komsu komsunun...

ben normal demedim farkindaysaniz.

fakat bazi seyleri de buraya indirgememek lazim. kuzenlerimin yatili kadinlari var. turkiyede yasiyorlar mesela, hicbirirnin yardimcisiyla ayni masada yemek yedigini gormedim. tabi bu evinizin kosuluyla ilgili bir durum. 400 m2 evde yatili kadin ile, 100 m2 evde yatili kadin ayni sey degil.

bazi kati tedbirler belki de yasanmisliklarin acisiyla alinmis olabilir. yadirgamiyorum. ha, ben oyle davranmam o ayri konu.

Çok enteresan yorumlar gelmiş, boşverin. Biz eve gelen yardımcıya bir haftalık işi bir günde yaptırırız, sonra oturur karşılıklı kahve içeriz insan muamelesi yapmış oluruz.

yani gercekten...

zenginin derdiymis. ben senin kinayeli kosusmalarina sahip olmak icin belki beynim patlayana dek okudum. sen okul kirip, sevgilinle cay icerken gulhane parkinda ben belki beyazid kutuphanesinde ac susuz calistim. insanlarin sahip olduklari, sahip olamayanlara niye bu kadar batiyor?

gelen misafire banyomu kullandirtmiyormusum... evimde misafir agirlamiyorum. misafir davet edilir, ben davet etmis miyim? hayir! elestiririz, elestirmeyiz bir baskasi bize yardimcina sahip cikmamizi istemis. misafirlik degil bu. ha onun sahip cikmadan anlayisi, ben parasini oduyorum sen kullan. benim sahip cikmaktan anlayisim, kadin iki hafta yatsin dinlensin.

konuyu anlamadan sadece saldirmak icin yazan ne kadar insan doldu bdv'de.

Giderli Hatun

benim anlamadigim, buraya yorum yazanlar mesela misafir deyip aksam eslerinin yanina oturtup baklava cay takilacaklar miydi ki; banyo konusu sorun oldu amacindan cikarak mevzu?
Burada bazen konu içinden tek bir cümle cımbızla çekilip onun üstüne yoğunluk olabiliyor. Çoğu kişinin de yardımcısı olmadığı için bence pek empati yapamadılar. Yaşamayan anlamaz bence.

Ev yada şirket. İnsan çalıştırmak zor bir zanaat.

belki de kultur farkliliginin ve dil esnekliginin getirdigi bir anlasmazliktir benimki. nezakete onem veririm cunku.
Ben bunu söylemek istedim...kaba gelmedi bana hatta sizi rahatsız ettiğini düşünmüş...biz fazla alingan ve suygusal düşünen bir toplumuz farklıyız biraz...o yüzden takılmayın derim ben...bir de cidden yabancı dille anlaşmak bir de işin içine duyguları katmak zor

haklisiniz, tesekkur ederim.

Çok üzerinize gelinmiş. Banyo konusunda hassas olabilirsiniz okb hastası annem var dediniz sanırım ki öyle ortamda yetişmemiş de olsanız kime ne :/
Sebebi de başka misafiriniz olması imiş zaten okudularsa görürler onu da. Yardımcı hanımefendi kırılırdı muhtemelen ama onu da düşünmüşsünüz birlikte spora gidip buhara gireriz vs diye. Bilemedim ben sizi çok kötü niyetli bulmadım hatta bence o hanımefendi evinizdeki kalsaydı ve banyoyu kullanmak isteseydi sesinizi çıkarmaz kırmazdınız gibi bir izlenim aldım ben. Bazen iyilikten maraz doğuyor. Bakalım belki de sorun diller arası karmaşadır dönsün de komşunuz. Ama canınızı sıkmayın. Öyle insanların olmaması belki daha iyi bile olabilir sizin için .

aynen oyle, ben kurban gittim. ben calisrken cayci hanima gel benim odamda sigara ic dedim. derdi vardi o donem. destek olayin kadina dedim. ilk gun odama kapiyi calip musadeyle giren kadin, bir haftanin sonunda "kiz semur" diye girer oldu. had bilmiyoruz, el verenin kolunu kopariyoruz. bence konumda da aynen boyle oldu.

kadınım kelimesi ,sadece bir erkeğin sevdiğine hitap ederken güzel durur.sizdeki kadınım kelimesi görgüsüzce ve itici durmuş.haberiniz olsun...kadınınız değil yardımcınız.burası arabistan değil tepki vermemiz çok normal.arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetler tartışmalar bile kötü.yazık.

cok tesekkur ederim. az evvel instagramda kalp yolladi bana.

Bahsettiğiniz konularda haklısınız, bir şey diyemiyorum. Onlar halinden memnunsa ve hatta bu durumu kullanıyorlarsa bu düzen değişmez zaten.
Banyo konusunda aynı fikirdeyim ben de. Kaldı ki ben tanımadığım insanı misafir etmek de istemem. Bunun hizmetli olup olmamasıyla alakası yok. Kim olursa olsun aynı şeyi düşünürüm.

siz bence etrafinizdaki insanlarin usluplarina bir kez daha bakin. arkadasimin yazdigi kelimenin tam turkce karligini kullandigimi da belirttim.

Burada "kadınım" kelimesine niye takıldınız bu kadar hanımlar? Tamam bana da başta garip geldi ama konu sahibi yurt dışında yaşadığını söyleyince taşlar yerine oturdu. Onun yaşadığı kültürde yatılı gelip kalan çalışanlar daha tapulu malmış gibi görülüyor ondan "kadınım" diye hitap ediyor olabilirler ama bu konu sahibinin suçu değil. Karşı tarafın söylemlerini Türkçeye çevirerek anlattığı çok belli. Konu sahibinin kalbini kırmaya gerek yok bu yüzden.

7 kusak istanbulluyum. su an gorev geregi yurt disindayim ve evet, kelimeleri de tam turkceye ceviriyorum. ama onun disinda ben turkiyede evinde yardimci calistiran hickimseden yardimcim lafini duymadim, eger sosyo-kulturel seviyesi A sinif degilse. ekonomik demedim bakin. toplum icinde evine gundelikci alan herkes zaten genelde kadin kelimesini kullanir.

kaldi ki "bagyan degil kadin" derken pek bir feministtik? simdi mi kadin kelimesi agir geldi bu arkadaslara? insani zorla gercekten tahammulden cikaran yorumlar var.

tesekkur ederim gorusunuz icin de.

Bahsettiğiniz konularda haklısınız, bir şey diyemiyorum. Onlar halinden memnunsa ve hatta bu durumu kullanıyorlarsa bu düzen değişmez zaten.

gercekten evde baska milletten birini calistirmak buyuk bir dilemma.
benim yardimcim filipinli. filipinde yasadigi evde boceklerle yasiyorlarmis. benim yuz ifademi gorunce, biz onlari yiyoruz dedi. simdi ben bu hanima bizim evde bocek gorsen hemen ilaclama sirketini ara desem ne yazar. beni anlayamaz ki.

bazilari cok sansli; gittikleri evlerde cok farkli standartlarla karsilasiyorlar. bazilari cok sanssiz, boyle gorgusuzlere kurban gidiyorlar. bazilari cok kurnaz, kullaniyorlar. cunku insaniz, her sey bizler icin.

siz bence etrafinizdaki insanlarin usluplarina bir kez daha bakin. arkadasimin yazdigi kelimenin tam turkce karligini kullandigimi da belirttim.
etrafımda böyle uslupla konuşan kimse yok olamazda. kadınım diye çevirene kadar yardımcım derseniz daha nazik olur kimseyide rahatsız etmez.dediğim gibi burası arabistan değil.
not : kadın ile kadınım arasında epey fark var feministlikten bahsetmeyin siz.

cok merak ettim edebiyat mezunu musunuz? keza kadin sonuna aitlik eki gelirse kadinim kadinin kadini olur.

mesela semurun kadini, dediginizde bu aitlik ekidir. semurun cocugu gibi... lafi baska baska yerlere cekmeyin.

Ben onların parayla tutulduklarını düşünüyorum

Astoria bir tarafta pasaportu elinden alınmış ,ülkesinde ki ailesine 3 kuruş gönderebilmek için 24 saat ev içinde tutulup kapı önüne çıkmasına izin verilmeyen ,hizmet ettiği evde yalnız birakilmayip ordan oraya ödünç verilen kadınlar...diğer tarafda banyoyu nerede yapilacaginin bile iki komşu arasında karar verildiği ,ortada kendi hakkında konuşulan insanın zaten söz hakkının olmadığı bir düzen...bunun o ülkede sürekli yaşanan bir şey olmasi olayin can sikiciligini hafifletmedigi gibi ortada ki tek problemin " teşekkür edilmemesi " olmasi iç burkucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…