Hepimizin kafasinda kaliplasmis bazi yargilar vardir!
Mesela kapali bir bayan gördügmüz zaman namazinda niyazinda Allah korkusu olan vicdanli bir insan olarak bakariz ilk etapta, tabikide icini bilemeyiz, tabikide acik veya kapali olmak insanin namus kavramini, seref duygusunu belirlemez, ama dedim ya belirli seyler vardirki kaliplasmistir, istesekde istemesekde beynimize islenmistir.:hulya:
Ben cok olgun bir yastan sonra anladimki kapali olmakla dinine bagli olmanin cok iki farkli sey oldugnu!benneyaptımki
Bazi kadinlarin o örtüyü dini bir simge olarak görmedigni, o örtünün onlar icin aslinda hic birsey ifade etmedigni....
Aslinda cok üzücü bir durum bu, cünkü bana göre kapanmayi tercih eden bir kadin gercektende o örtünün hakkini vermeli....herseyi ile.
Kafasinda bas örtü altinda poposunun tum hatlarini ortaya cikaran daracik bir pantolonla dolasmamali, yüzünde 10 kilo makyaj olmamali, agzinda sakiz elinde sigara ile sokakta yürümemeli, erkek arkadasi ile parklarda cafelerde sarmas dolas öpüsmemeli......
Hos, bu saydiklarim tabikide hic bir bayana yakismiyor vesselam, ama hic kimse kusura bakmasin, kapali bir bayana dahada yakismiyor.
Cünkü taktigi o örtünün manasina zit davranmis oluyor. Iste bu yüzden....yahu suraya bak hemde kapali diye yadirgiyor insanlar.
Keske her kadin bu karari verirken gercektende icinden gelerek, manasini tamamiyle anlayarak verse
Her koyun kendi bacagindan.....ne diyelim....
Konu cok ince, ben olsam söylemezdim arkadasim, zaten eger gercektende o kadin böyle birsey yaptiysa, Cenabi Allah bir tesadüf yaratir ve yaptigi ortaya cikar, siz hic karismayin!