• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve çocukları…

delalee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
38
Merhaba arkadaşlar, benim bir komşum var iki çocuğu var erkek olan 14 yaşında kız olan 8 yaşında. Anneleri hemşire babaları ise 2 ay önce silahlı saldırıya uğradı ve öldü.
Bu çocuklar evde hep yalnız kalıyorlar.
bazen okuldan geldiklerinde benden anneleri arıyorlar ya da anneleri beni arıyor çocuklarla ilgili birşey olunca yukarı çıkmamı istiyor. Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 2,3 yaşlarında ve ben hiç sosyal bir komşu değilim. Evime kimse gelmez çünkü istemiyorum.
iki çocukla anam ağlıyor gerçekten.
Konu şu biz de kar tatili var ve okullar neredeyse bir haftadır tatil iki kardeşte günde en az 3 defa gelip kapıdan telefonumu isteyip anneleriyle görüşüyorlar,erkek olan ablasını, (abla üvey bu arada ) arkadaşını dayısını arıyor.
Bugün kız olan gelip annesi aradı tabletini sordu.
İkinci kez geldiğinde çocukları uyutuyordum ve acil bir şey olup olmadığını sordum,
“annesine ne zaman geleceğini soracakmış” ben de çocukları uyutuyorum annen geç gelirse ararız dedim ve Kızı eve yolladım. İşte benim vicdanım burada beni yedi bitirdi :( keşke verseydim üzülüp çıktı sonra dayanamayıp çocuklar uyanınca beraber çıktık gelmesi için davet ettim ama gelmedi.

Komşum çocuklarına ev anahtarı vermiyor ben bazen kapıyı kartla açıyorum.
Telefon yok ama tablet ve internet var.
Ya şimdi ben kadına baş sağlığına bile gitmedim gidemedim. Beni kaç kez davet etti gitmedim yani samimiyet kurmuyorum ama bu çocuklara çok üzülüyorum ama her gün gelmeleri beni artık geriyor:(

Merhaba arkadaşlar, benim bir komşum var iki çocuğu var erkek olan 14 yaşında kız olan 8 yaşında. Anneleri hemşire babaları ise 2 ay önce silahlı saldırıya uğradı ve öldü.
bazen okuldan geldiklerinde benden anneleri arıyorlar ya da anneleri beni arıyor çocuklarla ilgili birşey olunca yukarı çıkmamı istiyor. Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 2,3 yaşlarında ve ben hiç sosyal bir komşu değilim. Evime kimse gelmez çünkü istemiyorum.
Konu şu biz de kar tatili var ve okullar neredeyse bir haftadır tatil iki kardeşte günde en az 3 defa gelip kapıdan telefonumu isteyip anneleriyle görüşüyorlar,erkek olan ablasını, (abla üvey bu arada ) arkadaşını dayısını arıyor.
İkinci kez geldiğinde çocukları uyutuyordum ve acil bir şey olup olmadığını sordum,
“annesine ne zaman geleceğini soracakmış” ben de çocukları uyutuyorum annen geç gelirse ararız dedim ve Kızı eve yolladım. İşte benim vicdanım burada beni yedi bitirdi :( keşke verseydim üzülüp çıktı sonra dayanamayıp çocuklar uyanınca beraber çıktık gelmesi için davet ettim ama gelmedi.

Ya şimdi ben kadına baş sağlığına bile gitmedim gidemedim. Beni kaç kez davet etti gitmedim yani samimiyet kurmuyorum ama bu çocuklara çok üzülüyorum ama her gün gelmeleri beni artık geriyor:(
Tövbe adamı kim vurmuş ya

Telefon alsın çocuğuna o zaman bilemedim zor

Çocuklara tuşlu telefon alsın acil bir şey olsa ne olacak ya? Kim ne derse desin eve almamakla iyi yapıyorsun bir şey olsa senden bilirler. Yazın asıl işin zor olacak. Dede nene falan vardır da yanlarına gönderir umarım yazık cocuklara ya

Tek başına kalan çocuklara telefon almamak ne demek, popüler kuralların işlemediği şartlar vardır,bu da onlardan biri .Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok sadece evine gittiğinizde telefonun artık ihtiyaç olduğunu kaza bela olduğunda çocukların nasıl ulaşacağını sorun,Türkiye de deprem gerçeği var telefondan birbirlerinin konumuna bakarlar....

Tablete kendi vatsap uygulamasını indirsin yada başka bir uygulamanın hesabını açsın öyle çocuklarla iletişim kursun en kötü bir telfn alsın ya sürekli böyle olmaz ki bende bu tarz şeylere gelemem. Çocuklara üzüldüm ama sürekli bu şekilde kendi ev halinden ödün vermende nereye kadar bide sadece anneyi değil herkesi arıyorlar diosunuz ne kadar doğru ya bilemedim. Evet insanlık ölmedi ama anne düşüncesizlik yapıyor ya çocuklar da surekkli git gel perişan oluyor.

Aslında tabletineb uygulama kurup iletisime geçebilirler. Instagram vs indirip arasabilirler. Neden siz? Evet çocuklara üzülüyoruz ama size de yazık bence.

Ben bana üzülün diye konu açmıştım ama:) anneleri çok iyi bir kadın bu arada,
yani telefon konusunda neden böyle bir şey yapıyor bilmiyorum.
benim sorunum bana düşen kısmında Kızı yollamamak olmalıydı sonuçta Kızı üzdüm sanırım :( komşuma kızıyorum benim derdim bana yeter diye şimdi bir de bunu dert edindim.

Aslında tabletineb uygulama kurup iletisime geçebilirler. Instagram vs indirip arasabilirler. Neden siz? Evet çocuklara üzülüyoruz ama size de yazık bence.
Sanırım o da çocukları için beni alttan alıyor yoksa tavrım net. Neden ben?
çünkü hep evdeyim :)

tabletin interneti varsa ailesini arayabilir aslinda . bir suru program var kursun ikisi de telefonuna rahat rahat konussunlar .
cok uzuldum cidden cocuklara , bir anda dunyalari ne hale gelmis :((
Tabi ki kolay bir şey atlatmadılar :(

Tabi ki kolay bir şey atlatmadılar :(
aslinda telefon bir ihtiyac..komsu komsu gezmeleri cok kötü. sizi tanıyor biliyor ama belki siz yokken baska komsunun kapisini calacaklar baslarina birsey gelecek
allah korusun cok tehlikeli. bayramds şeker istemeye gelen komsu çocuklarının öldürüldüğü bir ulkedeyiz.
keske bir etut salonuyla anlassalar ya da etut merkezi gibi okul sonrasi cocuklari tutan bir yer burs ayarlasa ne iyi olurdu :(

Sanırım o da çocukları için beni alttan alıyor yoksa tavrım net. Neden ben?
çünkü hep evdeyim :)
İyi de evde de olmayabilirsiniz gezmeye,ailenize vs gidebilirsiniz.
Bu sorumluluğu tek başına almak saçma.
En ucuzundan akıllı saat en ucuzundan telefon alınabilir 14 yaşındaki çocuğa.
Bence siz komşuya bunu bir söyleyin acil bir durum olursa ne olacak mesela ?

Keşke bir başsağlığına gitseydiniz çok küçük bir ley zaten taş çatlasın 5 dk. Çocuktan da telefon sakınılmaz sonuçta bir aile kocaman bir acı yaşıyor evin babası vefat etmiş. Ben anneye de kızamıyorum telefon bırakmadığı için allah bilir aklı fikri nerede neler yaşıyor. Biraz y yardımcı olmaya çalışın emin olun sizede de iyi gelir 🙏🏻

Tablete telegram indirsin rahatça görüşsünler net varsa çözüm kolay aslında.Zıt bırt kapı çalınmasını çok sinir bozucu bir olay

Silahli saldiri ne sebeple olmus? Ben boyle adli vakalarda uzak duran taraftayim acikcasi, tamam karsi tarafin acisi buyuk bu inkar edilemez ama ya o aci benim evimede sicrayacak bir aciysa diye korkarim yalan yok.

Kadinla cocuklarinin bu gelip gitme meselesi hakkinda konusmalisiniz, 90'larda degiliz artik konu komsuya cocuk emanet edilecek yıllarda yasamiyoruz. Cocuklarina telefon almali, ayrica anahtar birakmamasi sizin kapiyi kartla açmamız falan cok enteresan geldi bana, siz niye elalemin evine hirsiz gibi giriyorsunuz?

14 yaş küçük değil. Bir telefon alsın versin çocuklara. Böyle olmaz. Konuşun siz de. Allah rahmet eylesin. Ben olsam ilgilenirim normal ama telefon vermezdim. Telefon çok kişisel yani. Herşey olabilir

Ben de arkadaşlarıma katılıyorum tuşlu bir telefon alıp onunla iletişim kurabilirler. Sizi bu kadar yormaya gerek yok, acil bir şey olur çocuklara ulaşamaz vs sizden rica eder ama günde 3-4 defa doğru değil.

Öncelikle yaşadıkları şey zor. Önceliğiniz kendi eviniz ve aileniz, kalpsizce gibi görünse de onlar sizin sorumluluğunuzda değil. Yardımcı olmak zorunda değilsiniz, yine de olmuşsunuz fakat sınır koymalısınız. Bunu da anneleriyle halledin net olarak da açıklayın ilgilenmek istemediğinizi.
Bu sizi kötü bir yapmaz, sınırları olan biri yapar.

Back
X