Komşumla olanlar

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.687
6.653
358
35
Merhaba hanımlar.
Çok samimi olduğum bir komşum var. Hoş biri seviyorum. Hemen hemen her gün bi yarim saat görüşüp kahve vs içeriz.
Geçen ay bebeği oldu. Bebeklerimizin arası tam 1 yas olduğu için benim bebegimin küçülen kıyafetleri tam onun bebeğinin mevsimine uygun oldu. Ben de zaten samimiyiz diye bebeğinin kıyafetlerinin yüzde 90 nini verdim. Yatak yani beşiğini,ana kucağını, sut sağma makinamı da verdim. Hatta aldığım kitaplardan 3 tanesini daha verdim. Bebek alisverislerine hep birlikte benim arabamla filan gittik. Samimiyiz diye herşeyi seve seve isteye isteye ben yaptım. Doğum yaptı 70 liralık da hediye aldım annemde yakin komşum diye hediye aldı.
Her zamanda birbirimizin acil ihtiyaçlarını karşılarız. Birbirimize yaptığımız güzel şeylerden götürürüz filan. Hatta daha o doğum yapmadan bir kaç kez bebeğimi yarim saatliğine birakmisligim da olmuştur. Samimiyetimizi ve ilişkimizi anlamanız açısından anlatıyorum bunları.
Komşum da maddi acıdan aşırı tutumludur. Maddi durumu iyi olmasına rağmen her zaman para harcamayayım derdindedir. Herşeyin ucuzunu arayıp alır. Bende bu halini genelde takdir ederim.
Bebeğimin doğum gününü yaptım. Onu da davet ettim. Bebeğinin ilk evinden başka yere gidişi olduğu içinde supriz olarak, zaten kendi bebeğimin fotoğraflarını bastırırken, onun ve bebeğinin bi kaç fotoğrafını bastırıp keçeye yapıştırıp süsleyip verdim. Bebegin ilk gezmesi bana olduğu için.
Gelin görün ki onun hediye olarak getirdiği şeyler beni çok uzdu. Hediye paketi bile yapılmamış iki kazak ve bi pantalon. Hem de benim oğluma hic giydirmeyecegim tarzda. Büyük ihtimal kendine gelen hediyelerden poşete koyup bana getirmiş.
Normalde bi başladı getirse önemsemezdim bile. Ama ben bu kadar ozenirken neden boyle birşey yaptı anlayamadım.
Sizce haksiz miyim? Umarım haksizimdir çünkü komşumu kaybetmek istemem. Dışarıdan bir gözle bakıldığında durum sizce nasıl?

İlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.

Komşunuz o marka veyahut o tarz şeyler giydiriyor ki, sizin bebeğinize hediye olarak da onları uygun görüp almış diye düşünüyorum..

Not: aynen bahsettiğiniz şekilde davranan bir arkadaşım var, onun bebeği benden sonra oldu , bana getirdiği çok kaliteli olmayan kıyafetlerden giydiriyor mesela bebeğine de, çünkü onun için üç ay sonra küçülecek eskiyecek bir kıyafete çok para vermek israf ... Ama ben ona hala en güzelinden almaya çabalıyorum , çünkü benim için de çocuk pamuklu kaliteli kıyafetler giymeli...

İçinizi soğutmayın. Güzel bir arkadaşlık komşuluk yakalamışsınız en iyisi bu.
Ben kapı komşumu tanımıyorum.
Pardon tanıyorum bugün slmlaştık

Kesinlikle haklısın...
Hediye ucuz olur, çirkin olur vs anlarım...herkesin zevki bütçesi farklı...
Ama iş ayrıntıda gizli...hediye paketi dediğin nedir ki? Heryerde bulabilir...
Hiçbişey bulamasa defter kabı bile olur...
Ama poşete koy getir olmamış..ben de çok bozulurdum ki çok önem veririm bu tip şeylere

Çok verici olmak, karşılığını alamayınca içerlemeye sebep oluyor. O yüzden çok verici olmayın. Anca karşılığını alamayınca üzülmeyeceğiniz kadarını veya yaklaşık karşı tarafın size yaptığı kadarını yapın.

Bu arada, bebeği daha küçükmüş. Paket yapmak için vakit bulamamış olabilir. Maddi durumu bu ay yetersiz olabilir. Uykusuz ve dalgın olabilir. Bence bu seferlik mazur görün. Bundan sonra da o size ne kadar yapıyorsa siz de ona o kadar yaparsanız onunla olan ilişkimizde daha mutlu olabilirsiniz.

Hic birşey olmasa bi hediye paketine de mi konmazdı. Gerçekten garip bir beklenti mi benim ki.

Evet evet iste demek istediğim bu. Benim herşeye çok özendiğimi de bilir. Bebeği onu biraz uykusuz bırakıyor belki de.ondandir diyorum daha doğrusu demeye çalışıyorum kendimi avutma yolları arıyorum.

Hic birşey olmasa bi hediye paketine de mi konmazdı. Gerçekten garip bir beklenti mi benim ki.

hayir degil ancak iste herkes kendi gordugu kadarini bilebiliyor; ornek ben de zamaninda birine benzer seyler yapmistm hem de cani gonulden, dondu dolasti goz boyamak icin yapiyor oldu. demek ki herkesin fikri neyse zikri-eylemi de o.

Zamanı yok,durumu yok geçerli bahane değil ne yazık ki.
Evet evet iste demek istediğim bu. Benim herşeye çok özendiğimi de bilir. Bebeği onu biraz uykusuz bırakıyor belki de.ondandir diyorum daha doğrusu demeye çalışıyorum kendimi avutma yolları arıyorum.
Yani ilişkini kes ya da azalt demek haddim değil ama ben çok bozulurdum....
Yıllardır herkesin doğum gününü kutlarım...bazen hediyeyle bazen telefonla...ama baktım millet benim kadar düşünceli değil 2 senedir taş gibi hatırlamama rağmen unutmuş gibi yapıyorum...bir değil iki değil insan kendini kullanılmış hissediyor...

Komşunuzun yaptığını yapar mıydım, asla.
Ama bunu yapacak bir çok insan var.
Evine hediye gelen eşyaları, başkalarına hediye götürmek gibi bir hastalık var toplumumuzda.
Belki aynı niyetle düşündü ve size getirdi.
Sonuçta kullanılmış, eskimiş ya da defolu değil.
2 kazak 1 pantolon diyor ve maddi değerini ölçmem diyorsunuz da, bunlar 3 tl ye satılan şeyler değil zaten.
Bence siz fazla fazla yapmış ve karşılık beklemişsiniz.
Böyle üzülecekseniz, yapmayın.

Yanii belki de kötü amacla yapmamistir ama yine de sen de bu kadar özenme. Baska ssorununuz yoksa normal ol ama her şeyini deona verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…