Komşu gürültüsü

Çocuk bu , yapma etme desende yine yapacaklar . Siz hiç uslu uslu oturan çocuk gördünüz mü ? Evet benimkiler uslu uslu oturup sesini bile çıkarmıyor diyorsanız o zaman alın bir doktora gösterin diyecegim. Bir keresinde benimde basıma gelmişti . Trendeydik benim kızım daha bir yaşlarındaydı ve bildiğin bebek durmaz ve susmaz işte . Kadının biri gelip başım çok agrıyor bebeğini sustururmusun dedi . Bende zaten yorgun ve gergindim o an patladım kadına . Çok rahatsız oluyorsan in bu trenden yada birinci sınıfta yolculuk edin dedim 🙁.
Başında olmayan kolay kolay anlayamaz . Onlara sorun acaba daha önce çocuk olmamışlar mı yada kendi çocukları nasıl mış diye ?? Herkesin çocuğu terbiyeli maymun gibi olacak degil ya , bizim çocuklarımızda böyle işte yapacak bişey yok …
Bazen görüyorum öyle çocuklar. Annesinin ya da babasının yanında uslu uslu oturuyorlar. Nasıl olabilir diyorum neyi yanlış yaptık? Sonra düşününce yok diyorum saçmalama senden öyle çocuk nasıl çıksın 🤣

Bebeğin ağlaması için yapılabilecek birsey yok. Ağzını kapatacak haliniz yok fakat anlatılanı anlayabilecek yaştaki çocuğun sürekli gürültüsünü de istemezdim ben tepemde..
Kaç yaş mesela anlatılanı anlayabilecek çocuk??

Bebek ve küçük çocukların ağlamasına yapacak bir şey yok, engellenemez. Ama daha büyük çocuklara sınır koymak her ebeveynin görevidir.

Anlayışı hep çocuklu insanlar olarak biz diğerlerinden isteyemeyiz. Hasta olan var yaşlı olan var yorgun olan var insanlar saatlerce bizim çocuklarımızın sesini dinlemek zorunda değil.

Mesela çocukların erken uyuması gerekir. Diyelim uyumuyor o zaman sakin aktivitelere yöneltmek gerekir geç saatlerde çünkü dünya biz çocuklu ailelerin etrafında dönmüyor. 🤷‍♀️

Bebek ağlamasına yapılacak birşey yok.
Diğer seslerde daha büyük çocuklar için saatler önemli bence. Akşam dokuzdan sonra kimse sürekli tepesinde zıplayan bir çocuk istemez. Çocuk o saatlerde uyumuyorsa, zıplayıp oynamayacağı başka alternatifler bulmak gerekir.

Bazen görüyorum öyle çocuklar. Annesinin ya da babasının yanında uslu uslu oturuyorlar. Nasıl olabilir diyorum neyi yanlış yaptık? Sonra düşününce yok diyorum saçmalama senden öyle çocuk nasıl çıksın 🤣
Ay deme öyle , çocuk dediğin hareketli olur , elde avuçta durmaz . Ben hep böyle gördüm Cocuklar koşar , kırar dağıtır bende arkalarından koşar temizlerim , aksini düşünemiyorum 🤣🤣

Bebek ağlamasına yapılacak birşey yok.
Diğer seslerde daha büyük çocuklar için saatler önemli bence. Akşam dokuzdan sonra kimse sürekli tepesinde zıplayan bir çocuk istemez. Çocuk o saatlerde uyumuyorsa, zıplayıp oynamayacağı başka alternatifler bulmak gerekir.
Benim çocuklarım erken uyurlar saat 9buçuğh geçmez gündüz çok hareketli oldukları için. Bu sefer biz de geç yatanların gürültüsünü çekiyoruz. Ben hiç çıkıpta uyarmadım çocuklar uyuyamıyor sıçrıyor diye. Çünkü biliyorum ki bizimliler sabah 7 de uyanıp yine gülüşmeye oynamaya başlayacaklar. Ben anlayış gösteriyorum ama karşımdakiler göstermiyor.

Çocuğu geç yatır diyorlar mesela. Makina değil ki bu biraz daha şarj edeyim doğdu doğalı böyle bu çocuklar.
İnsanların sabah uykusu benim çocuklarımın gece uykusundan daha kıymetli malesef.

Mesela 6 7 yaşındaki çocuk laftan anlar.
Anlamıyor gündüz vakti yakalamacılık oynamak istiyor evde. Sürekli oturmalı aktivite yapmak istemiyor çocuk hiperaktif ne yapabilirim?
Ben eğitimciyim anlatamıyorum siz nasıl anlatıyorsunuz çocuklarınıza bana öğretin

Anlamıyor gündüz vakti yakalamacılık oynamak istiyor evde. Sürekli oturmalı aktivite yapmak istemiyor çocuk hiperaktif ne yapabilirim?
Ben eğitimciyim anlatamıyorum siz nasıl anlatıyorsunuz çocuklarınıza bana öğretin
Bakın benim de sizin gibi 7 yaşında bir oğlum var hiperaktivite tanısı konuldu.
Akşam dokuz buçuk on gibi uyumuş olur. Haliyle sabah da erken uyanıyor. Sabah kalkınca sessiz sakin aktiviteler yapıyoruz. Resim yapıyor, ya da boyama vs vs . Böylece sabah gürültüsünü önlüyorum. Çocuğum hiperaktif diye herkesi rahatsız edemem. Evde asla top, bisiklet gibi ses çıkartan oyunlar oynamayız. Bakarım hareketli saatleri başladıysa parka indiririm ya da dışarıda bisiklete bindiririm, iyice yorulsun diye ..

Ben çalışmıyorum o yüzden düzenimizi bu şekilde kurdum.

Bebek ve küçük çocukların ağlamasına yapacak bir şey yok, engellenemez. Ama daha büyük çocuklara sınır koymak her ebeveynin görevidir.

Anlayışı hep çocuklu insanlar olarak biz diğerlerinden isteyemeyiz. Hasta olan var yaşlı olan var yorgun olan var insanlar saatlerce bizim çocuklarımızın sesini dinlemek zorunda değil.

Mesela çocukların erken uyuması gerekir. Diyelim uyumuyor o zaman sakin aktivitelere yöneltmek gerekir geç saatlerde çünkü dünya biz çocuklu ailelerin etrafında dönmüyor. 🤷‍♀️
Gündüz vakti şikayet geliyor genelde. Akşam 9-9.30 dedi mi uyuyakalır benim çocuklarım.

İnsanların evleri gereğinden fazla sessiz olduğu için bizim ev gürültülü geliyor insanlara. Mal gibi akşama kadar tv ye bakıp saatlerce sessiz sessiz kitabını boyayan çocuk da benim için anormal.

Benim çocuklarım erken uyurlar saat 9buçuğh geçmez gündüz çok hareketli oldukları için. Bu sefer biz de geç yatanların gürültüsünü çekiyoruz. Ben hiç çıkıpta uyarmadım çocuklar uyuyamıyor sıçrıyor diye. Çünkü biliyorum ki bizimliler sabah 7 de uyanıp yine gülüşmeye oynamaya başlayacaklar. Ben anlayış gösteriyorum ama karşımdakiler göstermiyor.

Çocuğu geç yatır diyorlar mesela. Makina değil ki bu biraz daha şarj edeyim doğdu doğalı böyle bu çocuklar.
İnsanların sabah uykusu benim çocuklarımın gece uykusundan daha kıymetli malesef.
Sabah yedide kalkınca direkt koşmaya mi başlıyorlar?
Bizimkiler de erken kalkar ama odalarda dolaşma gibi birşey olmadan, oturma odasına geçiyoruz beraberce, çıkarmıyorum bir süre öğrendiler artık, odalarından birşey alacak olsalar koşmadan alıp geliyorlar. Gün içinde çok uyarmam ama sabah saatlerinde elden geldiğince az ses çıkarmaları noktasında uyarıyorum.
Her çocuk aynı değildir tabi ama çocuğa göre bir alternatif bulunabilir bir şekilde.

Bakın benim de sizin gibi 7 yaşında bir oğlum var hiperaktivite tanısı konuldu.
Akşam dokuz buçuk on gibi uyumuş olur. Haliyle sabah da erken uyanıyor. Sabah kalkınca sessiz sakin aktiviteler yapıyoruz. Resim yapıyor, ya da boyama vs vs . Böylece sabah gürültüsünü önlüyorum. Çocuğum hiperaktif diye herkesi rahatsız edemem. Evde asla top, bisiklet gibi ses çıkartan oyunlar oynamayız. Bakarım hareketli saatleri başladıysa parka indiririm ya da dışarıda bisiklete bindiririm, iyice yorulsun diye ..

Ben çalışmıyorum o yüzden düzenimizi bu şekilde kurdum.
Evde dediğiniz oyuncakların hiçbiri yok zaten. Ama dışarda yarım saatten fazla tutamam. Eve gelince öylece oturuyor mu hiç mi kalkıp saklambaç ya da yakalama oynamak istemiyor? Bu nasıl hiperaktivite böyle 2 bisiklete binince geçiveriyor?

benim çocuğum yok. bir bebek tepemde 24 saat tepemde ağlasa asla gıkım çıkmaz; yazık napsın nasıl anlatsın derdini ona denecek birşey yok. ama beş altı yaşından büyük çocuğun gürültüsünün kusura bakmayın mazereti yok. iki erkek yeğenim var biri 8 diğeri beş yaşında. apartmanda yaşıyorlar ve komşuları rahatsız edecek gürültü yapmadan da oynamayı başarıyorlar. öyle özel çocuklar oldukları için değil; anneleri çevredeki insanlara karşı onları sürekli uyarıp disipline ettiği için böyleler. uslu çocuğu olan doktora götürsün diyenlere dehşetle bakıyorum; siz çocuklarınıza laf geçiremiyorsanız eğitim sisteminizi gözden geçirin başka çocukları hasta olmakla suçlayacağınıza. konu sahibi sizin hassas bir insan olduğunuzu anlayabiliyorum ama lütfen çocuk bu yapar deyip geçmeyin. komşularınızın da kendilerine göre rahatsızlıkları konforları var. kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.

Ben katılmıyorum yapacak bi şey yok ifadesine.

Annemin evine gidemiyorum ben artık. Üst kattakilerin yüzünden.

2 erkek çocuk. Ikizler. 1 buçuk yaşlarındalar. Yerde halı yok
Çocuklar ellerindeki oyuncakları yere vurdukça, attıkça ya da evde kostukca cinnet geçiriyorum.

En azından yere bir şey serilebilir. Kendisini uyarina hali alacak param yok diyor. Ee? Biz sabah 8 den akşam 11 e kadar bunu dinlemek zorunda mıyız.

Ruh hastası kocasından dayak yiyor. Polis çağırıyoruz. Ben kocamdan şikayetçi değilim diyor. Ama ben senin dayak yerken attığın çıktıktan şikayetciyim o ne olacak?

Kira ödeyemiyor. Ev sahibi amcam evden çık dedi diye adam manyağa bağladı. Evden de çıkmıyor.

Babam seste uyuyamayan bi adam. Şu an evde değil, köyde kalıyor. Sessizlik arıyorum diyor.

Ben de en son anneme gittiğimde sinir krizi geçirdim. Gelmeyeceğim anne bunlar burdan çıkmadan dedim.

Yapacak bi şey yok diye kenara cekilmeye çok kızıyorum ben.

Sen haklisin amenna. Ama ben de haklıyım.

Hali alacak durumu olmayan çocuk yapmasin mesela
Yapılabilecek şey bu.

5 yaşında çocuk kapıları indirmesin mesela

Cocuklara dur demeyi bilelim.

Yoksa kimsenin bir bebeğin aglamasina öfkelendiğini düşünmüyorum. Bebektir ağlar
Ama cocuktur . Vursun kırsın indirsin. Bi daha mi çocuk olacak mantığı köyde müstakil evi olanlar icin gecerlidir.

Birlikte yaşama adabinda bir başkasını "bilerek" rahatsiz etmek yoktur.

Benim ust katta belliki minik bebis var. her gece aglar sesi gelir bazen. Hic demedim annesi uyutamiyo diye. Aksine bebis sakinlesince cok mutlu oluyorum iyi demekki diye. Sizde oyle dusunmeyin, herkes de biliyo cocuk bakmak ne demek kimsenin kinamaya hakki yok.

Evde dediğiniz oyuncakların hiçbiri yok zaten. Ama dışarda yarım saatten fazla tutamam. Eve gelince öylece oturuyor mu hiç mi kalkıp saklambaç ya da yakalama oynamak istemiyor? Bu nasıl hiperaktivite böyle 2 bisiklete binince geçiveriyor?

Yarim saat cok cok az
Yarin okuldada sinif duzenine adapte olabilmesi icin ugrasacaksiniz madem hiperaktif disarida gecirilen yarim saat cozum degildir. 1.5 yasindaki yegenim bile yarim saate eve girelim desem tepki gosterir

Üniversite hastanesinde yapılan testler sonucunda kondu tanı. Yoksa hareketli diye kafamdan uydurduğum birsey değil..
2 bisiklete binmiyor elbette, 2 saat bisiklete bindiği de oluyor , iki buçuk saat scooter sürdüğü de oluyor.
Evde saklambaç , yakalanbaç oynamıyoruz . Çünkü oynanmayacağını biliyor , anlattım.

Çocuğumuz var diye dünya etrafımızda dönmüyor. Sıfır ses elbette olmaz ama insanları rahatsız etme hakkımız da yok.

Herkesin uykusu kendine göre kıymetli.

Mesela ben gece çalışıyorum. Sabahları uyuyorum.

Bu sebeple kimseyi suçlamayın. Insanlardan anlayış bekliyorsanız anlayış göstereceksiniz.

Yok milletin sabah uykusuna laf ederseniz, insanlar da size anlayış göstermez.

Back
X