yani ozaman iş yerinde ben patronun kadınımı oluyorum mantığınıza göre ?cok merak ettim edebiyat mezunu musunuz? keza kadin sonuna aitlik eki gelirse kadinim kadinin kadini olur.
mesela semurun kadini, dediginizde bu aitlik ekidir. semurun cocugu gibi... lafi baska baska yerlere cekmeyin.
yani ozaman iş yerinde ben patronun kadınımı oluyorum mantığınıza göre ?
oturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.
neyse.
y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.
bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.
neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:
- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.
kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?
ya da ben mi cok alinganim?
Ya da Ben mi kolelik bitti diye yalnis mi anladim. Ne insansiniz ya.... Sok oldum Boyle 'insanlar,' varmis demek... Ve Boyle insanlar varken insan olmaktan utaniyorum.
gazeteciyseniz anlam farklılıklarını anlamanız gerek.konunuzun tamamı okunduğunda ve yaptığınız yorumlar zaten bakış açınızı belli ediyor.biraz daha uzarsa konunun nereye gideceğinide biliyorum.ama teşekkür ederim sayenizde bişi öğrendik umarım konunuzu okuyan kadınlar bu konuda bilinçlenirler.iyi geceler.gazeteciyim. mudurum benden daha ust duzey bir gazeteci. benden bahsederken benim kiz derdi ve bir gun su sayfada cekildigi yerlere cekmedim konuyu.
toplum dili denen bir uslup vardir. bazisi argoya kacar, bazisi daha ironiktir. turkiyede yardimcisina kadin geldi bize bugun diyenlerinki bu usluptur. ha benim konumdaki kadin kelimesi ingilizceden birebir ceviridir kacinci kez yazdigim uzere.
O kadar hasas iseniz bastan beri kabul etmeyecektiniz ne demek spora goturup orada yikansin?muvekkilerinizin beyanlarini da bu sekilde mi ele aliyorsunuz? tam ne dediklerini anlamadan. evimde titiz bir misafirim daha var, ayrica banyo konusunda hassasim. buna ragmen o hanimi disarida birakmayip evime kabul etmis olmam mi insan olmamam?
O kadar hasas iseniz bastan beri kabul etmeyecektiniz ne demek spora goturup orada yikansin?
Ne gitmişsiniz kadının üzerine yahu!!!
“Kadın, kadınım, benim kadın, yardımcım” ne farkeder? Başlamışsınız bıd bıd kölelik bilmem ne.
İş tutmuyorum, yemek yapmasını bildiğim halde yapmıyorum, temizlik yapmıyorum ve bu zamana kadar annemde kafama vura vura bana hiçbir şey yaptırmadı. Çünkü okuyorum. Paramı kazanıp meslek sahibi olup güzel bir yaşam sürmek istiyorum. Evet sırf iş tutmamak yemek yapmamak için okuyorum.
Neden iş yapmıyorsun, yemek yapmıyorsun diyenlere canım istemiyor diyorum. Eee evlendiğinde ne yapacaksın dediklerinde hizmetçiler ne güne duruyor diyorum. Bunun kölelikle ne alakası var ya? Gerekirsiz ajitasyon, gereksiz duyar kasmanın hiçbir anlamı yok.
Banyo konusunda çok iyi yapmışsınız bence. Bunun virüsü var bakterisi var pisliği var. Var yani. Hijyen böyle şeylere gelemez sağlık bu. O isteğinize “dinle” diye başlayan bir mesaj attıysa bi’ zahmet uzaklaşın. Bu ne biçim uslup komşunuzun. Ben bile alınırdım.
gazeteciyseniz anlam farklılıklarını anlamanız gerek.konunuzun tamamı okunduğunda ve yaptığınız yorumlar zaten bakış açınızı belli ediyor.biraz daha uzarsa konunun nereye gideceğinide biliyorum.ama teşekkür ederim sayenizde bişi öğrendik umarım konunuzu okuyan kadınlar bu konuda bilinçlenirler.iyi geceler.
Uslup su bu tartismalarina girmeden cevap veriyorum. Biraz alingan dusunuyorsunuz. O rica etmis. Siz kisisel onemli buldugunuz bir sartinizi soylemissiniz. Onun aklina yatmamis ve baska bir cozum bularak olayi kapatmis. Bence bir sorun yok yani.
Konu actiniz hesap sormakla alakasi yok, yorum yaptim.
Tuvaletini yapmasına izin vericekmiydin peki?
Okkonulari manasiz yerlere cekmesek cok daha kolay olmaz miydi sevgili ozgurlukcu kova kadini?
Lütfen ulkeyi ve x, y, çalışanın nereli olduğunu yazın gerçekten çok merak etdim böyle kurallar nerde uygulanıyor.türk kadını başka kadına böyle kaddarlik kiymaz fimi bizde yok öyle kibir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?