- Konu Sahibi emvacilbihar
-
ya canım keske sen hemen polısı arasaydın olur mu oyle sey , kucuk bı kavga cıkmsa tamam da ama kadını fırlatıp duruyomus edepsız kadın ölseydı allah korusun gercı yasıyo mu bılmyıoruz bence boyle durumda karısılmalı,benı de kocam bu sekılde dovse yardım edılmesını sıterım ne dıcektım kocamla tatlı tatlı akvga edıyodum nıye akrısıyosunuz dıcek halım yok,yazık kadına kımse karısamadıgından kadın boyle dayak yıyo belkı aılesı de karısımıyodur
bu konu çok hahssas.
eski apartmanımda bir araa üst katımda oturan yeni evli bir çift vardı. sürekli kavga ederlerdi ama kimseye bişey demezdim. aradan 3 ay falan geçmiştir belki yine bir kavga. yaz olduğu için pencereler açık ve sabahın 6 sı gibi.... kadın bi yandan bağırıyor karnımdakini düşün bari diye. bu bana yetti ve 155 i aradım. yanıt şikayet olmadan aile kavgasına karışamayız. aradan 3 gün falan geçti. ama öyle sesler geliyor ki anlatamam. sanki kadın bi o duvara bi duvara fırlatılıyor. kadın hala bağırıyor bebeği düşün. banyonun aydınlatması olduğu için sesler çok net geliyor. ben yine polisi aradım. neyse çok yalvarmamızla polis geldi eve. ve kadın ben şikayetçi değilim kocam o sever de döverde kime ne. polislerin ardından adam merdivenlerde avazı çıktığı kadar bağırıyor hangi o.ç. polis çağırdı diye. inanın o günü unutamıyorum. ben kadını o gün görmedim ama diğer komşuların söylemesine göre yüzünde ve kolunda morluklar varmış. o evin sahibi de aynı apartmanda oturuyordu ve bana söylediği kiracıyı zor buldum sanane.... apartmandakilerin muhabbetti ise daha iğrenç. birbirlerinin yatakodasınındaki seslerini duymalarını gülerek anlatırken bana ise kızgınlıkla sen üst komşunu mu dinliyorsun sana ne kavgalarından. daha sonra yine kavgaları oldu. ama ben kulaklığımı taktım duymamak için. yani insan ne yapacağını bilemiyor. kavga her evde oluyor. ama şiddetin dozu artınca da insan şiddeti yaşayan kadar çaresiz kalıyor.
genelleme yapmak yanlış ,kültür seviyesi yüksek bir kadın da aynı cvbı verebiliyor..
genel nedeni ise,ele güne rezil olmayalım daha fazla,yuvam yıkılmasın ,aman duyulmasın ne derler kariyerim , kişiliğim, gururum diyenlerde azımsanacak kadar değil bence...
ve inanın seven de bal gibi kıyıyor,kırıyor döküyor,dövüyor..
hatta bazısı için neden bu ! çok sevdiği için dövüyor..
şiddetin ,kültürü,görgüsü,cahilliği vs bir yerde tıkanıyor ne yazık ki! bu kişi ile alakalalı..
belki geçmişi ,aile terbiyesi ,belki ,kendince sorunluları,belki yetersizliği..
ama sadece cahillik tek neden değil ne yazık ki..
şiddete eğilimin genel bir kıstası yok!
Hem dövsün hem sevsin o zaman ..........
zaten bu zihniyetle çok dayaklar yer ler ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?