komşu sorunu yardım lütfen

Konu sahibini anlıyorum aynı dertten müzdarip biriyim.Annem bir yıldır kanser hastası ve kemoterapiden sonra çok ağır günler geçiriyoruz sabah 9 da çıkıp helede yazsa gece ona kadar ateşe düşmüş gibi çığlık çığlık bağırıp top oynayan onlarca çocuğu çekiyoruz yıllardır komşuların üremesi bitmedi malesef 5 tanesi büyüse 10 tane daha artıp çoğalıyorlar.
Bizim ikinci kat olmasına rağmen dayanılmaz gürültü var.
Ailelerine söyleyince bir benim çocuğummu diyorlar, ancak bir senin iki onun bir öbürünün üç onun bufalo sürüsü gibi ve terbiyesiz çocuklarınızı bir biz çekiyoruz.
Sokakta oyun oynanmaz oyun yerleri parklar ve oyun alanlarıdır, değişen devir ve yaşam şartlarındaki tek kroluğu malesef bu tip ebeveynlerin bu kaldı.
Kendi terbiyesizliğini git başka yere taşın diyerek, otobüste rahatsız edici davranıp şikayet edilince taksiyle git ozaman gibi taş devrinde yaşaması gerek olup günümüze doğmuş yaratıkların bilmesi gereken şu ki, senin zevk için doğurduğun saygısız çocuk için insanlar huzurla oturması gereken evlerinden olmak zorunda değil.
Çok çocuğunu düşünüyorsan kalk internetin başından, kaldır evlilik programı izlemekten büyüttüğün poponuda çocuğunla parka git ve hem kendin sosyalleş hem çocuğun toprakla ve oradaki oyuncaklarla oynayıp yeni arkadaşlar edinip deşarj olsun.Her şey için imkan ve zaman vardır ancak bu ebeveynler yüzünden ortalık saygısız küfürbaz insanda çocuk sevgisi bırakmayan çocuklarla doldu.
Çocuğun salona nasıl tuvaletini yapmıyorsa, sokakta başka insanların hayatına sıçamaz!!!!
Sokağa çocuk doğuran bu kişiler apartmanda değil barınaklarda yaşamalılar bence.
Eğitimli çalışan anne babalarda böyle çocuklar görmüyoruz neden acaba ?
Hafta sonunu pikniklerde çeşitli aktivitelerle geçirip, hafta içide bir iki saat parkta çocuklarınızı oynatsanız millette böyle kafayı oynatmaz.
Haa birde o gürültünüz sırf sokaklada kalmıyor evdeki çıkardığınız gürültü sokağı aratmıyor.
Bence insanlara beğenmiyorsan taşın demek yerine asıl böyle kişiler bağlı bahçeli yerlerde yaşamalı, rahatsız edilen değil eden gitsin.

Üst katlardan ev alsaydınız ? Sokak değil mi orası? İstedikleri gibi oynarlar.

Olur mu öyle şey. O zaman apartman merdivenlerinde gidip bu çocuğun oturdugu katta top oynasin konu sahibi. orası da apartmanın ortak alanı. Yani sokakta top oynanır ama kalkıpta birinin evinin duvarına pat pat çarpılmaz.

Konu sahibi çocuklarım üstüne bulasik suyu doksun. AA görmedim dersin. O çocukta bir daha oraya gelmez

Canım yukarda oynayın diye uyardığımız çocuk a.. koyarım dedi. Anneside balkondaymış onunla kavga ettik çünkü çocuğunun terbiyesizliğini kabul etmiyor. Arsız insan en nefret ettiğim insan tipi. Gayette geniş bir sokak var binanın önünde bence annesi tarafından bilerek kapımızın önüne gönderilen bir çocuk var ortada

Bence videoya çekin bu küfürü bir daha eder nasıl olsa. Sen hiç ağzını bozma ama. Sonrada git savcılığa şikayet et küfür ettiler bana diye. Tazminat davası ac. O zaman kendilerine gelirler

sonra bazı anneler doğurup sokağa salıyo dediğimizde biz suçlu oluyoruz. park denilen bi olay var. milletin evine de şut çekmesinler bi zahmet
Aynen ya oturup çocukla ilgilenmezler ortaya salarlar, alsın çocuğunu gitsin bir parka bir çok futbol tenis ve koşu sahası var evet artık sitelerden apartmanlardan oyun alanı kalmadı ama belediyelerin yaptığı parklar evvela bu hizmeti veriyor , millet çocuk başı beklemek istemiyor "saldım çayıra mevlam kayıra" hesabı

Oynadıkları yeri surekli islat :) oynayamasinlar.

Maalesef şikayet cozum değil. Kavga hic degil.

Oyun alanını bozmak tek care.

Duvara, pencereye, demire vuran top nedir bilirimm...

Hatta binanın ayrı Garajı varmış. Oraya saksilar çiçekler ve bahçe tipi ağaçlar falan koyabilir konu sahibi. Duvar dibine bu tür ağaçlardan al yerleştir. Çocuk gelip zarar verirse resmini çek belgele ailesinden talep et.

nerede ve nasil bir binada yasiyorsunuz bilmiyorum. ancak dairenize dahil degil ise bahce, yani bahce alani sinirlandirilmamissa size ait olarak, karisabilme hakkiniz yok.
komsu ile soruna gelirsek... boyle bir durumda olsam, yani bir cocuk bana "x'ine koyarim" dese ne cocuk ile muhattap olurum ne de yuz aldigi belli olan annesi ile. esim ile beraber aksam cocugun babasinin geldigi saatte kapilarina cikarim. kibar bir lisan ile "bugun oglunuz ile tatsiz bir sohbetimiz oldu, bana henuz ne manaya geldigini bilmedigi bir cumle ile karsilik verdi. bir baba olarak, bir erkek olarak belki oglunuzu karsiniza alip soyledigi cumlenin manasini ogretmek istersiniz diye rahatsiz ediyoruz. ogrensin ki bir daha boyunu asan seyler soylemesin, zarar gormesin" derdim.

8 yaşında bir çocuğun anne babadan bu şekilde eğitim alması lazım o küfürü edebilmesi için. Konu sahibinin karsisinda erişkin ve saygılı insanlar olduğunu düşünmüyorum. Zaten öyle olsaydı annesi ile iletişim bu noktaya gelmezdi. Yani böyle bir şikayete yanıt baba tarafından da aynı şekilde olabilirdi.

8 yaşında bir çocuğun anne babadan bu şekilde eğitim alması lazım o küfürü edebilmesi için. Konu sahibinin karsisinda erişkin ve saygılı insanlar olduğunu düşünmüyorum. Zaten öyle olsaydı annesi ile iletişim bu noktaya gelmezdi. Yani böyle bir şikayete yanıt baba tarafından da aynı şekilde olabilirdi.
herkes sahip oldugu cevreye gore yorum yapiyor burada, ben olsam yerinde kendi muhitimde bu sekilde davranirdim. konu sahibinin kosullari icin bir sey diyemiyorum o sebeple.

Back
X