Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

eftelya

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
188
68
623
Ankara
Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(

eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik
Eşin çok ağır küfürlerini yutmuşsun komşuları kafaya takıyorsun
Senin koyman gereken mesafeyi komşu koymuş 🐻'ya

Ben olsaydım sorardım bu kadar yakın gördüğüm birine. Sizi kıracak bir şey mi yaptık bir sorun mu var diye. Bu kadar ağır ne küfürü ediyor mesela komşuluk bitirecek kadar ne demiş olabilir ki komşularınız da bi tuhafmis ikinizin arasında geçen kavgadan niye nem kapıp bu kadar mesafe koymuşlar ki onlara dokunan bir şey yok

karısına kaba küfürlü davranan bir erkeğe ve karısının da “kocam ailede böyle görmüş eşim beni seviyor, saygı duyuyor ne olacak arada küfür etse” diye düşünen bir kadına mesafe koymaları gayet normal. Siz çevrenizi seçerken belli bir ölçüt koymuyor musunuz? Onların da uzaklaşma sebebi sizin kavga sırasında birbirinize çirkinleşmeniz olmuş ve bu çok doğal bir durum. Benim ailece görüştüğüm insanlar bu üsluptaysa bir daha görüşmem

Ben olsaydım sorardım bu kadar yakın gördüğüm birine. Sizi kıracak bir şey mi yaptık bir sorun mu var diye. Bu kadar ağır ne küfürü ediyor mesela komşuluk bitirecek kadar ne demiş olabilir ki komşularınız da bi tuhafmis ikinizin arasında geçen kavgadan niye nem kapıp bu kadar mesafe koymuşlar ki onlara dokunan bir şey yok
Yani onlara bir şey olmadı olan bana oldu kısacası , ya küfürü burda yazmak istemiyorum aklınıza gelen en kötü küfürleri düşünün işte :( çok üzgünüm çok

Yani onlara bir şey olmadı olan bana oldu kısacası , ya küfürü burda yazmak istemiyorum aklınıza gelen en kötü küfürleri düşünün işte :( çok üzgünüm çok
Tamam da bizim de karşı komşumuz var adamın madde bağımlısı olduğunu düşünmeye başladık hatta. Öyle laflarını öyle kavgalarını duyuyoruz ki aklınız şaşar. Biz şimdi bu kıza neden yüz çevirelim? Adamdan haz etmiyoruz tabi çocuklara ve karısına böyle şeyler yaşattığı için (şiddete varıyor kavgalar sadece küfür değil) ama görünce selam veriyoruz yine. Hadi eşinizden soğumuş olabilirler de sizin günahınız ne. Birbirine bu kadar değer veren insanlar yüz çevirmek yerine yardımcı olmaya çalışır alt tarafı kendi aranızda kavga etmişsiniz kırk yılda bir ve mağdur olan sizsiniz burada

karısına kaba küfürlü davranan bir erkeğe ve karısının da “kocam ailede böyle görmüş eşim beni seviyor, saygı duyuyor ne olacak arada küfür etse” diye düşünen bir kadına mesafe koymaları gayet normal. Siz çevrenizi seçerken belli bir ölçüt koymuyor musunuz? Onların da uzaklaşma sebebi sizin kavga sırasında birbirinize çirkinleşmeniz olmuş ve bu çok doğal bir durum. Benim ailece görüştüğüm insanlar bu üsluptaysa bir daha görüşmem

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.

Size üzülmüs , kocaniza da gicik olmuslardir, notunu vermislerdir dogal olarak. Görüsmek istememeleri normal . Kimse etrafinda küfürbaz bir insan istemez. En iyi ihtimal siz hanim hanima görüsebilirsiniz bundan sonra

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
aşağılayıcı yorum yapmadım, dışarıdan gözükeni dile getirdim. Ağza alınmayacak en kötü küfürleri ettiğini söylediniz. Bunların size söylendiğini duyanlar “Bize karşı ne kadar kibarlar ama gerçek halleri böyleymiş” demez mi? Bu sözleri işittiklerinde aldığınız eğitimin önemi kalmaz ki. Tabii siz yaşantınızla ilgili kimseye hesap vermek ya da kimseye şirin gözükmek zorunda değilsiniz. Görüşmüyorlarsa siz de görüşmezsiniz. Demek ki karşı taraf böyle ilişkilere takılan bir aileymiş ve çevresini de buna göre oluşturuyormuş

Şu yazdıklarınız o kadar ofsayt ki.. işçi olunca direkt küfürbaz lümpen mi olunuyor, hayır yani neden işçi olduğunu belirtme gereği duydunuz? Babanız bürokrat olabilir ancak kendine saygısı olan bir birey yetiştirmeyi başaramamış görünen o ki... O küfürleri her seferinde hazmeden birinin kendine saygısı yoktur net.
Konuya gelirsek, ben de direkt uzaklaşırım açıkçası çünkü etrafımda asla gerginlik hır gür istemem.

Babanız uzerınden kendı reklamınızı yapmayınız nıhayetınde burokratın kızı o hakaretleri kufurlerı yutmuş. Sonuca bakalım. Komsunun uzaklaşma nedenı kufurden zıyade aile içindekı yaşananlar kendi huzurlarını korunaya calıstıgını dusunuyorum. Ayrıca babası işçi demeniz iğrenç. Bu sizin eşinize bakış açınızı yansıtıyor.

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Komşularınız kesinlikle cok hakli
Boyle dag ayilariyla iletisimi kesmekle dogru bir hareket etmisler. Gecen senelerde ayni seyi komsumda esimden dolayi bana yapmisti. Ama ben hakli bulmustum..malesef boyle adamlarla hicbir ortama giremez elit kulturlu insanlarla bir arada cok uzun sure duramassiniz mutlaka bir patlak veriyorlar. Komsun mu esin mi deselerdi kesinlikle komsum derdim o kadar esimden nefrwt ediyorm.cekismelideyiz suanda. Yani kurtulmak istesen bu alanda da kurtulamiyorsun kolay kolay

Bence gündüz vakti kocalarınız yokken bir kahve içmeye gidin yada çağırın. Bu kadar bağ kurmussunuz. Ama onların da hiç bağ kurmamasi o kadar kavgaya gık demeyip gelip bir hal hatır sormamalari üstüne üstelik mesafe koymaları da garip. Hiç mi hatriniz yokmuş. Komşum iyi misin biseye ihtiyacın var diyecek kadar da mi saymamis sizi. Birazda olaya böyle bakın.

Kocasına karşı gelmemiş ettiği küfüru sineye cekmis komşuyu dert ediyor diyenler insan 7sinde neyse 70 inde odur. Belli ki uzun yıllar evliler. Her konuya boşan çağrısı yapıyorsunuz bı sorun bakalım bu kadar gaddar bir kocaya katlanmak için kaç sebebi vardır. Belki ailesi yoktur belki işi belki gidecek yeri/gücü.

Kocanız buraya bile yazmaktan utanacağınız küfür etmiş, biz mi aşağılıyoruz sizi? Kocama tek laf edilmesin nasıl oluyor, sorunun kaynağı o değil mi? Ben de olsam görüşmezdim, sosyalleşmeye insan gibi sohbet muhabbet etmeye bahçeye iniyorum ama komşunun ağzından lağım akıyor. 5 sene rol mü yapmış kocanız, sıfır küfür sıfır hakaret? Kocanız küfürbaz diye sizin çocuğunuz da mı küfür edecek? Okuyamamış mesleği olmamış kadınları hadi bir derece anlıyorum ama eğitimiyle hava atan, yüksek lisanslı kadınların barzo koca aşkını anlamıyorum. Size ve ailenize yakıştırıyor musunuz bu mağara ayısını? Çocuğunuzun babası olmaya layık mı? Zaten sadece boşanınca travma yaşıyor çocuklar, küfür eden psikolojik şiddet uygulayan babaları travma yaşatmıyor. Bahçedeki insanlar duyacak kadar bağırıp küfür edince çocuğunuz ne yapıyor gülüyor mu?

Komşularınız yarın biz de hiç suçumuz günahımız yokken küfür işitebiliriz diye kaçıyorlardır. Kocanızın seviyesinde kişilerle görüşürseniz lağım ağzı göze batmaz. Oturmayı kalkmayı, medenice sohbet etmeyi bilen insanları rahatsız etmemeniz gerekmez mi?

Benim kocam döver bile küfür edeni. Bir kere restorantta yemek yiyorduk. Gençler vardı ve sürekli a.ına koyayım şöyle böyle diye konuşurken küfürlü muhabbet ediyorlardı. Eşim kalktı yanlarına gitti, burası sizin özel alanınız değil ağzınızı toplayın terbiyesizlik etmeyin” demişti. En nefret ettiği şeydir.
Kesin adam ananı ecdadını s…..im demiştir. E komşu da “bunu diyen benim karıma Allah bilir neler düşünüyor” demiştir.
Ananıza hallenen adamı halledip komşuyu kafaya takmak agshssjsk
Bi de yorum yapma diyosunuz, arkadaş sizlerin bu hayatta hiç mi bir duruşu yok? Küfür öğrenmiş-miiş!
İnsan düşünebilen bir varlıktır. Küfür etmemeyi de öğrenebilir demek ki!

Back
X