Komşu çocukları ve dengeyi kuramama

peki bu komşu sizin oğlanı hiç çağırmıyor mu? bende buna takıldım
hadi gidin bir günde orda oynayın vs deseniz
komşu ile düzene koyun bir sizde bir bizde şeklinde

gerçi güvenme derecenizi bilemem komşunuza
Çağırıyor evet.ilk başta izin verdim ve bir saat sonra çocuğumu çağırmak için zile bastım,kapı kilitliydi çocuğum anne anne diyor kapıyı acan yok.baya zile bastım.komsum açtı kapıyı ya uyyakalmisimda dedi.ben şok.ilk defa bırakıyorum ve kadın gitmiş uyumuş.okadar gamsızki.birdaha da göndermedim.bide kendi kızını döven bir kadın.hic güvenilir bulmuyorum

insanlar ne rahat çocuklarını saatlerce yolluyorlar başkasının evine, ben annesi olmadan hiçbir küçük çocuğu öyle evime almam Allah korusun ya başına bir şey gelse.öyle her şey travma yapmaz abartmayın o kadar.anne sizsiniz, o sizi dinleyecek.her şeyin bir sınırı olur.otoritenizi hissettirin biraz.hayır gelemez deyin göndermeyin çocuğu kapılarına.bir ağlar iki ağlar başka şeye sarar.onun dikkatini çeken oyunlar koyun odaya ya da parklarda oyun alanlarında yorulsun.
Teşekkür ederim çok haklısınız.

Komsunuzla iletişim kurun, çocuğu gondermesin, ve sizde o an başka etkinlikler yapın.

Bir kaç defa böyle olursa unutur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar konuya hemen gireyim..oğlum 2.5 yaşındayken sürekli gelen karşı komşumuzun kızına okadar alıştıki artık onsuz yapamıyor.komsumuzun kızı aylarca rutin bir şekilde sürekli geldi.once ben otorite kuramadım çocuğa karşı aşırı merhametliydim ve annesi kaç saat sonra cagirirsa ozamn gönderirim.cok bunalsamda annesinden önce gönderirsem ayıp gibi gelirdi cekinirdim.sonra bunun hata olduğunu anladım ve çocuğun bana karşı yapmış olduğu birçok arsız davranıştan sonra harekete geçip sınırlar koydum ve kendimi yipratmamaya çalıştım ama galiba geç kaldım.çocuğum bu kıza okadar alıştıki sürekli onu istiyor şuan çocuğum büyüdü 4.5 yaşına geldi ama o kızı kardeşi gibi görüyor ve muz yerse x 'de muz yesin anne ona da verelim diyor.x benim cocugumdan iki yaş büyük okula gidiyor.hergun onun okuldan gelmesini bekliyor.gelir gelmez kapılarına gidip davet ediyor.ben davet etmesine izin veriyorum çünkü herzaman annesi göndermiyor,bununla yuzlesmesini istiyorum.x'in işi olduğunu bilmeli ve istememeli diyorum ama anlamıyor.sadece x olsa neyse baska bir başıboş komşu kızı var bu ara onuda balkondan çağırıyor.surekli arkadaşlarıyla olmak istiyor.ben artık bu durumdan okadar sıkıldım ki sadece çocuğuma yemek yedirirken üç çocuk oluyorlar hepsinin yemegiydi,nazıydı gerçekten yoruluyorum.cokta arsız çocuklar yatak odasına girmemek,buzdolabını açmamak gerektiğini yeni yeni öğrendiler.anneleri çok rahat bu arada.cikolata alırsam üç tane alıyorum,çocuğum sürekli onlarada almamı istiyor.bir dönem kreşe gönderdim ama değişen birşey olmadı.yine bu x'e taktı ve hergun gelsin istedi.x in annesi gamsız kadın 5 saat bana gelse umrunda değil bu arada.ama ben zihnen yoruldum.cocuk,benim çocuğumu kullanıyor resmen.surekli büyük oyuncaklar nerede onlarida annene söyle cikartsin diye yönlendiriyor ve oğlumla uğraş dur.size sorum şu ben evde arkadaşlarını istemeden durmayı nasıl ogretmeliyim.gercekten sakin bir hayat istiyorum:KK43: travmatik olmadan bu çocuklardan nasıl elini eteğini cektiririm bunu düşünüyorum:KK43: (kreşe neden devam etmedi çocuk diye soranlar olmuş.arkadaslar uzun zaman gerektiren bir sağlık sorunum oldu hastanede yattım bir süre ve seneye anaokuluna yollama kararı aldık.)
kapıyı kitleyin çocuğunuzu göndermeyin çağırması için. çocuğunuza da net bir şekilde hayır deyin ağlayıp bağırmasına sabretedin bi kaç gün sonra alışır ama siz iradenizi korumali kararlı olmalısınız.

Çağırıyor evet.ilk başta izin verdim ve bir saat sonra çocuğumu çağırmak için zile bastım,kapı kilitliydi çocuğum anne anne diyor kapıyı acan yok.baya zile bastım.komsum açtı kapıyı ya uyyakalmisimda dedi.ben şok.ilk defa bırakıyorum ve kadın gitmiş uyumuş.okadar gamsızki.birdaha da göndermedim.bide kendi kızını döven bir kadın.hic güvenilir bulmuyorum
aman Ya Rabbim
kapıyı kilitlemiş Allah korusun ve uyumuş ya deprem bişey olsa Allah korusun
o sizin emanetinize sizin onun emanetinize sahip çıktığı kadar çıkmıyor
konuşun komşu ile görüşmeyi azaltmasını sağlayın çocukların

Valla ben küçükken böyle bir arkadaşım vardı anneminde en son canına tak etti gelme kızım artık sen çok oynadıniz hadi git eve dedi diğer gelislerinde de almadı bende ilk üzüldüm sonra alıştım yani travmatik oldu mu bilmem ama annecigimi şimdi anlıyorum çok yipratici kendininki yetmezmis gibi elalemin çocuğu birde . Bence sizde biraz daha sert tavır koyun almayın çocuğu kendi cocugunuzda o kızı istediğinde bahane uydurun ve birlikte etkinlik yapın . Çok boğucu bir durum ki bi süre sonra çocuğunuz içinde boğucu bir hale gelicek bu durum esas sürekli başka çocuklar tarafından yönetilmesi travmatik bir durum gelecek seneler için

Arkadaşlar konuya hemen gireyim..oğlum 2.5 yaşındayken sürekli gelen karşı komşumuzun kızına okadar alıştıki artık onsuz yapamıyor.komsumuzun kızı aylarca rutin bir şekilde sürekli geldi.once ben otorite kuramadım çocuğa karşı aşırı merhametliydim ve annesi kaç saat sonra cagirirsa ozamn gönderirim.cok bunalsamda annesinden önce gönderirsem ayıp gibi gelirdi cekinirdim.sonra bunun hata olduğunu anladım ve çocuğun bana karşı yapmış olduğu birçok arsız davranıştan sonra harekete geçip sınırlar koydum ve kendimi yipratmamaya çalıştım ama galiba geç kaldım.çocuğum bu kıza okadar alıştıki sürekli onu istiyor şuan çocuğum büyüdü 4.5 yaşına geldi ama o kızı kardeşi gibi görüyor ve muz yerse x 'de muz yesin anne ona da verelim diyor.x benim cocugumdan iki yaş büyük okula gidiyor.hergun onun okuldan gelmesini bekliyor.gelir gelmez kapılarına gidip davet ediyor.ben davet etmesine izin veriyorum çünkü herzaman annesi göndermiyor,bununla yuzlesmesini istiyorum.x'in işi olduğunu bilmeli ve istememeli diyorum ama anlamıyor.sadece x olsa neyse baska bir başıboş komşu kızı var bu ara onuda balkondan çağırıyor.surekli arkadaşlarıyla olmak istiyor.ben artık bu durumdan okadar sıkıldım ki sadece çocuğuma yemek yedirirken üç çocuk oluyorlar hepsinin yemegiydi,nazıydı gerçekten yoruluyorum.cokta arsız çocuklar yatak odasına girmemek,buzdolabını açmamak gerektiğini yeni yeni öğrendiler.anneleri çok rahat bu arada.cikolata alırsam üç tane alıyorum,çocuğum sürekli onlarada almamı istiyor.bir dönem kreşe gönderdim ama değişen birşey olmadı.yine bu x'e taktı ve hergun gelsin istedi.x in annesi gamsız kadın 5 saat bana gelse umrunda değil bu arada.ama ben zihnen yoruldum.cocuk,benim çocuğumu kullanıyor resmen.surekli büyük oyuncaklar nerede onlarida annene söyle cikartsin diye yönlendiriyor ve oğlumla uğraş dur.size sorum şu ben evde arkadaşlarını istemeden durmayı nasıl ogretmeliyim.gercekten sakin bir hayat istiyorum:KK43: travmatik olmadan bu çocuklardan nasıl elini eteğini cektiririm bunu düşünüyorum:KK43: (kreşe neden devam etmedi çocuk diye soranlar olmuş.arkadaslar uzun zaman gerektiren bir sağlık sorunum oldu hastanede yattım bir süre ve seneye anaokuluna yollama kararı aldık.)

Benim oglumda anaokuluna gidiyor ama yinede her okuldan gelisinde arkadaslarina gitmek icin agliyor asansorde onlarin katina basiyor kacmaya calisiyor gzelce anlatiyoruz tamam diyor ertesi gun yine ayni benim oglum kardes istiyor ama ben hazir degilim takipteyim konuyu

Valla ben küçükken böyle bir arkadaşım vardı anneminde en son canına tak etti gelme kızım artık sen çok oynadıniz hadi git eve dedi diğer gelislerinde de almadı bende ilk üzüldüm sonra alıştım yani travmatik oldu mu bilmem ama annecigimi şimdi anlıyorum çok yipratici kendininki yetmezmis gibi elalemin çocuğu birde . Bence sizde biraz daha sert tavır koyun almayın çocuğu kendi cocugunuzda o kızı istediğinde bahane uydurun ve birlikte etkinlik yapın . Çok boğucu bir durum ki bi süre sonra çocuğunuz içinde boğucu bir hale gelicek bu durum esas sürekli başka çocuklar tarafından yönetilmesi travmatik bir durum gelecek seneler için
Evet haklısınız bunu hiç düşünmemiştim.baska çocuklar tarafından yönetilmesi daha travmatik.tesekkur ederim

Anaokuluna gonderene kadar sabredeceksiniz o zaman.4,5 yasindaki cocuk elbette arkadas istedigi icin ona buna sariyor. Belki anaokuluna baslayana kadar disarida vakit gecirseniz,gercekten sizinle eglense ve mutlu olsa baskasini aramaz,denemeniz lazim. Mesela bir gununuzu cocuga gore planlayip deneyin. Sabah disari cikilacak,yemek saati eve gelinecek,sonra evde etkinlik yapilacak,aksam ustu yine disari cikilacak gibi.

Yalnız arsız diye bahsettikleriniz de çocuk. Tabi ki oyuncaklar da gözleri olacak çocuğunuz aracılığıyla ulaşmaya çalışacak. Kendi utanacak size demeye. Çoğunluğu yeteri olgunluk sergilemez ve sınır bilemezler zaten. Nasıl arsız oluyorlar? Mesela küçük kızın size karşı yaptığı arsızlıklar neler acaba? :)

İyi yetiştirilmemiş, şımarık olmalarını saatlerce sizde durmasından anlıyorsanız; sizin çocuğunuzun saatlerce onlarla oynamasını engelleyememeniz de, çağırmasını durduramamanız da bununla paralel değil mi?

Çocuğunuz kreşle veya okulla yeni arkadaşlar edene dek farklı uğraşlar bulmanız dileğiyle.

Hem çocuklari siz çagiriyorsunuz hem çocuklardan şikayet ediyorsunuz,ben anlamadim valla.
Çagirmazsiniz olur biter.Yaramazliklari,arsizliklari,annelerinin rahatliklari siz çağirmadiginiz sürece sizi ilgilendirmeyen konular.
Hem çocugunuz kapiyi açip kendimi gidip çagiriyor ki,her şey sizin gözetiminizde değil mi ? Demekki istemesenizde izin veriyorsunuz.Onlarin yaramazliklarina değil, çocugunuzu çağirma huyundan nasil vazgeçireceğinize yoğunlaşin.

Öyle bir anlatıyor ki konu sahibi sanki çocuklar size zorla geliyor.
Oğlunuz istiyor diye hem çağırıp hem de çocuklara arsız, başıboş, anneleri rahat, gamsız diye laf söylüyorsunuz. E çağırmayın ozaman.onlara laf edeceğinize oğlunuzun isteklerine sınır koyacaksınız.

Son düzenleme:
4.5 yas cocugu kurallardan anlar .Ben olsam zaten ilkokula giden çocukla arkadas olsun istemem.Kesip atın olmaz deyin ağlasın. Parka götürün kitap okuyun yapboz veya legoya alıştırın.

Anaokuluna seneye göndereceğim inşallah.saglik sorunlarimdan kreşi üzülerek bırakmak zorunda kaldık.
gecmıs olsun ama cocugunuz ılk okul 3. sınıftayken saglık sorunu yasasaydınız okuldan mı alacaktınız
anaokulu dıye pek onemsenmıyor ama gordugunuz uzere cok onemlı
servıse yazılır veya esınız goturup getırır
sımdılık bır kursa yazdırın eylulde anaokuluna gıder

cocuk cocukla gelısır napsın evde anneyle tek basına ?

Öyle bir anlatıyor ki konu sahibi sanki çocuklar size zorla geliyor.
Oğlunuz istiyor diye hem çağırıp hem de çocuklara arsız, başıboş, anneleri rahat, gamsız diye laf söylüyorsunuz. E çağırmayın ozaman.onlara laf edeceğinize oğlunuzun isteklerine sınır koyacaksınız.
Evet hanımefendi zorla geldikleri çok dönemler oldu..bu yüzden oturup taşınmak istediğimde oldu,çocuğu evden gonderecegim zaman çocuk ayağını kapıya koyuyor direniyor,kendini yere atiyor.kapiyi acmayinca açın diye gün güm vuruyor.gercekten arsız çocuklar,belki bu tarz bı çocuk görmediğiniz için anlam veremiyorsunuz ama gerçekten benimde çok şok olduğum dönemler oldu.tasinmak bile istedim.ama baktimki hata bende..küçük cocuk ve annesine otorite kuramiyorum.tabiiki toparlamaya çalıştım durumu.inanin hiç çağırmak istemiyorum ama çocuğum onların sürekli gelmeleri yüzünden alıştı.ama yinede yorumunuz için sağolun dikkate alacağım.bu hafta zaten çok ısrar etsede çağırması için göndermedim.baya krizlendi ama inşallah cozmeye çalışacağım bu durumu.

Bazılarının kaderı bu heralde ben bekarken kucuk kardesıme bakıyordum kardesım butun lojmanın cocuklarını topluyordu eve kendı hıc gıtmıyordu bemde gonderemıyordum ayıp olır dıye sımdı kızım oyle komsunun cocugunu cagırıyor hergun oda alıstı gelıyor cagıröasada evın anansını aglatıyorlar gece 11 12 ye kadar gıt dıyorum gıtmıyor benım kızımda hıc gıtmez baskasının evıne hep cagırır. Bıde bıze gelen cocuklar bızde herseyı kurcalar eller bızımkı onlara gıdınce oyuncak bıle vermıyorlar. Bazen dıyorum mılletın cocugu akıllı bızımkı saf ay sınır bozucu
Benimde buna benzer bir komsum var cocugunu bize gondrrdi oglum alisti ya tv izleyecek ya bize gelecek gelsin tv izleyecegine onunla oynasin diyorum gece 11 lere kadar bizde ve esimvardiyali calisiyor bazen adam bunalip evden kaciyor tmm gun icinde gelsinde annesinin aksamgelmesine uyarmasi gerek iste babalari evde gitmemelisin ben iki gonderdim sadece kadin seninkide cok konusuyor diyor kendinin cocugunun etmedigi kalmadi

Back
X