Komşu çocuğu sorunu

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Bence görüşmeyi azaltın, davranışları zarar verecek boyutta.

Benim de 3 yaşında kızım var, komşumun oğlu da aynı yaşta. O da anlattığınız gibi çok hırçın vuruyor kırıyor bağırıyor, parkta kum atıyor çocukların yüzüne kafasına.
Ben görüşmeyi azalttım. Zaten kızım da “onlar bize gelmesin o beni hep ağlatıyor” demeye başlamıştı.
Dışarda denk gelirsek oynuyorlar ama onun dışında planlı olarak görüşme ayarlamıyorum artık. Çünkü birlikteyken çocukları takip etmekten başım ağrıyor konuştuğumu da anlamıyorum.
Bize her geldiğinde kızımın bir oyuncağını kırıyor kesin.

Aynen ben de konu sahibinin oto koltuğu meselesine tav oldum. Kendi çocuğunu koruyamayan insan , anne olmasın lütfen. Gerekirse çocuk için canını verir insan ama komşusuna rest çekemiyorsa orda hatayı ne komşu çocuğun annesinden ne de cocuk da aramak lazım.
Offf tamam ben anne olmayayım. Yeter ki siz bi sysun

Aynen ben de konu sahibinin oto koltuğu meselesine tav oldum. Kendi çocuğunu koruyamayan insan , anne olmasın lütfen. Gerekirse çocuk için canını verir insan ama komşusuna rest çekemiyorsa orda hatayı ne komşu çocuğun annesinden ne de cocuk da aramak lazım.
Aynı düşüncedeyim önceliği kendi evladı ve güvenliği olmalı ne demek başkasının şımarık çocuğuna kurban edicem evladımı, önceliğiniz her zaman ben ve evladım olmalı. Güvenlik şakaya gelmez,arkadaşları çok değer verse kızına, aileye asla böyle birşeye izin vermez zaten, arkadaşı aileye değer vermiyor ki kalkıp ben değer vereyim.

oto koltuk meselesinde çocuk tutturduğunda hayır o bizim oto koltuğumuz herkes kendi yerine otursun diyeceksiniz böylece çocuğunuzda kendisini savunmayı öğrenecek ve çocukta çocuğunuzu sıkıştırırken siz faktörünü hatırlayacak...

siz ağzımızın tadı bozulmasın altlı üstlüyüz iş yerinden arkadaş hayalimizdi vs vs... diye kızınızı ezdiriyorsunuz çocuğunuz herkesden ve herşeyden önce gelmeli, çocuğunuzun ağzından birey çıktığı an (mesela salıncak) komşu çocuğu ona gittiğinde, ''sırayla''... diyerek önce çocuğunuza salıncağa yönlendirecektiniz siz böyle yaparsanız çocuğunuzun çok hakkı yenir çok dayak yer ...

ben hatayı sizde buldum , dışarıda o komşu çocuklarından çok var siz çocuğunuzu ve haklarını savunarak ona kendisini savunmayı öğreteceksiniz. ayrıca madem bu kadar ortak hayali gerçekleştirecek kadar samimisiniz arkadaşınızla o komşu olmuyor arkadaş kardeş gibi oluyor çocuğuda yeğeniniz gibi olur annesiyle yani arkadaşınızla durumu açık açık konuşmalısınız. senin çocuğunun gönlü olsun diye bizimkinin ezilmesinden rahatsızım sınırları bu yaşta öğretmezsek hiç öğrenemezler demeniz lazım

benim annemde sizin gibiydi komşu çocuğu vurur ısırırdı sizin gibi böyle sessiz kalırdı komşuya ayıp olmasın diye . anaokulunda ilk okulda da yaşadım bunları ... şimdi annemle aram hiç iyi değil neden bir düşünün? annemle bağım yok onu birçok konuda suçluyorum.

çocuğunuza yaptığınız şeyin farkında olun. oto koltuğu-bisiklet-salıncak- ittirilmesi dövülmesi... bunlara siz izin veriyorsunuz .

oto koltuk meselesinde çocuk tutturduğunda hayır o bizim oto koltuğumuz herkes kendi yerine otursun diyeceksiniz böylece çocuğunuzda kendisini savunmayı öğrenecek ve çocukta çocuğunuzu sıkıştırırken siz faktörünü hatırlayacak...

siz ağzımızın tadı bozulmasın altlı üstlüyüz iş yerinden arkadaş hayalimizdi vs vs... diye kızınızı ezdiriyorsunuz çocuğunuz herkesden ve herşeyden önce gelmeli, çocuğunuzun ağzından birey çıktığı an (mesela salıncak) komşu çocuğu ona gittiğinde, ''sırayla''... diyerek önce çocuğunuza salıncağa yönlendirecektiniz siz böyle yaparsanız çocuğunuzun çok hakkı yenir çok dayak yer ...

ben hatayı sizde buldum , dışarıda o komşu çocuklarından çok var siz çocuğunuzu ve haklarını savunarak ona kendisini savunmayı öğreteceksiniz. ayrıca madem bu kadar ortak hayali gerçekleştirecek kadar samimisiniz arkadaşınızla o komşu olmuyor arkadaş kardeş gibi oluyor çocuğuda yeğeniniz gibi olur annesiyle yani arkadaşınızla durumu açık açık konuşmalısınız. senin çocuğunun gönlü olsun diye bizimkinin ezilmesinden rahatsızım sınırları bu yaşta öğretmezsek hiç öğrenemezler demeniz lazım
O sırada annesi müdahale ediyor aslında. Hayır önce arkadaşın binecek diye ama krize giriyor resmen. Böğürerek ağlıyor, tamamen salıncağa yapışıyor. Bizimki de çocuğu salıncaktan ayırana kadar vazgeçmiş oluyor binmekten. Bir kaç defa ağlama krizine rağmen ayırdık salıncaktan, kızıma dedim gek bin diye. Bu kez de o binmek istemiyorum dedi. İki ucu... Değnek.

O sırada annesi müdahale ediyor aslında. Hayır önce arkadaşın binecek diye ama krize giriyor resmen. Böğürerek ağlıyor, tamamen salıncağa yapışıyor. Bizimki de çocuğu salıncaktan ayırana kadar vazgeçmiş oluyor binmekten. Bir kaç defa ağlama krizine rağmen ayırdık salıncaktan, kızıma dedim gek bin diye. Bu kez de o binmek istemiyorum dedi. İki ucu... Değnek.
hayır annesi minnoş minnoş konuşuyor isterse kendini yırtsın yerden yere atsın çocuk. o sizin sorununuz değil. oturacak çocuğunuz ve kalkmayacak yerinden bu konuda net olursanız o çocukda amacına ulaşamayacağını öğrenecek

siz ne olursa olsun kendi çocuğunuzu gözetin resmen duygusal suistimale uğruyor komşu çocuğunun dedikleri olsun diye çocuğunuz idare etmeyi öğrenmiş . hakkı olanı almayı öğrensin çocuğunuz

baktınız ki başa çıkamıyorsunuz bugün salıncak yok dersiniz sonra da onlar gidince çocuğunuzla konuşursunuz.

benim annemde sizin gibiydi komşu çocuğu vurur ısırırdı sizin gibi böyle sessiz kalırdı komşuya ayıp olmasın diye . anaokulunda ilk okulda da yaşadım bunları ... şimdi annemle aram hiç iyi değil neden bir düşünün? annemle bağım yok onu birçok konuda suçluyorum.

çocuğunuza yaptığınız şeyin farkında olun. oto koltuğu-bisiklet-salıncak- ittirilmesi dövülmesi... bunlara siz izin veriyorsunuz .
Aslında hepimiz müdahale ediyoruz. Konu çocuğa döndü ama işin içinde hayvanlar da var. Kediye vurduğunda nasıl müdahale edeceğiz o konuda kararsızlık yaşıyorum. Hayır diye bağırdılar, ben göz hizasına inip anlattım, olay yerinden uzaklaştırıp eve götürdüler. Vazgeçmiyor. Hatta kedi tırmaladı. Canını yaktı. Yine de gülüyor

Sıkıntı şurada biz başka parka da gidiyoruz, hatta sürekli Bahçe dışında olmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar. Birbirleri ile oynamak istiyorlar. Bana sorunu taşınarak, uzaklaşarak, kaçarak çözüm lazım değil. Benim o sokakta baktığım 20 tane sokak kedisi var. Kusura bakmayın ama ben kaçarsam onlar ne olacak. Sadece kızım değil hayvanlar da derdim. 10 yaşında kedim var benim orada. Benim annesini doğru yönlendirip heosini kurtarmam lazım
Sıkıntı ne biliyormusun gerçekleri yazıcam, sen kendin memnunsun bu durumdan, sadece yapmak için yapmadı olmasın diye çabalamak istiyorsun. Sıkıntı belli de çözümüde basit arkadaşına ilk bak ark olabiliriz, samimi olabiliriz ama ben çocuğumun güvenliğinden sorumluyum oto koltuk olayı artık kızım duracak, çocuga bunu anlat dersin, ikincisi yavaş yavaş mesafe koyarsın herşeyi beraber yapmayı kesersin, her çağırdıklarında hayır şuan musait değiliz dersin, eşini kullanırsın eşim bu durumdan memnun değil, çocuk çok vuruyor kırıyor benim çocuk hassaslaşmaya başladı üstüne düşelim yada az oynasınlar dan başlarsın daha bunun gb uzaklaşma nedeni sayarım ben size ama amalar var istemek var, ben olsam direk keserim görüşmeyi, farkında değilsiniz ama ark oto koltuğunda kendi çocugu na güvence altına alıyor, sizin evladınız savunmasız kalıyor, ark sizin evladınıza düşünce böyle birşeyi asla ama asla izin vermez gerekirse ayrı gidelim(araba sığmıyorsa) tehlikeye atmayalım çocukları der ama ark kendisi rahat çünkü evladı güvende. Sizi düşünmüyor bu sizin arkadaşınız olamaz.

hayır annesi minnoş minnoş konuşuyor isterse kendini yırtsın yerden yere atsın çocuk. o sizin sorununuz değil. oturacak çocuğunuz ve kalkmayacak yerinden bu konuda net olursanız o çocukda amacına ulaşamayacağını öğrenecek

siz ne olursa olsun kendi çocuğunuzu gözetin resmen duygusal suistimale uğruyor komşu çocuğunun dedikleri olsun diye çocuğunuz idare etmeyi öğrenmiş . hakkı olanı almayı öğrensin çocuğunuz

baktınız ki başa çıkamıyorsunuz bugün salıncak yok dersiniz sonra da onlar gidince çocuğunuzla konuşursunuz.
Minnoş minnoş konuşmuyor. Bağırıyor. Babası da bağırıyor. Ben bağırdıkları için yaptığını düşünüyorum. Sanki intikam alıyor gibi.

Sıkıntı ne biliyormusun gerçekleri yazıcam, sen kendin memnunsun bu durumdan, sadece yapmak için yapmadı olmasın diye çabalamak istiyorsun. Sıkıntı belli de çözümüde basit arkadaşına ilk bak ark olabiliriz, samimi olabiliriz ama ben çocuğumun güvenliğinden sorumluyum oto koltuk olayı artık kızım duracak, çocuga bunu anlat dersin, ikincisi yavaş yavaş mesafe koyarsın herşeyi beraber yapmayı kesersin, her çağırdıklarında hayır şuan musait değiliz dersin, eşini kullanırsın eşim bu durumdan memnun değil, çocuk çok vuruyor kırıyor benim çocuk hassaslaşmaya başladı üstüne düşelim yada az oynasınlar dan başlarsın daha bunun gb uzaklaşma nedeni sayarım ben size ama amalar var istemek var, ben olsam direk keserim görüşmeyi, farkında değilsiniz ama ark oto koltuğunda kendi çocugu na güvence altına alıyor, sizin evladınız savunmasız kalıyor, ark sizin evladınıza düşünce böyle birşeyi asla ama asla izin vermez gerekirse ayrı gidelim(araba sığmıyorsa) tehlikeye atmayalım çocukları der ama ark kendisi rahat çünkü evladı güvende. Sizi düşünmüyor bu sizin arkadaşınız olamaz.
Sözlü olarak dile getirdim. Hatta geceleri bir ara sayıklıyordu. Ben de oynamak istiyorum diye. Onları da anlattım. Bu konuda arkadaşımda sıkıntıda. Yani inanınki çocuğun bu davranışından memnun değil. Ben burada kendi çocuğumu nasıl kurtarırım diye sormadım aslında. Çocuğu bu davranıştan vazgeçirmek hedefim. Çünkü belki sizw acımasız gelebilir ama kediler de köpekler de en az benim kzım kadar önemli bence. Ben kızımI geri çektim, görüşmedim diyelim, çocukta bu davranış sönmeyecekki. Yine hayvanlara vuraxak. Brnim ihtiyacım olan annesiyle işbirliği içinde davranışı söndürmek

Minnoş minnoş konuşmuyor. Bağırıyor. Babası da bağırıyor. Ben bağırdıkları için yaptığını düşünüyorum. Sanki intikam alıyor gibi.
sonuç olarak düzgün ve sağlıklı bir ortamda büyümediği belli o çocuğun zaten ,davranışlarıyla da belli ediyor , siz kendi çocuğunuzun haklarından mesulsünüz ve çocuğunuza çok kez haksızlık yapmışsınız sırf o çocuk krizlere giriyor diye aslında konu bu...
dediğim gibi dışarıda o komşu çocuğundan çok var çocuğunuz okula gidincede benzer sorunlar yaşayacaksınız sizin sessizliğiniz ve bu kadar şey olmasına rağmen beklemeniz sıkıntı sorun aslında bu.

Sözlü olarak dile getirdim. Hatta geceleri bir ara sayıklıyordu. Ben de oynamak istiyorum diye. Onları da anlattım. Bu konuda arkadaşımda sıkıntıda. Yani inanınki çocuğun bu davranışından memnun değil. Ben burada kendi çocuğumu nasıl kurtarırım diye sormadım aslında. Çocuğu bu davranıştan vazgeçirmek hedefim. Çünkü belki sizw acımasız gelebilir ama kediler de köpekler de en az benim kzım kadar önemli bence. Ben kızımI geri çektim, görüşmedim diyelim, çocukta bu davranış sönmeyecekki. Yine hayvanlara vuraxak. Brnim ihtiyacım olan annesiyle işbirliği içinde davranışı söndürmek
Sizin temel sorumluluğunuz, kendi çocuğunuz. Neden komşu çocuğunu düzeltmek için çoğunuzun dayak yemesine izin veriyorsunuz. Kedi, köpek dövmesini zaten engelleyemiyorsunuz. Sinir krizine giren komşu çocuğuna kendi çocuğunuzu feda ediyorsunuz. Ailesi duzeltmeli o çocuğu, o çocuk sizin çocuğunuzu dövüp rahatlıyor istediğini yaptırıyor, neden düzelsin ki. Siz çocuğunuzla görüntürmeyin, oynatmayan. Tek başına kalınca ailesi de artık gerekirse doktor yardımı ile müdahale etmek zorunda kalacak.

yetişkin insanlar bir sorunla baş edemiyorlarsa uzmandan destek almaları gerektiğini de düşünürler , kendi çocukları yanlış davrandığında sorunu bağırarak çözeceğini düşünen insanlar, siz ne yapabilirsiniz ki ? evdeki ebeveynler sıkıntılı kendileri daha iletişim kurmayı beceremiyor çocuk evin aynasıdır ne görürse onu yansıtır.
düzgün oyna arkadaşına zarar verirsen eve gideriz arkadaşına zarar verirsen seni birdaha buraya getirmem, onun koltuğu herkes kendi koltuğunda oturacak diye net konuşulsa çocuk kendisini yerden yere vursa da duruşları net olsa zaten böyle olmayacak...
her ağladığında çocuğun istediğini yapmışlar o yüzden böyle olmuş şimdi kendileri baş edemiyor ve daha birde bağırarak eğitim vermeye çalışıyorlar ,amaçları çocuğu iyice sinir hastası etmek sanırım

Siz arkadaşınızın çocugunun davranışını birşey yapamazsınız, sadece uyarmakla kalabilir ötesine geçemezsiniz çünkü siz o çocuğun annesi değilsiniz. Çocuk bunun farkında asla sizin dedikleriniz, yaptıklarınız onun için önemi yok, çünkü esas kendi ailesinin bir çocuğa karşı duruşu tavrı yok, arkadaşınız sıkıntıda değil sıkıntıda olsa, çocuk için yardım alır, gerekirse kendisi bu ara davranış bozukluğundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz biraz uzak duralım der, artı çocuga tavır alır ve anlatır şuan görüşmicez çünkü arkadaşına zarar veriyorsun ayrıyetten bak hayvanlara zarar veriyorsun arkadaşın bu durumdan rahatsız diye yaptırım uygular. Hiçbir tepki yok, yardım yok, çaba yok siz tek taraflı düzeltemezsiniz. Hayvanları sevmeniz çok güzel birşey olurmu öle şey doğa bizim parçamız, kızınızın bu ortamları görmesi çok güzel buradan bile yola çıkıp,kızınıza bak ark hayvanlara zarar veriyor biraz uzak duralım diye anlatıp zararlı davranışlarda uzak durulması gerektiğini anlatabilirsiniz.

Aslında hepimiz müdahale ediyoruz. Konu çocuğa döndü ama işin içinde hayvanlar da var. Kediye vurduğunda nasıl müdahale edeceğiz o konuda kararsızlık yaşıyorum. Hayır diye bağırdılar, ben göz hizasına inip anlattım, olay yerinden uzaklaştırıp eve götürdüler. Vazgeçmiyor. Hatta kedi tırmaladı. Canını yaktı. Yine de gülüyor
annesi babası uzmana gitsin ?

Oyum grubuna vs gidiyoruz birlikte. Mecbur birlikte gidiliyor. Benimki oto koltuğuna

Hanımefendi ekonomik krizin farkında mısınız? Şu anda taşınmayı bırakın eşimle memleketlerimize nasış gideriz dşye düşünüyoruz. Bizim taşınmamız için resmen kredi çekmemiz lazım şu anda. Kredi taksidi ve yeni evin 3500-4000 tl olan kirası demek kızımın geleceği demek. Tabii ki benim de banka hesabım kabarık olsa düşünmem.
Yorumunuz eksik kalmış
Oto koltuğu ne?

Arkadasiniz o zaman hem kendi cocugu icin hem de surekli birseylerden mahrum olan sizin kiziniz icin sikinti da olsun ve aksiyon alsin.Bu durum onu rahatsiz edip tivoli nasil yapalim,klne yapmamiz gerekiyor dedi mi?Biraz kizinizin istekleri olur da cocugun olmazsa papaz olursunuz gibime geliyor.

Arkadasiniz o zaman hem kendi cocugu icin hem de surekli birseylerden mahrum olan sizin kiziniz icin sikinti da olsun ve aksiyon alsin.Bu durum onu rahatsiz edip tivoli nasil yapalim,klne yapmamiz gerekiyor dedi mi?Biraz kizinizin istekleri olur da cocugun olmazsa papaz olursunuz gibime geliyor.
Evet dedi. Bu sorunu çözmemiz lazım dedi. Hatta bağırarak uyarmasına ben engel oluyorum. Çünkü kısır döngü oluyor

kızımda hep akran zorbalığı yaşadı açıkcası hep kendinden büyüklerle oynamak istedi bu yüzden, yaşıtları aynı çocuğunuzun başınıza gelen gibi davranıyordu :KK43: benim gözlemlediğim evinde huzursuzluk olan çocuklar dürtüsel olarak vurmalı ittirmeli davranıyor hiç daha aksine denk gelmedim her denk geldiğim hep sorunlu gerilimli evlilik hayatı olanlardı ya annede ya babada görüyor ,bir çocuk durduk yere neden ittirsin vursun can acıtsın üzsün... çocuklar evin aynasıdır gördüğünü normalleştiriyor bence sorun bu. annesi mesela müdahale etmiyormuş dediğim şeyin ispatı bu , normal çünkü onlarda... bizim evde şiddetin her türlüsü uzak olduğu için çocuğum kazayla bile arkadaşını düşürse mutlaka kızım dikkatli oynayın birbirinizin canını yakmayın derdim ve canı yanan çocuğu sakinleştirmek için şebeklik yapardım mutlaka ... hatta bir süre oyunlarına katılırdım oyun oynamayı öğretirdim .

sizin yerinizde olsam bir süre mesafeli dururum arkadaşınız da sorarsa canım sizinki çocuğumu hırpalıyor çocuğumun özgüveni zedelenecek biraz atak dönemleri geçsinde zaten yine görüşürler derdim alınırsa alınsın belki bu konuda ne yapabilirim diye düşünür biraz.
Benım komsunun oglunun evinde sıddet olmaz anne baba gayet saygılı ve sevgı dolu ama cocugu sureklı bagırır cagırır cocuklara ıyı davranmaz benim oglanı sınır eder arabasıyla üzerine gıder benım oglan uzulur aglar

Back
X