Komsularim....

Masaldunyam

''Inna lillahi ve Inna ileyhi raciun''
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
104
79
28
33
Evimiz kira yasadigimiz yer şehrin merkezinde eski yerleşim fakat her yere ulaşımı çok kolay kirası makul yeni bir bina. Bu yüzden bize uygun geldi taşındık.. Komsularim ilk başta sevecen ve sıcak kanlı olmalarına çok sevinmiştim. Hala da aynı fikirdeyim bir derdim olsa giderim yardımcı olacaklarına eminim. Fakat havalar güzelleşince hepsi kapı önlerine oturmaya başladılar. Bazen bakıyorum çoluk çocuk kilim atmış kapı önünde oturuyorlar. Kocaları desen aynı şekil. Geçen gün cam siliyim dedim kapı önlerinde eşleri çok rahatsız oldum evim 2.kat.. Az önce marketten dönerken sen niye hiç çıkmıyorsun gel kapı önünde oturalım sürekli bir ısrar..kendini eve kapattın falan diyorlar.Kesin evdeyim diye bunalımda saniyorlar.Resmen yol ortasına oturmuşlar. Birde Pandemi var yani hergun sokakta bağırış cagiris bunaldım. Eşimle ev bakıyoruz simdi

Evimiz kira yasadigimiz yer şehrin merkezinde eski yerleşim fakat her yere ulaşımı çok kolay kirası makul yeni bir bina. Bu yüzden bize uygun geldi taşındık.. Komsularim ilk başta sevecen ve sıcak kanlı olmalarına çok sevinmiştim. Hala da aynı fikirdeyim bir derdim olsa giderim yardımcı olacaklarına eminim. Fakat havalar güzelleşince hepsi kapı önlerine oturmaya başladılar. Bazen bakıyorum çoluk çocuk kilim atmış kapı önünde oturuyorlar. Kocaları desen aynı şekil. Geçen gün cam siliyim dedim kapı önlerinde eşleri çok rahatsız oldum evim 2.kat.. Az önce marketten dönerken sen niye hiç çıkmıyorsun gel kapı önünde oturalım sürekli bir ısrar.. resmen yol ortasına oturmuşlar. Birde Pandemi var yani hergun sokakta bağırış cagiris bunaldım. Eşimle ev bakıyoruz simdi
Benim oturduğum apartmanı tarif etmişsin resmen canım 2 yıldır canımıza tak etti artık ne pandemi dinliyorlar ne başka bişey aynen dediğin gibi karılı kocalı oturuyorlar benim eşim kıskanç izin vermez öyle çıkıp kapı önünde oturup lak lak yapmama ki eşim izin verse bile ben çıkmam okuyunca tekrar sinir oldum bu insanların düşüncesizliğine az önce bendr yaşadım aynını iki dakka kargomu almaya aşağı indim yok dışarı çıkmıyor muşum yok çocuk niye yapmıyormuşum yok evde canım sıkılmıyormuymuş korona var Allahın cezaları korona diye bağıracam suratlarına edebim el vermiyor Allah a havale ediyorum hepsini aynı senin dediğin gibi balkona hava almaya çıkamıyorum camdan pencereden bakamıyorum apartmanın önünde ki kalabalıktan😡

Sokak önü oturma kültürel olarak değişen bir şey. Bu konuda iyi yada kötü diye yargılamak mümkün değil. Siz aşağı onlarla inmediğiniz için belki anormal olarak görülüyorsunuzdur.
O sebeple makul bir şey olmuş ev değiştirme fikri. Her birimizin aradığı durum, özellik farklı olabilir. Ben de öyle kalabalık hara güre insan sevmem.

Yani belli yerleşim yerlerinin belli alışkanlık ve kültürleri vardır. Bu yıllarca böyle süregelmiştir, kolay kolay da değişmez.

o mahallenin insanı kapı önüne kilim serip çoluk çocuk muhabbet etmeye alışmıştır, onlar için olağan ve normal bir aktivitedir bu.

Pandemidir, mahremiyettir, 1 söylerseniz 2 söylersiniz ancak sonunda kavga - huzursuzluk çıkar... çünkü dediğim gibi onlar böyle yaşamaya alışkın insanlar, değiştiremezsiniz. Nasıl ki siz kapı önünde sohbet muhabbetten hoşlanmıyorsanız, onlar da ev içinde , bireysel olarak oturup muhabbet etmekten hoşlanmıyorlar...

Eğer müdahale etmeye çalışırsanız “dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsun sen” diye size yüklenebilirler maalesef 😔

O yüzden mutlu olamayacağınız, sürekli sinir stres yapacağınız bir muhitte kalmayın, sizin yaşam tarzınıza sahip olan insanların olduğu bir apartman/muhit seçin

geçmiş olsun 😊

Böyle bir şeyi onlarla konuşmak dedikodunun sorunun başlangıcı olur... Bir haftada sizi tanımayan kalmaz. İmkanınız olduğunda farklı bir adrese taşının. Geçmiş olsun demek için Ankara da çin çin mahallesine bir kere gittim, yeni yapılmış TOKİ evlerinin önü bu şekildeydi. Bizde etek topuklu ayakkabı... Arkadaş rezil ettiniz beni demişti

Ben farklı bir şehirde büyüdüm kapı önünde oturan insana inanın ki rastlamadım.. demekki kültür farkı. Birkaç kere yanlış anlaşılmamak için aralarına girip çay kahve de içtim. Fakat üst üste konuşmalar her kafadan farklı ses çıkması. Zaten sesimi duyurmam için bağırmam gerekiyor.. En kısa zamanda tasinacagim

Böyle bir şeyi onlarla konuşmak dedikodunun sorunun başlangıcı olur... Bir haftada sizi tanımayan kalmaz. İmkanınız olduğunda farklı bir adrese taşının. Geçmiş olsun demek için Ankara da çin çin mahallesine bir kere gittim, yeni yapılmış TOKİ evlerinin önü bu şekildeydi. Bizde etek topuklu ayakkabı... Arkadaş rezil ettiniz beni demişti
çinçin mahallesine gidebildeyseniz ve sağ salim çıktıysanız heykelinizin dikilmesi lazım :rolleyes:

Sizin ki biraz daha normal geldi bana.bizi. bloğun büyük bir bahçesi var.her gece mangal ve semaver yakarlar komşular.10 daireyiz.en az 5 daire birlikteler.
Gece 23:00 bazen 1,2.
Bıktım artık zaten muhattap olmadığım bı kaç kişi de var.insallah yaz sonuna doğru tasinacagim.

bu bir kültürdür, hoşlanmayan gider. yani tek çözümü bu. nezih yerlerde yapılmaz bu tarz şeyler.
kira çıtası hiç de ucuz olmayan bir mahalleye taşındım 6 ay kadar önce. kapı önünde oturma tarzı bir şey yok ama yan binamız tam aile apartmanı, yani her katta bir aile bireyi yaşıyor, bahçeleri var her gün mutlaka değişik değişik gürültülerini çekiyoruz. bişey de denmiyor özel mülk, kendi bahçesi ama çocuğu bir salıncakta sallandırışları var allahım insan o salıncağı bir yağlar değil mi? her gün 1 saat gıcırtı gibi yüksek tonda bir ses çekiyoruz. dedeleri var çıkar radyo açar bahçede son ses, herkes onların arabeskini dinler. damadı ceviz kırar falan. çatır çutur saçma sapan sesler.

bir başka insan sesi gürültüsü kaynağı da park. evet ev parkın dibinde. yeşili, havası mis gibi ama bayağı gürültü var park yüzünden. bişey yapamam yani park neticede. çoluk çocuk, aileler, geceleri gençler vs. gerçekten sinir bozucu. yani bir dahaki evimde dikkat edeceğim konulardan biri oldu bu park meselesi artık. siz de yeni tutacağınız evi tutmadan önce etrafını şöyle bir dolaşın derim ben. ciddi gürültü yapma potansiyeli var mıdır anlarsınız. mesela benim annemlerin ara sokakta dükkanı var. onların sokaklarına günün hangi saati gidersem gideyim hiç gürültü duymadım. ne yüksek bir tv sesi, ne bağırma kavga sesi, belki arada bir sokakta oynayan çocuklar yani onun dışında yok. buna dikkat edin derim. hayırlı olsun şimdiden yeni eviniz.

Sizin ki biraz daha normal geldi bana.bizi. bloğun büyük bir bahçesi var.her gece mangal ve semaver yakarlar komşular.10 daireyiz.en az 5 daire birlikteler.
Gece 23:00 bazen 1,2.
Bıktım artık zaten muhattap olmadığım bı kaç kişi de var.insallah yaz sonuna doğru tasinacagim.
Eski oturduğum yerde evin önü parktı çevre binalardan bir arkadaş grubu kurmuşlardı. Gece Semaver çay çocuklar saat bir e kadar çocuk çığlıkları eksik olmazdı. Özellikle mahallede bi kadın vardı. Çocuğunun adını ezberlemiştik. Seliiiiiiiiiiin diye bi bağırırdı tüm mahalle ayakta. Saati mekanı yoktu kadının. Ben de hiç sevmiyorum bu olayları. Her şeyin bir adabı sınırı var.

ne kadar mesafe varsa, o kadar huzur vardır...
Mesafeli duruncada resmen psikolojik baskı uyguluyorlar canım ama bi faydası var taşınırken nelere dikkat edeceğini öğretiyorlar insana biz şuan taşınacak durumda değiliz ama imkan olduğunda taşınırsak gidip teftiş yapacam

Bizim yöremizde de bu bir kültürdür mesela oturup kurutmalık dolma yaparız salça yaparız yani böyle düşünüyorsanız 5 10 katlık apartmana çıkabilirsiniz ama ben şahsen bu mahalle kültürünün yok olmasına karşıyım
Antep’te 10 katlı apartmanlarda da yapılıyor onlar. Ben seviyorum o görüntüyü, buram buram yöresellik. 😍 Ama diğer türlüsü beni de gıcık eder.

Evimiz kira yasadigimiz yer şehrin merkezinde eski yerleşim fakat her yere ulaşımı çok kolay kirası makul yeni bir bina. Bu yüzden bize uygun geldi taşındık.. Komsularim ilk başta sevecen ve sıcak kanlı olmalarına çok sevinmiştim. Hala da aynı fikirdeyim bir derdim olsa giderim yardımcı olacaklarına eminim. Fakat havalar güzelleşince hepsi kapı önlerine oturmaya başladılar. Bazen bakıyorum çoluk çocuk kilim atmış kapı önünde oturuyorlar. Kocaları desen aynı şekil. Geçen gün cam siliyim dedim kapı önlerinde eşleri çok rahatsız oldum evim 2.kat.. Az önce marketten dönerken sen niye hiç çıkmıyorsun gel kapı önünde oturalım sürekli bir ısrar..kendini eve kapattın falan diyorlar.Kesin evdeyim diye bunalımda saniyorlar.Resmen yol ortasına oturmuşlar. Birde Pandemi var yani hergun sokakta bağırış cagiris bunaldım. Eşimle ev bakıyoruz simdi
onlarda komşuluk kültürü var ,benim kaldığım apartman da komşuluk yoktur mesela , adınızı da bilmezler , kapınızı da çalmazlar , evde ölürsen kokarsın , net !!!

Bence acele etmeyin taşınmak için. Eğer siz de çalışıyorsanız bakıcı bulmanız çok kolay olur . Çünkü aynı binada olması büyük avantaj. Kar yağdı , don oldu bilmem ne derdi olmaz . Ayrıca siz de inersiniz bebekten sonra , beraber zaman geçirirmişsiniz. Ben severim öyle ortamları . Ne dedikodu döner orda 😂 ayrıca özel ders fırsatı da sunar 😎

Back
X