Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

Herkesin yapısı farklı, her küfür eden insan cahildir diye birşey yok. Ben şahsen sinirlendiğimde arada ederim. Fakat komşum eşiyle bağıra çağıra küfürlü konuşuyorsa mesafe de koyarım çünkü bilemiyoruz ki insanları mesela ben böyle bir durumda bu adam sinirlenince şiddete meyilde edebilir diye düşünürüm, yarın öbür gün sinirle benimle de böyle konuşmaya kalkar birbirimize gireriz diye düşünürüm. Kısacası düşünürüm de düşünürüm ve uzaklaşırım.

Birincisi komsular hakli gelecek odakli düsünmüslerdir

Yarin bir gün tartissak adamin öfke kontrolü yok Selam bile vermeyelim demislerdir

Ikincisi isci aile küfürbaz dir diye bir betimleme olmaz her isci baba anne küfürbaz degil

Ücüncüsü babaniz bürokrat ama siz özsaygisi olmayan birisiniz

Hemen ya babanizin mesleginin altina saklaniyorsunuz yada bebeginizi bahane ediyorsunuz

Küfürlerine ragmen mutluysaniz komsuyu unutun evinizde doya doya Ana baci birbirinize girin

IMG_9414.webp

Bu resim neden geldi aklima simdi

Yani onlara bir şey olmadı olan bana oldu kısacası , ya küfürü burda yazmak istemiyorum aklınıza gelen en kötü küfürleri düşünün işte :( çok üzgünüm çok

Geçen bahçede otururken adamın biri telefonda ananı, avradını bilmem ne, ağzına yüzüne bilmem ne bağıra bağıra biriyle kavga etti. köyde duymayan kalmadı. Çok rahatsız ediciydi. Çay içiyorduk ama ondan bile bir şey anlamadık. En son bizim evin önünden küfür ederek yürüyordu bende müzik açtım. İleri doğru ananı bilmem ne diye diye gitti. Adamı tanımıyorum ama ne o adama nede karısına selam vermezdim.

Hadi sinirlendi "salak,aptal" dedi en fazla ama bundan fazlası çirkin. Benim eşim trafikte şerefsiz kelimesini kullanılıyor,aniden önümüze kıranlara, sinyal vermeden dönenlere çocuklar bile kızıyor.

Karısına ağzına bilmem ne,ananı ve bacını bilmem ne diyen bir adamla benim eşimde görüşsün istemem. Hele çocuk varsa asla.

Bu arada benim kp çok küfür eder. Ama eşim etmez.

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
Benim babam işçi emeklisi, ağzından küfür çıkmaz. Aile içinde özellikle kadınlara karşı çok daha ince olmakla bilinir hatta. Olayı eşimin babası işçi o yüzden küfür öğrenmiş gibi bir yerden bakmaya çalışmanız kendinizi kandırmaktan başka bir şey değil. Ayrıca eşiniz babası öyle olsa bile kendine en ufak bir şey katamamış, sizde yetiştiğiniz aileye rağmen ağza alınmayacak küfürleri hazmeden birisiniz.
Biz de ayrı koca, bahsettiğiniz kavgayı eden insanlardan uzak dururuz. Karısına çocuğuna ağza alınmayacak küfürler eden insanla sohbet etmek, aynı sofraya oturmak herkesin midesini alacağı bir şey değil.

Benim için yeterli bir sebep. Bırakın komşuyu ben bu konuda eşimin ailesine ayar vermiş insanım. Oğlum bebekken küfürlü severlerdi onların yörede küfür öyle bir şeymiş. İleride dedemden ninemden öğrendim bu küfürleri der öğretmenine utanmayacak mısınız? Dedim. Kocaman yaşlı başlı insanlar utandı bir daha küfür etmedi.
O kadar hassasımdır. Eşim hele asla sevmez küfrü. Böyle bir çiftle görüşmemeyi tercih ederdik biz.
Siz kadınla yalnız görüşmeyi teklif edin ama eşinizi görmek istemiyorlarsa da ısrar etmeyin

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Evet bitebilir. Ben de olsam sizinle ilişkimi keserdim. Bu çok doğal bir şey yani. Adama da helal olsun eşinizin yüzüne bile bakmıyormuş ya.

Yani sizin için sıradan görünen, dostluk bitirmeye değer bulunmayan bir konu başkaları için ciddi sorun barındırıyor olabilir. Ben de olsam ben de soğurdum, mesafe koyardım. Artık eskisi gibi sıcak gözlerle bakamazlar size diye düşünüyorum .Eşinizin küfürleri arkadaşlık ilişkilerinize de samimiyetinize de son nefesini verdirmiş maalesef.

Dışarıdan küfürlü şiddetli kavga eden insanları tehlikeli buluyorum ve bana da zarar vereceğini düşünerek mesafe koymayı tercih ederim illa komşu olmasına gerek yok normal arkadaşlarım dahi olsa
O yüzden bence haklılar ve insan çevresinde böyle şeyleri görmek de istemez
Sizi koruyacak kadar samimiyetleri de oluşmamıştır ki böyle bir mecburiyetleri de yok muhtemelen kocanızın arkasında durursunuz diye düşünüyorlardır o yüzden iyice koparalım demişlerdir çünkü küfür şiddetten önceki ilk aşama değil mi

Belki hic alakasi yoktur. Siz kendiniz sucluluk / eziklik hissedip sebep aramayin. Ustunuze de alinmayin. Bambaska bir sebeple de mesafe koymus olabilirler.

Benim de taşındığım evdeki bitişik daireden gelen tüm sesleri duyuyordum. Kızın kocası o kadar aşağılıktı ki sayesinde çok iğrenç küfürler duydum.yani küfür var küfür var dedim kendi kendime. Adamın suratına bile bakmıyordum . Kız samimi olmaya çok çalıştı benimle ona da çok üzüldüğüm için uzak durdum.Çünkü benim çenem durmaz.

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Bu kadar küfüre rağmen sizin değil onların aksiyon alması ne kadar güzel. Demek ki cidden doğru insanlar. İyi yapmışlar. Ben olsam ben de uzak dururum. Bugün karısına öfke ile küfür eden, yarın öfke ile bıçaklar. Ya da yarın bize de küfür eder derim. Demek ki kontrolü yok derim. Evladım varsa onu da uzak tutarım. Böyle küfürleri duyan kadın komşum için de çok üzülürüm ama iletişim kurmam.

Back
X