Komşuda kavga

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
merhaba arkadaşlar bu sabah 7.30 da şiddetli bir gürültü ie uyandım 4. katta oturuyorum 2. kattaki komşudan çığlıklar eşyaların fırlatılma sesleri ve bağrışlar geliyor. adam kadına çok kötü şeyler söylüyor ve seslerden anladığım kadarıyla ordan oraya fırlatıyor. her fırlatmadan sonra bir çığlık. seni öldürücem falan diyor. ve bunlar eğitimli yetişkin bireyler. çok korktum ve işe gitmiş olan eşimi aradım kadını öldürecek polisi arayalım dedim sakın karışma dedi. çok üzüldüm o kadın ölse ben nasıl vicdan azabı çekerdim. sonra öğleden sonra okuldan geldim ve 1. kat komşuma sordum o da sesleri duymuş ve aman hocam karışma dedi. eşim de aynı fikirde. nerde kaldı komşuluk duyarlılık diyiyorum şimdi ben. eşim de biz kavga edince başkaları karışıyor mu hoşumuza gider mi diyor. ben de ewet ama böyle kavga edersek biz de karışsınlar diyorum. şimi ve komşumu anlayamıyorum! ben mi safım? ya da olaya yanlış pencereden bakıyorum....

kadın yaşıyor mu yaa ? önce onu sorayım
bilmem ki ne diceğimi şaşırdım yani o derece şiddetliyse polis aranmalıydı bence yazık kadına
valla bizim binada öyle bişey olsa herkesten önce polisi arardım
üzüldüm kadına

çok zor çok korkunç arkadaşlar.şiddet içeren bi ailede yaşamayıpda evlendiğin kişinin bir canavar olduğunu görmek çok çok korkunç olur.Allah çaresiz herkesin yardımcısı olsun çok üzüldüm...

ya canım keske sen hemen polısı arasaydın olur mu oyle sey , kucuk bı kavga cıkmsa tamam da ama kadını fırlatıp duruyomus edepsız kadın ölseydı allah korusun gercı yasıyo mu bılmyıoruz bence boyle durumda karısılmalı,benı de kocam bu sekılde dovse yardım edılmesını sıterım ne dıcektım kocamla tatlı tatlı akvga edıyodum nıye akrısıyosunuz dıcek halım yok,yazık kadına kımse karısamadıgından kadın boyle dayak yıyo belkı aılesı de karısımıyodur

bence de aranmalıydı ve ben arayamadım dondum kaldım. ölseydi haberi gelirdi. adam üst düzey yönetici bir şirkette ve kadın da kamuda çalışıyor ... çok can sıkıcı bir durum.... eşime komşuma ve kadının kocasına çok kızıyorum. ölmemiştir ama ölmekten beter oldu eminim... o komşumla pek kimse anlaşamıyor apartmanda adam ukala takılıyor o nedenle kimse yanaşmak isteemedi galiba ama insanlığa sığmadı bu durum

eşim de bizim evde kavga çıksa karışmalarını istermiydin dedi ben de sen bana seni öldürücem deseydin ve dövseydin karışmalarını isterdim dedim. ewet kadına gösteririm ben sana bir daha yapacak mısın öldüreceğim seni gibi laflar etti ... off

uzme tatlı canını ınsallah kadın kendısı ıcın guzel bı karar verır sız polısı arasanız ıyı olurdu ama arasanız bıle sureklı boylede olmaz ,off allahım of

Komşu kavgaları...
Maalesef bizim komşularda hep bizi dinliyor
Eşimle tartışıyoruz bağırıyor,küfürler ediyor,sonra bende ona bağırıyorum
Komşular da bizi dinliyor...o kadar kötü hissettiriyor ki bu durum
Ama bende kendime hakim olamıyorum maalesef bağırıyorum
Eşimde eşyaları fırlatır,kapıları çarpar...ama allahtan beni dövmez
Bi gün tartışıyoruz o bana ben ona bağrışlar yine
Kapı çaldı üst komşumuz gelmiş ama biz kapıyı açmadık
İnan sen bu sorunları yaşamadığın için karışmalarını isterdim diyorsun ama
O duruma düşsen sen de kapıyı açmazsın
Polisi arasaydın da kadın sadece apartmanda her gezindiğinde kafasını yere eğecekti
Ben bunu hep yaşıyorum,eşimde öyle
Ama işte ses tonumuza bi dikkat etmiyozzz

tartismaya elbette karisilmamali ama dayak sesleri duyuluyorsa kesinlikle polis aranmali.
biri siz dayak yerken yetisip imdadiniza kosmasa uzulmez misiniz?
insanlik nerdeyahu...karisilmamali diyenleri anlayamiyorum...
bu tartisma degil daya arkadaslar farkinda misiniz?
bir dahaki sefere mutlaka arayin...(insallah yasanmaz) insanligin daha olmedigini gosterin bence...
o adami da insallah alir polisler bir guzel doverler o zaman...
psikopat herif...

sokakta kedi kopek doven insan gorsek uyaririz kizariz, engelleriz ama ''insan'' dovulunce karisilmamali deniyor...
ben o kadar cani degilim vallahi ben olsam ararim...
dayak sirasinda o kadina vurulacak bir tokati bile engelleyebilecegimi bilsem yine de ararim polisi...

bu konu çok hahssas.
eski apartmanımda bir araa üst katımda oturan yeni evli bir çift vardı. sürekli kavga ederlerdi ama kimseye bişey demezdim. aradan 3 ay falan geçmiştir belki yine bir kavga. yaz olduğu için pencereler açık ve sabahın 6 sı gibi.... kadın bi yandan bağırıyor karnımdakini düşün bari diye. bu bana yetti ve 155 i aradım. yanıt şikayet olmadan aile kavgasına karışamayız. aradan 3 gün falan geçti. ama öyle sesler geliyor ki anlatamam. sanki kadın bi o duvara bi duvara fırlatılıyor. kadın hala bağırıyor bebeği düşün. banyonun aydınlatması olduğu için sesler çok net geliyor. ben yine polisi aradım. neyse çok yalvarmamızla polis geldi eve. ve kadın ben şikayetçi değilim kocam o sever de döverde kime ne. polislerin ardından adam merdivenlerde avazı çıktığı kadar bağırıyor hangi o.ç. polis çağırdı diye. inanın o günü unutamıyorum. ben kadını o gün görmedim ama diğer komşuların söylemesine göre yüzünde ve kolunda morluklar varmış. o evin sahibi de aynı apartmanda oturuyordu ve bana söylediği kiracıyı zor buldum sanane.... apartmandakilerin muhabbetti ise daha iğrenç. birbirlerinin yatakodasınındaki seslerini duymalarını gülerek anlatırken bana ise kızgınlıkla sen üst komşunu mu dinliyorsun sana ne kavgalarından. daha sonra yine kavgaları oldu. ama ben kulaklığımı taktım duymamak için. yani insan ne yapacağını bilemiyor. kavga her evde oluyor. ama şiddetin dozu artınca da insan şiddeti yaşayan kadar çaresiz kalıyor.

işte gelin birde burdan yakın... arkadaşın dediği gibi durumlarda yaşanılıyor ,nadiren bu cesareti ve insanlığı gösteren nsanlar var iken , o kocasını koruup sahip çıkıyor sende vicdanın teraziyle dımdızlak kalabiliyorsun..elbette aranmalı,ki artık ,aile kavgası karışamayız deme lüskleri de yok ,eş e evden uzaklaştırma cezaları vs veriliyor...

ama bu tip kadınlara da üzülemiyorum işte ,hem dayak ye,hemde kocam o severde döverde de ..
sustukça sıra bize sevdiklerimize gelecek aslında şiddet büyüyor,kadın kadınlar sustukça hep mağdur olacağız ama bazıları kıt akıllı mı diyim ,aciz mi diyim ,asalak mı diyim adını siz koyun !!!

bence cahilliklerinden diyolar kocam severde döverde diye
seven insan kıyamaz saçının teline zarar gelmesine, kalmış ki dövmek

genelleme yapmak yanlış ,kültür seviyesi yüksek bir kadın da aynı cvbı verebiliyor..
genel nedeni ise,ele güne rezil olmayalım daha fazla,yuvam yıkılmasın ,aman duyulmasın ne derler kariyerim , kişiliğim, gururum diyenlerde azımsanacak kadar değil bence...
ve inanın seven de bal gibi kıyıyor,kırıyor döküyor,dövüyor..
hatta bazısı için neden bu ! çok sevdiği için dövüyor..
şiddetin ,kültürü,görgüsü,cahilliği vs bir yerde tıkanıyor ne yazık ki! bu kişi ile alakalalı..
belki geçmişi ,aile terbiyesi ,belki ,kendince sorunluları,belki yetersizliği..
ama sadece cahillik tek neden değil ne yazık ki..
şiddete eğilimin genel bir kıstası yok!

evet maalesef kıstası yok.
okuyoruz hergün kadına olan şiddeti. şiddetin ardından gelen ölümleri de okuyoruz maalesef. ama işin garip yanı da şiddeti normal gören kesimin artması. en azından benim çevremde şuan durum bu. ne olmuş dün gece de bilmem kim karısını şöyle dövdü diyenler her geçen gün artıyor. midem bulanıyor artık. sanki yemek tarifinden bahsediyoruz. bu kadar basitmi ya.
keşke kadınlarımız biraz daha güçlü olsa. keşke bizler de biraz daha güçlü olsak da onlara yardım elimizi uzatabilsek. ama hep biryerde tıkanıyoruz. bazılarımız yardımcı olacakken güç verecekken bazılarımız dedikodu malzemesi yaparak daha çok itiyoruz şiddetin içine.

polise bildirmiş olsaydınız ne olacaktı ki toplayıp karakola götürecekler ifadeleri alınacak akdına sorulacak şikayetçimisin hayır diyecek. evet derse bile barıştıracaklar karı kocayı evlerine gönderecekelr. çok yakın zamanalrda öyle olupta karısını öldüren bir çok durum oluştu.

biizm bahçe tarafından gençler taşlar atıyordu bahçemize eşimde kızdı senmisin diyen tüm camlarımızı indirdiler. polisi aradık dolandı eşimi alıp gittiler ben kaldım evde. yine geldi gençler küfürler hakaretler aradım eşimi geldiler yine dolandılar tamam. polisin bişey yaptığı yok.

en iyisimi hiç karışma sonra size çatar deli adam allah korusun.

maden karışılmıyor kimlik belirtilmeden derhal polis aranıp adres verilmeliydi..polis müdahale eder gerekirse erkeğe evden uzaklaştırma verirlerdi..iyi ki kötü senaryolar yaşanmamış.ayrıca şiddet eğitimli eğitimsiz her kadının sorunu..bir gün belki bizim de başımıza gelebilir..ne kadar insanlık ölse de bu konularda duyarlılığımızı kaybetmeyelim.

Arkadaşlar evli veya bekar bir kadına şiddet uygulandığı zaman dediğiniz gibi karakola gidilir barışılıp gelinirdi. şimdi bu konuyla ilgili bir yasa tasarısı varmış galiba. artık şiddet barış ve yine şiddet dönemi bitecekmiş.

Aaaayyyy arkadaslar bim alt katimda oturan komsu piskopat karisini ve cocuk larini döven biri artik karisi dayanamadi bosadi adami artik.Adam bütüngün evde ve durmadan herkesi dikizliyo kapinin dürbününden ve birden kapiyi acarak karsini cikiyo piskopat piskopat isana bakiyar sahsen ben o kisiden korkuyorum ve buyüzden ev ariyorum ama evimide cok seviyorum. Adam gecenin 2 si 3 cü ortaliga yikyo bagiriyo ve hic kimse birsey demiyo sasirdim kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…