Komşu gürültüsü

Sizi o kadar iyi anliyorum ki yasadigimiz seyler hemen hemen ayni.. cocuk sesi evde son ses muzik dinlemeler misafirler zaten hic bitmiyor.. en guzelini yapmissiniz dubleks eve cikarak. Insallah rahat edersiniz. Sizin eve de 10 cocukli birileri tasinsin komsular arasin seni keske gitmeseydi diye
Amin..
Sen de pes etme derim. Polisi aradım açmadi diyosun. Acar elbet. İlk sikayette uyariyorlar. Diger sikayetlerin her birinde artarak para cezasi kesiyorlar. Yasal haklariniz var. Arayin. Hukuk karsisinda haksiz olduklarini onlara gösterdigiinizde onlar sinecek. Ben alt kat komsumu ıslah ederdim ama eşim aşıri sinirli birisi. Ondan korktum yoksa pes edip gidecek birisi degilim. Sen de pes etme. Gündüzleri de zabitayi arayabilirsin. Belediyeden desibel ölçümü talep edebilirsin. En son çare dava edebilirsin. İhtar gönderebilirsin. İnan sen pes etmezsen onlar pes edecek.

Polis gelince direk onlara gidip konusmami yapiyor nasil oluyor merak ettim
Evet hemen ilgilendiler. Geldiler ve uyardilar. Tabi polis gittikten sonra apartmani kari koca basimiza yiktilar. Kismen tehdit vs savurdular. Yineliyorum. Esim asiri hassas. Asiri sinirli. Cok cabuk tahrik oluyor. Onun bisey yapmasindan korkmasam bi daha polisi bu taşkinliklari icin arardim ancak eşimi sakinlestirmekle mesguldum o sira. Beni dizginleyen eşim oldu yoksa bu apartmani degil ilceyi dar ederdim onlara ama dua etsinler eşime. Hemen ertesi gün de davamı acardim tehdit, huzur sukunu bozma vs'den.

Amin..
Sen de pes etme derim. Polisi aradım açmadi diyosun. Acar elbet. İlk sikayette uyariyorlar. Diger sikayetlerin her birinde artarak para cezasi kesiyorlar. Yasal haklariniz var. Arayin. Hukuk karsisinda haksiz olduklarini onlara gösterdigiinizde onlar sinecek. Ben alt kat komsumu ıslah ederdim ama eşim aşıri sinirli birisi. Ondan korktum yoksa pes edip gidecek birisi degilim. Sen de pes etme. Gündüzleri de zabitayi arayabilirsin. Belediyeden desibel ölçümü talep edebilirsin. En son çare dava edebilirsin. İhtar gönderebilirsin. İnan sen pes etmezsen onlar pes edecek.
Haklisiniz, suanda sesler kesildi yarin gece yine yaparlarsa tekrar aricam polisi. Inanın gündüz yapilan sesi gectim sadece odamda rahat rahat uyumak istiyorum artık.. dediklerinizi kaydettim sagolun tavsiyeleriniz icin

Evet ben sen'im :KK48:
Evet evet onu unutmusum. Sürekli mobilya cekiyorlar. İnanir misin oyle kesintisiz bir gurultu ki evden markete parka falan ciktiklari zaman hemen anliyorum. Nasıl mı? Evim sessiz ve sakin oluyor :KK48:
İşın kötü tarafi eşım de ben de tvyi en az seste izleriz. Dogru duzgun konusmayiz. Konussak da sakin bi sekilde.
Sanirim polis cagirdiktan sonra biraz yıldırdım. Memlekete gitmis. Kac senedir şu 15 gundeki huzur bulamamistim evimde. Son günlerimi huzurlu geciriyorum. Umarim biz gitmeden gelmez. Dönünce de bayram eder artık :halay:
ahahaha aynıyız cidden :D
Benim de evim bir gün geldim sus pus çok sessiz meğer ev sahibini çağırmış (kendi ev sahibini) ona şirin görünmek için ses yapmadılar diye düşünüyorum kadın geldi beni suçladı onların ev içine karışamazsın vs diye ben de "karışmıyorum ama gece 12de de süpürge açılmaz " dedim. Polis neden çağırmışım orta yol bulmalıymışım vs
Senin kiracın kusura bakma kızım ses geldiğini bilmiyordum dese yine okey ama kadın istediğimi yaparım deyip kapı çarptı yüzüme, köy değil burası toplu yaşamı öğrensinler dedim o günden beri iyiydiler ama bir haftadır yine döndük başa!

Ses yapan komsular nedense hep deli oluyor, kendini hakli gorup bizi haksiz cikartiyorlar bakkalar koli veriyor baktiniz mi oralara
Bakkal, bim, şok civarda ne kadar market varsa haber saldım :D

Polis gelince direk onlara gidip konusmami yapiyor nasil oluyor merak ettim
Polis komşuları belli saatten sonra rahatsız etmeyelim şeklinde kibarca uyarıyorlar üst kattaki adam bana sarmıştı benim yüzümden evi taşıyacaklarmış dedim "ses çıkarmayın ben de çağırmayayım"

Haklisiniz, suanda sesler kesildi yarin gece yine yaparlarsa tekrar aricam polisi. Inanın gündüz yapilan sesi gectim sadece odamda rahat rahat uyumak istiyorum artık.. dediklerinizi kaydettim sagolun tavsiyeleriniz icin
Rica ederim. Gürültü yapan komşu avcısı koydum adımı :KK48:

ahahaha aynıyız cidden :KK70:
Benim de evim bir gün geldim sus pus çok sessiz meğer ev sahibini çağırmış (kendi ev sahibini) ona şirin görünmek için ses yapmadılar diye düşünüyorum kadın geldi beni suçladı onların ev içine karışamazsın vs diye ben de "karışmıyorum ama gece 12de de süpürge açılmaz " dedim. Polis neden çağırmışım orta yol bulmalıymışım vs
Senin kiracın kusura bakma kızım ses geldiğini bilmiyordum dese yine okey ama kadın istediğimi yaparım deyip kapı çarptı yüzüme, köy değil burası toplu yaşamı öğrensinler dedim o günden beri iyiydiler ama bir haftadır yine döndük başa!

Bakkal, bim, şok civarda ne kadar market varsa haber saldım :KK70:

Polis komşuları belli saatten sonra rahatsız etmeyelim şeklinde kibarca uyarıyorlar üst kattaki adam bana sarmıştı benim yüzümden evi taşıyacaklarmış dedim "ses çıkarmayın ben de çağırmayayım"
Tam posta kutusunun üstune Uyarıdır! Diye bir yazı as. De ki; desibel ölçümü talep edecegim. Mahkemeden keşif isteyecegim. 24 saat gurultunuzu kayit yapip mahkemeye sunacagim. Yapman şart değil. Bazen blöf işe yarar :KK14:

Tam posta kutusunun üstune Uyarıdır! Diye bir yazı as. De ki; desibel ölçümü talep edecegim. Mahkemeden keşif isteyecegim. 24 saat gurultunuzu kayit yapip mahkemeye sunacagim. Yapman şart değil. Bazen blöf işe yarar :KK14:
Hahaha cok iyi ya :halay:boyle tavsiyeler bekliyodum valahi sagolun

Polis degilde o bölgeye bakan zabıtayla iletişime gecin size yansıyan sesin desibelini ölçüp kanuni sınırların üstündeyse hemen para cezası uyguluyorlar belki sert bir yaklaşım ama çözüm malesef bu

Katta 4 daire olan evlerde böyle bir sorun oluyor ama cephe seçeneği mevcut.
Salonum komşumun yatak odasıyla yapışık, onun da salonu diğer evin salonuyla.
Ama bınlar hep ev seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler.
Bu kadar sese hassas olan insan, bir zahmet ona da bakacak yani.
Ben baktım ve daha fazla ücret ödeyerek tek cephe ve salon bitişik duvar olan daireyi seçtim.
Salak değilim yani, aynı katta neredeyse aynı cepheye bakan daireye daha fazla para vermeye.
Aynen katılıyorum böyle hassasiyetleri olan kişiler mutlaka dikkat etmeli bir evde oturmustuk bekarken bizim mutfak ile yan tarafın yatak odası birlesikti gece mutfağa girsek sabah kapıya dayanirdi kadın uyuz olurdum kendi evimde rahat edemezdim

Haklisiniz herkes evinde rahat etmek ister ama bizim oturdugumuz dairede kimse oturamamis her yil hatta yilda 2 kez kiraci degistirmis yada satilmis, sebebi ciddi anlamda ses gecirmesi size soyle soyleyim yan alt ust dairenin butun konusmalarini duyuyorum malesef.. kendilerinede soyluyorum sakayla karisik bütün sirlarinizi biliyorum diye. Ama sadece yatak tasimak sanirim tek cozum cunku odalarim malesef cok kucuk.
Keşke her binada ses yalıtımı olsa :KK54:

Komşularınız için değil de çocuklarınız için, okuyarak gerekirse yardım alarak gece uykusu meselesini çözmeye bakın derim...
Yani siz de bayılmıyorsunuzdur, ama akşam 9 da yatsalar, eşinizle size de vakit kalır... hem de gelişimleri için 22-02 arasındaki uyku çok kıymetli.
Her zamn değil malum dis sıkıntıları falan olduğu zamn geç yatar oğlum zaten okula gidiyor o geç saate kalmaz ama çocuklu ev yani yinede ses oluyor ister istemez onu demek istedim ;)

Merhaba kk hanimlari. Yeni uye oldum umarim dogru yere yaziyorumdur. Konuya geleyim, saat gecenin 12si fakat ben komsularin tv seslerinden uyuyamiyorum :KK43: benim yatak odamla yan dairenin salonu bitisik malesef. Ve yan dairedeki onun ustu ve alti hep salonda oturuyorlar çapraz dailerinde olmama rağmen onlarin bile sesi geliyor biri sussa digeri başlıyor yuz yuze uyardik, yöneticiye söyledik, duvara vuruyorum yok yok anlamıyorlar. Daha yeni polisi aradim saka gibi ama açmadılar :/ napcami sasirdim sabah 7 de uyanıp gecenin bi yarilarina kadar uyuyamiyorum sesten. Artik esimle devamli kavga halindeyiz bunlar yüzünden oturma odasinda uyuyup gece 3 4 gibi yatak odasina geciyoruz. Tasinamamda kendi evim daha 2 yil oldu alali borcu bitmedi. Buarada ses yapanlarinda kendi evi maalesef.. Nolur bana akil verin
saygi yoksa yapacak birşey de yok gibi, ben 9 dan sonra bile tv sesi kısarım, camasir makinesini 9 dan sonra acmam vs. gecen bu sitede bir arkadas da yazmisti. gece 11-12 de elektrik süpürgesi acıyormuş üst komsusu

Daha küçük bir yatak odası takımı alarak yatak odasını olması gereken yere taşıyın

Haklisiniz herkes evinde rahat etmek ister ama bizim oturdugumuz dairede kimse oturamamis her yil hatta yilda 2 kez kiraci degistirmis yada satilmis, sebebi ciddi anlamda ses gecirmesi size soyle soyleyim yan alt ust dairenin butun konusmalarini duyuyorum malesef.. kendilerinede soyluyorum sakayla karisik bütün sirlarinizi biliyorum diye. Ama sadece yatak tasimak sanirim tek cozum cunku odalarim malesef cok kucuk.

Bütün konuşmaları duyduğunuza göre demek ki insanlarda değil binanın kalitesinde problem var. Bildiğiniz halde insanları suçlamaya çalışıyorsunuz.

Odalar cok kucuk denedik ama sigdiramadik sadece salona oluyor yatak odasi :/

Evin salonunu yatak odasina cevirmedim. Benim yatak odamla onlarin salonu bitisik dedim duzhun okuyun lutfen. Yahu niyeyse ses yapanlar hemen kendilerini belli ediyorlar. Gorgu kurallari diye birseyler var. Keza apartman kurallarida. Kimse kimseyi rahatsiz edemez müstakil evde yasamiyoruz. Bir konu actim nerdeyse beni suclu cikardiniz. Mune Mune

Kendi dedikleriniz çeliştiği için size başka birşey deme gereği duymuyorum.

Yorum yapanların hepsi yanlış, siz doğrusunuz. Devam edin bu kafayla...

Konunun kapanmasi icin ne yapmam gerekli acaba bilen soyleyebilir mi

Binaların ses yalıtımı çok fena.. Yapılacak şey en azından yatagınıZın yerini değiştirmek. Bebeğim küçük ve çok hareketli.. Gece saat 10 da çamaşır ve bulaşık makinesi açıyorum çünkü akıllı sayaç taktırmış ev sahibi. Eşim tek çalışan evdebir şekilde tasarrufa gitmek gerekiyor 3.5 TL diyip amann diyemiyorum benim de hoşuma gitmiyor ama şartlar bunu gerektiriyor elektrikli süpürge açmıyorum ama yerleri siliyorum bazen yemek yapıyorum çünkü gündüz oğlumu zapt etmeye çalışmakla geçiyor. Allaha şükür bir şikayet olmadı ama.. Neden yazdığıma gelirsek bazı şeylerin geçerli sebebi olabiliyor

Back
X