Komşu

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Buraya komşu konusu açacağım hic aklıma gelmezdi. Zira pek komşuculuk yapmaya vaktim olmadığı için pek ilgim de yoktur tanımıyorum da. Sadece manevi ablam dediğim yıllardır görüştüğüm bir tane eski komşum var. Her neyse bu hafta izinliyim ufakda bir kırgınlık var üzerimde evde yatmayı planladım. Sıkılırım diye farklı bir şehirdeki yazlık eve gittim hem kafa dinlerim hem ilacımı alır yatarım dedim Hazır gitmişken temizlik şirketinden iki tane yardımcı talep ettim bahar temizliği için, geldiler. Ev çok kirli değil çok kullanılmıyo zaten ama yine de herşeyin elden gecmesi gerek malûm kışın ağırlığı var.
Neyse yardımcı kadın balkon camından silkelemiş bikac parca. Ben diğer odada uzanıyodum bitki cayimi icmis hafif uyku modunda. Aşagıdan kiyamet ses geliyo noluyo diye camdan baktım ki alt komşu savas bayrağını çekmiş tanımiyorum da. Olayı da anlamadım ilk. Sonra kapıma geldi ama nasıl bağırıyo. Kusura bakmayın yapmiş bir hata bidaha olmaz dedim ben sana nediyorum benim camlarim kirlendi diyor. 3 yıldır birkere bile bişey silkelendiği olmadı Zaten evi de doğrudüzgun kullanmıyoruz bile kadın bilmemis yada önemsememis olmus bir hata özür dilerim kadinı yolluym senin evini temizlesin diyorum hâlâ ben senin kadınını istemem diye bağırıyo. O zaman ücretini veriym sen kendin temizlet dedim ona da bağırdı. O zaman ben de sinirlendim kontrol edemedim kendimi ne yapalım ne istiyosun yani herzaman olan bişey değil telafisi olmayan bişey de değil hicbirini kabul etmeyen sensin defol git kapımdan terbiyesiz kadın dedim.
Ama çok sinir oldum. Tamam haklı normalde o camdan asla bisey silkelemedim şimdiye kadar bu ilk ve sin oldu. Haklı evet ama ne yapabilirim olmuş bikere. Telafi etmeye çalışıyorum onu da kabul etmiyo. En sonunda bi zılgıt da ben caldim. Sinirlerim bozuldu insanlarımız niye bukadar anlayışsız neden bukadar nefret kin ve öfke doluyuz ben anlayamıyorum ve artık hakikaten insanlardan nefret ediyorum

Bu kadar düşünmeseniz mi, olmuş bitmiş.O hakkını, size karşı terbiyesiz davranarak kaybetmiş.
Bir kişi böyle yaptı diye, niye insanların tümünden nefret edesiniz ki? Bu da kendinize yapacağınız bir haksızlık olur.
Tamam o komşunuzla tanışmanız böyle olmuş, kendini size tanıtıvermiş yani, gerisini boşverin.

Kadın haklıyken haksız duruma düşürmüş kendini. Alışmadığı için bu kadar büyük tepki vermiştir. Her gün silkeleyen olsa sesini çıkaramaz belki de:KK51:

Kafanıza takmayın. Olmuş bitmiş. Bir dahaki sefere temizliğe gelen kadınlara tembihlemeyi unutmayın.

O komşuyu getirip benim eve oturtmak lazim. Akşama kadar üstümdekiyle birbirlerini yesinler.:KK53:

Siz haklisiniz ama sıkmayın canınızı. Çatacak yer aramış size denkgelmis belli ki.

O sizin de kavga ermenizi bekledi bence, alışık olduğu sanırım o. Negatiflikten beslenen biri muhtemelen " aha nasılda ezdim" diye düşünüp ego tatmin edecekti. Lakin siz önerilenizle ve kibarlığınızla ezmişsiniz aslında, ondan tepki verememiş bence be gittikçe cazgırlaşmış.

Gerçekten arıza paratoneri gibiyim. Yahu memleketten kactim kimse izin donemimde bana bulaşmasın diye. Burada da buldu beni.

O kadar teklif sunmuşsunuz...
Kabuk etmiyorsa haklıyken, haksız duruma düşmüş demektir .
Takmayın kafaniza çatacak yer arıyordu belkide .

Buraya komşu konusu açacağım hic aklıma gelmezdi. Zira pek komşuculuk yapmaya vaktim olmadığı için pek ilgim de yoktur tanımıyorum da. Sadece manevi ablam dediğim yıllardır görüştüğüm bir tane eski komşum var. Her neyse bu hafta izinliyim ufakda bir kırgınlık var üzerimde evde yatmayı planladım. Sıkılırım diye farklı bir şehirdeki yazlık eve gittim hem kafa dinlerim hem ilacımı alır yatarım dedim Hazır gitmişken temizlik şirketinden iki tane yardımcı talep ettim bahar temizliği için, geldiler. Ev çok kirli değil çok kullanılmıyo zaten ama yine de herşeyin elden gecmesi gerek malûm kışın ağırlığı var.
Neyse yardımcı kadın balkon camından silkelemiş bikac parca. Ben diğer odada uzanıyodum bitki cayimi icmis hafif uyku modunda. Aşagıdan kiyamet ses geliyo noluyo diye camdan baktım ki alt komşu savas bayrağını çekmiş tanımiyorum da. Olayı da anlamadım ilk. Sonra kapıma geldi ama nasıl bağırıyo. Kusura bakmayın yapmiş bir hata bidaha olmaz dedim ben sana nediyorum benim camlarim kirlendi diyor. 3 yıldır birkere bile bişey silkelendiği olmadı Zaten evi de doğrudüzgun kullanmıyoruz bile kadın bilmemis yada önemsememis olmus bir hata özür dilerim kadinı yolluym senin evini temizlesin diyorum hâlâ ben senin kadınını istemem diye bağırıyo. O zaman ücretini veriym sen kendin temizlet dedim ona da bağırdı. O zaman ben de sinirlendim kontrol edemedim kendimi ne yapalım ne istiyosun yani herzaman olan bişey değil telafisi olmayan bişey de değil hicbirini kabul etmeyen sensin defol git kapımdan terbiyesiz kadın dedim.
Ama çok sinir oldum. Tamam haklı normalde o camdan asla bisey silkelemedim şimdiye kadar bu ilk ve sin oldu. Haklı evet ama ne yapabilirim olmuş bikere. Telafi etmeye çalışıyorum onu da kabul etmiyo. En sonunda bi zılgıt da ben caldim. Sinirlerim bozuldu insanlarımız niye bukadar anlayışsız neden bukadar nefret kin ve öfke doluyuz ben anlayamıyorum ve artık hakikaten insanlardan nefret ediyorum
Evet bazıları abartıyor ama siz de abartmayın. Beş parmağın hepsi bir mı? İnsanlar da öyle..Nefret etmeyin kimseden.

Oyle insanlar var bence sen kibarlık yaparak en güzelini yapmissin birkere olan bişey sanki nolmus insan olarak normal karsilamak lazım ama işte oyleleride var takma

Ya nolmus camlari pislenmisse birazcik? Bizim komsular magaralarindan yeni ciktiklari icin sokak arasinda mangal yakiyorlar keske o cemkiren teyzenin orada otursalarmis guzel dayak yerlermis.

Komşun keşke benim evimde otursaydı üst katımdaki günde 4-5 kez sofra bezi silkeliyor camımın önünde o gün ne yedilerse yemekte o var :) defalarca güzelce dedim ama devam etti bende pes ettim artık ... sende deseydin dur zamanı geriye alayım :) çünkü sana başka seçenek bırakmamış

Back
X