- 23 Mart 2015
- 5.759
- 12.179
- 448
- 36
Bornozla açın kapıyı duştaydım zil için çıktım müsait değilim diyin. Başka zamanda eşiniz açsı müsait değiliz desin. Bazen çaldığında gitmeyin kapıya hiç açmayın çalar çalar gider uyuyordum duymamışım dersiniz. Eğer hala devam ederse direkt söyleyin. Böyle komşuluk olmazOna ettigim imalari biri bana etse yerin dibine girerdim.bazen hastayim diyorjm surat asiyorum bu sefer nasil oldun demeye geliyo.
Yarin konusucam acik acik.gelir yine sabah
Yok is yaptiralacak biri degilBen olsam geldiğinde eline iş verirdim, kendim de temizlik yapardım. Zil çalar çalmaz halıları kaltırırdım, koltukları acık çekerdim. Ah ben de tam temizliğe girişmiştim, seni Allah gönderdi. Çocuklarla zor oluyor bi yardım eder misin beraber yapalım derdim. Camları sildirirdim, süpürge yaptırırdım vs. Zaten ya neyse senin işin varmış der gider içeri.girerse de zaten canından bezer
Geleni gideni hic yok.insanlari cok bunaltmis artik.Kimi kimsesi yok mu,çocuğu ,kardeşi ,yeğeni falan?
Maalesef kimsesiz bazı yaşlılar böyle oluyor,gelme deseniz bile bir süre sonra tekrar gelecektir.En iyi çözüm kapıyı açmamak.Delikten bakın o ise açmayın,bırakın çalsın çalsın gitsin.Evde olduğunuzu bilse bile açmayın.
Bizim binada da vardı,yetmiş küsur yaşlarında yalnız yaşayan bir kadın.Çocugu yoktu,günde elli kere gelir,ayni eski hikayeleri bin kere anlatirdi,artık ezberlemistim hepsini :) Ben durumu anladıktan sonra kapiyi acmamaya başladım.Cok nadir açıyordum
Sonra unutkanlık falan başladı,kardeşleri alıp götürdü de kurtuldum.Darisi başınıza :)
Zil caldiginda gorme sansim yok geleni balkona yada cama cikmam lazim.sabah beri zilim kapali duruyorum.grlen giden olursada donucrk iste.sabah evsahibim geldi.neden zil kapali bozukmu dedi.brnde anlattim rahatsiz oluyorum dedim.cok haklisin bende fatkindayim dediZilinizi iptal edin yazmamış kimse. O kadına kapıyı açmayın yazmışlar. “Kim o” deyin, delikten bakın, baktınız o, hiç kapıyı açmadan “müsait değilim” deyin. Bunun nesi zor? Bu forumda okuduğum 3. veya 4. konu. Anlamıyorum, kapıyı açmadan “müsait değilim” demenin, ne derse desin kapıyı açmamanın nesi zor?
Yillardir anlatamiyorum kadina.iyiliklede denedim olmadi kavgada ettim olmadi.daha napayim bende bilmiyorum.annem yasinda bi insan.sinirlerjmi cok yipratti artikKimi var ki imadan,kapı acmamaktan,müsait değilimleri duymaktan yılmaz yine gelir..
Bir tane de bende vardi ama ünü mahalleyi sarmış,öyle yumuşak yüzlü biri falan da değilimdir..
Kahveye geldim,yağ istemeye geldim diye diye fırsat buldu mu kapıda..
Birgün arkadaşım var,sizi kahve içerken gördüm geldim dedi,sanki dengiyiz..
Buyur demeden içeride!!
Kahve yaptım getirdim,buyur teyze ama kayinpederim gelecek arkadaşta kalkıyor dedim..
Buyursun gelsin demez mi !!
Bende orda kayış koptu,kayinpeder yabancı kadın olan eve girmez kahveni içtin mi kalkarsin dedim o oldu..
Daha gördü mü selam vermiyor..
Aynn gelen geri donuyo.durumu bilenler telefondan ariyor.densizki ne densiz.gorseniz beni cok seviyo iyilil yapiyoHayır belki kargocu gelecek belki önemli biri gelecek sırf bu densiz yüzünden zili sökmen yanlış.
Kafasına vura vura anlatacaksın istemediğini kırılan kırılsın densiz yahu bunlar .
Bugjn gelmedi dort gozle bekliyorum.kocagece sinirimden uyumadim.kimsesi yok herkes terketmis.kocasiyla bi oglu varmerak ettim geldi mi teyze??? gecesi gündüzü pek yok sanırım. bunun eşi dostu akrabası ne bilim torunu çocuğu mu yok anlamadım..
bizimde karşı komşumuz vardı teyzem Allah selamet versin kadının ağzı var dili yoktu yaşlıydı tekti çocukları hayırsızdı ama halden anlardı ki ben gelmeyeyim siz gelin eşin çalışıyor yorgun derdi.. hatta oğlum derdi yani babama. herkes bir değişik
Kirmak zorunda birakicak artik.cunku cocuklarima harciyacagim enerjim ona gidiyo.butun gece uyumadim sinirimden ve kafam allak bullak suan cocuklarimla ilgilenemiyorumkalbini kıracaksınız o zaman başka yolu yok
Aynnde ole.o olmasa o vakti cocuguma agiracaktim.tmm aciyoruz insanlarin isini gorelim dihoruz ama.saahlercede oyurulmazCocugunuzun tam ders calismaya alismasi gereken bir dönem .
Aliskanlik sonradan cok zor ediniliyor malesef. O yüzden kalp kiramam diye düsünmeyin evdeki bütün planlarimi aksatiyorum sizin yüzünüzden diyebilirsiniz
Kirmak zorunda birakicak artik.cunku cocuklarima harciyacagim enerjim ona gidiyo.butun gece uyumadim sinirimden ve kafam allak bullak suan cocuklarimla ilgilenemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?