• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularimiz

sana şu kadarını söyleyeyim, anneannemin eski apartmanında anneannemin yaşıtları birkaç teyze vardı. böyle otururlardı hatta onlar apartman bahçesine otururlardı böyle masa sandalye atıp. anneannem de birkaç kez onlara katıldı sonra çekti kendini. bir gün sohbet sırasında sordum, iyi anlaşıyordunuz neden gitmiyorsun yanlarına diye. anneannemi de çağırıyorlardı çünkü kaç kez şahit oldum. yok kızım, çok dedikodu yapıyorlar, yüzüne gülüp arkandan konuşuyorlar dedi. karşı apartmandaki teyze ne zaman yanlarında olsa gülüş cümbüş, kadın ne zaman aralarında olmasa gırla dedikodusunu yapıyorlarmış, bizimki ondan rahatsız olmuş. yani bu dedikoduyu her zaman yaparlar başka işleri yok çünkü. o yüzden salla gitsin.

Çalışmayan kadınlar meşgul olmadıklarında dedikoduya sarıyor benim çevreden biliyorum. Kafaları bomboş olunca dedikodu meşgale oluyor.
Takmayın orda size demeseler bile konuşuyorlardır zaten bu tipler hep birbirlerinin arkasından konuşurlar.
sen bi de işyeri dedikodusu gör :D komşu dedikodusu ile yarışır valla. daha fenadır hatta, ayak kaydırma içerir. komşular dedikodu yapsa ne olacak ne kadar zarar verebilirler ama işyerindeki dedikodunun zararı bazen işine de mal olabiliyor.

Yo tartışmak istemiyorum
Sokak denince aklıma benim bunlar geliyor
Evimin balkonu gelmiyor mesela
Bakış açısı sanırım
yani sokaktan kasıt gerçekten sokak, dondurmacı, kafe falan değil. herhangi bir sitenin, apartmanın bahçesi falan da değil. bildiğiniz kapı önü, tam cennet mahallesi stili. şöyle düşünün, sizin örneğin eviniz giriş katta. evin duvarı da sokağa bakıyor, o duvarın altındaki kaldırıma oturmuş sabahtan akşama kadar muhabbet eden 3 teyze düşünün. tam böyle pencerenizin altında, misal. her şeyden önce sesleri rahatsız eder kafa bile dinleyemezsiniz. bir de çok itici görünür sonuçta kaldırımlar, sokaklar oturma yeri, oturma alanı değil. sokaklar gelip geçmelik yerlerdir oraya birilerinin sandalye atıp yerleşmesi aşırı saçma gözüküyor bence.

yani sokaktan kasıt gerçekten sokak, dondurmacı, kafe falan değil. herhangi bir sitenin, apartmanın bahçesi falan da değil. bildiğiniz kapı önü, tam cennet mahallesi stili. şöyle düşünün, sizin örneğin eviniz giriş katta. evin duvarı da sokağa bakıyor, o duvarın altındaki kaldırıma oturmuş sabahtan akşama kadar muhabbet eden 3 teyze düşünün. tam böyle pencerenizin altında, misal. her şeyden önce sesleri rahatsız eder kafa bile dinleyemezsiniz. bir de çok itici görünür sonuçta kaldırımlar, sokaklar oturma yeri, oturma alanı değil. sokaklar gelip geçmelik yerlerdir oraya birilerinin sandalye atıp yerleşmesi aşırı saçma gözüküyor bence.
Sandalye atsalar yine iyi, kaldırıma oturuyorlar bazen. Önlerinden otobüs falan geçiyor onlar çay içiyorlar kaldırımda 😂

Müstakil evimin bahçesinde oturuyorum izniniz ile.

Komşularımı bilmiyorum, kimse gözükmüyor, yatmış olabilirler saat 12ye geliyor yarın iş günü malum.
Evinizin bahçesi de olsa kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok. Sesiniz bile yankılanıyordur sokakta gece gece..

İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyor siz hala anlamamızlığa getiriyorsunuz konuyu..

Evinizin bahçesi de olsa kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok. Sesiniz bile yankılanıyordur sokakta gece gece..

İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyor siz hala anlamamızlığa getiriyorsunuz konuyu..
Ay yok bebem o kadar abartmayalım. Müstakil evinin bahçesinde oturur insan.

Ay yok bebem o kadar abartmayalım. Müstakil evinin bahçesinde oturur insan.
Oturur oturur tabi, bizimde bahçeli evlerimiz oldu..

Eğer ki çok bağımsızsa kimse sesleri duymaz fakat dipdibe evlerin içindeyse diğer komşular rahatsız olur ama kimse tepki vermez o ayrı tabi..

Oturur oturur tabi, bizimde bahçeli evlerimiz oldu..

Eğer ki çok bağımsızsa kimse sesleri duymaz fakat dipdibe evlerin içindeyse diğer komşular rahatsız olur ama kimse tepki vermez o ayrı tabi..
Bahçede hard parti verilmiyorsa sorun olmaz sanırım. Kanunda bahçe de eve dahil çünkü, evinde gece yarılarına kadar oturup sohbet edebiliyorsan bahçede de oturup sohbet edersin. Konuşma sesinden rahatsız olan camını kapatabilir. Keşke bahçeli evim olsaydı 😢

İnsanlar derken burda anlamayan birtek sizsiniz bence
Bahçemde otururken komşularımdan izin alacak değilim.
Merak etmeyin iç içe değiliz kimseyle, öyle olsa bile yine kimseden izin almam.
Canım bahçede oturup çay kahve içmek isterse gece 3 de olsa otururum.
Kimseye bir rahatsızlık vermiyorum, kafamı dinliyorum.
Gece gece parti yada başka sesler yapacak kadarda arsız değiliz çok şükür.
Zaten istersen yap burda, 5dk sonra polis gelir kapıya siz hayırdır hafta içi bu saatde diye.

Bahçede hard parti verilmiyorsa sorun olmaz sanırım. Kanunda bahçe de eve dahil çünkü, evinde gece yarılarına kadar oturup sohbet edebiliyorsan bahçede de oturup sohbet edersin. Konuşma sesinden rahatsız olan camını kapatabilir. Keşke bahçeli evim olsaydı 😢
Olabilir bilemiyorum..

Öyle evlerde pek kalmadı ne yazık k.. Bahçeli evler şu dönemde dahada kıymetlendi.

Evi bahçeli, kullanışlı olanlara söylüyorum lütfen vermeyin şu evlerinizi müteahhitlere nefessiz kalırsınız..

Sorun yok tartışabiliriz…
Tabii söyleyecekleriniz genellikle olduğu gibi mantık dışı değilse.
Dün gece yapmak istediniz tabi tutmadı.. Yok kafama güneş geçmiş falan🤣🤣

Şimdi yapmak istiyorsunuz ama sabah sabah hiç havamda değilim..

Sizi şimdi mantıklı fikirlerlerinizle🤣 başbaşa bırakıyorum 🥰

Cidden bunu dert edecek kadar dertsiz misiniz? Konuşsunlar ne olacak?

Ömrümde kapının önünde oturmadım, kapı önünde oturulmaz zaten çok çirkin bişey. Gecekonduda yaşamıyoruz.

Apartmanın bahçesinde bank var, oraya oturur bazen kadınlar ona bile uyuz oluyorum ben, balkonları yok heralde diye söylene söylene geçiyorum. Cidden sokakta oturmayın hanımlar, sokakta oturulmaz...
Gecekonduda yaşamadıklarını nereden biliyorsunuz

Dün gece yapmak istediniz tabi tutmadı.. Yok kafama güneş geçmiş falan🤣🤣

Şimdi yapmak istiyorsunuz ama sabah sabah hiç havamda değilim..

Sizi şimdi mantıklı fikirlerlerinizle🤣 başbaşa bırakıyorum 🥰
Sizin derdiniz ne?
Boş boş yazıyorsunuz?
Dün gecenin muhabbetin muhatabı bile değilken neden bukadar üzerinize alındınız çok ilginç.
Mantıksız yazdığınızın sizde farkındasınız zaten.
Neyse sizinle daha fazla muhatap olmayacağım…

Back
X