• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve çocukları…

Suç oranı düşük bir şehir yani eviniz de limon yoksa komşudan alınır :) ve kaldığımız mahallede herkes herkesi tanır.
tanıma başka iş, evine girmesi başka iş. Limon vermekle kişisel telefonu kullanmak arasında fark yoksa siz rahatsız değilseniz zaten ortada problem yoktur.

Kapıyı kartla açma kısmına takılmıyorum. Ya da anahtarları neden yok beni ilgilendiren bir şey değil. Yardımcı olmam için arıyor ben de kırmıyorum.Arada olan yardım isteklerini geri çevirmiyorum.

Çocuklar Dışarıdan geldiklerinde bir kaç kez kapıyı kartla açmamı rica ettiler ve açtım. Ayrıca anneleri de arayıp rica ediyor.
Çocuklarına neden bi telefon ve anahtar alıp vermiyor da iki koca çocuğu süründürüyor orda burda hiç anlamadım.
Ben 14 yaşındayken ailemden uzakta koca bi şehirde yurtlarda kalıp lise okuyordum.
Telefonum da vardı.
Bence olay yeni kadın travmayı atlatamamış akıl edemiyor galiba.
Siz söyleseniz ya ben yardımcı olmaya her zaman hazırım ama bazen evde olmuyorum çocuklar mağdur olabilir telefon ve anahtar işini hallet desen

Çocuklarına neden bi telefon ve anahtar alıp vermiyor da iki koca çocuğu süründürüyor orda burda hiç anlamadım.
Ben 14 yaşındayken ailemden uzakta koca bi şehirde yurtlarda kalıp lise okuyordum.
Telefonum da vardı.
Bence olay yeni kadın travmayı atlatamamış akıl edemiyor galiba.
Siz söyleseniz ya ben yardımcı olmaya her zaman hazırım ama bazen evde olmuyorum çocuklar mağdur olabilir telefon ve anahtar işini hallet desen
14 yaşındaki çocuklar , büyük şehirlerde 2 vasıta değiştirerek gün ağarmadan daha , tek başlarına okula gidiyorlar. Başlarına gelen olay üzücü ama ailecek de normal değiller. Hadi annenin psikolojisi bozuldu diyelim, hiç mi yakın akrabaları yok bu çocukların? Telefon verelim çocuklara arada da arayalım kontrol edelim demiyorlar? Başkasının kapısını açmak da haneye tecavüz suçu. Niye böyle birşey yapıyor konu sahibi orası da ayrı saçma. Kartla hırsızlar açar yahu başkasının kapısını. Annesine söylesin, almasın sorumluluk konu sahibi.

14 yaşındaki çocuğa anahtar da telefon da verilir. Hatta zaruridir.
Tablet, internet vereceğine önce telefon alsın.
Veyahut tablet aldıysa program kursun iletişimde olsun.
Hemşire bir de....
Elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, vicdan yapacak bir durum göremedim.
Kendi sorumluluğunu alsın, suistimale açık bir durum.
Çocukların durumu gerçekten üzücü, bir de onları oraya buraya sürüklemesin, utanç verici onlar adına da.

Kartla kapı açmak nedir yahu.
14 yaş az değil ki, hiç güvenmiyor mu çocuklarına.....

Kapıyı kartla açma kısmına takılmıyorum. Ya da anahtarları neden yok beni ilgilendiren bir şey değil. Yardımcı olmam için arıyor ben de kırmıyorum.Arada olan yardım isteklerini geri çevirmiyorum.

Çocuklar Dışarıdan geldiklerinde bir kaç kez kapıyı kartla açmamı rica ettiler ve açtım. Ayrıca anneleri de arayıp rica ediyor.
Rica ayağına başını belaya sokacaksin...

Kapiyi kartla acma kismina takilin.

herkese toplu bir cevap olsun. Ben anne olduktan sonra anneliğin ne kadar delice bir şey olduğunu anladım. Komşuma gelince yaşadığım şehir çok güzel bir şehir ve insan ilişkileri çok iyi bir yer. Suç oranı düşük bir şehir yani eviniz de limon yoksa komşudan alınır :) ve kaldığımız mahallede herkes herkesi tanır. Yani siz sınır koysanız dahi o sınırlar komşuluk çerçevesinde biraz genişletilebilir oluyor. Eleştiriler konusunda haklısınız ihmal var ve bunun, komşuya gitmek yerine bir çok alternatifi var ama ben kendim konusunda vicdan yaptım ve kendimi şöyle sorguladım telefonsuz Kızı göndermemeliydim. Yani en azından bunu kıza yansıtmadan annesiyle halletseydim keşke diyorum.
bunun aslında benimle ilgili olmayıp bana da dert olması da, beni rahatsız etti. Beni altan alıyor çünkü çocukların telefonu olsa bile başka bir şey için bana ihtiyaç duyacağını biliyor bu yüzden de
sınır koymamı çok önemsemiyor sanırım.
E sonuç olarak komşuyuz evet yaptıkları abartı ama bir kadın olarak onu kıracak bir şey söylemekte istemiyorum aslında.Neyse ya arkadaşlar gerçekten sıkıntılı bir durum bakalım ilerki günlerde gelmeye davam ederlerse bunu uygun bir dille konuşurum artık yapacak bir şey yok.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkürler😘

(Merak edenlere eşi alacak verecek davası yüzünden öldürüldü)
Alacak verecek yüzünden insan öldürülmüş; başka ülkede değilse suç oranı yüksek değil diyemezsiniz. Siz yine de dikkat edin.

Annesi ile açık açık konuşun.
Yani çok zor bir durum yaşanan ama o çocukların elinin altında 1 akıllı saat ne bileyim bir basit tuşlu telefon olmalı. En kötü ev telefonu bağlatılır ama ihtiyaç bu yani. Sizin de çocuklarınız küçük uyku saatleri vs derken uymayabilir,evde olmayabilirsiniz her zaman.
Evde bırakılıyor çocuklar,acil durumlar için şart. Güzellikle anlatın bence kadına.

Babanın vefat etmesiyle, çocuklara anahtar vermemek arasında hiç bir bağlantı kuramadım.
Telefon yaş itibariyle desem iki ay önce de çocuklar aynı yaştaydı zaten.

Bu ne zamandır böyle devam ediyor,yıllardır siz mi anahtar ve telefon olayını hallediyorsunuz, kadın hemşire ise zaten hep çalışıyordu bu çocuklar hep yalnızdı zaten.

İşin içinde başka bir iş var bence.

Keşke bir başsağlığına gitseydiniz çok küçük bir ley zaten taş çatlasın 5 dk. Çocuktan da telefon sakınılmaz sonuçta bir aile kocaman bir acı yaşıyor evin babası vefat etmiş. Ben anneye de kızamıyorum telefon bırakmadığı için allah bilir aklı fikri nerede neler yaşıyor. Biraz y yardımcı olmaya çalışın emin olun sizede de iyi gelir 🙏🏻
Aynen ya kocası öleli ne kadar olmuş kadın daha kendine gelememiştir. İki tane çocuk yetim kalmış.bence biraz toplasa kendini akıl eder zaten.ne günlere kaldık.
Açıkçası komşu kapısına git.ek de tehlikeli zaten ama belliki kimseye de emanet edemedi çocukları. Ortada kalmışlar yazik ya

Benim merak ettigim.baba vefat etmeden oncedemi sizi ariyolardi .kapida kaldiklarinda siz aciyodunuz.
Yani calisan bir annenin evde bir telefon bulundurmamasi ilginc.internet tablet var normalde.Birde galiba buyuk olan cocuk adamin ilk esinden .peki onun annesi akrabalari felan baba vefat edince cocugu aramamismi.
Ayrica cocuklar okula gidiyosa geri donduklerinde nasil eve giriyolar anahtar yoksa.
Bende calisiyorum evde hatli bir telefon.diger bir telefonda uygulama yukledim .ve iki tanede kamera var evin girisinde.cocuklarda anahtar var . Okul cikisi etute gidiyolar .komsu ne kadar iyi olsada bi sure sonra sıkıntı olur .birde sadece annelerini degil.akrabalarda araniyor.burasida garip basta buna izin vermeyin ilerde sizin aile ici probleminizde olabilir.

Şaka gibi. Kartla kapı açılır mı? Yarın öbür gün bir şeyleri çalınsa ya da çocuklara falan bir şey olsa hırsızlık veya cinayetle suçlanırsınız. Bir de kartla kapı açmam önemli değil diyorsunuz. Hayır canım asıl önemli konu kapıyı hırsız gibi illegal yöntemle açmanız

Merhaba arkadaşlar, benim bir komşum var iki çocuğu var erkek olan 14 yaşında kız olan 8 yaşında. Anneleri hemşire babaları ise 2 ay önce silahlı saldırıya uğradı ve öldü.
Bu çocuklar evde hep yalnız kalıyorlar.
bazen okuldan geldiklerinde benden anneleri arıyorlar ya da anneleri beni arıyor çocuklarla ilgili birşey olunca yukarı çıkmamı istiyor. Ben çalışmıyorum iki çocuğum var 2,3 yaşlarında ve ben hiç sosyal bir komşu değilim. Evime kimse gelmez çünkü istemiyorum.
iki çocukla anam ağlıyor gerçekten.
Konu şu biz de kar tatili var ve okullar neredeyse bir haftadır tatil iki kardeşte günde en az 3 defa gelip kapıdan telefonumu isteyip anneleriyle görüşüyorlar,erkek olan ablasını, (abla üvey bu arada ) arkadaşını dayısını arıyor.
Bugün kız olan gelip annesi aradı tabletini sordu.
İkinci kez geldiğinde çocukları uyutuyordum ve acil bir şey olup olmadığını sordum,
“annesine ne zaman geleceğini soracakmış” ben de çocukları uyutuyorum annen geç gelirse ararız dedim ve Kızı eve yolladım. İşte benim vicdanım burada beni yedi bitirdi :( keşke verseydim üzülüp çıktı sonra dayanamayıp çocuklar uyanınca beraber çıktık gelmesi için davet ettim ama gelmedi.

Komşum çocuklarına ev anahtarı vermiyor ben bazen kapıyı kartla açıyorum.
Telefon yok ama tablet ve internet var.
Ya şimdi ben kadına baş sağlığına bile gitmedim gidemedim. Beni kaç kez davet etti gitmedim yani samimiyet kurmuyorum ama bu çocuklara çok üzülüyorum ama her gün gelmeleri beni artık geriyor:(
Telefon almama sebebi telefona dalıp gitme endişesi mi acaba? Ama tablet var evde. O da bağımlılık bir yerde.
En azından tuşlu telefon almasını tavsiye ettiniz mi

Google meet, bip vb. Uygulamaları Android tablete yükleyip gayette telefon araması ve görüntülü arama imkanlarına erişebilirler. Hatta ve hatta Instagram, Facebook bile arama konusunda mükemmel çalışıyor arka planda aktif kalan uygulamalar bunlar .

Back
X