Komşuluk çok mu şart ??

3 senedir şu an ki apartlanimdayim kim oturur kim kimin nesi bilmem.
Sadece bulunduğum katı tanıyorum.
Oysaki apartman çok iç içe.
Çalıştığım için bana gidip gelme olamadı...
Cok da sorun değil açıkçası.
Ama bir iki kişi ile ahbaplik kurmak isterim.

İnsanlar sınırları aşmayı çok sevdiği için bende merhabadan öteye geçmiyorum hiç kimseyle.

Ya ben hangi binaya tasindiysam hiçbirinde komşuluk kuramiyorum...selamlasirim ayak üstü iki muhabet ederim ama suyunu çıkarıyorlar...sanki bı kural var ortada gibi...zincirleme , birine gidince diğeri cagarmak zorunda ,sonra sıradaki...ya bana böyle kurallar çok itici geliyor...ayak uydurayim diyorum mutlaka o gruptan çıkan kişi ben oluyorum ..sonrada bana gönül koyuyorlar sanki...ayda yılda bi kahve icilse yeter bana o da kısa süreli olsun mümkünse...ne o öyle kahvaltiya cagarmalar beş çayları gündüz oturmaları ...ayhh nedir yani..nasıl bir muhabbet olabilir böyle sık gorusuce...ha gorusmessen dışlanma gibi şeyler oluyor sanki ..ciddiyim sevemiyorum böyle şeyleri...yeni tasindagim binamda bana geldiler bigun hosgeldine..sonra bayan biz sık sık kahvaltıya birbirimizi cagririz ve ben çok acikiyorum erkenden cagarirsin erken kalk falan dedi..bende ipler koptu ..daha yeni tanismisiz bu ne cahillik ya..valla canım kusura bakma ben kahvaltı yi öğleden sonra yapmaktan hoşlanırım size afiyet olsun dedim bozuldu..ama umrumda değil .ya bide bunlar iki üç çocuklu kişiler...nedir bu bina kosturmacasi..evinize kocaniza çocuklarınıza ve kendinize vakit ayırın ya kitap okuyun kitap...ben sanırım omur boyu komşuluk edincemicem işin tuhafı istemiyorumda edinmek..ama hep binaların tuhaf komşusu kimseyle görüşmeyen komşusu durumundayım..önlerinden geçerken kendimi garip hissediyorum:KK48: napicam ben bu konumda da olmak istemiyorum..nasıl siyrilicam bu değişik tavırlardan..
2 yıldır aynı binadayım karşı komşum dahil kimseyi tanımıyorum. Çalıştığım için zaten fırsat bulamıyorum akşamdan akşama eve geliyorum. Şart değil yani içinden nasıl yapmak geliyorsa iyle yap.

gel sen benim komşm ol :D tıpkı ben gibisin .. bende hoşlanmıyırum çünkü , sürekli git gel afedersin b.. çıkar :) mesafe her zaman iyidir..

Ben de sizin gibiyim. Gorustugum bir iki kisi var, onlarla da ayda yilda bir. Surekli gelme gitme beklentisi vardi diger komsularin ama ben yapamam, yetisemem. Bunlar 2de bi gidiyor 5e kadar oturuyor. O surede cocugumu parkta oynatmayi tercih ederim.
Zaten muhabbet hep dedikodu oluyor. Mutlaka ben yokken benim de dedikodum yapiliyordur. Samimi bulmuyorum

Komsuluk iliskilerini severim ben ,cok unlu bir atasozude vardir :komsu komsunun kulune muhtactir"kesinlikle dogrudur amma komsuluk iliskisinde en onemli etken karsilikli diyalogdur.Iki tarafta birbirlerinin sinirlarini asmadan,bencilce dusunmeden karsilik saglikli bir iletisim kurabilmeli.ben 18 sene ayni apartmanda yasadim ,ev sahibimiz annemin deyimiyle annemin kardesinden oteydi.Bir sikintimiz olsa ilk kosan o teyzeydi,keza annemde ona kosardi.iki ev otedeki teyzem anneme bu kadar yakin davranmazdi ama belirteyim hic bir zaman sinirlarini da asmadilar,her zaman arada bir resmiyet oldu o yuzden problem yasadiklarina hic sahit olmadim.Komsuluk etmenizde,komsularinizi sevmenizde,gidip gelmeniz de sikinti yok,aksine kafa dengilerse eger sohbet etmeniz,beraber zaman gecirmeniz kendinizi iyi hissettirir ammma araya mutlaka bir sinir cekin."Komsunuzu sevin ama aranizdaki çiti kaldirmayin" bu atasozunu de seviyorum.

Merkezde bi evim daha var orda bile sadece alt kat komşum vardır...sadece bir kişi ..müsait olduğumuz zaman gideriz geliriz,bazen kahve bazen sıcak bir çay bazen kahvaltı ama ayda bir gibi..oda bende eşimiz çocuğumuz özelimiz...herşeyin farkında olan insanlarız... paylaşırız bazen yiyecek bazen dert...fazlası cidden boşa zaman harcamak...ama konvoy halinde gidip gelenlere de saygım ve hayranlığım vardır..sonuçta yapı meselesi...

Bende siz gibiyim. Hatta bir ara oyle bir grubun içine zorla sokuldum sahtelik dedikodu yalan ne ararsanız vardi. Hemen çıktım kendimi eve kapattim sonrada onlar dışlamış gibi sandı herkes inanin umrumda da olmadi. Ben pacami kurtardim ya ona sukrettim. Bidaha da komşu filan istemem insan sevmiyorum ben. Merhaba merhaba ayda yılda bir kışa süreli kahve olursa olur olmazsa oda umrumda değil hatta daha iyi olur. Aman allahim zamanında oyle birini tabirinki evlersen uzak. Sabah bizim evde gecebizim evde kapıdan kovsan bacadan giren tiplerden. Oyle olmaktansa onurlu yalnizligimla cok mutluyum

Ya ben hangi binaya tasindiysam hiçbirinde komşuluk kuramiyorum...selamlasirim ayak üstü iki muhabet ederim ama suyunu çıkarıyorlar...sanki bı kural var ortada gibi...zincirleme , birine gidince diğeri cagarmak zorunda ,sonra sıradaki...ya bana böyle kurallar çok itici geliyor...ayak uydurayim diyorum mutlaka o gruptan çıkan kişi ben oluyorum ..sonrada bana gönül koyuyorlar sanki...ayda yılda bi kahve icilse yeter bana o da kısa süreli olsun mümkünse...ne o öyle kahvaltiya cagarmalar beş çayları gündüz oturmaları ...ayhh nedir yani..nasıl bir muhabbet olabilir böyle sık gorusuce...ha gorusmessen dışlanma gibi şeyler oluyor sanki ..ciddiyim sevemiyorum böyle şeyleri...yeni tasindagim binamda bana geldiler bigun hosgeldine..sonra bayan biz sık sık kahvaltıya birbirimizi cagririz ve ben çok acikiyorum erkenden cagarirsin erken kalk falan dedi..bende ipler koptu ..daha yeni tanismisiz bu ne cahillik ya..valla canım kusura bakma ben kahvaltı yi öğleden sonra yapmaktan hoşlanırım size afiyet olsun dedim bozuldu..ama umrumda değil .ya bide bunlar iki üç çocuklu kişiler...nedir bu bina kosturmacasi..evinize kocaniza çocuklarınıza ve kendinize vakit ayırın ya kitap okuyun kitap...ben sanırım omur boyu komşuluk edincemicem işin tuhafı istemiyorumda edinmek..ama hep binaların tuhaf komşusu kimseyle görüşmeyen komşusu durumundayım..önlerinden geçerken kendimi garip hissediyorum:KK48: napicam ben bu konumda da olmak istemiyorum..nasıl siyrilicam bu değişik tavırlardan..
inanırmısın bnde yeni taşındım ve kapı komşum sürekli pazara,alt komşuya,sohpete karşı kuaföre falan giden biri.Bi kere davet etmiştim sonra baktm bu evin düzeni niye böyle ya şu koltuğu şu tarafa çekelim gel daha güzel olur dedi.Gıcık aldım :oha:..Eğilmiş bide çekmeye çalışıyor yok dedim ne gerek var böyle etraf daha boş ayak altında olmasnı sevmiyorum dedm.Bi kaç saniye bakıştık sonra anca doğruldu.Daha sonraki günlerde ise misal gelir kapıyı çalar ama açmak istemem bazen açmam evde yokmuş gibi.Zatn hanileym tekim evde öyle sesde yapmam yani.Bazen anneme gidiyorum tyze seni sonra alayım derim.Şimdi bide corona falan var valla hiiiiiiç misafir kabul edemem😂Kendimi eve karantinaya kapatmış gibiyim ama mikrop dağıtmamak için değil kapmamak için 😂😂

Valla hiç de şart değil .Bi kaç insan olsa bana yeter, onlarda kendi arkadaşlarım zaten .Eşim de bende çalışıyoruz , komşuyla vakit geçirmeye vaktim de yok zaten .Bide rahatıma düşkünüm .Gerek yok

Aynen hiç sevmem bazıları abartıp günlük birbirine yemeğe çaya geliyoçok saçma gereksiz

Ee komşuculuk oynamak istemiyorum diyorsunuz,cahiller gidip kitap okusunlar diyorsunuz ama dışlanan komşu gibi oluyorum diyorsunuz.Ee istediğiniz şey tek olmak değil mi zaten bunu neden dert ediyorsunuz ki?
Çekilin köşenize kitap okuyun siz de.
Komşuculuk oynamayı sevmeyen biri için dışlanmak ceza yerine ödül olmalı.

Benimde ilk defa gecen yil komsularim oldu anlayisli insanlar degillerdi araya mesafe koydum.simdi hic bi komsum yok olmasin da yoklugunu hissetmiyorum.komsu olunca surekli gidip geliyorlar ve hepte catkapi oluyor genelde.

Duygularıma tercüman olmuşsun 😊

Bende sevmem. Sansima evimiz mustakil gibiydi eltimle ayni apartmandaydik onunla bile gelip gitmezdik. 4 sene sokaktan olsun kimseyle tanisip gidip gelmedim. Sonra is icin sehir degistirdik tasindigim yerde karsi komsularimiz calisan insanlardi 2 senede 2 kez yuzlerini gorup 1 kez merhabalastik. Baska kattaki yeni tasinan komsu gelmisti tanismaya daha ilk muhabbette eski komsularimla cok iyiydik birbirimizin "yatakodasina" girer bebek sallamaya yastik bile alirdik aksam eslerle otururduk eslerimizde tanissin deyince bi daha gitmedim de cagirmadim da sessizce kopardim ipleri. Sonraki evde yari otel gibiydi resepsiyon haricinde kimseyle konusmadik. Pesinden yine sehir degistirdik orda da 2 sene kaldik bi kapi komsumu tanidim onunla da fazla muhattap degildik 1 kez tanismaya geldi bende 1 kez dogurduktan sonra hayirli olsuna gittim. Simdi yeniden tasinicaz ve ben hep en ust katlarda oturdum sansima alt katlarim hep bostu cok rahattim. Simdi giris kat gibi bakiyoruz malum 2 bebek var tasimasi zor diye. Ust katimdaki komsumla nasil anlasirim🤔 apartman sizinkiler gibi surekli gelip gidelim isterlerse ayy barinamam oralarda gibi geliyo.

Şart değil.. Bende komsuculuk oynamayı hiç sevmem. 3 katlı bir binada 4 yıl oturdum hiç kimseye gitmedim de evime almadım da.. Gorgudumde merhaba merhaba bu kadar
Kafam rahat
Şimdide 13 katlı bir binada oturuyorum 6 ay oldu burada karsı komsu komsumun adını bile ogrenemedim henuz tam benlik bir yere tasınmısım☺️

Bende sevmem. Sansima evimiz mustakil gibiydi eltimle ayni apartmandaydik onunla bile gelip gitmezdik. 4 sene sokaktan olsun kimseyle tanisip gidip gelmedim. Sonra is icin sehir degistirdik tasindigim yerde karsi komsularimiz calisan insanlardi 2 senede 2 kez yuzlerini gorup 1 kez merhabalastik. Baska kattaki yeni tasinan komsu gelmisti tanismaya daha ilk muhabbette eski komsularimla cok iyiydik birbirimizin "yatakodasina" girer bebek sallamaya yastik bile alirdik aksam eslerle otururduk eslerimizde tanissin deyince bi daha gitmedim de cagirmadim da sessizce kopardim ipleri. Sonraki evde yari otel gibiydi resepsiyon haricinde kimseyle konusmadik. Pesinden yine sehir degistirdik orda da 2 sene kaldik bi kapi komsumu tanidim onunla da fazla muhattap degildik 1 kez tanismaya geldi bende 1 kez dogurduktan sonra hayirli olsuna gittim. Simdi yeniden tasinicaz ve ben hep en ust katlarda oturdum sansima alt katlarim hep bostu cok rahattim. Simdi giris kat gibi bakiyoruz malum 2 bebek var tasimasi zor diye. Ust katimdaki komsumla nasil anlasirim🤔 apartman sizinkiler gibi surekli gelip gidelim isterlerse ayy barinamam oralarda gibi geliyo.
Aman tanrım
Başkasının yatak odasına girip yastık almak ve bunu başka komşudan da beklemek..bence bu kişilerin kocalariyla aralarında sevgi saygı bağı kalmamış başkalarının evine bu yüzden meraklilar

Aman tanrım
Başkasının yatak odasına girip yastık almak ve bunu başka komşudan da beklemek..bence bu kişilerin kocalariyla aralarında sevgi saygı bağı kalmamış başkalarının evine bu yüzden meraklilar
Aynen bu kelimeyi duydugum ki soku hayatim da yasamamisimdir. Ne dicegimi de bilmemistim. Ben ki yatakodama kimseyi sokmam bi de lap diye girecekmis o kadar samimi olmayi bekledi daha ilk gelisinde. Yuzume gulupte arkamdan konusduklarini duymaktansa (ki zamaninda bunu da kendi akrabamdan yasadim) hiccc komsu eksikligi cekmem istemem

Back
X