- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Öyle diyorum zaten ve kuralların dışına çıkmıyoruz. Ama bu kızımın ısrarla istemesini engellemiyorAşağıda filmdelisi arkadaşıma benim uyguladığımıi yöntemleri yazdım. Sizin için de geçerli. Çocuğunuz muhtemelen yumuşak karnınızı bulmuş, bu pazarlık yöntemi ile ikna olduğunuzu keşfetmiş ve bunu kullanıyor. Sandığınızdan daha akıllılar emin olun.
Gayet net şekilde "evet onların kurallaı bu şekilde. Ancak bizim kurallarımız farklı ve biz bunları uyguluyoruz" deyin. Asla geri adım atmayın.
Muhtemelen son aşamada "sen kötü bir annesin seni sevmiyorum onların annesi iyi" bile diyecektir. Hatta biraz büyükse "keşke onların çocuğu olsaydım" bile der :) bizler anneyiz yahu. El kadar bebelerin duygusal saldırıları ile doğruyu uygulamaktan vazgeçecek değiliz. Benimki bir ay boyunca seni sevmiyorum babamı seviyorum dedi. Tam bir ay. Çünkü bunu ilk dediğinde çok üzülmüş ve bana göre daha kuralsız olan babasına itip geri çekilmiştim. İstediğini elde etti. Sonra silkindim dedim ne oluyor ben seni doğurdum la :) her seni sevmiyorum dediğinde "ben seni çok seviyorum ama" diyerek kural ne ise uyguladım. Eşime de sakın benim koyduğum kuralı çiğnemesine müsaade etme diye uyardım. Çok duygusala bağlıyorsan çık dışarı hava al dedim.
Ne oldu? Artık bu kozu kullanmıyor. Çünkü ise yaramayacağını biliyor.
Dediğim gibi mevzu nasıl söz dinletilir dinletilmez değil sadece muhatabın çocuk olduğunu görmek.
Karşılıklı anlayış lazım. Anneler babalar çocuklarına sahip çıkacak olabilecek şeyleri de etraftakiler tolere edecek. Insanlık budur, komşuluk budur, abes bir şey de söylemedim. " çocuktur" dedim sadece.
" aa geç kalmışsın hemen polis jandarma, zabıta ne varsa şikayetçi ol" demedigim için konu buralara geldi.