komsu komsunun...

yani ozaman iş yerinde ben patronun kadınımı oluyorum mantığınıza göre ?

gazeteciyim. mudurum benden daha ust duzey bir gazeteci. benden bahsederken benim kiz derdi ve bir gun su sayfada cekildigi yerlere cekmedim konuyu.
toplum dili denen bir uslup vardir. bazisi argoya kacar, bazisi daha ironiktir. turkiyede yardimcisina kadin geldi bize bugun diyenlerinki bu usluptur. ha benim konumdaki kadin kelimesi ingilizceden birebir ceviridir kacinci kez yazdigim uzere.

Ya da Ben mi kolelik bitti diye yalnis mi anladim. Ne insansiniz ya.... Sok oldum Boyle 'insanlar,' varmis demek... Ve Boyle insanlar varken insan olmaktan utaniyorum.

Ya da Ben mi kolelik bitti diye yalnis mi anladim. Ne insansiniz ya.... Sok oldum Boyle 'insanlar,' varmis demek... Ve Boyle insanlar varken insan olmaktan utaniyorum.

muvekkilerinizin beyanlarini da bu sekilde mi ele aliyorsunuz? tam ne dediklerini anlamadan. evimde titiz bir misafirim daha var, ayrica banyo konusunda hassasim. buna ragmen o hanimi disarida birakmayip evime kabul etmis olmam mi insan olmamam?

gazeteciyseniz anlam farklılıklarını anlamanız gerek.konunuzun tamamı okunduğunda ve yaptığınız yorumlar zaten bakış açınızı belli ediyor.biraz daha uzarsa konunun nereye gideceğinide biliyorum.ama teşekkür ederim sayenizde bişi öğrendik umarım konunuzu okuyan kadınlar bu konuda bilinçlenirler.iyi geceler.

muvekkilerinizin beyanlarini da bu sekilde mi ele aliyorsunuz? tam ne dediklerini anlamadan. evimde titiz bir misafirim daha var, ayrica banyo konusunda hassasim. buna ragmen o hanimi disarida birakmayip evime kabul etmis olmam mi insan olmamam?
O kadar hasas iseniz bastan beri kabul etmeyecektiniz ne demek spora goturup orada yikansin?

Ne gitmişsiniz kadının üzerine yahu!!!

“Kadın, kadınım, benim kadın, yardımcım” ne farkeder? Başlamışsınız bıd bıd kölelik bilmem ne.

İş tutmuyorum, yemek yapmasını bildiğim halde yapmıyorum, temizlik yapmıyorum ve bu zamana kadar annemde kafama vura vura bana hiçbir şey yaptırmadı. Çünkü okuyorum. Paramı kazanıp meslek sahibi olup güzel bir yaşam sürmek istiyorum. Evet sırf iş tutmamak yemek yapmamak için okuyorum.
Neden iş yapmıyorsun, yemek yapmıyorsun diyenlere canım istemiyor diyorum. Eee evlendiğinde ne yapacaksın dediklerinde hizmetçiler ne güne duruyor diyorum. Bunun kölelikle ne alakası var ya? Gerekirsiz ajitasyon, gereksiz duyar kasmanın hiçbir anlamı yok.

Banyo konusunda çok iyi yapmışsınız bence. Bunun virüsü var bakterisi var pisliği var. Var yani. Hijyen böyle şeylere gelemez sağlık bu. O isteğinize “dinle” diye başlayan bir mesaj attıysa bi’ zahmet uzaklaşın. Bu ne biçim uslup komşunuzun. Ben bile alınırdım.

oncelikle emellerinize nail olmanizi umarim. desteginiz icin de tesekkur ederim.

Uslup su bu tartismalarina girmeden cevap veriyorum. Biraz alingan dusunuyorsunuz. O rica etmis. Siz kisisel onemli buldugunuz bir sartinizi soylemissiniz. Onun aklina yatmamis ve baska bir cozum bularak olayi kapatmis. Bence bir sorun yok yani.

bakis acim, elimdeki durumu dogru degerlendirmek uzerine kurulu. siz eger ki meslek dallarinin siniflarini kolelik diye ele alip; toplumsal kullanimi bu kadar yaygin olan sifatlari da cinsiyetci yahut asagilayici bir sekilde yorumluyorsaniz ne yazik ki bu benim bakis acimi degil; sizinkini gosterir.

ne mutlu ki altimi asagilamayacak bilincte, jean d'arccilik oynamayacak bir realizmdeyim. konumu okuyan kadinlar benden bunu ogrenirler insallah. size de iyi geceler.

Konu actiniz hesap sormakla alakasi yok, yorum yaptim.

farkindaysaniz bu konular bir amaca hizmet etmek icin aciliyor. nedir? cozum uretmek. benim konum 20 sayfa oldu, konuya koyula ilgili cevap veren 20 kisi yok. bambaska yerlerde mevzu. yorumlari buna gore yapmak daha az zaman kaybettirerek insanlarin daha kolay esenlik duymasina yardimci olacaktir.

Lütfen ulkeyi ve x, y, çalışanın nereli olduğunu yazın gerçekten çok merak etdim böyle kurallar nerde uygulanıyor. türk kadını başka kadına böyle kaddarlik kiymaz fimi bizde yok öyle kibir

tesekkurler.

sorunuza gelirsek, kalacagi odada kendi tuvaleti mevcut. sonucta bir camasir suyu dokup, sifon cekerek temizlemek 5 dakika. ama 2 cocukla 350 m2 bir evin sorumlulugu uzerimdeyken hic kimse kullanmiyor diye perdesi yapilmamis dolayisiyla butun banyo zemininin islandigi bir yeri ciflemek, temizlemek zaman!

hayatta imkanlarla ulasilabilecek kolayliklar varken niye kendime eziyet etmeyi seceyim? tasindigim gunden beri kullanmadigim bir banyo soz konusu... gelene saygidan temizleyecegim, gelen giderken temizleyecegim ve bunlari komsumun yardimci kadini icin yapacagim. biraz karsimizdakine saldirmadan empati kurmak gerek.

Lütfen ulkeyi ve x, y, çalışanın nereli olduğunu yazın gerçekten çok merak etdim böyle kurallar nerde uygulanıyor. türk kadını başka kadına böyle kaddarlik kiymaz fimi bizde yok öyle kibir

mevzudaki tek turk benim :))

calisan nereli bilmiyorum. kadini iki kere gordum ve uzak dogudaki ada ulkelerinin halklari hep birbirlerine benziyor.
mevzu korfez ulkelerinden birinde gerceklesiyor. x ve y ise orta dogulu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…