Komşuluk çok mu şart ??

Ya ben hangi binaya tasindiysam hiçbirinde komşuluk kuramiyorum...selamlasirim ayak üstü iki muhabet ederim ama suyunu çıkarıyorlar...sanki bı kural var ortada gibi...zincirleme , birine gidince diğeri cagarmak zorunda ,sonra sıradaki...ya bana böyle kurallar çok itici geliyor...ayak uydurayim diyorum mutlaka o gruptan çıkan kişi ben oluyorum ..sonrada bana gönül koyuyorlar sanki...ayda yılda bi kahve icilse yeter bana o da kısa süreli olsun mümkünse...ne o öyle kahvaltiya cagarmalar beş çayları gündüz oturmaları ...ayhh nedir yani..nasıl bir muhabbet olabilir böyle sık gorusuce...ha gorusmessen dışlanma gibi şeyler oluyor sanki ..ciddiyim sevemiyorum böyle şeyleri...yeni tasindagim binamda bana geldiler bigun hosgeldine..sonra bayan biz sık sık kahvaltıya birbirimizi cagririz ve ben çok acikiyorum erkenden cagarirsin erken kalk falan dedi..bende ipler koptu ..daha yeni tanismisiz bu ne cahillik ya..valla canım kusura bakma ben kahvaltı yi öğleden sonra yapmaktan hoşlanırım size afiyet olsun dedim bozuldu..ama umrumda değil .ya bide bunlar iki üç çocuklu kişiler...nedir bu bina kosturmacasi..evinize kocaniza çocuklarınıza ve kendinize vakit ayırın ya kitap okuyun kitap...ben sanırım omur boyu komşuluk edincemicem işin tuhafı istemiyorumda edinmek..ama hep binaların tuhaf komşusu kimseyle görüşmeyen komşusu durumundayım..önlerinden geçerken kendimi garip hissediyorum:KK48: napicam ben bu konumda da olmak istemiyorum..nasıl siyrilicam bu değişik tavırlardan..
Bu konuyu kızkardeşim açmış olsa bu kadar olurdu herhalde :KK53:
Aynı şeyleri yaşıyor çünkü görüşmüyor diye şuan apartmanın öcüsü durumunda
O kadar abartmışmarki komşuculuğu sabah kahvaltı, sonra kahve, sırayla çay pasta akşam yemek sonrası bile beraberler
Sonrada kızkardeşime öcü muamelesi yapıyorlar :KK70:

İlk sene evıme gelmedıler ..hosgeldın oldu.
Kapıda merhabalasıyoruz..cocuk oldu ..cocugu gorduler..devamlı cagırıyorlar.ben de bahane cok.sonra cocuk 3 yasına geldı..gün yapmaya basladılar ..hadı katılayım dedi.o güzel oluyor
Bırkac kısı zamansız bırbırlerınde toplanıyorlar..ben katılmıyorum.her seferınde cevabı alıyorlar.hepsıne sor ben çok iyi bir insanım ki öyleyimdir.
Ama telefon etmeden evıme kımse girsin cıksın istemem ben de kımsenın kapısını çalmam.
Devamlı uzak duran komşu tuhaf gelıyor bana da 😁

Bu konuyu kızkardeşim açmış olsa bu kadar olurdu herhalde :KK53:
Aynı şeyleri yaşıyor çünkü görüşmüyor diye şuan apartmanın öcüsü durumunda
O kadar abartmışmarki komşuculuğu sabah kahvaltı, sonra kahve, sırayla çay pasta akşam yemek sonrası bile beraberler
Sonrada kızkardeşime öcü muamelesi yapıyorlar :KK70:
Kızkardeşini nasıl anlıyorum şuan anlatamam😀 bide bunların aksam eşli seansları var ..herifler işten yorgun argın gelmişler bu kısır meraklıları yüzünden evin önünde zorla piknik yapıyorlar :KK48:

1 tane olsun yeter. O da mesafeli. Hiç işim olmaz ben kendi işime zor yetişiyorum. Bir de milletin dedikodusu için ortam kuramam. Gönül koysunlar ne olacak? Hiç problem yok.

İlk sene evıme gelmedıler ..hosgeldın oldu.
Kapıda merhabalasıyoruz..cocuk oldu ..cocugu gorduler..devamlı cagırıyorlar.ben de bahane cok.sonra cocuk 3 yasına geldı..gün yapmaya basladılar ..hadı katılayım dedi.o güzel oluyor
Bırkac kısı zamansız bırbırlerınde toplanıyorlar..ben katılmıyorum.her seferınde cevabı alıyorlar.hepsıne sor ben çok iyi bir insanım ki öyleyimdir.
Ama telefon etmeden evıme kımse girsin cıksın istemem ben de kımsenın kapısını çalmam.
Devamlı uzak duran komşu tuhaf gelıyor bana da 😁
Bitmez bunlarin toplanmaları ...gün girdabini da bu yüzden çıkardılar ..giren geri çıkamadım diye

Ee komşuculuk oynamak istemiyorum diyorsunuz,cahiller gidip kitap okusunlar diyorsunuz ama dışlanan komşu gibi oluyorum diyorsunuz.Ee istediğiniz şey tek olmak değil mi zaten bunu neden dert ediyorsunuz ki?
Çekilin köşenize kitap okuyun siz de.
Komşuculuk oynamayı sevmeyen biri için dışlanmak ceza yerine ödül olmalı.
Hayır şöyle bişe dislanmak derken anlayamamış olabilirim...katılmıyorum diye tuhaf bakışlar , eminimki bir çok dedikodum..yoksa onların bensiz toplanması zerre umrumda değil..

Aynen bu kelimeyi duydugum ki soku hayatim da yasamamisimdir. Ne dicegimi de bilmemistim. Ben ki yatakodama kimseyi sokmam bi de lap diye girecekmis o kadar samimi olmayi bekledi daha ilk gelisinde. Yuzume gulupte arkamdan konusduklarini duymaktansa (ki zamaninda bunu da kendi akrabamdan yasadim) hiccc komsu eksikligi cekmem istemem
Bikere daha kendim ve bizim gibi sıkı Fiki komsuculuk oynmadagim için kendimle gurur duydum...zira o yastığı başka yatak odasında arasınlar

Kızkardeşini nasıl anlıyorum şuan anlatamam😀 bide bunların aksam eşli seansları var ..herifler işten yorgun argın gelmişler bu kısır meraklıları yüzünden evin önünde zorla piknik yapıyorlar :KK48:
Anaaa aynı ya :KK70: :KK70:
Kızkardeşime söyleyeyim yalnız değilmiş :KK53:

Ya ben hangi binaya tasindiysam hiçbirinde komşuluk kuramiyorum...selamlasirim ayak üstü iki muhabet ederim ama suyunu çıkarıyorlar...sanki bı kural var ortada gibi...zincirleme , birine gidince diğeri cagarmak zorunda ,sonra sıradaki...ya bana böyle kurallar çok itici geliyor...ayak uydurayim diyorum mutlaka o gruptan çıkan kişi ben oluyorum ..sonrada bana gönül koyuyorlar sanki...ayda yılda bi kahve icilse yeter bana o da kısa süreli olsun mümkünse...ne o öyle kahvaltiya cagarmalar beş çayları gündüz oturmaları ...ayhh nedir yani..nasıl bir muhabbet olabilir böyle sık gorusuce...ha gorusmessen dışlanma gibi şeyler oluyor sanki ..ciddiyim sevemiyorum böyle şeyleri...yeni tasindagim binamda bana geldiler bigun hosgeldine..sonra bayan biz sık sık kahvaltıya birbirimizi cagririz ve ben çok acikiyorum erkenden cagarirsin erken kalk falan dedi..bende ipler koptu ..daha yeni tanismisiz bu ne cahillik ya..valla canım kusura bakma ben kahvaltı yi öğleden sonra yapmaktan hoşlanırım size afiyet olsun dedim bozuldu..ama umrumda değil .ya bide bunlar iki üç çocuklu kişiler...nedir bu bina kosturmacasi..evinize kocaniza çocuklarınıza ve kendinize vakit ayırın ya kitap okuyun kitap...ben sanırım omur boyu komşuluk edincemicem işin tuhafı istemiyorumda edinmek..ama hep binaların tuhaf komşusu kimseyle görüşmeyen komşusu durumundayım..önlerinden geçerken kendimi garip hissediyorum:KK48: napicam ben bu konumda da olmak istemiyorum..nasıl siyrilicam bu değişik tavırlardan..
Onların işi gücü dedikodu yapmak kım ne gıymıs kim ne almis kım kocasıyla kavga etmıs vs vs.benımde komsuları oyle. Kıtap demıssın hayatlarında kıtap okumamıslardır. Bosverin takmayın.

Komşu diyince tüylerim diken diken oluyor.4 bina var burada hepsi annemden bile büyük kadınlar görünce selam verirdim o kadar.İlk beneğimi kaybettiğim gün dedemin cenazesi vardı üzerimi değiştirmeye eve geldim gözler balon olmuş ağlamaktan mahvolmuşum evladım gitmiş dedem gitmiş selam sabah düşünecektim sanki görmedim de zaten neymiş yakınından geçmişim de selam vermemişim çok ayıpmış.Bunu da benim kulağıma ulaştırdı o zaman görmemiştim ama şimdi görsem de selam vermem aynen böyle söyle dedim lafı yerine ulaştırdım Kimseyle samimi olmak zorunda değiliz gerek de yok

Her sözünüz beni anlatıyor resmen.. Aynısından bri adet ben 😁

Su omrumde bir kac cok iyi komsum oldu, anahtar emanet edecek kadar yakinlardi. Simdi yine bir komsumla iyi gibiyiz, valla her firsat degerlendiriyorum arkadasliga donussun diye.
Insanin guvenebilecegi bir komsusunun olmasi bence bir nimet. Ama onu da deneme den bilemezsin. Bence o yuzden asgari de olsa gorusmek gerekir. Ama elbet kafanin uyusmadigi kisilerle kimse cok sik gorusmek istemez. Mesafeli olun. Ama tamamen kapinizi da kapatmayin derim ben.

Su omrumde bir kac cok iyi komsum oldu, anahtar emanet edecek kadar yakinlardi. Simdi yine bir komsumla iyi gibiyiz, valla her firsat degerlendiriyorum arkadasliga donussun diye.
Insanin guvenebilecegi bir komsusunun olmasi bence bir nimet. Ama onu da deneme den bilemezsin. Bence o yuzden asgari de olsa gorusmek gerekir. Ama elbet kafanin uyusmadigi kisilerle kimse cok sik gorusmek istemez. Mesafeli olun. Ama tamamen kapinizi da kapatmayin derim ben.
Lütfen kimseye evinizin anahtarını emanet etmeyin lütfen

Tabi ki şart değil.. Mesafeli olun. Ve çok benziyoruz.. Ben de hiç sevmem.. Hergün hergün hoş değil

Bos verin o zaman siz de. Dediginiz gibi kitabinizi okuyun evinizde; madem bu kadar dertleniyorsunuz konu komsudan. Komsu olmayiverin sart degil

Back
X