• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve çocukları…

Bence komşunuza uygun bi dille telefon alması gerektiğini söylemelisiniz allah korusun evde acil bi durum olsa o anda size kadar inmek bile akıllarına gelmeyebilir. Tuşlu bi telefon hatta akıllı çocuk saatleri bile iş görür aslında annenin bunu düşünmesi lazım sizin üzerinize de ister istemez bi sorumluluk yüklemiş. Hem çocuklara hem size üzüldüm

Bence komşumuzla konuşmalısınız evet yaşadıkları şey çok travmatik ama böyle giderse daha çok sorunla karşılaşabilirler işte çocukların sürekli yabancı birinin kapısına gitmesi doğru değil siz iyi niyetlisiniz ama kötü niyetli olan bir sürü insan var 13 yaşındaki bir çocuğa gayet telefon alınabilir o annenin ve çocukların Allah yardımcısı olsun ama siz de iki ve üç yaşındaki çocukla bütün gün evde ugrasirken sürekli rahatsız edilmeyi hak etmiyorsunuz bir de öyle şeylerin sonu gelmez yani siz iyi niyet gösterirsiniz yarın öbür gün çocuklar gelsin sen de yemek yesin bile derler yani böyledir bu

Akıllı saat veya telefon alabilir iletişim için.Böyle olmaz.
Annesine baş sağlığına gidin.
Durumu anlatın en uygun şekilde.

Çok ilginç insan evde yalniz kalan cocuklarina bir telefon niye almaz.Ölen kocasının bir telefonu muhakkak vardir onu niye vermez.Ben olsam soylerim direkt yanlis anlama ben bazen cocuklari uyturken kapiyi acamam evde olmadigim zamanlsr olur acil birsey olsa bu cocuklar kimin kapisina gidecek niye bir telefon vermiyorsun diye sorardim

Çocuklara çok üzüldüm. Sok edici bir şekilde babalarını kaybetmişler.

Ama komşu olarak sizin çok fazla bir şey yapamazsınız. Eğer tek sorun iletişim kurmakta ya telefon alacaklar yada tabletten her hangi bir uygulama ile iletişime geçecekler. Çocukların kapı kapı gezip annelerini aramaya çalışmaları da kötü. Allah korusun iyisi var kötüsü var.

On beş tatilde ne yapacak çocuklar? Aile büyükleri gelip duracak mı yanlarında?

Merhaba arkadaşlar, benim bir komşum var iki çocuğu var erkek olan 14 yaşında kız olan 8 yaşında. Anneleri hemşire babaları ise 2 ay önce silahlı saldırıya uğradı ve öldü.
Bu çocuklar evde hep yalnız kalıyorlar.
bazen okuldan geldiklerinde benden anneleri arıyorlar ya da anneleri beni arıyor çocuklarla ilgili birşey olunca yukarı çıkmamı istiyor. Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 2,3 yaşlarında ve ben hiç sosyal bir komşu değilim. Evime kimse gelmez çünkü istemiyorum.
iki çocukla anam ağlıyor gerçekten.
Konu şu biz de kar tatili var ve okullar neredeyse bir haftadır tatil iki kardeşte günde en az 3 defa gelip kapıdan telefonumu isteyip anneleriyle görüşüyorlar,erkek olan ablasını, (abla üvey bu arada ) arkadaşını dayısını arıyor.
Bugün kız olan gelip annesi aradı tabletini sordu.
İkinci kez geldiğinde çocukları uyutuyordum ve acil bir şey olup olmadığını sordum,
“annesine ne zaman geleceğini soracakmış” ben de çocukları uyutuyorum annen geç gelirse ararız dedim ve Kızı eve yolladım. İşte benim vicdanım burada beni yedi bitirdi :( keşke verseydim üzülüp çıktı sonra dayanamayıp çocuklar uyanınca beraber çıktık gelmesi için davet ettim ama gelmedi.

Komşum çocuklarına ev anahtarı vermiyor ben bazen kapıyı kartla açıyorum.
Telefon yok ama tablet ve internet var.
Ya şimdi ben kadına baş sağlığına bile gitmedim gidemedim. Beni kaç kez davet etti gitmedim yani samimiyet kurmuyorum ama bu çocuklara çok üzülüyorum ama her gün gelmeleri beni artık geriyor:(
Kendine haksizlik etme sosyal degilsen degilsindir iCli disli olmaya gerek yok

Annenin sucu neden telefon ve anahtar verilmiyor cocuklara sacmalik siz neden sorumlulugu üstleniyorsunuz birakin gerekeni yapmissiniz zaten

arıcaksınız anneyi daha dayılarına kadar arıyorlarlar bu şekilde olmaz bazen duşta oluyorum çocuklarımı uyutup giriyorum kapı calıyo çocuklar uyanıyor bütün düzenim altüst oluyor diceksiniz.

Gerçekten çocuklara üzülüyorsanız bunu yapın ki kadın çaresine baksın çocuklar siz evde olmasanız başkalarının kapısına gidicek zaman çok kötü.

Ayrıca bu ne rahatlık yahu, öyle size hiç sormadan mı yükledi bu kapı açma sorumluluğunu falan ? 14 yaşında çocuğa anahtar telefon vermiyor ama 8 yasında kız kardesını emanet ediyor .
Şu zaman da böyle konulara duygusal bakmamak lazım .

Sizi ilgilendiren bi konu değil ama Hiç hiç hiç telefon verme taraftarı değilse tablete uygulama yüklemiyorsa , karşılıklı sesli kameralardan alsın çocukların gelme saatleri belli yani ama sorumlulugunuzmuş gibi davranılmasın

Merhaba arkadaşlar, benim bir komşum var iki çocuğu var erkek olan 14 yaşında kız olan 8 yaşında. Anneleri hemşire babaları ise 2 ay önce silahlı saldırıya uğradı ve öldü.
Bu çocuklar evde hep yalnız kalıyorlar.
bazen okuldan geldiklerinde benden anneleri arıyorlar ya da anneleri beni arıyor çocuklarla ilgili birşey olunca yukarı çıkmamı istiyor. Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 2,3 yaşlarında ve ben hiç sosyal bir komşu değilim. Evime kimse gelmez çünkü istemiyorum.
iki çocukla anam ağlıyor gerçekten.
Konu şu biz de kar tatili var ve okullar neredeyse bir haftadır tatil iki kardeşte günde en az 3 defa gelip kapıdan telefonumu isteyip anneleriyle görüşüyorlar,erkek olan ablasını, (abla üvey bu arada ) arkadaşını dayısını arıyor.
Bugün kız olan gelip annesi aradı tabletini sordu.
İkinci kez geldiğinde çocukları uyutuyordum ve acil bir şey olup olmadığını sordum,
“annesine ne zaman geleceğini soracakmış” ben de çocukları uyutuyorum annen geç gelirse ararız dedim ve Kızı eve yolladım. İşte benim vicdanım burada beni yedi bitirdi :( keşke verseydim üzülüp çıktı sonra dayanamayıp çocuklar uyanınca beraber çıktık gelmesi için davet ettim ama gelmedi.

Telefon yok ama tablet ve internet var.
Ya şimdi ben kadına baş sağlığına bile gitmedim gidemedim. Beni kaç kez davet etti gitmedim yani samimiyet kurmuyorum ama bu çocuklara çok üzülüyorum ama her gün gelmeleri beni artık geriyor:(
Cocuklara cok ama cok uzuldum o ayri. Bu bahsettiginiz kisa bir sureligine olsa yani bir iki gun tabiki yardimci olmali. Fakat ben oglum okadar kucukken kapiyi biri calsa ve oglum uyuyor olsa sinirden kopuruyordum. Cocuklarin cok zor zamanlari o yaslar. Bir de iki tane var sizde. Cocuklari yeterince buyuk ve bi akilli saat yada telefon birakabilir eve. Bence kirmadan konusmalisiniz, siz bir telefon edinin cocuklariniza ben zorlaniorum cocuklarim her kapi calisinda irkiliyor, acil bir durum olursa allah korusun beni ararsiniz tabiki mudahale ederim gb.. sizin vicdan yapicaginiz bir durum yok bence gonlunuz ferah olsun. Herkes once kendi cocugunu dusunucek. O da kendi cocuklarini dusundugu icin sizi boyle bir zahmete sokmus ama azcik daha dusunup bir telefon versin ellerine. Zor durum olsa herkes kosturur isini gucunu birakip ama kendi cocuklarinizla ilgilenirken gunde on defa kapi acmak durumunda degilsiniz. Bu dusuncesizlik.

Komşunuzla çok çok samimiyetiniz varsa normal ama burdan görünen doğru dürüst tanımıyorsunuz ve işin içinde çok karmaşık şeyler de var üvey abla gibi mesela.Şu an çocukları idare ederek annenin iletişim sorumluluğunu üzerinden alıyorsunuz. Anne demekki şu an bunu dert etmediğine göre daha dert etmediği neler vardır kim bilir. Yani olay göründüğü gibi olmayabilir. Bir suç işlense; ki daha önce işlenmiş siz de devreye girebilirsiniz bir şekilde.Sizin ki tam bir deli cesareti. Annesini arayıp ben hiçbir sorumluluk alamam diyeceksiniz ya da kapının üstüne çocuklar uyuyor, zil çalmayın yazıp türlü bahaneler üreteceksin.

Çoğunluğun dediği her şeye katılıyorum sadece kapıyı kartla açma kısmında takılı kaldım ben, bu çocuklar zile basınca size kapıyı açmıyor mu ne alaka evlerine kartla girmek, o kısmı biraz açar mısınız?

herkese toplu bir cevap olsun. Ben anne olduktan sonra anneliğin ne kadar delice bir şey olduğunu anladım. Komşuma gelince yaşadığım şehir çok güzel bir şehir ve insan ilişkileri çok iyi bir yer. Suç oranı düşük bir şehir yani eviniz de limon yoksa komşudan alınır :) ve kaldığımız mahallede herkes herkesi tanır. Yani siz sınır koysanız dahi o sınırlar komşuluk çerçevesinde biraz genişletilebilir oluyor. Eleştiriler konusunda haklısınız ihmal var ve bunun, komşuya gitmek yerine bir çok alternatifi var ama ben kendim konusunda vicdan yaptım ve kendimi şöyle sorguladım telefonsuz Kızı göndermemeliydim. Yani en azından bunu kıza yansıtmadan annesiyle halletseydim keşke diyorum.
bunun aslında benimle ilgili olmayıp bana da dert olması da, beni rahatsız etti. Beni altan alıyor çünkü çocukların telefonu olsa bile başka bir şey için bana ihtiyaç duyacağını biliyor bu yüzden de
sınır koymamı çok önemsemiyor sanırım.
E sonuç olarak komşuyuz evet yaptıkları abartı ama bir kadın olarak onu kıracak bir şey söylemekte istemiyorum aslında.Neyse ya arkadaşlar gerçekten sıkıntılı bir durum bakalım ilerki günlerde gelmeye davam ederlerse bunu uygun bir dille konuşurum artık yapacak bir şey yok.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkürler😘

(Merak edenlere eşi alacak verecek davası yüzünden öldürüldü)

herkese toplu bir cevap olsun. Ben anne olduktan sonra anneliğin ne kadar delice bir şey olduğunu anladım. Komşuma gelince yaşadığım şehir çok güzel bir şehir ve insan ilişkileri çok iyi bir yer. Suç oranı düşük bir şehir yani eviniz de limon yoksa komşudan alınır :) ve kaldığımız mahallede herkes herkesi tanır. Yani siz sınır koysanız dahi o sınırlar komşuluk çerçevesinde biraz genişletilebilir oluyor. Eleştiriler konusunda haklısınız ihmal var ve bunun, komşuya gitmek yerine bir çok alternatifi var ama ben kendim konusunda vicdan yaptım ve kendimi şöyle sorguladım telefonsuz Kızı göndermemeliydim. Yani en azından bunu kıza yansıtmadan annesiyle halletseydim keşke diyorum.
bunun aslında benimle ilgili olmayıp bana da dert olması da, beni rahatsız etti. Beni altan alıyor çünkü çocukların telefonu olsa bile başka bir şey için bana ihtiyaç duyacağını biliyor bu yüzden de
sınır koymamı çok önemsemiyor sanırım.
E sonuç olarak komşuyuz evet yaptıkları abartı ama bir kadın olarak onu kıracak bir şey söylemekte istemiyorum aslında.Neyse ya arkadaşlar gerçekten sıkıntılı bir durum bakalım ilerki günlerde gelmeye davam ederlerse bunu uygun bir dille konuşurum artık yapacak bir şey yok.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkürler😘

(Merak edenlere eşi alacak verecek davası yüzünden öldürüldü)
Peki siz evine neden kartla giriyorsunuz? Yarin birgun iftira atmayacaginin garantisi nedir? Evinden birsey calinsa direkt suclu durumdasiniz zira.

Kapıyı kartla açma kısmına takılmıyorum. Ya da anahtarları neden yok beni ilgilendiren bir şey değil. Yardımcı olmam için arıyor ben de kırmıyorum.Arada olan yardım isteklerini geri çevirmiyorum.
Çoğunluğun dediği her şeye katılıyorum sadece kapıyı kartla açma kısmında takılı kaldım ben, bu çocuklar zile basınca size kapıyı açmıyor mu ne alaka evlerine kartla girmek, o kısmı biraz açar mısınız?
Çocuklar Dışarıdan geldiklerinde bir kaç kez kapıyı kartla açmamı rica ettiler ve açtım. Ayrıca anneleri de arayıp rica ediyor.

Cok zor bir durum sizin yerinizde olsam bende sorumluluk almak istemezdim ama cocuklara uzulurdum vicdan yapardim siz hic acik kapi birakmamaniza ragmen anne size karsi bu kadar rahat azicik kapiyi aralasaniz dahada rahatlar gibi taziye icin cok gec degil musait oldugunuz bir gun cikin evine bu konuyuda konusun cocuklar bazen ben bebeklerimi uyuturken geliyor o an kapiyi acamiyorum telefon alsan cocuklara hem cocuklar istedigi saatte seni arar sende ararsin aklin kalmaz deseniz artik o saatten sonra ona kalmis en azindan vicdan yapmazsiniz

Çocuklar anahtarı unuttuğu için mi kartla açtınız

Kapıyı kartla açma kısmına takılmıyorum. Ya da anahtarları neden yok beni ilgilendiren bir şey değil. Yardımcı olmam için arıyor ben de kırmıyorum.Arada olan yardım isteklerini geri çevirmiyorum.

Çocuklar Dışarıdan geldiklerinde bir kaç kez kapıyı kartla açmamı rica ettiler ve açtım. Ayrıca anneleri de arayıp rica ediyor.
Çocuklar evde tek , hem anahtarları yok hem telefonları mı yok? Bu kadar sorumsuzluğu komşuculuk , çok güvenli şehir vs diye güzellemesin kimse yaşadığımız ülkeyi biliyoruz. O kadar güvenli yerde alacak meselesinden adama sıkmışlar.
Ben uzak dururum, üzerime ne sıçrayacağı belli değil. Hırsız derler kapı açmayı biliyo zaten derler çocuğun başına bişey gelince de suçlarlar. Vicdan bir yere kadar yapılır, herkesin önceliği kendi canı ve çocukları olmalı

Kendileri istese dahi yapılacak bir şey değil bu bence, çok tehlikeli değil mi sizce de? Yani dünyanın bin bir türlü hali var yarın bir gün Allah korusun hırsızlık olsa ya da yine söylüyorum Allah korusun bu insanların husumetli oldukları insanlar var canlarına bir şey olsa sizden şüphelenilmez mi? Evet ben de çok üzüldüm evet çocuklara yazık kadına yazık ama sizin de bir aileniz çocuğunuz var, sizin başınıza es kaza bu olaylarla ilgili bir şey gelse onlara yazık olmaz mı? Telefon falan filan çok okey benim için seve seve yaparım ama kartla kapı açma çok uç bir nokta, asla yapılacak bir şey değil asla. Yani kısacası bana göre en çok takılmanız gereken nokta kapıyı kartla açma olmalı.

Ya durum bana çok garip geldi sanki 1940 lı yıllar da evin beyi öldü.
Yani zaten günümüzde ayrı anne babalar da düzen çocuklar annededir anne çalışır.
Baba öldü de kadın pavyona mı düştü bu ne garip olay.
Kadın da adamı gömmeyi mi beklemiş çocukları başından atmak için baştan sona garip hiç mi akraba yok anane babanne hala teyze yani kocası ölen bir akrabaya onlar yardım eder zaten bir yerden yanında kalanı bile yok. Hiç güven vermedi bu komşu bana garip şeyler düşünüyorum

Çok ilginç insan evde yalniz kalan cocuklarina bir telefon niye almaz.Ölen kocasının bir telefonu muhakkak vardir onu niye vermez.Ben olsam soylerim direkt yanlis anlama ben bazen cocuklari uyturken kapiyi acamam evde olmadigim zamanlsr olur acil birsey olsa bu cocuklar kimin kapisina gidecek niye bir telefon vermiyorsun diye sorardim
aynen bende böyle derdim
tabiki yardımlaşmak güzel kesinlikle iyi yapıyorsunuz ama herşeyin bir sınırı olmalı
ve ergen çocuğun eline telefon veriyorsunuz Allah korusun olmadık yerleri arar mesaj atar bişey olur vermeyin o yüzden
dayısı falan ne alaka? sizin telefonunuz neden dayıda olsun?
çok üzüldüm yavrulara gerçekten o kadına da :(
yazmamışsınız nasıl öldürüldü eşi? belalı bir tip falan mıydı?

Aslında sıkıntılı bir durum, hiç haber okumuyorsunuz sanırım. Adam öldülmüş, bir sorun olsa onların çocuk çocuğunuza da sıçrayabilir. Adli sorun var. altı üstü telefon alıp verecek. Ev telefonu bile olur.

Oğlum il dışı geziye gitmişti, kaybolur vs diye telefon verdim eline… haritadan izledim durdum 🫣

Back
X