Komsum cocugunumu dovuyor??

Evet demi karsi komsumda boyle dusunuyor normal sesler degil. Bide agliyosa hastaysa biz evimize girdik cocuk sustu nasil sustu bi anda bi garip bisey seslerinide kaydettim cok garip ses suan kesildi ses ama bidaha olursa kapisinin onunden dinliycem. Ha bide gorumcemle dinlemistik o gece cocuk anne anneeee diye ciglik atiyodu aglarken sonrada anne yapma anne deyip daha cok agliyodu. Ya neler oluyo etramizizda neler insan korkuyo iste bide cocuk olunca isin icinde biraz daha dinleyim ben bu evi ona gore karar vericem

Bunu yeni gördüm :KK57:

Evet demi karsi komsumda boyle dusunuyor normal sesler degil. Bide agliyosa hastaysa biz evimize girdik cocuk sustu nasil sustu bi anda bi garip bisey seslerinide kaydettim cok garip ses suan kesildi ses ama bidaha olursa kapisinin onunden dinliycem. Ha bide gorumcemle dinlemistik o gece cocuk anne anneeee diye ciglik atiyodu aglarken sonrada anne yapma anne deyip daha cok agliyodu. Ya neler oluyo etramizizda neler insan korkuyo iste bide cocuk olunca isin icinde biraz daha dinleyim ben bu evi ona gore karar vericem

Ayy canım benim aklıma da valla saçma sapan şeyler geldi. Allah korusun kötü bişey çıkarsa vicdan azabından mahvolursun. Apartmanda kimse yok mu baska? Karsi komsu ile anlas. Bi gün ev oturmasına gidin. İçerde kadını biri oyalarken diğeri çocuğu söyle bi inceleyin. Hatta çocukla konuşun. Noldu hasta misin falan. Sizin yanıniz da hiç bagirmaz ise kötü muamele var demektir. Hemen sosyal hizmetleri arayın. Yeni taşıdılar diyorsun. Belki eşli mahallede karistirdiklari haltlar ortaya çıktı kaçtılar. Hadi bakalım inşallah mız mız bir çocuktur sebepsiz agliyordur

Ben belki kızımdan alışkın olduğum için hemen kötü düşünmedim. Belki odasını yeni ayırmıştır, gece uyanınca yalnızlıktan çığlık çığlığa bağırmıştır. Belki de kadın kendi kendine uyumayı öğretiyordur. Gecenin o saatinde kapısı çalındığı için telaşa kapılmış olabilir. Çocuk bu ya o arada konuşmalar olunca rahatlayıp susmuş olabilir. Kızım bi ara her uyku saatinde bana eziyet ettiği için gece gündüz apartmandan gelen her ayak sesinde "hah, kesin bana geliyorlar" diye hayıflanırdım. Daha dün gece 1 saat, avazı çıktığı kadar bağırdı. Bir de o kadar acı acı bağırıyor ki boğazını sıkan varmış gibi. İnşallah böyle şeylerdir. Belki kötü rüya görmüştür, huysuzdur, nazlıdır... Yani inşallah böyledir. Siz bi gidin bakın ama aksi bir durumda Sosyal Hizmetler alsa daha iyi bir yaşamı olur mu, sanmıyorum.

Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce

Bir kac gun takipte kalin gerekirse gizlice dinleyin kapilarini falan baktiniz surekli devam ediyor haber verin derim, artik neler neler duyuyoruz Allah korusunu yani basinizda felaket oluyorda fark etmiyorsaniz cok kotu olur. Ama biraz gozlemleyin gerekirse karsi komsu ve apartmandan guvendiginiz bir iki kisiyede bu gorevi verin herkes gozlem yapsin.
Evine hosgeldin oturmasina gidip cocugu gozlemleyebilirsiniz mesela annesi yokken konusmaya falan calisin.
Bende sizi hafiye yaptim ama baska care yok

Ben belki kızımdan alışkın olduğum için hemen kötü düşünmedim. Belki odasını yeni ayırmıştır, gece uyanınca yalnızlıktan çığlık çığlığa bağırmıştır. Belki de kadın kendi kendine uyumayı öğretiyordur. Gecenin o saatinde kapısı çalındığı için telaşa kapılmış olabilir. Çocuk bu ya o arada konuşmalar olunca rahatlayıp susmuş olabilir. Kızım bi ara her uyku saatinde bana eziyet ettiği için gece gündüz apartmandan gelen her ayak sesinde "hah, kesin bana geliyorlar" diye hayıflanırdım. Daha dün gece 1 saat, avazı çıktığı kadar bağırdı. Bir de o kadar acı acı bağırıyor ki boğazını sıkan varmış gibi. İnşallah böyle şeylerdir. Belki kötü rüya görmüştür, huysuzdur, nazlıdır... Yani inşallah böyledir. Siz bi gidin bakın ama aksi bir durumda Sosyal Hizmetler alsa daha iyi bir yaşamı olur mu, sanmıyorum.
anne yapma diye niye soyler cocuk gece vakti.rahatsiz oldugu hoslanmadigi birsey var ama ne

Bazı çocuklar istediği olmayınca,hastayken vs çok ağlayabilirler. Benim kızımda akıllı uslu bir çocuktur normalde ama hastayken ciddi anlamda huysuz olur,çok ağlar. Kılık kıyafet konusuna deginmiyorum dahi,benim kızımda 3.5 yaşında,sabah canı ne isterse onu giyer okula giderken. Evdede yeri gelir çorabını cıkarır,yaz günü kışlık kazak giyip oturu yada kış günü tişört giyeceğim diye debelenir çokça. Bu durum 3 yaşında başladığı için bizde,çok garipsemedim çocuğun yalınayak olmasinı.

Yerinizde olsam hoşgeldin deme bahanesiyle gidip ortalığı kolaçan ederdim. Çocukla biraz sohbet etmeye çalışırdım,zaten aksi birşey varsa anlarsınız büyük ihtimal

bizim de alt katımızda vardı birileri..
kendi kızı ve eşinin yeğeni varmış kadının yanında..
ben balkondan bi kac sefer seslendim.. öldürcek misin ? napiyosun diyé ??

zaten inan ki dayak atılıyorsa anlarsın. bir vuruyor çocuklara gürp gürp. arkasından çocuklar vaveyla.. yere kafami koyup dinledim duyuyorum yani.

aradım sosyal hizmetleri, yan komşusu yengesiydi. ben karışmam ben bişey demem çocuklar huysuz deyip duruyordu.. sonra taşındılar noldu en son bilmiyorum..

belki kadın bu şekilde düşünürsünüz die bi anda saçma hareketler sergilemiş olabilir..

Biraz daha dinleyin gene aynisi olursa napilir bilmemki polis felan cagirsaniz. Hani sizin polisi aradiginiz belli olmayacagi bir sekilde mümkünmü? Cocuk belki gercekten huysuz bir cocukdur ve ondan sürekli agliyor olabilir ama tuhaf olan cocugun sonradan birden susmasi. Cocuk anne yapma felan diye bagiriyorsa iyi düsünmek istiyorum belki kadin cocugunu yikiyordur ve cocuk su dan korkup ondan öyle bagiriyordur?? Iyice sacmaladim kötü düsünmek istemiyorum o yüzden. Insallah cocugun basina kötü seyler gelmiyordur o evde. Ve kesinlikle esiniz o adamla konussub hani laf arasi sorsun cocuk iyilestimi felan gibisinden adamin agzini yoklasin. Belki cocuk siddete uguruyor ve babasinin haberi bile yoktur
ALLAH korusun

Benimde oglum su an 1 yasini gecti geceleei bazen birden uyanip bas bas bagiriyor agliyor bende uyku sersemi onu susturmaya calisiyorum. Hep diyorum birgün buraya polisler damlar cocugum bazen okadar cok agliyorki yani duyan cocugu dövdügümü bile düsünebilir. Ben cocugumun huyunu bilmesem ben kendim dövdüm sanetcem kendimden süphe etcem nerdeyse. Bazi cocuklarda var böyle iste

Lütfen emin olmadan sosyal hizmetleri aramayın. Biraz gozlemleyin.

Benim küçük de 2 yaşını geçti. Doğduğundan beri huysuz. Hele ki grip olmaya gorsun. Hastaysa doktora gotursun diyenler var da doktor susturacak mi bu çocuğu? Benim ki en ufak gripte emerken midesi kalkıp kusuyordu, kustukca ağlıyordu, agladikca midesi kalkip gene kusuyordu. Yine oksuruk varsa oksurdukce kusuyor, kustukca ağlıyor falan ve gece böyle geçiyor. Yani bazen susmuyor sabaha kadar ve esimle nöbetleşe bakıyoruz grip bitene kadar, buyudukce azalsa da hala aynı. Geceyi birakin gunduz de ayni. Cizgi film felan da izlemez surekli bir aglama bir mizirti hali. Büyük çocuğum da hasta olunca hiç sesi çıkmadan oylece baygın gibi uyurdu. Yani böyle huysuz çocuğu çekmeyen bilemez. Kadın kapıya gelince paniklemistir belki yeni çünkü sizi de tanımıyor.

Benim alt ve üst komsum karsilasinca derler hep yine hasta galiba çok agladi dua ettim sana diye.

Ama her ihtimale karşı takip edip tanımaya çalışın.

Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce

Bazen çocuklarda ağlama nöbetleri oluyor sanırım .. 19 aylık benim oğlum dün gece 12 den 2 ye kadar ağladı hiç kesintisiz ne yaptıysak susturamadık mesela en sonunda doktora götürdük . Doktor tahliller falan yaptı ama hiç birşeyi yok dedi çok şükür. Git değiştiriyor olabilirmiş. Belki komsunuzun çocuğun da da böyle bir durum olabilir.

şöle bi güzel kek yap komşuya git çay koyda içek bacım de sonra çocuğu konuşturmaya çalış anneni mi seviyon babanı mı diye .... bak da annesi seni de dövmesin ama :)

Gece terörü denen bişey var çocuklarda gece uyanıp çığlık çığlığa ağlarlar, öyle bişey de olabilir dediğin gibi ,annesi filan da dövüyor olabilir....
evine gidin, kadının hal ve tavırlarına bakın ,çocuk ağlarken gizlice kapıyı dinleyin.. ayıp ama çocuğun iyiliği için bunu yapabilirsiniz. neden ağladığını bilirseniz, ona göre sosyal hizmetleri filan aramanız gerekirse ararsınız ..

Back
X