Sizin konunuz ile Arap ülkelerinde ev yardımcıları konusunda bir Google araştırması yaptım ve okuduklarim beni çok yaraladı.Ulke yasalarinin da buna bir nevi çanak tuttuğunu gördüm...Aynı masada yemek yemek istenilmeyen,kötü muameleye maruz bırakılan ,bir sekilde asagi görülen bu kişilere çocuk emanet edilmesi ve hatta cocugun bakiminin tamamen onlara bırakılması da ayrı bir ironi... güç böyle birşey işte ve en kötüsü de içindeyken insana yaptığının normal gelmesi...
Çok enteresan yorumlar gelmiş, boşverin. Biz eve gelen yardımcıya bir haftalık işi bir günde yaptırırız, sonra oturur karşılıklı kahve içeriz insan muamelesi yapmış oluruz.
Burada bazen konu içinden tek bir cümle cımbızla çekilip onun üstüne yoğunluk olabiliyor. Çoğu kişinin de yardımcısı olmadığı için bence pek empati yapamadılar. Yaşamayan anlamaz bence.Giderli Hatun
benim anlamadigim, buraya yorum yazanlar mesela misafir deyip aksam eslerinin yanina oturtup baklava cay takilacaklar miydi ki; banyo konusu sorun oldu amacindan cikarak mevzu?
Ben bunu söylemek istedim...kaba gelmedi bana hatta sizi rahatsız ettiğini düşünmüş...biz fazla alingan ve suygusal düşünen bir toplumuz farklıyız biraz...o yüzden takılmayın derim ben...bir de cidden yabancı dille anlaşmak bir de işin içine duyguları katmak zorbelki de kultur farkliliginin ve dil esnekliginin getirdigi bir anlasmazliktir benimki. nezakete onem veririm cunku.
Ben bunu söylemek istedim...kaba gelmedi bana hatta sizi rahatsız ettiğini düşünmüş...biz fazla alingan ve suygusal düşünen bir toplumuz farklıyız biraz...o yüzden takılmayın derim ben...bir de cidden yabancı dille anlaşmak bir de işin içine duyguları katmak zor
Burada bazen konu içinden tek bir cümle cımbızla çekilip onun üstüne yoğunluk olabiliyor. Çoğu kişinin de yardımcısı olmadığı için bence pek empati yapamadılar. Yaşamayan anlamaz bence.
Ev yada şirket. İnsan çalıştırmak zor bir zanaat.
Çok üzerinize gelinmiş. Banyo konusunda hassas olabilirsiniz okb hastası annem var dediniz sanırım ki öyle ortamda yetişmemiş de olsanız kime ne :/
Sebebi de başka misafiriniz olması imiş zaten okudularsa görürler onu da. Yardımcı hanımefendi kırılırdı muhtemelen ama onu da düşünmüşsünüz birlikte spora gidip buhara gireriz vs diye. Bilemedim ben sizi çok kötü niyetli bulmadım hatta bence o hanımefendi evinizdeki kalsaydı ve banyoyu kullanmak isteseydi sesinizi çıkarmaz kırmazdınız gibi bir izlenim aldım ben. Bazen iyilikten maraz doğuyor. Bakalım belki de sorun diller arası karmaşadır dönsün de komşunuz. Ama canınızı sıkmayın. Öyle insanların olmaması belki daha iyi bile olabilir sizin için .
Aslında biliyor musunuz onların da bu konuda şikayetleri yok. Çünkü hiçbir masrafı yok. Tüm kazandığı cebinde kalıyor ki yemeği içmesi ekstra istekleri kişisel temizliği ve pedine kadar karşılanıyor. Açık açık hediye bile istiyorlar. Hatta bir tanesi saç boyası bile istemişti. Biraz fazla yüz verdiğimizde de mesela başımıza gelen olay kadın hamile kalıp, sonra gelip kürtaj parası için yakamıza yapışmıştı. Okadar da kendilerinden eminler. Yani vah vah tüh tüh’lük bir olay yok.
Yani bunlar konu dışı oldu ama insanlık dışı davranmıyoruz tabi. Lütfen türkler de ki gibi bir temizlik anlayışları olduğunu da düşünmeyin. Bazılarının sildiği yerlere ayağımız yapışıyodu yani. Konu sahibini banyo konusunda anlıyorum.
kadınım kelimesi ,sadece bir erkeğin sevdiğine hitap ederken güzel durur.sizdeki kadınım kelimesi görgüsüzce ve itici durmuş.haberiniz olsun...kadınınız değil yardımcınız.burası arabistan değil tepki vermemiz çok normal.arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetler tartışmalar bile kötü.yazık.
Burada "kadınım" kelimesine niye takıldınız bu kadar hanımlar? Tamam bana da başta garip geldi ama konu sahibi yurt dışında yaşadığını söyleyince taşlar yerine oturdu. Onun yaşadığı kültürde yatılı gelip kalan çalışanlar daha tapulu malmış gibi görülüyor ondan "kadınım" diye hitap ediyor olabilirler ama bu konu sahibinin suçu değil. Karşı tarafın söylemlerini Türkçeye çevirerek anlattığı çok belli. Konu sahibinin kalbini kırmaya gerek yok bu yüzden.
Bahsettiğiniz konularda haklısınız, bir şey diyemiyorum. Onlar halinden memnunsa ve hatta bu durumu kullanıyorlarsa bu düzen değişmez zaten.
etrafımda böyle uslupla konuşan kimse yok olamazda. kadınım diye çevirene kadar yardımcım derseniz daha nazik olur kimseyide rahatsız etmez.dediğim gibi burası arabistan değil.siz bence etrafinizdaki insanlarin usluplarina bir kez daha bakin. arkadasimin yazdigi kelimenin tam turkce karligini kullandigimi da belirttim.
etrafımda böyle uslupla konuşan kimse yok olamazda. kadınım diye çevirene kadar yardımcım derseniz daha nazik olur kimseyide rahatsız etmez.dediğim gibi burası arabistan değil.
not : kadın ile kadınım arasında epey fark var feministlikten bahsetmeyin siz.
yani gercekten...
zenginin derdiymis. ben senin kinayeli kosusmalarina sahip olmak icin belki beynim patlayana dek okudum. sen okul kirip, sevgilinle cay icerken gulhane parkinda ben belki beyazid kutuphanesinde ac susuz calistim. insanlarin sahip olduklari, sahip olamayanlara niye bu kadar batiyor?
gelen misafire banyomu kullandirtmiyormusum... evimde misafir agirlamiyorum. misafir davet edilir, ben davet etmis miyim? hayir! elestiririz, elestirmeyiz bir baskasi bize yardimcina sahip cikmamizi istemis. misafirlik degil bu. ha onun sahip cikmadan anlayisi, ben parasini oduyorum sen kullan. benim sahip cikmaktan anlayisim, kadin iki hafta yatsin dinlensin.
konuyu anlamadan sadece saldirmak icin yazan ne kadar insan doldu bdv'de.
Ben onların parayla tutulduklarını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?