Komsum cocugunumu dovuyor??

Lollyela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2014
467
289
33
Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce

Valla cocugun huyu oyleyse degil bi saat sabaha kadarda aglar bide hastayken mizmizsa.
Mesela benim oglum hastalandiginda surekli uyyan bi cocuk hic kalkmaz surekli uyku hali.
Belki o saatte kapi calinca sasirmistir.belki cocuk bisey istemistir evde yoktur tutturuyodur.oyle huysuz cocuklar varki hetseye agliyan ortaligi yikan.
cok iciniz rahat etmiyor akliniza takildiysa bi gidip bakabilirsiniz hastaydi nasil oldu felan diye.

Bence çığlıklar gelmeye başladığı an gizlice onların katına çıkıp kapısını dinleyin. Ayıp biliyorum ama belki de gerçekten dövüyor işkence yapıyor çocuğa.
Saklayacak bir şeyi olmayan kadın paniklemez saçmalamaz, hastaysa doktora götürür.

bi ziyaretlerıne gıdın bencede gozunuzle bı olcup tartın ama mutlaka cocugu ıyıce gozlemleyın anneye yaklasımı nasıl korkuylamı cekınerekmı yoksa anne gıbı bırde yenı tasındılar dıyorsunuz oz annesı olmama ıhtımalıolabılırmı acaba.yada esınız babasıyla karsılasmaya calıssa hanıgecelerıcok aglıyor rahatsız olmuyoruz ama cocuga cok uzuluyoruz yardım edebılecegımız bırsey varmı dıye

Bilmeden etmeden
Sosyal hizmetler aranmaz
Önce bir emin olun
Çok aksi çocuklar da var

Arkadaşımın oğlu hep çığlık atar mesela, bize geldiğinde de böyle. Benim kızım o çığlık attıkça ağlıyor, normal bi çığlık değil hani. Ben boğazlıyorum sanır duyan oysa annesi alışık hiç bişey bile demiyor. Ben şaşırmıştım
Sizin gibi 2 daire öteden sürekli çığlık atan bi çocuk dayak mı yiyor diye sosyal hizmetleri arasam neler olurdu ?

Evet demi karsi komsumda boyle dusunuyor normal sesler degil. Bide agliyosa hastaysa biz evimize girdik cocuk sustu nasil sustu bi anda bi garip bisey seslerinide kaydettim cok garip ses suan kesildi ses ama bidaha olursa kapisinin onunden dinliycem. Ha bide gorumcemle dinlemistik o gece cocuk anne anneeee diye ciglik atiyodu aglarken sonrada anne yapma anne deyip daha cok agliyodu. Ya neler oluyo etramizizda neler insan korkuyo iste bide cocuk olunca isin icinde biraz daha dinleyim ben bu evi ona gore karar vericem

Görümcemin çocukları da özellikle yemek ve gece yatma saatlerinde ağlama krizlerine girerler.
Uyumak istemediklerinden yıkarlar ortalığı.
Bu esnada ailesi disiplin açısından odasına girmez ve ağlaması bitene kadar oradan çıkarmaz.
Belki komşunuzun da yaşadığı böyle bir şeydir, iyi düşünmek istiyorum.
Tanışmaya gitseniz ya da çocuğu gözlemleseniz bu süreçte, belki biraz anlayabilirsiniz durumu.

Banada biraz garip geldi. 3 yaşında çocuk kendini de ifade edebilir. Annesi teskin etmek için konuşunca anlayabilir,ama annesi hiç konuşmuyormuş. Biraz daha gözlemleyin. Mesela 1 hafta sonra da aynı şey oluyormu,gerçekten hastalık yada huy meselesi mi bir bakın.

Telaşa kapılması ve kapı çalındıktan sonra hemen çocuğun susmuş olması düşündürücü.
İnşallah yanılıyorsunuzdur ve öyle bir şey yapmıyordur.
Bir ziyarete falan gidin hoşgeldine.
Hem bir fikriniz de oluşur.

diyecektim ki çocuk huysuz olabilir
ama yazının sonundaki " anne yapma" yı okuyunca gizliden takip etmenizi rica ederim
komşunuza oturmaya gidin çocuk 3 yaşlarındaysa illa ki birşeyler anlatır

Eklentiler

• ccc.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 270
anne yapmami diye ciglikmi atiyooo gece gece aklima kotu seyler geliyo esiniz esiyle konussun sizin kiz cok agliyor ya hastami falan diye normal sohbete girsin ben yakin komsu olacam 50 defa ogrenmistim ve icabina bakmistim

Şu yazdıklarınızı okuyunca Kayseri de olan olay aklıma geldi.
Olay tekrarlarsa dinlemenizi hatta içeri dahi girmenizi tavsiye ederim.
Etraf manyak dolu. Öz anne üvey anne farketmiyor artık.
Allah korusun çocuğa her türlü şey yapılıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…