Sorun banyoya sokmamanız değil. Bunun açıklanmasını istemeniz. Üstü kapatılır geçilir.
hımm şimdi oldu. zira tuhaf geldi bana yabancı birinin evinizde kalmasına müsaade edipte banyoyu kullanmasın ama demek. y nin attığı mesaj bozulduğunu gösteriyor bence kendisine de böyle açıklamışmıydınız?
evet yazdim.
Yazdıklarınız bir çoğumuzun etrafında olmayan şeyler, bu yüzden tuhaf gelse de, yardımcılarınıza üzülmüş olsam da, hayır alınganlık etmiyorsunuz, komşunuz hanımefendi gayet kaba bir mesaj yazmış. Aranızdaki muhabbeti, üslubunuzu bilemiyorum tabi ki ama zaten siz komşunuza yardımcı olmaya çalışmışsınız, bir teşekkür bile etmeden “dinle” şeklinde başlayan bir mseaj bana kaba geldi.
Kadınım, kadının ?
Evcil hayvanlarımıza karşı bile daha hassas hitap ediyoruz. Komşularınız biraz enteresanmış.
Camdan baktırmamakta ne? Yorum bile yapamıyorum.
Birde X in attığı bu mesajı size Y mi söyledi?
Birde herkesin hassasiyeti farklıdır. Banyo konusunda bir yorum yapamayacağım.
Komşumun evinde çalışan birisinin değil banyomu kullanmasını evimde kalmasını istemem. Evcil hayvanı varsa seve seve bakarım. Evde yalnız bırakmak istemiyorsa yerleştirsin bir otele. Kadına resmen eşya muamelesi yapıyor komşuya emanet ediyor. Böyle bir teklifle gelen komşuya bi tarafımla güler fazla muhatap olmam. Böyle bir kadınında size karşı kibar olmasını beklemeyin, kadının fıtratında yok.
x'in evinde yatili 2 yardimcisi var. ondan teklif edemedi basta herhalde.Anlamadım kafeste kuş mu besliyorlar ki birilerine emanet ediyorlar, evden çıkmalarını yasaklıyorlar. Madem akıl hocası var başta ondan yardım isteseydi. Umursamayın bence ayrıca ben olsam evimde kalmasına da izin vermezdim büyük ihtimal. Tanınadığım birisi ne de olsa.
y'nin bana gonderdigi mesaj turkceye tam cevirince soyle oluyor ki,
dinle, x ile konustum. hizmetcimi evine alacak. daha fazla ihtiyac yok.
benim takildigim ne benden yardimcisina bakmami istemesi ne de yardimcisiyla arasindaki is hukuku. benim takildigim bana attigi mesaj.
Tabiiki kaba bir söylem olmuş. Kırılmakta haklısınız. Siz iyilik yapıp kendi evinize davet etmişsiniz. Müteşekkir olmalıydı.
belki de kultur farkliliginin ve dil esnekliginin getirdigi bir anlasmazliktir benimki. nezakete onem veririm cunku.
Belki de öyledir. Döndüğünde görüştüğünüz zamanki tavrından anlarsınız bunu.
Aslında biliyor musunuz onların da bu konuda şikayetleri yok. Çünkü hiçbir masrafı yok. Tüm kazandığı cebinde kalıyor ki yemeği içmesi ekstra istekleri kişisel temizliği ve pedine kadar karşılanıyor. Açık açık hediye bile istiyorlar. Hatta bir tanesi saç boyası bile istemişti. Biraz fazla yüz verdiğimizde de mesela başımıza gelen olay kadın hamile kalıp, sonra gelip kürtaj parası için yakamıza yapışmıştı. Okadar da kendilerinden eminler. Yani vah vah tüh tüh’lük bir olay yok.Bu yapılan uygulamanın zorbalık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Size "zorbasınız" demiyorum lütfen yanlış anlamayın. O ülkelerde şartlar nasıl ve siz buna ayak uydurmak zorundasınız ya da değilsiniz, onu bilemem. Bazen şartlar bizi yapmak istemediğimiz şeyleri yapmak, düzene ayak uydurmak zorunda bırakabilir. Ama bu yine de yapılan şeyin zorbalık olduğu gerçeğini değiştirmez.
Aslında biliyor musunuz onların da bu konuda şikayetleri yok. Çünkü hiçbir masrafı yok. Tüm kazandığı cebinde kalıyor ki yemeği içmesi ekstra istekleri kişisel temizliği ve pedine kadar karşılanıyor. Açık açık hediye bile istiyorlar. Hatta bir tanesi saç boyası bile istemişti. Biraz fazla yüz verdiğimizde de mesela başımıza gelen olay kadın hamile kalıp, sonra gelip kürtaj parası için yakamıza yapışmıştı. Okadar da kendilerinden eminler. Yani vah vah tüh tüh’lük bir olay yok.
Yani bunlar konu dışı oldu ama insanlık dışı davranmıyoruz tabi. Lütfen türkler de ki gibi bir temizlik anlayışları olduğunu da düşünmeyin. Bazılarının sildiği yerlere ayağımız yapışıyodu yani. Konu sahibini banyo konusunda anlıyorum.
Giderli Hatun
benim anlamadigim, buraya yorum yazanlar mesela misafir deyip aksam eslerinin yanina oturtup baklava cay takilacaklar miydi ki; banyo konusu sorun oldu amacindan cikarak mevzu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?