Komşu problemi

apartman ve ses konularını çözümsüz buluyorum ben. üst komşumun iki çocuğu var biri 3 diğeri 5 yaşında. tümgün ev yıkılıyor resmen. gece koşturma sesleri. bazen kadını çıldırtıyorlar kadın bağırıyor falan. kapısına gitmedim. saat 1 den sonra en geç ses kesiliyor çünkü. ama bazen oğlumu uyandırdıkları oldu. kadınla apartmanda denk geldik ben bişi demeden hep özür diler. imkan olmuyor durmuyorlar diyor. çocuk sonuçta koşuyor napsın bağlasın mı diye düşündüm. benim oğlum da 1,5 yaşında o da öyle bazen sinirlenir koridora oyuncak atar sandalye çeker koşar. sesi illa ki gidiyordur. önlemeye çalışıyorum ama ben de çok çözüm bulamıyorum.
yatak odamın yanında bir teyzemiz taşındı bu yıl. bizim yatak odasının yanını oturma odası yapmış. 4 e kadar tv izler. bazen sesi çok açar. o zaman sinirlenirim gerçekten. bir kez kapısına gittim. eşi açtı. kusura bakmayın benim hanımın sağlık sorunu var dedi. ne yapabilirim şimdi? kadını da gördüm hakikaten unutkanlık demans başlamış kulak zor duyuyor. eşi idare ediyor. yapacak bişi yok dedim. çok gürültü gelince salona taşınıyorum. apartmanlar böyle maalesef. imkan olsa da müstakile geçilebilse.

apartman ve ses konularını çözümsüz buluyorum ben. üst komşumun iki çocuğu var biri 3 diğeri 5 yaşında. tümgün ev yıkılıyor resmen. gece koşturma sesleri. bazen kadını çıldırtıyorlar kadın bağırıyor falan. kapısına gitmedim. saat 1 den sonra en geç ses kesiliyor çünkü. ama bazen oğlumu uyandırdıkları oldu. kadınla apartmanda denk geldik ben bişi demeden hep özür diler. imkan olmuyor durmuyorlar diyor. çocuk sonuçta koşuyor napsın bağlasın mı diye düşündüm. benim oğlum da 1,5 yaşında o da öyle bazen sinirlenir koridora oyuncak atar sandalye çeker koşar. sesi illa ki gidiyordur. önlemeye çalışıyorum ama ben de çok çözüm bulamıyorum.
yatak odamın yanında bir teyzemiz taşındı bu yıl. bizim yatak odasının yanını oturma odası yapmış. 4 e kadar tv izler. bazen sesi çok açar. o zaman sinirlenirim gerçekten. bir kez kapısına gittim. eşi açtı. kusura bakmayın benim hanımın sağlık sorunu var dedi. ne yapabilirim şimdi? kadını da gördüm hakikaten unutkanlık demans başlamış kulak zor duyuyor. eşi idare ediyor. yapacak bişi yok dedim. çok gürültü gelince salona taşınıyorum. apartmanlar böyle maalesef. imkan olsa da müstakile geçilebilse.
Aynen öyle ben zaten kendilerini bir kere uyardım bir daha hayatta gidip ses yapmayın demem. Demek ki karakterleri böyle. Ev sahibim de istersen yöneticiye söyleyeyim dedi ama yaşlı başlı adam gidip yöneticiyi mi dinleyecek diye boşverin dedim. Benim derdim onlar değil artık bu dönemde taşınmak mantıklı mı sadece onu düşünüyorum. Birde depozito yanmasın yanarsa çok üzülürüm açıkçası tek derdim bu...

Aynen öyle ben zaten kendilerini bir kere uyardım bir daha hayatta gidip ses yapmayın demem. Demek ki karakterleri böyle. Ev sahibim de istersen yöneticiye söyleyeyim dedi ama yaşlı başlı adam gidip yöneticiyi mi dinleyecek diye boşverin dedim. Benim derdim onlar değil artık bu dönemde taşınmak mantıklı mı sadece onu düşünüyorum. Birde depozito yanmasın yanarsa çok üzülürüm açıkçası tek derdim bu...
kontrat tarihiniz dolmadan taşınırsanız ev sahibi ödemelrim vardı zarara uğradım deyip el koymak isteyebilir depozitoya...
kötü niyetliyse yine aa şurası çizlimş şurası şöyle olmuş deyip yine vermek istemeyebilir
konuşmakta fayda var derim yönetici ile. biz genelde 2 ay önceden haber veririz. son ay kira yatırmayacağım depozitoyu kira olarak kullanın derim. en azından alabildin derdi olmuyor.

ek olarak: derse ki peki evde hasar varsa diye, çıkmadan gelin bakın hasar görürseniz onu karşılayacağım derim. hasar benden kaynaklıysa zaten karşılarım. değilse ya da ayak yapacak birşeyler yapıyorsa depozitoyu ödememek için onun önüne geçmiş olurum.

Gece çocuklar uyuyunca hem alt hem üst katta ki sohbetleri duyabiliyorum. Kim hangi saatte uyanıyor biliyorum.

Üst kat komşum gündüz çalışıyor, geçen akşam temizlik yapacak eşi geç oldu dedi, kadın birşey olmaz erken başka vaktim yok dedi. Saat dokuz filandi.

Çünkü duvarlar ince. Bizim evde çocuk var kim bilir hangi ne kadar ses gidiyor. Her gördüğüm de özür diliyorum. Her ikisinde çok şükür birşey demiyorlar. Tasinsaniz bile benzer problemler yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Bizim üsttekiler de gece 1 den sonra koşu bandına çıkıyorlar, bizim ev gümbür gümbür 🤦‍♀️

Ben bebek ağladı, köpek havladı diye gidip ses çıkarmayın demem hiç. Ama tüm gün balkonda keyif yapıp sonra da gece 2 den sonra sehpaları ite kaka evi toparlarsa bir zahmet de çıkıp tepki göstereyim... Konsantrasyonla falan alakası yok ki bunun çok istiyorsa gitsin dubleks ev tutsun sabaha kadar evi toplasın. Geçen gün adam ava gidecekmiş 1 saat bağıra bağıra telefonla konuştu sonra evdekilere gitti av programını bağıra bağıra anlattı karısından daha hakimdim konuya...
Ben kendimi bildim bileli apartmanda yaşıyorum hangi sesin ne şiddette gelebileceğini az buçuk biliyorum

bakın ilk cümleler zaten size değil genel olarak komşu konularına

"2 den sonra sehpaları ite kaka evi toparlarsa " evet tepki gösterilmeli ama o da ertesi gün gösterilir hatasını anlar bir daha yapmaz

"adam ava gidecekmiş 1 saat bağıra bağıra telefonla konuştu sonra evdekilere gitti av programını bağıra bağıra anlattı karısından daha hakimdim konuya..." işte burada durmak gerekiyor

yani adam evinin içinde telefon ile konuşmuş ve karısına anlatmış

evet gece sessizliğinde size yüksek gelebilir bunu anlarım ama evimin içinde konuşma ile yaptığım ses desibel sınırını geçemez

ev sessiz olunca normal sohbet dahi geliyor siz yalnız da yaşadığınız için eviniz daha da sessiz bu nedenle yere düşen bir kaşık dahi yankılanır evinizde

lakin evinde telefon ile konuşma da diyemeyiz kimseye, adam eşine de anlatmış yani kavga gürültü yok olağan sesi ile anlatmış

bakın ilk cümleler zaten size değil genel olarak komşu konularına

"2 den sonra sehpaları ite kaka evi toparlarsa " evet tepki gösterilmeli ama o da ertesi gün gösterilir hatasını anlar bir daha yapmaz

"adam ava gidecekmiş 1 saat bağıra bağıra telefonla konuştu sonra evdekilere gitti av programını bağıra bağıra anlattı karısından daha hakimdim konuya..." işte burada durmak gerekiyor

yani adam evinin içinde telefon ile konuşmuş ve karısına anlatmış

evet gece sessizliğinde size yüksek gelebilir bunu anlarım ama evimin içinde konuşma ile yaptığım ses desibel sınırını geçemez

ev sessiz olunca normal sohbet dahi geliyor siz yalnız da yaşadığınız için eviniz daha da sessiz bu nedenle yere düşen bir kaşık dahi yankılanır evinizde

lakin evinde telefon ile konuşma da diyemeyiz kimseye, adam eşine de anlatmış yani kavga gürültü yok olağan sesi ile anlatmış
Ben gerçekten bir gün gelip evimde yaşamanızı isterdim diyeyim o zaman. Ben kendilerine gidip söylemişim ses geliyor diye her ses yapıldığında gidip çok pardon ama sesiniz çok geliyor lütfen çıkarmayayın mı diyeyim? Bir kere demek yetmiyor mu? Ben zaten her sesten nem kapsam bu evde 1 ay yaşayamazdım. Dün 1 saat birbirlerine hakaret ede ede bağırıp çağırdılar mesela. Siz de haklısınız ben buraya her şeyi yazmadığım için belki saçma geliyor da bu kadar da politikliğe gerek yok bence. Apartman adabı denilen bir şey var. Benim annem kardeşim doğduğunda bir aylık olana kadar yatak odasında yatmamıştı aşağıya ses gitmesin diye. Gece 12den sonra insan gibi sessiz sakin durmak zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Özelliklede dip dibe evlerde. Ki bu sesler benim annemgil benle yaşarken de geliyordu. Annem bile şaşırdı bu ne diye. Çünkü duş sesi değil gelen ses, ya da normal tv sesi değil. Bildiğiniz evde hayat gece 1 den sonra başlıyor. Saat 22.00-01.00 arası hep balkondalar içeri girince tüm ev baştan aşağı geziliyor 3lere kadar.

kontrat tarihiniz dolmadan taşınırsanız ev sahibi ödemelrim vardı zarara uğradım deyip el koymak isteyebilir depozitoya...
kötü niyetliyse yine aa şurası çizlimş şurası şöyle olmuş deyip yine vermek istemeyebilir
konuşmakta fayda var derim yönetici ile. biz genelde 2 ay önceden haber veririz. son ay kira yatırmayacağım depozitoyu kira olarak kullanın derim. en azından alabildin derdi olmuyor.

ek olarak: derse ki peki evde hasar varsa diye, çıkmadan gelin bakın hasar görürseniz onu karşılayacağım derim. hasar benden kaynaklıysa zaten karşılarım. değilse ya da ayak yapacak birşeyler yapıyorsa depozitoyu ödememek için onun önüne geçmiş olurum.
Çok mantıklıymış depozitonum kira olarak kullanılması... Çok teşekkür ederim önerileriniz için :)

Merhaba, bugünlerde çok fazla komşu ile ilgili konular açılıyor buraya. Ben de üst komşum yine zıvanadan çıktığı için yazmak istedim.
Ben bu evi mart ayında tamda üniversitelerin tatil olduğu günde zar zor buldum ve hemen yerleştim. Evin büyüklüğünü, konumunu çok seviyorum ama üst komşum çok fazla ses yapıyor. İlk hafta ailem benimle kaldı ve onlar bile anlam veremedi. Gece 2'de inanılmaz bir su sesi geliyordu ve daha sonrada terlikle yürüme sesi. Ama tıkır tıkır o kadar net duyuluyor ki bazen geceleri uyanıyorum kendi evimden ses geliyor sanıyorum o derece net duyuyorum.
1 ay sonra da evden çalışmaya başladık ve ben 7/24 evdeydim ve artık dayanamayacak duruma geldim. Önce mutfak ışıklarına baktım, sesin onlardan geldiğine emin oldum. Gece 2 gibi kapılarına gittim. Ama kapıyı öyle bir açtılar ki tüm ışıklar sönmüş, sanki yataktan yeni çıkmış gibi trip atıyorlar. Ben de direkt sizden mi geliyor ses dedim. Ne sesi dedi adam. Ben de bulaşık yıkama sesi, tv sesi, yürüme sesi, köpek sesi dedim. Köpek sesi diyince direkt hayvan severliği tuttu sanki ben hayvan düşmanıymışım gibi evet köpeğimiz var ne olacak dedi. Ben de önemli değil de sesiniz yüzünden uyuyamıyorum, bir saatten sonra çekilmiyor dedim. Önce sesin bizden geldiğine emin misiniz dedi sonra da duvarlar ince alışırsınız dedi. Ben de tabi sizden de gelmiyor olabilir ama birazcık dikkat edin lütfen uyuyamıyorum dedim. Tamam dedi kapattı.
Allah var o günden sonra mutfak falan toparlamadılar ama hala gece 2 den sonra evi toparlamaya başlıyorlar sabahın da 6.30unda kalkıyorlar.
Ben de ya sabır diye diye martı bekliyordum sözleşmem bitsin diye. Ama son zamanlarda birbirlerine deli hakaret ederek kavga etmeye de başladılar. Hatta şu an deli gibi birbirlerine bağırıyorlar.

Benim sorum şu; Ev sahibine durumu anlatsam sözleşmeyi karşılıklı feshedip depozitomu verir mi? Ve sizce bu pandemi zamanında ev arayıp ev taşımak mantıklı mı?

Ben virüs olduğu için hiç ev taşımak istemiyorum ama artık bu seslere de dayanamayacak duruma geldim. Tek yaşadığım için de adamla kavga etmeye korkuyorum açıkçası.
Taşının derim ben de yaşadım taşındım. Anlsyissizlara ne kadar anlatsan boş

Eski evimde de vardı böyle deliler yeni evimde daha beteri var taşınmak keşke bir çözüm olsaydı garantiside yok 😕

Saat 1:28
40 dakikadır kova kova su dolduruyor. Katiyen duş sesi değil bu. Sadece kovaya su dolduruyor sonra başka odalara geçiyor 2 dakika sonra yine su dolduruyor. Tahmin yürütmeye çalışırdım önceden artık onu da yürütemiyorum. Normal insanlar gece vakti böyle anormal sesler çıkaramaz. Alem yapsalar yemin ediyorum onu bile anlıycam ama bu seslere yorum dahi yapamıyorum artık.

Back
X