• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsuluk bu kadar gerekli mi gercekten

Bnce mesafenz,dozunuz iyi..eger zaten kafanza cok uyan biri olsaydi onu farkederdnz ve daha sık gorsrdnz. Ben genlde uzaktan izlerm bi sure..eger aklma yatan bikac kisi ya da bi kisi varsa onunla samimi olurum. Digerleyle de gerektikce..Kalabalik hic sevmdgmden..tabi bu dedgmi is ortamnda yapyorum.. komsuluk iliskisini hic sevmem Allah muhtaç etmesin..zaten burda cok ilginc deneymlerm oldu tunel kazip ciksam apartmndan dyorum bazilarini gormemk icin..bnce oluruna birakn..
Yani cocugum sıkılıyor aslunda onun icin istiyorum.mesela apartmanda cocukalrin sesini duyunca hemen kapiya dogru emekliyor.yani gitmek istiyor.ee bende cagirmadilar mi godemiyorum

Çat kapı komşuluk bana göre değil. Herkesin bir düzeni var. Bu insanlar hangi ara kalkıyor evini topluyor, yemeğini yapıyor da hergün böyle komşuculuk oynuyorlar bilmem.

Ayrıca çok içli dışlı ilişkiler de hep bir pürüz çıkar
Yani bende onalr kadar zsten yapamam.ama bazen iste yanliz basima kahvalti yaparken yada islerim bitmis bos bos otururken sıkılıyorum.iste o zaman ariyorum bi muhabbet

Birbirlerini gun icinde de ariyor konuşuyorlardir onlar ve haberlesiyorlardir. Siz oturup davet beklediginiz icin disarida kaliyor olabilirsiniz.

Benim kendi fikrim boyle devamli gel gitli komşuluk gerekli degil. 7 senedir bulundugum şehirdeyim kimseyle komşuculuk yapip, oturmaya gitmedim kimsenin evine. Çok nadiren eski arkadaslarimiz evimize gelirlerdi ve biz de giderdik pandemiden dolayi onu da yapmadik.
Aynen bencede gun icinde hep konusuyorar buyuk ihtimal..ama mesela bende gecen onalr gibi yapiyim dedim.aradim hepsini hadi bahceye inelim kahvaltiya dedim.tamam dediler indik.ne biliyim ondan sonra bekliyorum yani.yani birlikte oldugumuzdada genelde benimle konusurlar hep.muhabbetin hep icinde olurum.yani ama anlamiyorum

Ben malesef komşuculuktan ağzı yananlardanım..Komşulara güler yüz gösteririm hal hatır sorarım.Eve hiç davet etmedim hep kendileri geldiler..Ama ne gelmek..Bana gelen bir daha çıkamıyor anlamıyorum.
Neyi yanlış yapıyorum diyorum.
Geldiklerinde güler yüzle karşılar çay kahve sohbet ederim.E ben gittiğimde de onlar aynısını yapar.Ama ben bana iyi davrandılar artık 7- 24 oraya istediğim gibi rahat günde 50 kez gideyim demem..Ama ben nasıl davranıyorsam bana gelenler öyle diyor..Ben gitmezsem onlarda sık gelmez diyorum yok .Öyleki artık evime çocuklarıma karışmaya ,eşime şaka yollu beni şikayet etmeye ,eşim evdeykende sürekli gelip beni umursamadan eşimle sohbet etmeye bayılırlardı..Ben kimseye eşi evdryken gitmem.Zaten insan eşi gelince onla zaman geçirmek ister sohbet etmek ister diye.Eşimde bıkmıştı yemeğini bile rahat yiyemez oldu..(Oda surat yapmazdı..Bazen sen biraz soğuk dur sen varken gelmesinler derdim. Yapardı ama yok ..Artık evde musafir gibiydik)
Hatta hiç misafir sevmeyenler bana gelince dakka başı gelirlerdi..Surat asıp kötü davranmadım ama mesaj içerikli konuştum ama yok .O zaman daha çok inatla geldiler..Bıktırdılar beni .Sonunda artık kapı açmamaya başladım öyle anladılar..Bu defa da benden kötüsü olmadı..
Ben sadece belli sınırlarda gidilip grlinmesi taraftarıyım.Ama olmadı .
Sonunda hepsine rest çektim.Şimdi dışarda görünce merhaba laşıyoruz o kadar..Aslında selam bile vermek istemiyorlar ama ben Allahın selamını vermeden geçemiyorum..
Şimdi çok rahatız oh bee diyorum valla.
Aslında ara sıra konuşacağım bir kahve içip sohbet edebileceğim bir komşum olsa iyi olurdu ama kimseyle görüşmeye cesaret edemiyorum.Malum grlen gitmiyor.🤣Valla şimdi rahatım eşimle çocuklarımla ilgileniyorum.Keşke baştan kapı açmasaydım hiç çekmeseydim diyorum.Ama komşu hakkı diye, kapı açmamak ayıp günah diye yapamadım..
Ne çok yazmışım çok dertliymişim bu konuda😊

Yani cocugum sıkılıyor aslunda onun icin istiyorum.mesela apartmanda cocukalrin sesini duyunca hemen kapiya dogru emekliyor.yani gitmek istiyor.ee bende cagirmadilar mi godemiyorum
Cok da teklif gereken durumlar degl gbi aslnda bu komsuluk ilişkileri..ne kadar rahat,teklifsz ve girisken olursanz o kadar cabuk yer ednyorsnz gibi gozkyor o ortamlar..

Bana göre gerekli değil açıkçası.
Sevmiyorum kimseye kapıyı çalıp habersiz ben geldim demeyi.
Bana da o şekilde gelinsin istemem açıkçası.
Ha bu demek değil ki kimseyle görüşmüyorum.
Tabi ki pandemi öncesi buluşurduk arkadaşlarla ki onu da çocuk sonrası dışarda kahvaltı vb etkinliklere çevirdik zira çocukla birinin evine gitsem çocuk yoksa yada akran değillerse sıkıntı oluyor. Ben hicbirşey anlamıyorum.
Dışarda olursak daha kolay oluyor benim açımdan. Çocuklu arkadaşlarımız da aynı şekilde düşünüyor.
Geçen gün uzun zamandır görüşmediğim yan sitede oturan arkadaşımla haberleştik mesela,2 çocuk onda 2 bende,aldım bisikletleri cocuklar sitede açık alanda bisiklet kullandı,biz oturduk bankta. Yanıma atıştırmalık almıştım,arkadaşım da getirmis evden ,çocuklara dondurma aldık vs derken 2-3 saat açık havada vakit geçirdik. Yetti arttı. Ev versiyonunu bu ortamda zaten düşünmem ama pandemi olmasaydı da aşırı yorucu oluyordu eve kapanıp 4 çocuğu oyalamak. Bir ara arkadaşım gelir bizim sitede aynısını yaparız. Yada büyük bir park var oraya gideriz çocuklarla diye konustuk.
Siz istiyor seviyorsanız,eşli buluşmalarımız da olsun diyorsanız akşam eşiyle davet edin zamanla onlarda sizi davet eder böyle böyle ilerler ilişkiniz.

Ben malesef komşuculuktan ağzı yananlardanım..Komşulara güler yüz gösteririm hal hatır sorarım.Eve hiç davet etmedim hep kendileri geldiler..Ama ne gelmek..Bana gelen bir daha çıkamıyor anlamıyorum.
Neyi yanlış yapıyorum diyorum.
Geldiklerinde güler yüzle karşılar çay kahve sohbet ederim.E ben gittiğimde de onlar aynısını yapar.Ama ben bana iyi davrandılar artık 7- 24 oraya istediğim gibi rahat günde 50 kez gideyim demem..Ama ben nasıl davranıyorsam bana gelenler öyle diyor..Ben gitmezsem onlarda sık gelmez diyorum yok .Öyleki artık evime çocuklarıma karışmaya ,eşime şaka yollu beni şikayet etmeye ,eşim evdeykende sürekli gelip beni umursamadan eşimle sohbet etmeye bayılırlardı..Ben kimseye eşi evdryken gitmem.Zaten insan eşi gelince onla zaman geçirmek ister sohbet etmek ister diye.Eşimde bıkmıştı yemeğini bile rahat yiyemez oldu..(Oda surat yapmazdı..Bazen sen biraz soğuk dur sen varken gelmesinler derdim. Yapardı ama yok ..Artık evde musafir gibiydik)
Hatta hiç misafir sevmeyenler bana gelince dakka başı gelirlerdi..Surat asıp kötü davranmadım ama mesaj içerikli konuştum ama yok .O zaman daha çok inatla geldiler..Bıktırdılar beni .Sonunda artık kapı açmamaya başladım öyle anladılar..Bu defa da benden kötüsü olmadı..
Ben sadece belli sınırlarda gidilip grlinmesi taraftarıyım.Ama olmadı .
Sonunda hepsine rest çektim.Şimdi dışarda görünce merhaba laşıyoruz o kadar..Aslında selam bile vermek istemiyorlar ama ben Allahın selamını vermeden geçemiyorum..
Şimdi çok rahatız oh bee diyorum valla.
Aslında ara sıra konuşacağım bir kahve içip sohbet edebileceğim bir komşum olsa iyi olurdu ama kimseyle görüşmeye cesaret edemiyorum.Malum grlen gitmiyor.🤣Valla şimdi rahatım eşimle çocuklarımla ilgileniyorum.Keşke baştan kapı açmasaydım hiç çekmeseydim diyorum.Ama komşu hakkı diye, kapı açmamak ayıp günah diye yapamadım..
Ne çok yazmışım çok dertliymişim bu konuda😊
Bende de böyle bir durum oldu.
Üst komşumla ilişkimiz güzel gidiyordu.
Sonuçta ben de yalnızım birkaç saat sohbet edebilmek iyi geliyordu.
Ne zaman ki Cat kapı her gün gelmeye başladı.
Ne zaman ki misafirim var diye üstüne basa basa söylememe ve temizlik yaptığımı görmesine rağmen oturup kalkmadı dedim tamam.
Ben gelemem işte böyle şeylere.
Sonra birkaç bana uymayan şeyine daha şahit oldum.
Kapıyı açmamaya başladım ben de sizin gibi.
Kapıyı açsam önünde konuşup içeri davet etmedim falan derken anladı artık pek uğramıyor.
Yani insanları bunaltmak bana çok kötü geliyor ya.
Başka bir kişiyle de arkadaşlık kurmaya başladım.
Her gün mesaj attığını, bazı konularda bilmişlik yaptığını falan fark edince kendimi ondan da çektim. Her mesaj attığında üff yine gel diyecek diye gerildiğimi fark ettim.
Ha kötü bir insan değil biliyorum ama ben insanlarla artık vakit geçirmeyi sevmediğim için haftada bir görüşsem o bile bana çok gelecek biliyorum.
Bende de problem var yani ama ne yapayım ben de böyleyim. 🤭

Başka bir konuda ah eski zamanlarda böyle mıydı diye dert yakınır, insanların bencilliğinden dem vurursunuz, burada mesafe can 7 yıldır kimseyle gelgit yapmadım deyip övünüyorsunuz cidden bir garipsiniz.
Komşuluk anlaştığın birisiyle süper oluyor, önceki evimde annem yaşında bir komşum vardı o kadar gelgit yoktu aramızda ama yapılan yemeklerden verme, pasta börek ikram etme yapardık, bir sıkıntım olsa hiç çekinmeden kapısını çalacağım bir komsumdu başka şehire gittiler ama hala arada konuşuruz telefonla. Şimdiki evimde karşı komşum tam benim kafa yapıma uygun, anlaşabildiğim birisi çıktı çok şükür. Sürekli görüşürüz, bir akşam o arar hadi çay koydum çık gel der, bazen ben kızının sevdiği pastadan yaptım çıkın gelin diye ararım. Şimdi hamileyim diye mutfağında pişen her şeyden getirir bana, bu halinle ben sana yemek yaptırır mıyım canın ne isterse de söyle bana yaparım diyen harika bir insandır. Gurbette kapısını çalacağın birilerinin olması çok güzel bir şey, şehir dışına gitsen evine göz kulak olur, sohbet muhabbet kafanı dağıtır, çocuklarınız iyi anlaşır. Ama bu ilişki karşılıklı ilerleyen bir ilişki, aynı sitede başka bir komşumuz daha var mesela o mesafeli durduğu için çağırmıyoruz, evine davet etme arayıp sorması olmayınca demek ki samimi olmak istemiyor deyip uzak duruyoruz biz de. Sizin için de öyle düşünüyor olabilirler, siz arayıp sorun davet edin, zamanla zaten o samimiyet oluşacaktır aranızda

Başka bir konuda ah eski zamanlarda böyle mıydı diye dert yakınır, insanların bencilliğinden dem vurursunuz, burada mesafe can 7 yıldır kimseyle gelgit yapmadım deyip övünüyorsunuz cidden bir garipsiniz.
Komşuluk anlaştığın birisiyle süper oluyor, önceki evimde annem yaşında bir komşum vardı o kadar gelgit yoktu aramızda ama yapılan yemeklerden verme, pasta börek ikram etme yapardık, bir sıkıntım olsa hiç çekinmeden kapısını çalacağım bir komsumdu başka şehire gittiler ama hala arada konuşuruz telefonla. Şimdiki evimde karşı komşum tam benim kafa yapıma uygun, anlaşabildiğim birisi çıktı çok şükür. Sürekli görüşürüz, bir akşam o arar hadi çay koydum çık gel der, bazen ben kızının sevdiği pastadan yaptım çıkın gelin diye ararım. Şimdi hamileyim diye mutfağında pişen her şeyden getirir bana, bu halinle ben sana yemek yaptırır mıyım canın ne isterse de söyle bana yaparım diyen harika bir insandır. Gurbette kapısını çalacağın birilerinin olması çok güzel bir şey, şehir dışına gitsen evine göz kulak olur, sohbet muhabbet kafanı dağıtır, çocuklarınız iyi anlaşır. Ama bu ilişki karşılıklı ilerleyen bir ilişki, aynı sitede başka bir komşumuz daha var mesela o mesafeli durduğu için çağırmıyoruz, evine davet etme arayıp sorması olmayınca demek ki samimi olmak istemiyor deyip uzak duruyoruz biz de. Sizin için de öyle düşünüyor olabilirler, siz arayıp sorun davet edin, zamanla zaten o samimiyet oluşacaktır aranızda

7 senedir kimseyle gel git yapmadim, yazanlardan biri benim. 😁 Ahh eski zamanlarda boyle miydi vs diye de dert yakinmadim hiç.

Tesekkurler. 😬

Dozunda olduğu sürece komşuya gel git olayları iyi hoş ama sınır aşılırsa ozaman sıkıntılar yaşanmaya başlar. Yerinizde olsaydım daha fazlasını istemezdim, sonuçta hiç görüşmemezlik yapmıyorsunuz davet edildiğinizde gidiyorsunuz anladığım kadarıyla ve bu bana göre gayet yeterli. 1 sene kadar lojmanda yaşadık, fazla yüz göz olmanın ne demek olduğunu orda çok iyi anladım. Elbette görüşün, birbirinize ikramlarda bulunun, bunlar hoş şeyler ama daha fazlasına kesinlikle karşıyım.

Aman öyle de her gün dibdibe sıkılırım ben
Arada kahveye gidilir gelinir de
Böyle çok aşırı samimiyet zaten iyi değil
Mesafe iyidir

ben sevmiyorum hiç ya eve gidip gelme olaylarını. bizim mahalledekilerle zaten kafam da uyuşmuyor. aslında anlaştığım bir kişi olsun isterdim ama ev oturmaları bana çok sıkıcı geliyor, dışarda gezelim isterim onunla da :D

Bu komşuculuğun olayını anlayamıyorum. Apt. mız yeni. Ekim ayında herkes taşındı. Millet o kadar samimi oldu ki, çocuklarını biribirinin evlerinde yatırıyorlar. Bu deli cesareti nerden geliyor bilmiyorum. Hiç mi korkmuyorlar.Ben her zaman derim mesafe candır. Kimsenin evine ne çat kapı giderim ne de kimseyi çat kapı misafir ederim. Benim aklım almıyor. İlk taşıdığımız zamanlar kapı komşumuz bebeğim dış çıkarıyor al biraz bak da ev işlerimi yapıyım dedi. Ben de kusura bakma ne çocuk emanet ederim ne de emanet alırım. Eşini bekle akşam yap işlerini dedim. Hiç gerek yok samimiyete. Allah muhafaza.

Siz sanırım haremlik selamlık istiyorsunuz,bu sebep olabilir sık çağrılmamanıza. Kvnin komşusu öyleydi,kız çok tatlıydı ama ben geleyim dediği an eşimle kp odadan kovulurdu. 3-5 oldu sırf ben oradayken ,en son ya rahat edemiyoruz ,madem rahatsız gelmesin demeye başladı kp. İnsanlar sizi istemediğinden değil ,belki de sizi gerçekten seviyorlardır kvnin o kızı sevdiği gibi ama şartlarından yoruluyor olabilirler.

siz de çekinmeden onlarla iletişime geçseniz , örneğin bir şeyler hazırlayıp kapılarını çalsanız sizinle de güzel bir arkadaşlık başlatırlar belki bu durumda sizin de istemeyeceğinizi düşünüyorum olabilirler

2 3 güne bir yeter , her gün de fazla değil mi . Kendine ayıracak vakit yok ben sikillirdim.
Ama soruya cvp olarak komşuluk evet çok gerekli bence

Her birimizin insani ilişkilerde tercih ettiği mesafe farklıdır.
Komşulukta çat kapı ilişkiler kişilerin kendi tercihi olur, çocukları olur birlikte otururlar, başka telaşları yoktur sadece komşuları vardır vs... Tercih etmiyorsam kafama takmam, tercih ediyorsam da davet ederim gider gelirim vs..
Ancak her ne seviyede olursa olsun komşulukta esas aldığım en önemli durum insanların güvenilir olmaları.

Konu basliginizla yazdıklarıniz celismis.Forumda komşum sürekli bende ya da beni sürekli çağırıyor tarzı sorunları olanları duydum ama komşularımla nasıl daha samimi olabilirimi ilk defa duyuyorum.Daha sık arayıp,daha fazla görüşme ortamı yaratarak sanırım.Ben büyük bı sitede yaşıyorum,hicbi komşumu da tanımıyorum.Komsu gir çık olayını pek sevmem hiç de sorun etmedim bunu.Annem sever mesela komşu.Vardir da çok yakın görüştüğü 2 3 komşusu.Birbirlerini ararlar sen gel kahveye ya da dışarda biseyler yapalım derler mesela.

Dışarı da bende meraba meraba kimseyle samımıyet kurmayı sevmıyorum. Arkadaslarım var cagırırlar bınde bır gıderım.Ama sız tek oldugunuz ıcın sıkılmanızı anlayabılıyorum. Sızde davet edın onları zaten karsılıklı oşur onlarda davet eder gidersiniz. Bır kac seferden sonra kaynasırsınız

Back
X