Komşum :(

Daha önce sorulmuştur kesin ama 24 sayfa olmuş okuyamadım. Çocuğunuz kaçta uyanıyor sabahları? Yani daha erken kaldırıp akşam daha erken yatırma imkanınız var mı? Çünkü 3 yaşındaki çocuk durdan sustan anlamaz pek. 5-10 dakika sonra yine koşturmaya zıplamaya başlar. En iyisi erken yatması. Of kesin bu fikri veren olmuştur. Çok geç kaldım bu konuya.

tık diye bir şey düşüyor diye de kapıya gelinmez daha neler, iyi o zaman siz hiç hareket etmeyin evde, yürürken de parmak ucuna falan basın hanımefendi rahatsız olmasın diye. apartman dairesi bu sonuçta illa ki ses gidecek.

bizim de mesela gizemli bi alarm sesimiz var her sabah zangır zangır titreyen ve melodiyle çalan telefona uyanıyoruz ve susmuyor. şaka gibi sanki binayı yaparken tuğlaların arasına telefon Saklamışlar gibi. alarm belki yarım saat boyunca çalıyor ama kimse kapatmıyor. başkasının kurduğu alarma her sabah uyanıyoruz. Ben üst kattan geldiğine neredeyse emindim ama o da çıldırmak üzereymis, muhtemelen onun da üstünden geliyor. ust komşumun evde olmadığı günler bazen tepemde bir süpürge sesi oluyor sanırsın yan odadan, parkelere sürte sürte böyle baya evin içinde gibi nasıl şey anlamadım. üstteki komşunun bebeği var daha en ufak gürültüleri olmadı ama üst komşunun üstündeki kimin oturduğunu bilmediğim komşu maşallah apartmani yıkacak.

burada bi kez bi konu açılmıştı, bi üye tuvalete girince titreşim sesi duyduğu için eşinin ondan gizli 2.bi telefonu var diye şüphelenmisti ben de dahil hepimiz kesin senden gizli izler çeviriyor demiştik demek o da böyle bi şeymiş adamın günahını almışız inşallah boşanmamistiro_O

bence yatak odalarının olduğu odalarda geç saatlerde oglunla vakit geçirmemeye çalış, binanın yapısını bilmiyorum ama genelde sizin salonun altı da salondur,eger öyleyse mesela salonda oynayın koşacaksa orada koşsun sonra yorulur odasına geçer uyur. yatak odasının üstünde olmadıkça bence mutfaktan ya da salondan gelen sese çok karisilmamasi gerekiyor. geç saatlerde koşmama konusunda da bunu bi şekilde oğluna anlatmalisin. tikirti falan bunlara laf edemez ama, ben alarmı bu kadar duyuyorsam koşma sesi gerçekten sinir bozucu olabilir.

Biz alışıp benimsedik artık, şöyle bir sıçrayıp sonra heee yine bizimki diyerek uykuya devam ediyoruz, aslında komşumdan bahsederek demek istediğim çocuklarımıza vaktiyle toplu yaşam kuralları gibi kuralları öğretip aşılamazsak, bizim 26 yaşına gelmiş koca delikanlı komşu oğlu gibi sabahın körü kapıyla bağıra bağıra kavga edip defalarca çarpan tekmeleyen bireyler yetişmesine neden oluruz, onlar apartmanı inletir, biz yataktan sıçrarız.
aynen oyle valla dediginiz cok dogru
bnm oglan ben uyarmadigim halde bina kapisi acilinca fisildamaya basliyor
ve 5 yasinda, biz esimle mesela ayakkabilarimizi giyerken asansorde olsun falan fisildariz :) cocukta bizden kapti cocuklar gordugunu taklit ediyor
onlarin idolleriyiz aslinda soylemekle olmuyor.
yani sigara icen bir anne cocuguna sigara sagliga zararli diye nasihat ederse ne kadar dogru olur bunu cocuk ne kadar dikkate, ciddiye alir?
örnek olmamiz lazim ögretmek icin.

Hayır ben anlamıyorum napalım yani rahatsız oluyolarsa.Biz çocuğumuzun gecenin 12sinde evde koşmasından ağlamasından zevk mi alıyoruz sanki nedir bu bencillik.Zaten laf geçirebilsek yatırmış oluruz elini ayağını mı bağlayalım beğenmiyolarsa müstakil eve çıksınlar.Ayrıca da isteyen istediği yere şikayet edebilir gece çocuk evde ağlıyo diye değil polis cumhurbaşkanı gelse ceza meza yazamaz boşa heveslenmeyin.

Son düzenleme:
Back
X