• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yavvv gece 9dan sonra sakin takılmak çok mu zor? 😂😂 beynim durdu resmen
Apartman hayatında zor işte kuzum . Güzel sanatlar müzik bölümü öğrencisi komşum vardı mesela . E okuldan gel yemek duş vs saat 8 den sonra çalışabiliyordu müzik aletini . Valla bi süre sonra o sese hepimiz alışmıştık.

Apartman hayatında zor işte kuzum . Güzel sanatlar müzik bölümü öğrencisi komşum vardı mesela . E okuldan gel yemek duş vs saat 8 den sonra çalışabiliyordu müzik aletini . Valla bi süre sonra o sese hepimiz alışmıştık.
alışır insallah 😂

Eklentiler

• IMG_7463.webp
    IMG_7463.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 95
benim istediğimi değil, insani olanı yapmak zorunda. sen söyle o zaman. aracım içerde, dısarı çıkmam gerek ve girişte iki araç girişi kapatıyor. ayy anlayış diyip taksi mi çağırayım?
Hanımefendi meseleyi çarpıtıyosunuz. Otoparkta girişinizi kapatan adama buraya park etmeyin demek en doğal hakkınız ama diğer kadın için izin verdik demeniz komik nesiniz siz trafik polisi mi? Yönetici mi? Benim anlayış dediğim nokta, her matkap sesinde veya saat tam 9 olduğunda eşinizi kapıya döküp komşu darlamanız. Burası bir apartman, otel değil. Yeni taşınanlar olacak, yerleşenler olacak, haliyle ses de olacak. Kendi aracınızın arkasına araba çekilince kıyameti koparıyorsunuz ama siz de her akşam matkap sesi için insanların kapısına dayanarak komşularınızın huzurunu bir nevi bloke ediyosunuz. Otopark meselesinin çözümü basittir, yöneticiyle görüşülür, yerler netleşir ve konu kapanır. Ancak bu aşırı tahammülsüzlükle o binada kimseyle huzurunuz kalmaz. Ben dört aydır yan dairemdeki çocuk sesine de tadilata da insanlık halidir deyip susuyosam bu benim zayıflığım değil şehirde bir arada yaşama adabımdır. Siz bu tavırla devam ederseniz yarın öbür gün sizin çocuğunuz ağladığında veya evde koşturduğunda kapınızdan şikayetçi komşu eksik olmaz. Biraz esnek olmanızda fayda var, dünya maalesef sadece sizin etrafınızda veya sizin uyku saatinize göre dönmüyor.

Hanımefendi meseleyi çarpıtıyosunuz. Otoparkta girişinizi kapatan adama buraya park etmeyin demek en doğal hakkınız ama diğer kadın için izin verdik demeniz komik nesiniz siz trafik polisi mi? Yönetici mi? Benim anlayış dediğim nokta, her matkap sesinde veya saat tam 9 olduğunda eşinizi kapıya döküp komşu darlamanız. Burası bir apartman, otel değil. Yeni taşınanlar olacak, yerleşenler olacak, haliyle ses de olacak. Kendi aracınızın arkasına araba çekilince kıyameti koparıyorsunuz ama siz de her akşam matkap sesi için insanların kapısına dayanarak komşularınızın huzurunu bir nevi bloke ediyosunuz. Otopark meselesinin çözümü basittir, yöneticiyle görüşülür, yerler netleşir ve konu kapanır. Ancak bu aşırı tahammülsüzlükle o binada kimseyle huzurunuz kalmaz. Ben dört aydır yan dairemdeki çocuk sesine de tadilata da insanlık halidir deyip susuyosam bu benim zayıflığım değil şehirde bir arada yaşama adabımdır. Siz bu tavırla devam ederseniz yarın öbür gün sizin çocuğunuz ağladığında veya evde koşturduğunda kapınızdan şikayetçi komşu eksik olmaz. Biraz esnek olmanızda fayda var, dünya maalesef sadece sizin etrafınızda veya sizin uyku saatinize göre dönmüyor.
ben izin vermedim, ne minasebet yaa. yöneticiden ricacı olmus kadın

Ne kadar tepki almışsınız ya sayfaları da okudum sardı baya beni 😂
Açıkçası toplumda direkt kapıya gidip sesi kesin çocuk uyuyacak geçerli bir sebep değil. Taşınmak gibi bir durum olunca birkaç gün idare edilmesi gerekiyor. Çalışan insanlar için de bu süreç akşam saatine kalabilir. Bütün apartmanın matkap sesi sizin eve gelmez diye düşünüyorum hani alt üst yan dairelerde taşınma gördüğünüzde belki ailenizde kalmanız daha iyi olur bebeğiniz korkuyorsa.
Üstelik kavga da olmuş sonuçta yüz yüze bakılacak gerek var mı? Bu durumlarda siz gergin oluyorsanız eşinizi de gaza getirmeyin derim. Üst katımda bir tadilat vardı bugün 00.30 gibi bitti bugün cumartesiydi. Kızım da 22.00 de uyumuş olurdu normalde korktu uyumadı ben de küvetini doldurdum biraz oynattım oda değiştirdik falan kucakta idare ettik. Evet benim de konfor alanım bozuldu ama eşimi de göndermedim bunun için. Kim ister o saatte böyle şeylerle uğraşmak demek mi vakit buna uydu. Biraz daha sakin kalın bebeğinizin de ortamını germeyin. Oda değiştirin ne bileyim biraz arabayla gezdirin hem eşinizle bi kahve içmiş olursunuz? Komşuluk önemli.

Matkap sesi deli eder insanı fakat insanlar da evlerine yerlesiyorsa bir süre göz yumulabilir.Benimde en nefret ettiğim ses fakat onlarda bayilmiyorlardir kendileride o sese .Bir süre tahammül eder anlayış gösteririm tabiki belli bir saati geçmemesi gerekiyor sabaha kadarda değil heralde .Benim kapıma bebek için ricada bulunan birisi gelse ben kiramazdim diye düşünüyorum.Cok arada kaldım yorumları okuyunca .Bence kapı kapı gezmeniz sonuç vermez.Hemen şikayet de etmemek lazım sonucta yüzyüze bakılıyor . Sürekli aşırı gürültü ise kafasına göre sürekli evde aşırı gürültü tabi o zaman kimse komşu falan dinlemez.Fakat çoğu zaman idare etmek gerekiyor .Bazen onlar sizi bazen siz onlari .Yada müstakil ev buda bütçe ve tercih meselesi .Kesin çözüm ama.

Ne kadar tepki almışsınız ya sayfaları da okudum sardı baya beni 😂
Açıkçası toplumda direkt kapıya gidip sesi kesin çocuk uyuyacak geçerli bir sebep değil. Taşınmak gibi bir durum olunca birkaç gün idare edilmesi gerekiyor. Çalışan insanlar için de bu süreç akşam saatine kalabilir. Bütün apartmanın matkap sesi sizin eve gelmez diye düşünüyorum hani alt üst yan dairelerde taşınma gördüğünüzde belki ailenizde kalmanız daha iyi olur bebeğiniz korkuyorsa.
Üstelik kavga da olmuş sonuçta yüz yüze bakılacak gerek var mı? Bu durumlarda siz gergin oluyorsanız eşinizi de gaza getirmeyin derim. Üst katımda bir tadilat vardı bugün 00.30 gibi bitti bugün cumartesiydi. Kızım da 22.00 de uyumuş olurdu normalde korktu uyumadı ben de küvetini doldurdum biraz oynattım oda değiştirdik falan kucakta idare ettik. Evet benim de konfor alanım bozuldu ama eşimi de göndermedim bunun için. Kim ister o saatte böyle şeylerle uğraşmak demek mi vakit buna uydu. Biraz daha sakin kalın bebeğinizin de ortamını germeyin. Oda değiştirin ne bileyim biraz arabayla gezdirin hem eşinizle bi kahve içmiş olursunuz? Komşuluk önemli.
söyle söyleyeyim; 3 kat üstümüzdekilerin matkap sesi sanki bizim duvarı deliyorlar gibi geliyor 😂

Matkap sesi deli eder insanı fakat insanlar da evlerine yerlesiyorsa bir süre göz yumulabilir.Benimde en nefret ettiğim ses fakat onlarda bayilmiyorlardir kendileride o sese .Bir süre tahammül eder anlayış gösteririm tabiki belli bir saati geçmemesi gerekiyor sabaha kadarda değil heralde .Benim kapıma bebek için ricada bulunan birisi gelse ben kiramazdim diye düşünüyorum.Cok arada kaldım yorumları okuyunca .Bence kapı kapı gezmeniz sonuç vermez.Hemen şikayet de etmemek lazım sonucta yüzyüze bakılıyor . Sürekli aşırı gürültü ise kafasına göre sürekli evde aşırı gürültü tabi o zaman kimse komşu falan dinlemez.Fakat çoğu zaman idare etmek gerekiyor .Bazen onlar sizi bazen siz onlari .Yada müstakil ev buda bütçe ve tercih meselesi .Kesin çözüm ama.
ya tamam ama haber ver bari dısarıdauyutayım cocugu

Arttırıyorum yan komşumun oğlu müzisyen belirli dönemlerde sınava hazırlanıyor. Annesi bir kaç kere özür diledi ama sorun etmedim asla. Kızımı odama aldım. Şimdi benimki ara sıra taşkınlık yapıyor. İdare ediyoruz birbirimizi:)
Kesinlikle öyle, karşılıklı anlayış olunca kimse kimseye düşman olmuyor. En güzeli bu :)
ben izin vermedim, ne minasebet yaa. yöneticiden ricacı olmus kadın
Sizin anlatım tarzınızdan o izni bizzat sizin verdiğiniz sonucu çıkıyor, ben de doğal olarak bu üsluba göre yorum yapıyorum. Kimin kime ne münasebetle izin verdiği benim derdim değil ama siz burada olayları anlatırken kendinizi otoparkın sahibi veya binanın hakimi gibi konumlandırırsanız tepki görmeniz çok normal. Önce kendinizi, tavrınızı ve kurduğunuz cümleleri daha net ifade edin ki biz de ona göre yerli yerinde yorum yapalım. Neyse biz sizinle aynı noktada buluşamayacağız belli ki uzatmaya gerek yok. İyi geceler.

cocugunuz olmadığı belli. cocugun bir gece uykusunu 2 saat rötarlamak bana gğnlerce uyku düzenini geri rayına sokmam için zorlanmak demek
Evet de komşuların da her gün sadece 1 saat matkap açması atıyorum 3 günde olacak işin 2 hafta sürmesi demek. Herkesin hayat kalitesini düşüren şey farklı sizinkini çocuğu uyutmak düşürür karşı tarafı 2 hafta boyunca işten sonra doğru düzgün dinlenememek düşürür. Siz sadece kendi çekeceğiniz zorluğa odaklanıyor ve sizi strese sokacak şeyleri "en önemli" görüyorsunuz.

Anlıyorum zor bir durum ama biraz müsamaha göstermek gerekir. İnsanlık olarak sosyal çevremiz ile varoluyoruz ileride Allah korusun başımıza bir iş gelse ilk yardıma koşacak insanlar alt üst komşu. Sizin de ilerde olmadık saatlerde ses çıkarma zorunluluğunuz olur o zaman da onlar "biz taşınırken çok anlayış gösterdiniz" diyerek size zorluk çıkarmaz.

Sesler istikrarlı bir şekilde devam etse, atıyorum 1 hafta 2 hafta aynı dairede her gün her gün tadilat olsa ve uyarmaya rağmen durmasalar polisi çağırın bile derim ama şu an kendi kendinizi de boş yere strese sokuyorsunuz. İnsanlık hali diyip geçmeli bazı şeyleri.

söyle söyleyeyim; 3 kat üstümüzdekilerin matkap sesi sanki bizim duvarı deliyorlar gibi geliyor 😂
Bina yalıtım olarak zayıf olabilir bir diğer sebepte bina tam dolu olmadığı için ses yankılanıyordur.

Komşuluk ilişkilerinde karşılıklı anlayış şart, taşınma gibi durumlarda insanlar biz taşınıyoruz deyip apartman grubuna yazamayabilir o telaşa içinde ama siz o gün birilerinin taşındığından az çok haberdarsınızdır, matkap mobilya montajı gibi işleri ön görüp taşınan olunca bebeği evden uzaklaştırmak çözüm olabilir.

Öte yandan sanırım binanız çok yeni bir bina ve henüz kendine ait bir apartman/site yönetmeliği yok, tüm kat maliklerinin olduğu bir toplantıyla oy birliğiyle bir yönetmelik çıkarılır, yönetmelik hem grupta hem de kaç blok varsa tüm blok kapılarına asılırsa, herkes yönetmeliğe uymak zorunda kalır.

Bebeğim varken milletle ses kavgası yapmazdım ya benim evim müstakil buna rağmen bebeğimin ağlama sesi gidiyor komşuya onların da papağanı var car car ötüyor oradan biliyorum geçen sabah dayanamayıp geldi kapıya noldu diye 2 tane olacakmış bir de taşınma bu 3 4 gün idare edilir açarsın pış pış sesi ya da ninni uyur ayıp olmuş eski taşındığım evde de vardı böyle adam polisti ev sahibi biz kiracı taşınalı 1 gün oldu öğrenciyiz sevgiliyiz bi de nasıl rahatsız etmişlerdi bizi sevgilim yokken kapıya gelip sesten şikayet ediyordu nöbetteyim diye ben de susmam yani taşınma bu ayrıca garajda otoparkta yer zabteden komşudan nefffffrettt 2 gün sonra şikayet etme hiç bebemdej rahatsız diye. Ne demek olmaz yarım saatte bitsinnn ters adamın biri denk gelse böyle efelenecek miydi

Bu evime şehir değiştirip taşındık haliyle eşyalar akşam geldi, koltuk dolap yatak vs kurulumu derken matkap sesleri gece 1i buldu ne yazık ki. Biz de o yorgunlukla bu durumdan memnun değildik ama mecburduk. Allah razı olsun bir tane komşum bir şey demedi. İçlerinde bebeği olan da vardı çok yaşlı olan da..
bizden sonra da taşınan oldu, keza tadilat yaptıran da oldu. Pazar sabah erkenden ya da gece geç saate kadar süren,, ama biz de sorun etmedik, birbirimize her daim ihtiyacımız var anlayışlı olmak lazım insanlık hali.. ben böyle düşünüyorum en azından 💁🏻‍♀️

bence konu sahibi sinirle ve dolmuş bir şekilde yazdığı için üstten yazmış gibi bir vibe vermiş insanlara ama ben ne kadar aksi yorumda gelse haklı buldum

adam arabayı otoparkı kapatacak şekilde gidiyor ve çok normalmiş gibi yorumlar yapılıyor ilginç bir şekilde ,her nereye giderse gitsin otoparkı kapatamazsın ,hastası olan olur ,hastane randevusu olan olur acil çıkması gerekenler olur,ben neden onun cehaletinin ceremesini çekeceğim ? üstelik tekrar yine gelip aynı yere park ediyor millet sürekli seni mi beklesin ya saçmalığa bak şunu düşünmek konuşmak bile aşırı gerginlik veriyor

kadına otopark yeri verilmesinin sebebi ya da izni neden konu sahibinden alınsın ki yöneticiden izin istemiş o da zaten orası kadının yeri algısıyla yazmış ,bu gibi sıkıntısı varsa diğerleri yönetimle halledebilir

herkes taşınıyor herkesin zaruri durumları olabiliyor elbette ama toplu yaşam kurallarına da dikkat edilmeli ,benim mesela gün içinde temizlik yapma fırsatım olmuyor akşam 10-11 den sonra da süpürge açamam mesela açmıyorum benim de şu gibi problemim var ,ben çalışıyorum yapmak zorundayım gibi bi söylemim olamaz çünkü kime ne , ha müstakil evim olsa ayrı ama yalnız yaşamıyoruz neticede ,karşı komşumla köşe dairelerimizden odalar bir , akşam 9 buçuktan gece 1,30 a kadar temizlik yapar eşya çeker süpürge açardı sırf gündüz çalışıyor diye ,iyi de ben de gündüz yapamıyorum ama insanlar rahatsız olmasın diye asla geç saatte süpürge bile açmadım çünkü ben hangi hakla rahatsız edeceğim ya kime ne işimden gücümden ama bebek konusu olunca engelleyemiyorsun bazı şeyleri

“12 ye kadar matkap çalıştırabilirim” diyen bi insana” oldu abim ben de aşağıdan dinlerim “ diye bi tepki veremem yani çünkü o saat uygun bir vakit değil zaten ve insan biraz da olsa mahcubiyet bekliyor , diğer komşu daha olgunlukla karşılamış zaten bu yüzden mesele olmamış ,bebekler matkap sesinden aşırı korkabiliyorlar ve o gürültü de uyumak tekrar zor olabilir zaten anne yorgun bebek korkuyor ses devam ediyor sinirler iyice geriliyor haliyle , koltuk eşya falan çekilse bence anlayışlı olunabilir elbette , ya da önceden haber verilse arabada tur atılabilir ,böyle durumlarda karşılıklı anlayış olması gerekiyor

evet biz yaşam alanımızı karşıdaki kişilere göre ayarlayamıyoruz haliyle ama yüksek gürültülü olaylarda da kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor, insanlar müstakil evde yaşamış gibi gürültü yapayım kimse de rahatsız etmesin diyor ,bu saatte tak tuk gürültüler geliyor mesela hala çocuk koşturması var ,uyarmaya bile gerek var mı yani bu saatte Cidden bilinmesi gerekmiyor mu artık bazı şeylerin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X