Komşu problemi

hardyandholl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
495
1.977
63
28
Merhaba, bugünlerde çok fazla komşu ile ilgili konular açılıyor buraya. Ben de üst komşum yine zıvanadan çıktığı için yazmak istedim.
Ben bu evi mart ayında tamda üniversitelerin tatil olduğu günde zar zor buldum ve hemen yerleştim. Evin büyüklüğünü, konumunu çok seviyorum ama üst komşum çok fazla ses yapıyor. İlk hafta ailem benimle kaldı ve onlar bile anlam veremedi. Gece 2'de inanılmaz bir su sesi geliyordu ve daha sonrada terlikle yürüme sesi. Ama tıkır tıkır o kadar net duyuluyor ki bazen geceleri uyanıyorum kendi evimden ses geliyor sanıyorum o derece net duyuyorum.
1 ay sonra da evden çalışmaya başladık ve ben 7/24 evdeydim ve artık dayanamayacak duruma geldim. Önce mutfak ışıklarına baktım, sesin onlardan geldiğine emin oldum. Gece 2 gibi kapılarına gittim. Ama kapıyı öyle bir açtılar ki tüm ışıklar sönmüş, sanki yataktan yeni çıkmış gibi trip atıyorlar. Ben de direkt sizden mi geliyor ses dedim. Ne sesi dedi adam. Ben de bulaşık yıkama sesi, tv sesi, yürüme sesi, köpek sesi dedim. Köpek sesi diyince direkt hayvan severliği tuttu sanki ben hayvan düşmanıymışım gibi evet köpeğimiz var ne olacak dedi. Ben de önemli değil de sesiniz yüzünden uyuyamıyorum, bir saatten sonra çekilmiyor dedim. Önce sesin bizden geldiğine emin misiniz dedi sonra da duvarlar ince alışırsınız dedi. Ben de tabi sizden de gelmiyor olabilir ama birazcık dikkat edin lütfen uyuyamıyorum dedim. Tamam dedi kapattı.
Allah var o günden sonra mutfak falan toparlamadılar ama hala gece 2 den sonra evi toparlamaya başlıyorlar sabahın da 6.30unda kalkıyorlar.
Ben de ya sabır diye diye martı bekliyordum sözleşmem bitsin diye. Ama son zamanlarda birbirlerine deli hakaret ederek kavga etmeye de başladılar. Hatta şu an deli gibi birbirlerine bağırıyorlar.

Benim sorum şu; Ev sahibine durumu anlatsam sözleşmeyi karşılıklı feshedip depozitomu verir mi? Ve sizce bu pandemi zamanında ev arayıp ev taşımak mantıklı mı?

Ben virüs olduğu için hiç ev taşımak istemiyorum ama artık bu seslere de dayanamayacak duruma geldim. Tek yaşadığım için de adamla kavga etmeye korkuyorum açıkçası.

Ev sahibinizle konuşun bakalım önce. Kabul ederse evinizi değiştirirsiniz. Kiralık evler kapış kapış gidiyor burda millet naapsın pandemi de olsa taşınması gerekiyorsa taşınıyor.

Gece saatleri takunya su sesleri ışıkta loş
Eee anlayın yani
İşin içinde şiddette var
Grinin elli tonu 🤷‍♀️
Şiddi cevap yazamıyorum komşu konularında
Çünkü kelin ilacı olsa ...
Yani öylr bir şey olduğunu sanmıyorum... O bağırış çağırış da kızıyla olan kavgaları. Ben cinsellikle alakalı bir durum olduğunı sezsem hayatta kapılarına gitmezdim. Bunlar eve gece belli bir saatten sonra geliyor ve evi o saatten sonra toparlıyorlar... Yani ben öyle düşünüyorum.

Yani öylr bir şey olduğunu sanmıyorum... O bağırış çağırış da kızıyla olan kavgaları. Ben cinsellikle alakalı bir durum olduğunı sezsem hayatta kapılarına gitmezdim. Bunlar eve gece belli bir saatten sonra geliyor ve evi o saatten sonra toparlıyorlar... Yani ben öyle düşünüyorum.
Geçmiş olsun arkadaşım her apartmanda var bir numune oda sana bana düşmüş
Bazen yukarı çıkıp ağzıma geleni
Yada aşağı silkelediği çarşafın ucunda tutup aşağı
Aklımda binbir türlü fantazi
Nefret ediyorum senden komşu

Sen ne yaparsın bilemem ama biran önce kurtulman dileği ile

Merhaba, bugünlerde çok fazla komşu ile ilgili konular açılıyor buraya. Ben de üst komşum yine zıvanadan çıktığı için yazmak istedim.
Ben bu evi mart ayında tamda üniversitelerin tatil olduğu günde zar zor buldum ve hemen yerleştim. Evin büyüklüğünü, konumunu çok seviyorum ama üst komşum çok fazla ses yapıyor. İlk hafta ailem benimle kaldı ve onlar bile anlam veremedi. Gece 2'de inanılmaz bir su sesi geliyordu ve daha sonrada terlikle yürüme sesi. Ama tıkır tıkır o kadar net duyuluyor ki bazen geceleri uyanıyorum kendi evimden ses geliyor sanıyorum o derece net duyuyorum.
1 ay sonra da evden çalışmaya başladık ve ben 7/24 evdeydim ve artık dayanamayacak duruma geldim. Önce mutfak ışıklarına baktım, sesin onlardan geldiğine emin oldum. Gece 2 gibi kapılarına gittim. Ama kapıyı öyle bir açtılar ki tüm ışıklar sönmüş, sanki yataktan yeni çıkmış gibi trip atıyorlar. Ben de direkt sizden mi geliyor ses dedim. Ne sesi dedi adam. Ben de bulaşık yıkama sesi, tv sesi, yürüme sesi, köpek sesi dedim. Köpek sesi diyince direkt hayvan severliği tuttu sanki ben hayvan düşmanıymışım gibi evet köpeğimiz var ne olacak dedi. Ben de önemli değil de sesiniz yüzünden uyuyamıyorum, bir saatten sonra çekilmiyor dedim. Önce sesin bizden geldiğine emin misiniz dedi sonra da duvarlar ince alışırsınız dedi. Ben de tabi sizden de gelmiyor olabilir ama birazcık dikkat edin lütfen uyuyamıyorum dedim. Tamam dedi kapattı.
Allah var o günden sonra mutfak falan toparlamadılar ama hala gece 2 den sonra evi toparlamaya başlıyorlar sabahın da 6.30unda kalkıyorlar.
Ben de ya sabır diye diye martı bekliyordum sözleşmem bitsin diye. Ama son zamanlarda birbirlerine deli hakaret ederek kavga etmeye de başladılar. Hatta şu an deli gibi birbirlerine bağırıyorlar.

Benim sorum şu; Ev sahibine durumu anlatsam sözleşmeyi karşılıklı feshedip depozitomu verir mi? Ve sizce bu pandemi zamanında ev arayıp ev taşımak mantıklı mı?

Ben virüs olduğu için hiç ev taşımak istemiyorum ama artık bu seslere de dayanamayacak duruma geldim. Tek yaşadığım için de adamla kavga etmeye korkuyorum açıkçası.
Galiba komsu derdi bir bende yok 😂 koca evine geldim ses yok bi yerden aradi bir oluyo hatta ust katimdaki hergun yapiyo ama gun ucerisinde tabi oda geceleri deil bir ara sabahin erkne saatinde yaoiyodu onuda tam cikcakdim bakdim 2 gune susdu cikmadim daha yoksa arada bir banada misafir gelir pat kut ses gider sesi cikmaz kimsenin

Yalıtım ne kadar önemli bir şey gercekten
Belli bir saatten sonra geliyorlarsa belki de başka vakitleri olmuyor sahiden
Hayatı ertelemek şuan sadece Zaman kaybı gibi gereken şeyi en tedbirli şekilde yapmalısınız

Diğer konu da ev sahibinin vicdanına kalmış ama vereceğini pek zannetmem.
Sonuçta Mart ayında tasinmissiniz yarım sene olmuş
Yeni tasinsaniz yine belki derim ama

Ev sahibiyle görüşün ne gerekiyorsa yapın çıkın ev arayın, çoğu kavgalar bu tarz kaba saba insanlardan çıkıyor uymayın tek bulup üzmesinler sizi dikkat edin 😕

Gece saatleri takunya su sesleri ışıkta loş
Eee anlayın yani
İşin içinde şiddette var
Grinin elli tonu 🤷‍♀️
Şiddi cevap yazamıyorum komşu konularında
Çünkü kelin ilacı olsa ...
Senın yorumun var mı diye geldim konuya. Gene bir komsu konusu 😂

Konu sahıbı Allah yardımcın olsun gercekten her apartmanda var bir numune ve basa cıkılmıyor cogu zaman. Insallah sende gonlune gore halledersin meseleni.

Valla bende de var aynı tiplerden benimki kapıyı açma tenezzulunde bile bulunmuyor, sigarasını balkonda içip izmaritini balkonuma atıyor balkona serdigim halım yandı bu sebeple siz düşünün gerisini. Gece 3'de kurulu saat gibi kavga etmeye başlarlar iki saat bitmez o kavga. Balkon gideri sıkıntılı yıkadığı an tüm o pis su benim balkonuma akıyor ya usta çağır yaptır ya da yıkama süpürüp vileda çek dedim, he tamam diyor ertesi gün yeğenini kardeşini gönderip halınızı toplayın balkon yikayacagiz diyorlar, ölür müsün öldürür müsün hesabı kafayı yiyeceğim.
Sözün özü çaresi yok ya gideceğiz ya alışacağız

Yöneticiye söyleyin, kiracılarasa ev sahibiylede konuşabilirsiniz. Bende 2 ay once komsu gurultuleri yuzunden tasindim, corona sikinti olmuyor tasinma surecinde cok insanlarla goruşulmedigi icin

Aynı şeyi hergün yaşıyorum gece 3 te çocuklar koltuktan atlıyor resmen yer titriyor. Oğlum sesten uyuyamıyor 2-3 kez uyandığı oluyor. Gece saat 4te mobilya çekiyorlar evin içinde. Kapıya gittiğimizdeyse biz yapmadık deyip kabul etmiyorlar. Allah kolaylık versin çok zor.

Şikayetleriniz bulaşık tv yürüme köpek sesi

Bulaşığı anlamışlar kesmişler evet dışarı gece saatinde çok ses verir

Ama yürümesinler mi?

Tv yi kıssınlar tabii

Eve geç geliyorsa köpek de ses yapabilir sevinince

Sabah da köpeğin çişi gelir kalkarlar

Kavga sesleri hoş değil ama bir dönemdir belki geçerler

Evden çalışınca ve evde de başka ses olmayınca herkesi duymaya başladık

Çapraz daireye misafir gelmiş sohbet ediyorlar ben çalışma odasında dinledim bu kadar net geliyor evde ses olmayınca

Yalıtımsız evler maalesef

hatta sesler alta üste yankı ile gidiyor

ama en ufak bir gürültüde kapıya çıkmak ev sahibine söyleyeyim gideyim vs benlik değil gideceğiniz yer ya daha gürültülü olursa

Annem en üst kattan ev aldı, alt komşunun sesi geliyor, karşı komşu ile ortak duvar vs yok apartman içinden geliyor sesleri çünkü annemin evi sessiz çoluk çocuk gürültü yok

Mesela bizim ev ahalisi şimdi uyuyor alt komşunun kızı anne diyor ama bağırmıyor sesleniyor bir şey anlatıyor bunu dahi duyuyorum

O da benimkini duyuyordur ama idare ediyoruz

Evet evden çalışmak zaten zor ve bıktırıcı bir de gece uyku bölünmesi kötü ama bekli makul bir saatte makul bir sohbet daha çözüme götürürdü çünkü bulaşık yıkamayı bırakmışlar demek ki size hak vermişler

yeni bir yere taşınıyorum, gece sadece bir kere kaldım geçen hafta, geç saatlere kadar gürültü vardı ama 2den sonra mı ne kesilmişti. ben de çok takarım böyle şeylere. bende de alt kat sorunlu, gün ortasında son ses müzik açtı diye karşı binadaki kadın çıkıp bağırdı geçen gün de kıstı. ama o kadın şikayetçi mesela, ne gecesi belli ne gündüzü hep yapıyor bu dedi. dün gece sabah 4'e kadar ses yaptı dedi ben duymamıştım ama mesela. belki de ondan gelmemişti, yerleşmedim henüz. alt katın durumuna bakacağım, gece tv sesi falan olursa direkt polis çağırmayı düşünüyorum. ben komşuyu uyarmanın hiçbir işe yaramadığını deneyimledim çünkü daha önce maalesef. kapısına 2 kere polis yolladığım insan kendine çeki düzen veriyor genelde :D buna da aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. ama sizin durumda terlik sesi geliyor diye polis de çağırılmaz ki. taşınacaksanız taşının ama daha beteri de çıkabilir karşınıza bir de böyle düşünün.

yeni bir yere taşınıyorum, gece sadece bir kere kaldım geçen hafta, geç saatlere kadar gürültü vardı ama 2den sonra mı ne kesilmişti. ben de çok takarım böyle şeylere. bende de alt kat sorunlu, gün ortasında son ses müzik açtı diye karşı binadaki kadın çıkıp bağırdı geçen gün de kıstı. ama o kadın şikayetçi mesela, ne gecesi belli ne gündüzü hep yapıyor bu dedi. dün gece sabah 4'e kadar ses yaptı dedi ben duymamıştım ama mesela. belki de ondan gelmemişti, yerleşmedim henüz. alt katın durumuna bakacağım, gece tv sesi falan olursa direkt polis çağırmayı düşünüyorum. ben komşuyu uyarmanın hiçbir işe yaramadığını deneyimledim çünkü daha önce maalesef. kapısına 2 kere polis yolladığım insan kendine çeki düzen veriyor genelde :KK70: buna da aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. ama sizin durumda terlik sesi geliyor diye polis de çağırılmaz ki. taşınacaksanız taşının ama daha beteri de çıkabilir karşınıza bir de böyle düşünün.

ya işte bence önemli olan sınır

burada da var onlarca kadın gece eşim işe gidiyor ben tv ile oturuyorum diyor

evet TV nin sesini sonuna kadar açmasın da gece sessizlikte afedersin o.ursan duyuluyor

Tv sesi, video vs sesi ilginç yan odaya gitmez ama alta üstte kat kat artarak gidiyor

özellikle banyo, tuvalet, mutfak katlıyor sesleri

bebek ağladı, terlikte dolaştı, ikide kalktı duş yaptı şikayetleri olmaz ki

mesela yan dairenin banyosu ile benim tuvaletim aynı duvarda

tuvalet evin en uzak köşesinde ama koridorun diğer ucundaki odaya onların duş sesleri geliyor aynı apartman boşluğu ve pencereler açık olunca

ne diyeyim kalkıp 5 te duş alma mı diyeyim adam imam sabah namazına gidecek

ben yine annelere sesleneyim çocuklarınızı sesli ortamlarda da konsantre olmayı öğretin :)))

bir sınav için gittiğim kursta gidin soruları kafede çözün derlerdi uğultuda konsantre olmayı öğrenin

ya işte bence önemli olan sınır

burada da var onlarca kadın gece eşim işe gidiyor ben tv ile oturuyorum diyor

evet TV nin sesini sonuna kadar açmasın da gece sessizlikte afedersin o.ursan duyuluyor

Tv sesi, video vs sesi ilginç yan odaya gitmez ama alta üstte kat kat artarak gidiyor

özellikle banyo, tuvalet, mutfak katlıyor sesleri

bebek ağladı, terlikte dolaştı, ikide kalktı duş yaptı şikayetleri olmaz ki

mesela yan dairenin banyosu ile benim tuvaletim aynı duvarda

tuvalet evin en uzak köşesinde ama koridorun diğer ucundaki odaya onların duş sesleri geliyor aynı apartman boşluğu ve pencereler açık olunca

ne diyeyim kalkıp 5 te duş alma mı diyeyim adam imam sabah namazına gidecek

ben yine annelere sesleneyim çocuklarınızı sesli ortamlarda da konsantre olmayı öğretin :)))

bir sınav için gittiğim kursta gidin soruları kafede çözün derlerdi uğultuda konsantre olmayı öğrenin
Ben bebek ağladı, köpek havladı diye gidip ses çıkarmayın demem hiç. Ama tüm gün balkonda keyif yapıp sonra da gece 2 den sonra sehpaları ite kaka evi toparlarsa bir zahmet de çıkıp tepki göstereyim... Konsantrasyonla falan alakası yok ki bunun çok istiyorsa gitsin dubleks ev tutsun sabaha kadar evi toplasın... Geçen gün adam ava gidecekmiş 1 saat bağıra bağıra telefonla konuştu sonra evdekilere gitti av programını bağıra bağıra anlattı karısından daha hakimdim konuya...
Ben kendimi bildim bileli apartmanda yaşıyorum hangi sesin ne şiddette gelebileceğini az buçuk biliyorum

Valla bende de var aynı tiplerden benimki kapıyı açma tenezzulunde bile bulunmuyor, sigarasını balkonda içip izmaritini balkonuma atıyor balkona serdigim halım yandı bu sebeple siz düşünün gerisini. Gece 3'de kurulu saat gibi kavga etmeye başlarlar iki saat bitmez o kavga. Balkon gideri sıkıntılı yıkadığı an tüm o pis su benim balkonuma akıyor ya usta çağır yaptır ya da yıkama süpürüp vileda çek dedim, he tamam diyor ertesi gün yeğenini kardeşini gönderip halınızı toplayın balkon yikayacagiz diyorlar, ölür müsün öldürür müsün hesabı kafayı yiyeceğim.
Sözün özü çaresi yok ya gideceğiz ya alışacağız
Açıkçası kiracı olduğum için rahatım biraz... Gideceğim diyorum. Ev eski olduğu için yalıtımı hiç iyi değil sanırım... En üst kattan ev tutayım diyorum ama orası da soğuk olur diyorlar. Şans işi bu ev işleri :/

Back
X