Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
Yapıcı yorum: eşinizi ilkokul 1’den başlatın. Ahlak ve edep kurallarını bi öğrenesin.
-yanınızda bant taşıyın. Ağzını bantlamak suretiyle küfür edilmesini engelleyin. Başka çözüm var mı? Kaç yaşına gelmiş adama başka ne yapılır?
Bu arada yarın evladınız da aynı gün görmemiş küfürleri başkasının evladına edecek. Bakalım o zaman da böyle yapıcı olacak mısınız? Çünkü karşı taraf olmayacak.

Babanız uzerınden kendı reklamınızı yapmayınız nıhayetınde burokratın kızı o hakaretleri kufurlerı yutmuş. Sonuca bakalım. Komsunun uzaklaşma nedenı kufurden zıyade aile içindekı yaşananlar kendi huzurlarını korunaya calıstıgını dusunuyorum. Ayrıca babası işçi demeniz iğrenç. Bu sizin eşinize bakış açınızı yansıtıyor.
Babası işçi olan bir arkadaşım var. Adam 63 yaşında ama karısına hala canım birtanem der. Kızları babalarına babacım, birtanem der. Kayınbabam da eğitimli değil ama bir kere küfür duymadım. Konu sahibi kocasını kendisine denk görmüyor evet ama evlenmiş bir kere.

Tabii ki biter. Ben ne babamdan ne ailedeki diğer büyük erkeklerden tek bir küfür duymadan büyüdüm

Kardeşimle birbirimize çocukken salak bile demezdik.

Komşu çocukları bir kez b*k dediklerinde biz şoke olmuştuk.

Bu kadar steril şekilde büyütülürken sizin eşinizin ettiği küfürler gibi küfür duysak biz de mesafe koyardık.

Çok ağır dediğinize göre namusa, annenize, kardeşinize, inandığınız kutsallara edilmiş. Son derece bayağılık ve acizliktir benim gözümde de.

Bu adamı böylece kabul edip devam ettiğiniz için ağlamaya hakkınız yok.

Çirkin bir kocanız var, leş herif.

Gelin koruyun sahip çıkın şimdi sizi utandıran herifi.

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
Bürokrat babanın nerelerine küfür ediyor kocan anlatsana biraz.
Senin nereden geldiğinin ne önemi var?
Kimi seçtiğin ortada.
Her tarafından varoşluk akıyor kocanın. Zorla çocuk sahibi olmuşsun bir de.

Bizim sana yapabileceğimiz bir şey yok. Çocuğun bunları duya duya büyüyecek.
Oğlansa babası gibi olacak kızsa babası gibi bir koca bulmayı normal sayacak, annesinin izinden gidecek.

Sizi aşağılayan bir yorum görmedim ama siz direkt eşinizin ailesini aşağılayarak başladınız konuya ve aşağılayarak devam ettiniz,
o yüzden komşularınızın eşiniz ve sizin bu taraflarınızı görüp mesafe koyduğunu düşünüyorum, mesafe koymak için çoook makul sebepler bu arada.

Ben olsaydım sorardım bu kadar yakın gördüğüm birine. Sizi kıracak bir şey mi yaptık bir sorun mu var diye. Bu kadar ağır ne küfürü ediyor mesela komşuluk bitirecek kadar ne demiş olabilir ki komşularınız da bi tuhafmis ikinizin arasında geçen kavgadan niye nem kapıp bu kadar mesafe koymuşlar ki onlara dokunan bir şey yok
Yarin oburgun kendileriyle de fikir ayriligina duserse benzer cumleleri duyacaklarini dusunerek iletisime
Kapatmislar kendilerini. Herkes agir cumleleri kaldiramaz yada kaldirmak zorunda degil diye dusunmuslerdir

Şimdi siz işçiler evinde hep küfür mü ediyor sanıyorsunuz? Bürokrat çocuğusunuz ama konu komşu seviyeniz yüzünden sizinle görüşmek istemiyor 😐

Ağıza alınmayacak küfür nedir aq gibi mi ,s..kerm mi bazi erkekler bunu her cümle sonuna koyuyor. Yoksa or...pu gibi şeyler mi söyledi.
Eşine bu denli küfür eden biriyle görüşmek istemiyorlardir kendileri içinde aynı seyler olabilir. Sizin adiniza üzülmüş olabilirler.

Küfreden insanların daha dürüst olduğu tespit edilmiştir.

Küfreden İnsanların Daha Dürüst Olduğunu Gösteren Araştırma

Ama tabiki etkili iletişim denemez. Her aile yapısı kabullenmek durumunda değildir.
yanlış hatırlamıyorsam bu sinirlenince ana avrat düz giden değil de günlük hayat içinde küfürlü konuşan insanlar için bir çalışmaydı
Benim kocam döver bile küfür edeni. Bir kere restorantta yemek yiyorduk. Gençler vardı ve sürekli a.ına koyayım şöyle böyle diye konuşurken küfürlü muhabbet ediyorlardı. Eşim kalktı yanlarına gitti, burası sizin özel alanınız değil ağzınızı toplayın terbiyesizlik etmeyin” demişti. En nefret ettiği şeydir.
Kesin adam ananı ecdadını s…..im demiştir. E komşu da “bunu diyen benim karıma Allah bilir neler düşünüyor” demiştir.
Ananıza hallenen adamı halledip komşuyu kafaya takmak agshssjsk
Bi de yorum yapma diyosunuz, arkadaş sizlerin bu hayatta hiç mi bir duruşu yok? Küfür öğrenmiş-miiş!
İnsan düşünebilen bir varlıktır. Küfür etmemeyi de öğrenebilir demek ki!
biz de biliyoruz küfür de etmiyoruz yani
istiyorsa konu sahibine yakası açılmamış karadeniz küfürlerinden bi kuble aktarabilirim
insan öldürmeyi de biliyoruz ama öldürmüyoruz yani
bir kontrol mekanizmamız var

Küfür benim komşumdan soğumama sebep olmaz. Günlük hayatımız o kadar steril değil bizim. Biz de ediyoruz yeri geldiğinde.
Ama tartışan/kavga eden komşumla ilişkimi keserim. Her evde tartışma oluyor illa ki ama dışarılara taşıyorsa orada abartı vardır diye keserim. Aile hayatında stabil ve olaysız kalmayı tercih ediyorum. Çevremde de onu arıyorum.

Evet, mesafe koymam için yeterli.
Küfür duyduğumda irkilirim ve o kişiye eskisi gibi yaklaşamam ben de.
Yazı dilinde b.k, g.t bu şekilde yazıyorum bazen buraya ama henüz sözel olarak ağzımdan çıkmadı.
Hatta 9 yaşına yaklaşan çocuğum geçenlerde öğrendi b.kun ne olduğunu 🤣
Yurtdışında yaşamanın da etkisi var tabi ama aileden duymayınca bayağı geç öğreniyor çocuklar

evet tabii ki sogur
küfür sinir aninda söylenecek bir sey degil ki insanin kalitesini gösteriyor. ote yandan cok agir küfürleri yiyip yiyip yutup koluna girip eşlik yapmaya devam eden kisinin de kalitesini gösterir
sizinle irtibati kesmekte haklilar.
yillar önce bir is arkadasim vardi, o zamanki sevgilimle onun sevgilisini de alip adalara gidelim, gezip mangal yapalim diye bir plan yaptik. vapurda biz iki kiz tuvalete gittik, cok sira vardi toplamda 10 dk falan oyalanmisizdir. döndük bunun adam salak salak konusuyor ve biriyle bakisip onunla anlastigimizi tuvalet bahanesiyle de onunla konustugumuzu iddia etti (yani kendi sevgilisi icin diyor).
biz sok olduk tabii kendi sevgilimle bu nasil yakistirma diye. sonra "siz yokken şu rus bize soru sordu biz de onla konustuk" falan dedi, hesapta kizdirmak icin. kiz da ciddi ciddi kiskandi ve yanımızda kavga ettiler.
sonra indik tam neseyle gideceğiz (bjr de ilkbahardi nihayet havalar isinmis falan, sevgilimin ilk adaya gelisi. cok mutluyuz aslinda) bunlar kavgaya tutustular. neredeyse yarim saat falan sürdu. sonra kiza dedik biz etleri vs almaya gidiyoruz, gelirseniz gelirsiniz. Sonra bu cocuk benim sevgilimi kiskanmis heralde, kasaba geldi cesitli hakaretler etti falan. Oysa bizimle konunun hic alakasi yok yani, biz kendi halinde mutlu bir cifttik.
sonra kiz gitti bir fasil daha kavga ettiler. sonra geldi.
barismislar, sevgilisi ozur dileyecekmis benim sevgilimden , gune devam edebilirmisiz
😒😒😒😒
bu kadar toksiklik bize fazla oldugu icin onlarla devam etmekten vazgectigimi soyledim. sevgilisi arkamizdan salak salak tehditler ettigi icin de karsilasip canimiz sıkılmasın diye baska adaya gectik. arkadasimi da sildim gibi birsey oldu. birkac yilda bir görüşüyoruz.
kendine saygisi bu olan insanla dostlugum bana ne katacak?
sizde de konusmayi kesmekte haklilar.
iyiyken herkes iyi ama bu agir küfürü hayatindaki en onemli insan olan , beraber uyudugu karisina eden komsusuna neler söyler.
en doğrusunu yapmislar

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Diğer yorumları okumadım ama şunu düşünmüş olabilirler,seni utandırmak istemiyorlardır, belki onlara karşı mahçupluk olacağından, biraz zaman ver ama eğer gündüz bayan evde tekse gidip konuşabilirsin, her evde olabilir gerginlikler ..

Bu kadar küfüre rağmen sizin değil onların aksiyon alması ne kadar güzel. Demek ki cidden doğru insanlar. İyi yapmışlar. Ben olsam ben de uzak dururum. Bugün karısına öfke ile küfür eden, yarın öfke ile bıçaklar. Ya da yarın bize de küfür eder derim. Demek ki kontrolü yok derim. Evladım varsa onu da uzak tutarım. Böyle küfürleri duyan kadın komşum için de çok üzülürüm ama iletişim kurmam.
sonra üzülmeyi de bırakırsın
çünkü kadın kocasıyla mutlu mesut yaşıyordur tüm bunları yutup

yarın bir gün bu adam bu kadını keser biz de araya girersek kadir şeker gibi oluruz başımıza bela olurlar diye düşünmedilerse ben de dante değilim

sonra üzülmeyi de bırakırsın
çünkü kadın kocasıyla mutlu mesut yaşıyordur tüm bunları yutup

yarın bir gün bu adam bu kadını keser biz de araya girersek kadir şeker gibi oluruz başımıza bela olurlar diye düşünmedilerse ben de dante değilim
Bizim binada var biri. Kadın kocasından çok küfür duyuyor, dayak da yiyor. Sonra bu kadın aynısını çocuklarına yaşatıyor. Bir kere şiddet o denki büyüktü ki polisi aradık. Geçenlerde kadın kapımı çaldı. Açmadım. Evde un var mı bile diyecek olsa açmam. Böyle insanlardan da korkarım

Tabi boşanıp travma yaşatma,çocuk babasının ağır küfürlerini öğrenip sağa sola sövdüğünde duyan çocuklar travma ,şok olsun .Kocam da kocam,paşam da paşam.Adam eminim namusunuza varana kadar küfürü en derine indiriyordur.Uyardığınız halde devam etmesi öyle gördüğü için değil,sizin için değişecek kadar sevgisi yoktur......

Benim kocam döver bile küfür edeni. Bir kere restorantta yemek yiyorduk. Gençler vardı ve sürekli a.ına koyayım şöyle böyle diye konuşurken küfürlü muhabbet ediyorlardı. Eşim kalktı yanlarına gitti, burası sizin özel alanınız değil ağzınızı toplayın terbiyesizlik etmeyin” demişti. En nefret ettiği şeydir.
Kesin adam ananı ecdadını s…..im demiştir. E komşu da “bunu diyen benim karıma Allah bilir neler düşünüyor” demiştir.
Ananıza hallenen adamı halledip komşuyu kafaya takmak agshssjsk
Bi de yorum yapma diyosunuz, arkadaş sizlerin bu hayatta hiç mi bir duruşu yok? Küfür öğrenmiş-miiş!
İnsan düşünebilen bir varlıktır. Küfür etmemeyi de öğrenebilir demek ki!
Erkek olsam ben de döverim gibime geliyor.

Acayip kızıyorum,küfürlü/salaklı,manyaklı konuşmalara!

benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede
esin 5 sene küfür etmediyse evlendikten sonra ettiyse bu aileden duyup vazgecemedigi bir aliskanligi degildir.
hic kendini kandırma
zamaninda sana deger veriyormus, kendini torpulemis. evlendikten sonra deger vermeyi kesmis, elinin altindasin diye düşünmüş yardirip geciyor iste, zaten barisiyorsun da. sen duyup duyup yuttukca "bu beni terketmez" demis dozunu arttirmis.
yoksa bu aileden gelip değiştiremedigi bkrsey olsa 5 sene nasil etmedi?
is yerinde neden küfür edemiyor mudurune patronuna?
ayrica "benim dogdugum aile de boyleydi, kufurle büyüdüğüm icin gözüme batmamisti ilk zamanlar, okumadim isim yok, uc cocugum var" deseniz daha cok saygi duyardim. en azindan "fukara, cahil kadin, gidecek yeri yok adama muhtac" derdik.
siz yuksek tahsilinizle ve ailenizin ekonomik imkanlari cokken bu küfürleri yillarca duyup yutmussunuz. daha kotu degil mi?

evet tabii ki sogur
küfür sinir aninda söylenecek bir sey degil ki insanin kalitesini gösteriyor. ote yandan cok agir küfürleri yiyip yiyip yutup koluna girip eşlik yapmaya devam eden kisinin de kalitesini gösterir
sizinle irtibati kesmekte haklilar.
yillar önce bir is arkadasim vardi, o zamanki sevgilimle onun sevgilisini de alip adalara gidelim, gezip mangal yapalim diye bir plan yaptik. vapurda biz iki kiz tuvalete gittik, cok sira vardi toplamda 10 dk falan oyalanmisizdir. döndük bunun adam salak salak konusuyor ve biriyle bakisip onunla anlastigimizi tuvalet bahanesiyle de onunla konustugumuzu iddia etti (yani kendi sevgilisi icin diyor).
biz sok olduk tabii kendi sevgilimle bu nasil yakistirma diye. sonra "siz yokken şu rus bize soru sordu biz de onla konustuk" falan dedi, hesapta kizdirmak icin. kiz da ciddi ciddi kiskandi ve yanımızda kavga ettiler.
sonra indik tam neseyle gideceğiz (bjr de ilkbahardi nihayet havalar isinmis falan, sevgilimin ilk adaya gelisi. cok mutluyuz aslinda) bunlar kavgaya tutustular. neredeyse yarim saat falan sürdu. sonra kiza dedik biz etleri vs almaya gidiyoruz, gelirseniz gelirsiniz. Sonra bu cocuk benim sevgilimi kiskanmis heralde, kasaba geldi cesitli hakaretler etti falan. Oysa bizimle konunun hic alakasi yok yani, biz kendi halinde mutlu bir cifttik.
sonra kiz gitti bir fasil daha kavga ettiler. sonra geldi.
barismislar, sevgilisi ozur dileyecekmis benim sevgilimden , gune devam edebilirmisiz
😒😒😒😒
bu kadar toksiklik bize fazla oldugu icin onlarla devam etmekten vazgectigimi soyledim. sevgilisi arkamizdan salak salak tehditler ettigi icin de karsilasip canimiz sıkılmasın diye baska adaya gectik. arkadasimi da sildim gibi birsey oldu. birkac yilda bir görüşüyoruz.
kendine saygisi bu olan insanla dostlugum bana ne katacak?
sizde de konusmayi kesmekte haklilar.
iyiyken herkes iyi ama bu agir küfürü hayatindaki en onemli insan olan , beraber uyudugu karisina eden komsusuna neler söyler.
en doğrusunu yapmislar
insanı tatilde tanırsının örneği olmuş

Back
X