aynısını yapamam. Çünkü 11 senedir aynı evde oturuyorum. 4+1 deniz manzaralı bahçeli evde 2000 oturuyoruz. Ev sahibimizden çok memnunuz.Zaten ev sahibimiz göndermez
Kusura bakmayın ama size ne fikir verirlerse versinler dikkat ettim hep ilk kendinizi düşünüyorsunuz, sizin önceliğiniz kızınız değil ki başkasının önceliği olsun. Yok aynı apt taşındı, yok aynı bahçe, başka ark yok, hep bahane hep bahane, gerçekleri ben size söyleyeyim ben kendi rahat ortamımı bozmuyorum, çocuk için ark aramı bozamam olacak. Kendi önceliğiniz olmayan birşey için başkasını suçlayamazsınız. Başkasının çocugu oto koltukta, sizin çocuk kucakta başka birşey yazıp söylemeye gerek yok. Duruşunuzun olmayışınızın bedelini çocuğunuz ödüyor, şimdi değil biraz büyüsün beni neden korumadın dediğinde anlatırsınız kızınıza. Geçen çok güzel bir söz gördüm "Evladı haksızlığa uğradığında korumayı bilene Anne denir" ötesi yok.

Şok içindeyim
Ne demek kızım kucağımda o oto koltuğunda?
Siz kızınızın güvenliğinden sorumlusunuz.
Oyum grubuna vs gidiyoruz birlikte. Mecbur birlikte gidiliyor. Benimki oto koltuğuna
Kusura bakmayın ama size ne fikir verirlerse versinler dikkat ettim hep ilk kendinizi düşünüyorsunuz, sizin önceliğiniz kızınız değil ki başkasının önceliği olsun. Yok aynı apt taşındı, yok aynı bahçe, başka ark yok, hep bahane hep bahane, gerçekleri ben size söyleyeyim ben kendi rahat ortamımı bozmuyorum, çocuk için ark aramı bozamam olacak. Kendi önceliğiniz olmayan birşey için başkasını suçlayamazsınız. Başkasının çocugu oto koltukta, sizin çocuk kucakta başka birşey yazıp söylemeye gerek yok. Duruşunuzun olmayışınızın bedelini çocuğunuz ödüyor, şimdi değil biraz büyüsün beni neden korumadın dediğinde anlatırsınız kızınıza. Geçen çok güzel bir söz gördüm "Evladı haksızlığa uğradığında korumayı bilene Anne denir" ötesi yok.
Hanımefendi ekonomik krizin farkında mısınız? Şu anda taşınmayı bırakın eşimle memleketlerimize nasış gideriz dşye düşünüyoruz. Bizim taşınmamız için resmen kredi çekmemiz lazım şu anda. Kredi taksidi ve yeni evin 3500-4000 tl olan kirası demek kızımın geleceği demek. Tabii ki benim de banka hesabım kabarık olsa düşünmem.

Oyum grubuna vs gidiyoruz birlikte. Mecbur birlikte gidiliyor. Benimki oto koltuğuna

Hanımefendi ekonomik krizin farkında mısınız? Şu anda taşınmayı bırakın eşimle memleketlerimize nasış gideriz dşye düşünüyoruz. Bizim taşınmamız için resmen kredi çekmemiz lazım şu anda. Kredi taksidi ve yeni evin 3500-4000 tl olan kirası demek kızımın geleceği demek. Tabii ki benim de banka hesabım kabarık olsa düşünmem.
Ben herşeyin farkındayım hanfendi, ben size taşının demedim zaten, ama sizde mesafe koyarım, dikkat edicem, az görüşürüm,kadınla mesafe koycam, gerekirse konuşup uzak dururum, bahçeyi dizayn ettik ama gerekirse başka parka götürürüm dediğinizi okuyamadım. Mesele imkanlar dahilinde önlem almak, ama baktım ki hala benim çocuğum mahdur, arkadaşım bu durumu görüp birşey yapmıyor, görmezlikten geliyor, tepkilerimi, mesafemi anlamıyor, yerim ekonomik kriz şubu olayını gerekirse herşeyimden kısar evladım için endişelenmeyeceğim, düzgünce vakit geçireceğim, kimsenin çocuğuna kurban etmicem deyip herşeyi göze alır çıkarım neden çünkü ben anneyim ve o evlat bana emanet bir emanete nasıl bakılır, kollanırsa korurum. Hayatta bazı olaylar zordur evet ama o olaylara verdiğiniz tepkilerde sizi siz yapan duruşunuzdur. Siz taşıma fikrini verdiğiniz tepki yerine önce gidin oto koltuğu sorununu çözün, ilk kendi çocugunuza emniyete alın, ondan sonra taşınma derim ben size o evre baya uzun.

Aynen ben de konu sahibinin oto koltuğu meselesine tav oldum. Kendi çocuğunu koruyamayan insan , anne olmasın lütfen. Gerekirse çocuk için canını verir insan ama komşusuna rest çekemiyorsa orda hatayı ne komşu çocuğun annesinden ne de cocuk da aramak lazım.

Ben herşeyin farkındayım hanfendi, ben size taşının demedim zaten, ama sizde mesafe koyarım, dikkat edicem, az görüşürüm,kadınla mesafe koycam, gerekirse konuşup uzak dururum, bahçeyi dizayn ettik ama gerekirse başka parka götürürüm dediğinizi okuyamadım. Mesele imkanlar dahilinde önlem almak, ama baktım ki hala benim çocuğum mahdur, ark görüp birşey yapmıyor, görmezlikten geliyor, tepkilerimi, mesafemi anlamıyor, yerim ekonomik kriz şubu olayını gerekirse herşeyimden kısar evladım için endişelenmeyeceğim, düzgünce vakit geçireceğim, kimsenin çocuğuna kurban etmicem deyip herşeyi göze alır çıkarım neden çünkü ben anneyim ve o evlat bana emanet bir emanete nasıl bakılır, kollanırsa korurum. Hayatta bazı olaylar zordur evet ama o olaylara verdiğiniz tepkilerde sizi siz yapan duruşunudur. Siz taşımadan önce gidin oto koltuğu sorununu çözün, ilk kendi çocugunuza emniyete alın, ondan sonra taşınma derim ben size o evre baya uzun.
Sıkıntı şurada biz başka parka da gidiyoruz, hatta sürekli Bahçe dışında olmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar. Birbirleri ile oynamak istiyorlar. Bana sorunu taşınarak, uzaklaşarak, kaçarak çözüm lazım değil. Benim o sokakta baktığım 20 tane sokak kedisi var. Kusura bakmayın ama ben kaçarsam onlar ne olacak. Sadece kızım değil hayvanlar da derdim. 10 yaşında kedim var benim orada. Benim annesini doğru yönlendirip heosini kurtarmam lazım

Back
X