Komşumla olanlar

Başka hic bir sorunumuz yok. Aslında buna da sorun diyemem. Sadece bu kadar özensiz olmasını garipsedim, kırıldım. Onun açısından bakmaya çalışıyorum.

Duygularinizi.oldukca yogun.yasiyorunuz sizi cok sevsede bu yaptiklariniz sonrasi cok kullanilirsiniz mesafe koyun bu samimiyetsizlik degil sadece ekinizde avucunuzda ne varsa sermeyin onune sizin cokmu.paraniz var bukadar savurcak felsefe basit size nasil.davraniliyorsa iyle davranacksin korkmayin baglariniz.koparsada kopsun

hediyeye kafayı takmayın...
siin gibi ince düşünen insanların karşılaştığı durum genelde böyledir.
benimde yediğim içtiğim ayrı gitmeyen eşleri terfi aldığında bile hediye götürdüğüm arkadaşlarım kızıma beş liralık pijama getirmişti..şimdi de aynı insanları arabamla kursa götürüyorum akıllarına çocuklarıma beş liralık bişey almak gelmiyor
ben de herkes benim gibi düşünmek zorunda değil diyip avutuyorum kendimi

Bu biraz karakter meselesi. Yani bende birine hediye alacaksam illa onumu alsam daha çok beğenir bunu mu alsam diye kılı kırk yararım. Zaten sevmediğim hiç değer vermesigim biriyse hiç ugraşmam.
Ama mesela bazı insanlar adet yerini bulsun diye hediye götürür. Evdeki hediyeyi hediye olarak götürmeyi hiç sevmem. Çünkü kim bilir belki bana getiren insan da beni düşüne düşüne gidip almıştır onu. Onun haberi olmasa bile saygısızlık yapmış gibi hissederim. Ama herkez bu düşüncede değil . Belliki komşunda değil.

Eminim komsumuzun vakti olup dışarı çıkma şansı olsaydı senin beğendiğin tarzda şeyler alırdı. Ama kadın 1 ay önce doğum yapmış muhtemelen Size getirdiği hediyeyi ya eşine sipariş verdi o aldı ki büyük ihtimal böyle ya da çocuğuna gelen kıyafetlerden getirdi ki bu sadece bi ihtimal 1 aylık bi bebeğe kimse 1 yaş için bişey getirecek vakit bulamamistir. Bunu bu kadar sorun yapma olan dostlugunuza olur sen pişman olursun.

Bana da bebek görmeye gelen bir tanıdık kendi torununa gelen kıyafetlerden birini getirmişti. Ama onemsemedim açıkçası çok. Sevdiğim ve kötü niyetli olmadigibi bildiğim biri çünkü. Ziyarete gelmesi yetti.

Yani demek istiyorum ki eğer komsunuzunkkötü niyetli olmadigindan eminseniz onemsemeyin bence.

E sonucta kadin 3 parca hediye getirmis daha ne yapsin? Bi de daha lohusa kadin yani, demek imkani onlara yetti getirdi. Ayrica destan gibi yaptiklarini yazmissin da karsilik beklenerek yapilanin adi iyilik olmuyo

Bir de aldığın hediyeyin fiyatina kadar yazman hoş değil. Böyle tavirlar hic.samimi gelmiyor insana açıkçası. Mesela ben sizin bu yazdiklarinizi okudugumda, arkadaslarina pahali hediyeler alarak kendini hoş gostermeye çabalayan ama alttan alta da sürekli ayni şekilde karşılık bekleyen, dolayısıyla aslında bunlari karsi taraf için değil de kendisi için yapan, ayni şekilde karsilik gormeyince de baskalarina ne kadar iyi bir arkadas oldugunu en ince ayrintisina kadar anlatıp 'en iyi arkadaşını' nankör kedi durumuna düşüren bir insanoğlu olduğunuzu düşündüm.

Dışardan bakıp cevaplıyorum. .cokkk saçma birşeye takılmissiniz..
Samimiyiz seviyorum komşumu diyorsunuz kendi aldığınız pahalı hediyeleri övünerek anlatıyorsunuz..arabamla alışverişe gittik diyorsunuz..madem samimisiniz bunlara bir karşılık beklemiyor olmanız lazım. .hadi hediyesini beğenmediniz samimi komşunuzun zevkini nasıl bilmezsiniz belki o beğendi de aldı. .
Ben böyle tavırları hiç doğru bulmam..hatalisiniz. .

Siz karsilik beklemeden yapmissiniz bunca inceligi.Yerinizde olsam bende bozlurdum sanirim.

Cnm haklisin.. sen asiri derecede ozenmissin ona karsi, yardim etmissin zaten.. ama sanki karsikli degil gibime geldi.. normal bi posetle hediye goturulmez benim bildigim, hadi diyelim parasi yok hediye paketi almaya, ne bilim bi gazete parcasina paketleyipte verebilirdi .. bu saatten sonra sende ozenme..

bence hemen komsunuzu kizlayin her seyin en ucuzuna kacmasinin sebebi ailevi bir problem olabilir ve belki o da istemistir en guzel hediyeyi almayi ama ESI CIMRI OLABILIR

bence hemen komsunuzu kizlayin her seyin en ucuzuna kacmasinin sebebi ailevi bir problem olabilir ve belki o da istemistir en guzel hediyeyi almayi ama ESI CIMRI OLABILIR

Kadin lohusa olduğu için evden çıkamadığı için kocasina aldirmis olabilir. Erkekler de pek anlamaz bu islerden. Benim babamdan biliyorum erkek yegenine pembe renkli tulumlar almıştı adam :)))

Aslinda kafam karisti. Bebegi yeni dogmus vakti olmamis olabilir. Giysiler cok cabuk kuculuyor fazla para verme geregi duymamis olabili. Siz samimisiniz sen nasil kendi cocugunun giysilerini verdiyse o da sana getirmis olabilir. Arkadasin ev hanimiysa eşinin biraktigi paraya gore bisey almak zorunda kalmista olabilir Ama bi paket yapmakta zor bisey degil. Hadi vakti yoktu paket alamadi diyelim sana kusura bakma cikamadim boyle getirmek zorunda kaldim diyebilir ki sen bu kadar pozitifken boyle bi konusma gecse alinacaginida sanmiyorum

Allah herkese sizin gibi komsu nasip etsin ve yapilan iyilige karsilik veren bi komsu nasip etsin sizede

ALLAH askina ben dogum yaptim esimin sadece 2 akrabasi hediye getirdi.Siz komsudan bahsediyosunuz oda 3 parca almis bnce iyi bi insan.Bide her insan farklidir yani tutumluysa kimseye zarari yoksa bu konuda haksiz deil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…