Komşu Sorunsali

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhabalar herkese. Öncelikle belirteyim apartmanda yaşıyorum ve beş yaşında bir oğlum var. Gün içinde zaten çalışıyorum, çocuğumda anasınıfına gidiyor. Akşam eve geliyoruz. Öyle hiperaktif bir çocuk değildir oğlum, ufak tefek haylazliklari olmuyor diyemem, rahatsızlık vermemek adına oğlumu uyarırim ve oturma odasi ve mutfakta geçer zamanımız. Sürekli şikayete gelen bir komşum var. Evi supursem kapıya geliyor odada ne çekiştirip duruyorsunuz bebeğim uyuyor diyor. Bugün yine geldi. Oğlum koşuyormus da hep, gürültü varmış da. Misafirim gelse kapıda, sürekli bir rahatsızlık hâli. Bugün patladım ve bende bebeğinizde gece ağlıyor, sizde konuşuyorsunuz, size de misafir geliyor, bana da gürültü geliyor, her şeyde kapınıza mı geleyim dedim. Buyrun gelin diyor, tamam anlıyorum bebek var ama gürültü yaptığını farkettigim an uyarıyorum çocuğumu. Alışmış siniz yaz tatilinde evde yokum, gündüz yokum, en ufak sesi şikayet ediyorsunuz dedim. Ben her şeyi hoş görüp apartman olur yapacak bir şey yok derken, anlamıyorum insanları. Her geldiğinde tamam dikkat ederim deyip nazik karşıladığm için mi oluyor böyle

Mustakıl eve tasınsın.

Ve evet, hep nazik davrandıgınız ıcın kapınıza geliyor sureklı.

Bebegi agladıgında aksam kapısına gidin Sıkayete. Bebek o nasıl susturayım diyecek (haklı da). Benım cocukta bebek, baglayamam evınde yuruyecek dıyın evinize cıkın.

Çocuğunuz büyük, laftan anlar uyarın diyor. Onunki bebekmis. Benimki de beş yaşında daha büyük mü dedim. Zincirle bağlayayim mı ne istiyorsunuz dedim.

Bu kaçıncı çok bunaldım. Kapıma gelmeyin bir daha bu konular için. Aşırı durumlara bende izin vermem zaten.

Ne her çaldığında kapıyı açtın ki?

Cocugum sana buyuk bana bebek, yasını tartısacak degılım seninle kosarsa zıplarsa uyarırım evınde oynarken senden izin almayacağım dersınız
Ama lutfen bebegı aglarken inin bırkere, aglamasın demek ıcın.

Psikolojik baskı neymıs gorsun.

Böylelerine yüz vermeyeceksin. Küstah resmen, çok rahatsız oluyorsa müstakil evler var orada yaşasın gerçi ordada ev sahibi var oda huzur vermez

Apartman burası, alttan da ses geliyor üstten de. Gece tuvalete her kalkanın sifon sesi falan filan, her şey duyuluyor. Şikayet edecek durum çok dedim. Gelin uyarın diyor. Burası apartman olağan şeyler abartılmadikca dedim. Yüz verdim ondan oldu hep dediğiniz gibi.

Ne her çaldığında kapıyı açtın ki?

Tanıdığım biri onların çok iyi insanlar olduğunu söylemişti. Şimdiye kadar hiç böyle komşuluk ilişkisi yaşamamıştım , her gelişini şikayet olarak düşünmedim. Yolda görse hâl hatır sorar. Ama her gelişi şikayet oldu.

Bir daha uyarmaya kalkarsa daha sert tepki verin, evinize geliyorsa fazla yüz göz olmayın, kapıdan konuşun gitsin. Böyle bencil ruh hastaları dağ başında yaşasa keşke. Canınızı sıkmayın hiç boşverin.

Teşekkür ederim, yapacağım bunu.

Açmayın kapınızı zaten ne sebeple geldiği belli. Içeri geçin ve normal yaşantınıza devam edin. Bi tek kendinin sanki oturduğu apartman. Sessizlik istiyorsa ıssız adaya taşınsın.

Valla benimde küçük kardeşim varken alt kat komşu böyle dadanıyordu eve. Kadın hep kocasını gönderiyordu annem en sonunda alt kat komşunun kapısına indi bağırdı çağırdı polise giderim bir daha kapıma gelirseniz dedi. Sonra bir daha gık diyemediler.

Çok kafaya takan bir insanım. Her gece gelirse şunu dicem ,bunu dicem diye düşünüyorum. Polisi çağıracagim artık demeyi düşündüm ama saçma bir blöf gibi olur diye vaz geçirdim kendimi. Anneniz gibi söylemeli ymisim

Ne kadar saçma bir şikayet bebeği uyanmasın diye kapına geliyor, e bebek sabaha kadar ağlayınca seni uyutmayınca sende onun kapısına gitsen, nasıl olur acaba?

Benim alttakinin de annesi böyleydi, evi başımıza yıkacaksınız derdi. Torunu büyüdü, uyutmak için son ses müzikler, ki benim yatak odamın altı oturma odası onların. Üstelik gece 2 3 farketmiyordu. Bir defa da şikayetlenmedim. Sizinki de büyüyünce sizi de görücez demiştim zaten. Çocuk sesinden rahatsız olmam ben uç noktalarda şeyler olmadıktan sonra.

Geçenlerde apartman toplantısında biri bunları şikayet etmiş, ev sahipleri de arayıp uyarmış. Kadın kapıma dayandı sen mi şikayet ettin diye?? Beni geçip nerelere varıyosa sesiniz onlar şikayet etmiştir ben toplantıda yoktum dedim. Böylesi çirkef oluyor bir de.

Bende öyle şikayetçi değilim bebeğin aglamasindan ya da konuşmalarından. Anlasınlar diye söyledim. Sesimi yükselttim artık gelmeyin kapıma dedim. Bende çocuk büyüttüm kimsenin kapısına gitmedim.

Benim alkatimdakide ayniydi oda arar soyler yada duvara vururdu esim bi konustu bir daha evi yiksak ne ariyor ne duvara vuruyor boyle insanlara tolerans tanimiyacaksin

Bak ciddi söylüyorum benim ğst komşumun çocukları resmen tepiniyo ki komşumda farkımda hep bama der nolur hakkını helal et dövüyorum da anlamıyolar ben de dedim ki eğer bi daha çocuklarını böyle bi sebepten döversem ben sana hakkımı helal etmem çocuk bu bazen gerçekten laftam anlamıyolar ama bunun sonucunda dövme psikolojileirni bozarsın dedim evet yeri geliyo rahatsız oluyorum sesten ama bunun da bilincindeyim çocuk onlar dedim kadın hep te der Allah senden razı olsun ya ablacım senle kocam niye tepinmiyorsunuz çocuk onlr çocuk diyorum ben nasıl yukarı çıkıp çocuklarını durdur diyeyim o kadın da bayılmıyo çocuğunun tepinmesine.Allah izin verirse ben de çocuğum doğduğunda eğitimini veririm durdurmaya çalışırım ama alt komşum kapımı çalarsa ağzıma geleni de sayarım apartmanda yaşıyosan bazı şeyleri görmezden gelmeyi bileceksin nokta

Sizde inin bence. Hatta başta iki günde bir inin bakalım ne yapacak? Onun bebeği büyüyüp yaramazlık yapmayacak sanki. Sizin bebeğiniz ağlıyor deyince ne dedi peki. Böyleleri üste de çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…