Komşumla olanlar

Bence eşine en azından rica edip 1 yaş için diyip birsey aldirabilirdi dışarı çıkmadan bile halledilebilirdi zira samimisiniz ..

Hediyeyi kucumsememek lazim.
Almis sonucta biseyler.
Ama sizin davranislarinizida ayri olarak ele alirsak; sizde biraz abartiya kacmissiniz bu komsu olaylarinda.
Hediyeler hediyeler ve hediyeler.
Biraz kendi kesenizi dusunun.
Para kolay yazanilmiyor.

Bebek besigini oylece vermissiniz, ikinci cocugunuzada lazim olucak o besik. Ikinci cocuk dusunmuyosaniz kardesiniz felan elbet vardir, ona lazim olucaktir elbet.

Ben azda olsa pinti olan bi kisilige canak tunamam. "Ogrenmesi gerek paranin harcanmasi icin var oldugunu" diyerekten cebinden para cikarirken " aman aman alma sakin benim evimde besik var' demem.
Mesela bi arkdasim vardir hic kacinmaz para harcamaktan. Mesela gecen gun gezmeye gittik, hesabi toplu odedik cebimizdeki paralarla beraberce( ben banka kartimi goturmustum). O benden fazla odemis oldu nakit odemeye dondugumuz icin. 8 euro 5 kurus borcum var. Kac kere dedim banka numarani ver aticam bankana diye. Vermiyor olmaz diyor. Boyle bi arkdasa seve seve parada veririm elimdekinide veririm ihtiyaci varsa. " bu sefer ben oduycem" diycem bidahakine. Ama baska bi arkdasim dahada vardirki cok baska. Onada " ben oduycem' diycek degilim yani. Ogrenmeli cebinden paranin elbet cikmasi gerektigini.

Ne kadar zarif bir bayansınız burada bazı insanlar "komşum şunu dedi acaba ne ima etti", "kocamla bunu yaşadık hemen kavga ettim haklı değil miyim" gibi şeyler yazılıyor tabi bunlar da derttir ama bazılarında saçma olan gereksiz bir fitne arama art niyet arama girişimine girmeleri beni buradan okuduğum halde geriyor. Bence siz şu anda arkadaşınız hakkında bir kanıya varmayın, bekleyin, takip edin bundan sonra onun davranışları nasıl olacak. Siz hediye beklemiyordum demişsiniz ama siz onca şeyinizi o kişiye vermişsiniz bunun karşılığında bir jest hoş olurdu. Temiz kalbinizle birlikte inşallah sizi üzecek şeyler yaşamazsınız, arkadaşınız yoğun olduğu için böyle olmuştur diye temenni edelim, eğer ki bu en minik harcamadan kısma durumu devam ederse arkadaşlığınızı biraz mesafeyle devam ettirirsiniz yıpranmamanız adına.

Kalbinizden çıkan değer cüzdanınıza yansımış değerin karşılığı cüzdana dolmasada olur ama kalbe de dolmuyorsa o ilişki yıpranır. İnsanoğluyuz.

Hediye alıp verirken, kim olursa olsun, verdiğinizi unutun.. Ki beklentiye girmeyesiniz..
Samimi arkadaşlıklarda bu düşünceler sağlıklı değildir, heleki karşınızdaki kişi eğer sizi kullandığını düşünüyorsanız, bir dahakine geri çekilirsiniz olur biter..
Ama bunu dert etmek, üzülmek boşuna.. Kullanılma hissine kapılıyorsanız, samimiyeti azaltın..

Bebeği ufakmis havalar malum gribal enfeksiyon cirit atiyor cikamamis olabilir..birine aldirabilirdi yada bebegi birkac saatligine size birakabilirdi o arada biseyler alabilirdi...ay birkere benim öyle oldu insallah gücenmemistirler karsi taraf..ben calisiyordum gecen sene o zaman isten ciktim..kayinvalidem köyden gelmis görümcemle konusmuslar bebek gormeye gidicez demezler mi aksam saati ben bisey alamadim tabi hos bunlar gorumcemin kizina gelenlerden 3 tane gazeteye sarip posetlemisler dusunun yani elime tutusturdular bende bakamadim hemen ciktik ama inanirmisin begenmedigi ne kadar dandik seyler varsa onlari koymus ben alip koymam ben utandim vallaha..bir daha mi önceden habersizsem hediyem yoksa bile bebegin besiginin icine annesinin gorecegi yere para birakiyorum en azindan daha az rezil olurum hem annede bebege daha makul begendigi birsey varsa almis olur diye..dandik sey vermektense yani..

Başka hic bir sorunumuz yok. Aslında buna da sorun diyemem. Sadece bu kadar özensiz olmasını garipsedim, kırıldım. Onun açısından bakmaya çalışıyorum.
Normal şartlarda nasıl davranır komşunuz? Bebeği olmadan önce nasıl davranırdı?
Örneğin tek taraflı mı olurdu yapılanlar?
Dışarı çıktığınızda hesabı ödetirmiydi size?
Yada siz yemek götürünce aynı özenle getirirmiydi? Yoksa sadece yapmış olmak için mi yapardı bunu?
Bunlar önemli ayrıntılar. Şayet yukarıda bahsettiklerimde sorun yoksa sizin açınızdan,dert etmeyin derim ama tam tersi bir durum varsa,kullanılmış hissediyorsanız mesafe koyabilirsiniz ki bence buna gerek yok anlattığınız tarzda bir insansa. (Iyi diye bahsetmişsiniz genel anlamda bu sebeple söyledim)
Hediye konusunda bebeğiyle ilk kez dışarı çıktı diyorsunuz,gidip alamamış olabilir doğal olarak. Hediye gelenlerden sizin bebeğinize beden olarak uygun sadece bu parçalar vardır,bu sebeple verdiklerini uygun görmüştür zira tam 1 yaş fark var,her gelen hediye büyük olmayabilir. Paket yapılabilirdi evet ama hediye paketi her an elimizin altında durabilen birşey değil ki. Yoktur bu sebeple öyle vermek durumunda kalmıştır ve eminim dışarı çıkamadığını bildiğinizi ve aranızdaki samimiyete güvenerek alınmayacağınızı düşünerek vermiştir.
Ben olsam böyle düşünürdüm sanırım.
Evet toplumda var kendine hediye gelen kahve fincanını,borcamı vs'yi başkasına hediye etmek ama bu durum öyle bir durum değilmiş gibi geldi bana. Sanki biraz mecbur kalınmış gibi.

Evet komsunuz daha bi alakadar davranabilrdi hediye konusunda ama uzmeyin kendinizi.uc bes kurusluk maddiyat icin komsunuzla araniza soguklup olusturup bozmayin aranizi guzel komsuluklar kolay kurulmuyor gidenin yerinede gelmiyor varsin komsudan gelen zarar bu olsun komsulugunuzu arkadasliginizi maddiyatla olcmeyin si yine guzel guzel tatli tatli gecinin insallah..

Suan evden cikamiyordur diye dusunuyorum. Bir yandan da acaba kredi karti kullaniyor mu? Kullaniyorsa internetten de gayet guzel seyler alinabilir mesela English Home tarzi bir yerden internetten siparis vererek alabilirdi... Belki de eşi kurusu kurusuna para hesabi soruyordur yani bilemedim, oyleyse de size yansitmaya utanabilir, eli bos da gelmek istemez falan...

İyi birşey beklemen normal. Ne varsa vermişsin ona. Beşik pompa kıyafet vs. Ben sadece pompama bi ton para vermiştim.

Aynısını ben yaşasam kendimi enayi gibi hissederdim. Maddiyatı varmış. Ee öyleyse kıysın paraya alsın adam gibi birşey.

Senin yerinde olsam bi çöp bile almam daha.

Belki sizin kadar ince biri degil detayli dusunemiyodur.
Etrafimda okadar degisik insanlar gordum ki artik bana tuhaf gelmiyolar.
Sahsen ben ederi kadar deger veriyoruum insanlara
Okadar samimi oldugum bana özensizce davranirsa bende öyle davranirim.

Ayrıca ne demek evden çıkamıyor. Benim almam gereken şeyler vardı. Yarım saatliğine eşime bırakıp gidip aldım. Bu kadar zor birşey değil.

Hatta beğendiğim bazı şeyleri netten aldım kargoyla geldi.

Ben oğlumun küçülen her şeyini ablama verdim. Kısmetse yakında dogurucak. Ben oğluma devamlı birşeyler alırım. Ablam da derki güzel şeyler al nasıl olsa bana verceksin demişti. İyi güzel de oğlumun doğum gününde bile bi kıyafet almışlığı yok. İki yaşında oğlum. Bi doğduğunda kıyafet almıştı.

Bense ne battaniyeler ne tulumlar ne patik ne yelekler ohooooo neler neler verdim. Toplasam 2000 tl yi geçer.

Şimdi eminimki ablam benden altın bekler. Eee sen benimkine taktın mı diye soramazsın ama....

Demem o ki yaptıklarının karşılığını görmüyorsan yapma.

Belki kadın çok istedi sırf sen pahalı aldın diye ben napsam stresine girdi lohusa haliyle kadının gecesi gündüzü karışmıştır onu düşünemez ki belki üzüldü strese girdi belki kocasından para isteyemedi belki istedi eşi tersledi bu düşüncen çok yanlış beklenti içinde olman da yanlış çünkü beklediğin olmayınca üzülüp yanlış düşüncelere giriyosun baksana

ALLAH askina ben dogum yaptim esimin sadece 2 akrabasi hediye getirdi.Siz komsudan bahsediyosunuz oda 3 parca almis bnce iyi bi insan.Bide her insan farklidir yani tutumluysa kimseye zarari yoksa bu konuda haksiz deil.
Evet tabiki iyi bir insan. Yoksa bu şekilde düşünmezdim. Ben özensiz olmasına üzüldüm. Zaten su an öyle bir hediye de beklemiyordum.

Verdiklerim tekrar verilmesi üzerine verildi. Yani ben ona bunlar daha bizim ikincileri buyutmemize bile yeter ben zamanında kendimi kaptırıp çok şey almışım demiştim. Ya bunlar mesele değil zaten. O kız istemeden bile verdiklerim oldu maksat isi görülmüş olsun. Nasıl vermeyeyim yani ben de boş duran şeyi onda eksigini göre gore.verdim pişman da olmadım. Çok da iyi bir ilişkimiz var. Gerçekten sevdiğim bir insan. Ama bu ozensizligi anlayamıyorum. Hic birşey vermeseydi de ay hic birşey de getirmedi diye zerre düşünmezdim çünkü biliyorum kızın su anki sıkışık durumunu yeni bebekli nihayetinde. Derdim maddi boyutu ve değil. Derdim özensizlik.

Vallahi haklisiniz ben ozen gisterip o boyle cittige almayip hediye paketi bile yapamdan getirmesi benide uzer hersey karsilikli yani bende boyle seyleri onemserim beni nekadr onemseyip deger verirse dahada ozen gosterip bir ustünü yapar zaten siz kendiniz daha bilrisiniz ikinizin nasil arkats oldugunuzu o yuzden ne dusunuyorsaniz haklisiniz

Sizde aynı kendimi gördüm.törpülüyorum ama kendimi artık.başkasını düşünücem diye kendimden fedakarlık ettim.gerek yokmuş onu öğrendim.diyeceğim odur ki fazla muhabbet tez ayrılık getirir .sizin yaşadığınız birebir bizim apartmanımızda yaşandı .çok içli dışlı olmayın üzülürsünüz bırakın herşey kararında olsun.çok fedakasınız ama iyi niyetiniz suistimal edilmesin lütfen dikkat edin.

Bence biraz tutumlu
Farklı bakıor bu tip şeylere
Kendinizden çok fedakarlık yapmayın derim..
Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.. İnsanları tanımak zor, kendimiz görüyoruz çoğu zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…