Komsum ve komsusunun kocasi.

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Arkadaslar benimle ayni apartmanda oturan komsumla ilgili anlaticaklarim.Cünkü 2 hafta önce sok gecirmistim anlattiklarina
ama dün olanlar ne oluyor dedirtti bana.

Komsumun hemen yan kapisinda komsu var ama ben o aileyle
henüz tanismamistim,hic firsat olmamisti.Sadece kadinla bir kere
komsumda rastlastik ve tanistik.Kadin gercekten cok hosuma gitti.
Konusmasini bilen hossohbet biriydi.Hatta bana bisey anlatti,simdi düsününce cok üzülüyorum.Demistiki buraya tasinmadan komsumu rüyamda gördüm.Tipini falan cocuklarini,cocuk arabasina kadar rüyamda gördüm demisti.

Neyse benim komsum sürekli oraya gidiyordu oturmaya.Hatta kadinin kocasi evde oldugu zaman bile cekinmeden
gidip oturuyordu.Bu hep bana anlatirdi onlardan,cok iyi bir aile olduklarini,
cok sicakkanli falan olduklarini.

2 hafta önce komsum beni cagirdi ve bana titreyerek komsusunun
kocasinin birdenbire buna asildigi anlatti.Adam bunun kapisina gelmis,
bunu öpmek istemis.Sonra da günlerce kapiya geldi ama komsum acmadi.Ama komsum bu konuyu esine anlatmadi, cünkü esi ona bir kac kere demisti eger adam evdeyse oraya gitme diye. .Ben komsuma dedimki esine
söyleyemiyorsa,ben esime söyleyeyim ve gitsin adamin dükkanina
adamla bir konussun,derdi neymis ögrensin.Olmazsada dersini
versin.Yok kalsin dedi komsum.

Sonra adam yavas yavas cekildi ,kapisina daha gelmedi.Evvelsi
gün de komsum esime olanlari anlattim dedi.Eside gidip adami
öldürücem falan demis.Kadin onu sakinlestirmis.Neyse sonra yine gitmis esi o komsuya.Kapiyi kadin acmis ve kadina demiski;abla
esine sahip ol .Benim esime karsi ters hareketleri olmus.Bir daha
olursa affetmem.Ve dün de kadin gelmis bunlara ve olanlari duymak istemis.Bunlarda kari koca herseyi detaylariyla anlatmislar.Kadin
cok kötü olmus ve hemen kocasini evden kovmus ve ayrildilar dün.
Hemen bosanicam demis ve bunlarda 10 senelik evliler.
Kadinin ikinci esi.Hani kadin buraya tasinmadan komsumu rüyasinda
görmüs ya,demek yuvasi onun yüzünden yikilacakmis ta haberi yokmus.

Neyse arkadaslar ben sok oldum komsum gilin bu hareketine.
O kadin icin cok cok üzüldüm.Düsünsenize komsun sana
geliyor ve diyorki kocan benim karima bunlari bunlari yapti.
Karisida evet beni öpmek istedi,orami burami elledi falan diyor.
Ne kadar agir bisey.Ben bu hareketi cok yanlis buldum.
Bilemiycem siz ne düsünürsünüz ama bence bunu öncelikle
kadina duyurmadan adamla halledeceklerdi.Cok üzüldüm bir
ailenin yuvasini dagittilar.Yani ben o kadin adina cok üzüldüm.
Keske bunlari duymasaydi.Kendisini resmen asagilanmis hissetmistir.
Adama cok kizmistim,insan komsusuna sarkarmi diye.
Nefret etmistim.Ama benim komsumun da yaptigi az degil yani.

Bilemiyorum siz ne düsünürsünüz?.Sizce komsum gilin kari koca
yaptigi hareket dogrumu.?Birde ben hicbir zaman arkadaslarimin
kocalari evdeyse onlara oturmaya gitmem.Siz gidermisiniz?
Ne düsünürsünüz bu konuda?

Son düzenleme:
valla guzelim,benden sana tavsiye hic bulasma bu islere,kim ne yapiyosa yapiyo,kapat kapini otur evinde,sonra senin basina patlar ben diyim,,,,yerimseniben

kocam bana bi yere gitmemi istemiyosa gitmem,kocamdan gizlim hic yoktur,cunku eninde sonunda cikar ortaya,,,,dedigim gibi bulasma bu kisiler................

Zaten bende komsumu pek begenmiyordum öncedende,hic olgun gelmiyor
bana.Ama ne yaparsinki ayni apartmanda oturuyoruz ve tanismistik yeni tasininca.
Neyse zaten benim bildigimi kimse bimiyor Allah 'tan.

bu tarz aile meselelerine karışılmaz...
sarkıntılık yapanın yaptığı tabi ki doğru değil...
ama ben sizin yerinizde olsam bu meseleye hiç bulaşmazdım...

bencede kocası evdeyken yanlız gidilmez, illede gideceksen kocanla ailecek oturmaya gidin.Allah kanı bozuk olanlardan uzak tutsun

şasırdım valla...kimse kimsenin kapısına helede öpmeye cesaret edemez kolay kolay demekki komşunuz adama yüz vermiş...pes valla kadındaki cesarete bak.kocası eşi evdeyken gitme dediği halde...o kadının başına çok işler gelir daha nasıl olsa kocasıda affetmiş...siz görüşmeyin bence aynısını sizede yapar bu kadın..

komşuma gideceksem eşi evde kesinlikle olmamalı.
oda bana gelecekse benim eşim evde olmamalı.
akşam çaya gelecekse eşiyle gelmeli
ben akşam çaya gideceksem eşimle gitmeliyim.
bencede siz bu işe karışmayın.
kimseye güven olmuyor valla.kimin ne yapacağı hiç belli olmaz.
bu kadın da amma rahatmış ayol kocası evde olan bir komşuya nasıl gidilir.
ben eşimede herzaman derim eğer arkadaşını davet etmiş isen bu arkadaşın evli olmalı ve karısıyla bizim evimize gelebilir.
bekar arkadaş istemiyorum dedim.

birincisi hiç bu işlere bulaşma sen.sana ne?
kadın tacize uğradığını kendi kocasına anlatmıyor başı derde girmesin diye de,sana ne oluyor?neden kendi kocanı bu meseleye karıştırıyorsun?komşunun namusunu korumak senin kocanamı kaldı?
ikincisi burda komşunun yaptığı hata,tacize uğradığını diğer diğer kadına söylemek değil;ta en baştan eşinin istemediği bu gidiş-gelişleri yapmak...
hadi yaptı ve adam kendisini taciz edince gidiş-gelişler kesti.zaten adamında daha sonra rahatsız etmediğini söylüyorsunuz.
sonradan durup dururken niye eşine anlatma ihtiyacı duydu komşunuz.yeniden olayları niye alevlendirdi.
adam tekrarmı tacize başladı durup dururken?yoksa arkadaşınız tekrarmı gitmeye başladı o eve?yoksa arkadaşınız durup dururken kocasına anlatıp ekşın ihtiyacınımı giderdi-tatlicadiarzu-
şaka bi yana ne oldu yani?
üçüncüsü;aldatıldığını yada kocasının sapık olduğunu bir kadına anlatmalımı bilmiyorum ama başkalarının sapık olduğunu bildiği kocamla hiç bir şey yokmuş gibi yaşamaya devam etmek beni daha çok yıpratırdı sanırım.ben bilmek isterdim.çünkü gereken tepkiyi verebilecek durumdayım.maddi manevi kendi kendime yetebilirim,ailem arkamda vs...ama bu güvencelerim olmasaydı yani boşanamayacaksam bilemmeyi tercih ederdim sanırım.
bu açıdan bakınca sapık adamın karısının durumunu bilmemekle beraber,ortada yıkılmaması gereken sağlamlıkta bir yuvanın zaten olmadığını düşünüyorum.

Canım bende 3 yıllık evliyim eşim yeri gelir iş yerinde mesaiye kalır, yeri gelir maça felan gider ben evimde oturur beklerim sağa sola gidemem.
belki adam kadının kendisi için gelip gittiğini algılamış olabilir burada her iki tarafta hatalı.

komşunuzun sık sık adam evdeyken gitmesi cesaretlendirmiş
aile yapılarıda tuhaf geldi karı koca oturup senin kocan şöyle yaptı böyle taciz etti diye anlatmaları tuhaf
ben olsam hiçbir meseleye karışmam ve hatta bana anlatılmasına izin vermem vede ikisylede görüşmem
bu tip insanlar dedikodu da üretip kendileri işin içinden sıyrılmak için başkasına iftira atarlar dikkatli olun derim..

birincisi hiç bu işlere bulaşma sen.sana ne?
kadın tacize uğradığını kendi kocasına anlatmıyor başı derde girmesin diye de,sana ne oluyor?neden kendi kocanı bu meseleye karıştırıyorsun?komşunun namusunu korumak senin kocanamı kaldı?
ikincisi burda komşunun yaptığı hata,tacize uğradığını diğer diğer kadına söylemek değil;ta en baştan eşinin istemediği bu gidiş-gelişleri yapmak...
hadi yaptı ve adam kendisini taciz edince gidiş-gelişler kesti.zaten adamında daha sonra rahatsız etmediğini söylüyorsunuz.
sonradan durup dururken niye eşine anlatma ihtiyacı duydu komşunuz.yeniden olayları niye alevlendirdi.
adam tekrarmı tacize başladı durup dururken?yoksa arkadaşınız tekrarmı gitmeye başladı o eve?yoksa arkadaşınız durup dururken kocasına anlatıp ekşın ihtiyacınımı giderdi-tatlicadiarzu-
şaka bi yana ne oldu yani?
üçüncüsü;aldatıldığını yada kocasının sapık olduğunu bir kadına anlatmalımı bilmiyorum ama başkalarının sapık olduğunu bildiği kocamla hiç bir şey yokmuş gibi yaşamaya devam etmek beni daha çok yıpratırdı sanırım.ben bilmek isterdim.çünkü gereken tepkiyi verebilecek durumdayım.maddi manevi kendi kendime yetebilirim,ailem arkamda vs...ama bu güvencelerim olmasaydı yani boşanamayacaksam bilemmeyi tercih ederdim sanırım.
bu açıdan bakınca sapık adamın karısının durumunu bilmemekle beraber,ortada yıkılmaması gereken sağlamlıkta bir yuvanın zaten olmadığını düşünüyorum.

Zaten bende sastim.Sular durulmusken niye birdenbire söyledin dedim.Dediki esim onlari kapida görünce konusuyorlardi,adamda
hicbir sey olmamis gibi gülüyordu.Bu zoruma gitti.kocam ögrensin istedim dedi.

Amaaan ne hali varsa görsün Ben karismayayim dediginiz gibi

Komşunuzun aslında bunları duymadan konunun kapanması gerektiğini yazmışsınız. ama bu komşunuzun eşinin adiliğini yok ediyor mu? hayır. Bilmesi iyi olmuş, nasılsa böyle bir adam eninde sonunda bir noktada açık verecekti. Görmedim, duymadım, bilmiyorum hayatımızdaki hiçbir gerçeği değiştirmiyor.

aynı zamanda bu iki tarafla da samimiyeti kesin derim ben...
siz olaya bulaşmasanızda sizi olaya çekmek isteyebilirler..
bu işin içinde neler vardır kimbilir..
biranda adam durup dururken saldırmamıştır bence...
bilmiyorum bence olabildiğince uzak duırmak en iyisiii

aman öyle insanlardan uzak durun derim ben size yuva yıkanın yuvası olmazmış demek kadının adamla arasındaki diyolog nasıldıki adamda cesaret bulup gitti kapısını benim kapımı biri dayanıcak ben apartmanı ayağı kaldırmıcam o adamın ağzzını burnunu dağıtmıcam varmı böyle bişey ya sengözlerimebaksanabenim .. evde erkek varsa bende asla gitmem ...

okurken kanım dondu ya daha neler görecez ben kadına üzüldüm birde ikinci evliliğiymiş ya....

bence sende bütün ilişkini kesmelisin hepsiyle ya anlamıyorum erkeğe herşey söylenmez namus meselesi yapıp allah korusun cinayet bile çıkardı....

arkadaşlarımın eşleri var geç geliyorlar ben onlara gittiğimde adam kapıdan giriyorya kapı kapanmadan ben çıkıyorum kapıdan bazan arkadaşım şey diyor ya ayıp oluyor az otur,ne oturcam ayıp oyle olsun böyle bir durum olacağına,normal zamandada asla gitmem

Ailecek görüştüğümüz bir iki çift var onun dışında eşleri evdeyse eğer ben arkadaşlara gitmiyorum zaten eşimde onaylamaz.:delphin:

bende asla komşumun eşi evdeyse gitmem, ama bu apartmana yeni taşındığımızda komşum eşim varken bizden çıkmıyordu. durumu anneme anlattım annem geldi komşumuda bize çağırdım annemde genel konulardan bahsederken çaktırmadan ikimize hasihat verir gibi birbirinizin kocaları evdeyken eşlerinizle birlikte gidin yanlız gitmeyin gibi konuştu.şimdi rahatım en azından eşim varken gelmiyor

eşi evdeyken nasıl rahat ediyorlar anlamadım,
birde uzak durun derim,kim haklı ,kim yalancı,kimin niyeti ne ,bu devirde ancak allah bilir.
sizi ilgilendirmeyen bir konuda başınızı durduk yere belaya sokmayın...

Back
X