Komşumun bana verdiği tuhaf kitaplar :/

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.906
82.734
798
Bugün komşu ve bir arkadaşımla oturuyorduk konu kitaplardan açıldı o sırada annem bizimle değildi
arkadaşım"feraceli cok kitap okur ona kitap yetmez"dedi
hatta kitap fuarını iple çektiğimi vs. Söyledi..
teyzede bende dini kitaplar var sana getiriyim hemen dedi..Bende saf mıyım?salak mıyım? anlamadım getir teyze dedim.gitti kalın kalın 4-5 kitap getirdi ve gitti. Ben elime aldım kitapları ve beynimden vurulmuşa döndüm bana verdiği kitaplar islamı tamamen yanlış anlatan adamın ve adamların kitaplarıydı..

Arkadaşımla şok geçirdik aklı sıra beynimimi yıkamak istedi anlamadım..
arkadaşıma ben bu kitapları evime asla sokmam sende dursun bi hal çaresine bakarız dedim..
Bu teyzeye hemen yarın kitapları teslim etmek istiyorum ama ne dicem nasıl vericem bilemedim?
İçimde felaket bi huzursuzluk var.

Son düzenleme:
teyzecim, bu kitaplar benim dini görüslerime cok ters yanlis anlama, ama bosuna evde durmasin. belki baskasinin isine daha cok yarar
derdim ve kitaplari geri verirdim
komusunun tepkisinden niyetini anlardim zaten
eger kötü bir niyetle verdiyse kitaplari anneme anlatirdim, kötü niyet yoktuysa bisey demezdim

İstemiyorsanız verin gitsin bahane üretin olsun bitsin...Annenizede söylemeyin boşu boşuna sonuçta akıllı mantıklı insanlarız istemezsek kim bizim beynimizi yıkayabilir ki?!O yüzden konunun üstünde fazla durmayın derim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış tanitan biri ise teyzenin fikrini değiştirmekle başlayabilirsiniz , büyük ihtimal başta inanmaz falan ama sende bilgiler topla ne bileyim adamın sohbeti falan varsa reddiye bisey yapıldı ise yanlış söylediği ayet hadis varsa çıkar karşısına işte bunlar içinde bizim ilmimizin geniş olması gerek tutup karşıdaki bisey der ispat da edmezsin kötü olur ama eminseniz teyzeye de vesile olun derim

inan bunu çok isterim kestirip atarsam içim daha çok acıycak teyze yanlış yolda çünkü

cok kitap okuyan sizin icin sunu soyleyebilirim, o pimpiriktir PiMBirik olsa duramazsin.
yanlis seyler oldugunu dusundugunuz seyleri de okumanizda bir sakinca yok, her turlu seyi okurum, izlerim.
isime geleni alirim ve bunu gidipte anneme yetistirmem.
siz evinize dahi sokmayacaginizi soylediginize gore o an iade etseydiniz komsunun kitaplarini.

kimin kitabiymis yalanci peygamber varmis bi tane halam tvden esinden gizli almis kadini zor ikna ettik sonra anladi da kitaplari atti :) neyse isim söylemeyin kalin malin diyince az cok anladim .

inan bunu çok isterim kestirip atarsam içim daha çok acıycak teyze yanlış yolda çünkü

Bende oyleyim ya, kestirip atamam illa anlaticam.ama güzel düşünüyorsun bence ,yanı sadece kendimiz için değil etrafimizdakilere de vesile olmak gerek , nerden dönerse kâr çağır bence çaya güzel gergin olmayan bi şekilde anlat , tutup inada bindiremesin koru korune bağlıysa falan

Olayın anne ile bağlantısını çözemedim, zaten dini kitapları birine önermeyi yada böyle emrivaki ile okutmayı da doğru bulmuyorum. Teyzem kendince iyilik yapmış ya kendince doğru olan dini bilgiyi senin de öğrenmeni istemiş yada kendi kitabı açıp iki satır okumadığından ne yazdığından bihaber. Evde durup duracağına vereyim kız okusun demiş.

Kalbini kırmayın teyzenin, götürün verin çok yakınsanız uygun değil bu tarz kitaplardan öğrenmeniz bakın misal şu şöyle yazıyor tarzı kısaca bilginizi paylaşın. Bilmiyorsa o da öğrensin yok biliyor da bile isteye verdi ise okumayacağınızı söyleyerek uzaklaşın yanından.

Olayı çok da dallandırıp budaklandırmaya uzatıp gevşetmeye gerek yok

O an bakmadım verdiği kitaplara verdo ve gotti hemen.. olabilir kitap okuyor olmam muhteşem derece türkçemin olduğu anlamına gelmez böyle birşeyde söylemedim..bende her tür kitap okurum ama çokta zıt bana ters kitapları okumam çünkü vaktimi boşa harcamak istemem

Haklısın aynen öyle yapiyim bi baş başa kaldımız vakit konuya gireyim

Kime göre neye göre yanlış belki sen de ona göre yanlış yollasınn???? Mesele dini görüş olduğuna saygılı olmak zorundayız lütfen!! Kadın bi iyilik yapmış kendince ha hoşunuza gitmedi mi, Teyzecim buyur çok sağol ben okumam de geç,ha bence okumalısınız, ateist birinin yazdığını da incili de vs vs... Sonuçta yine kendi istediğinize inanın ama fanusun içinden okumadan bilmeden,tek bi yönden bakarak benim ki doğru demek çok yanlış. Niye? Çünkü o inançla doğdum. Başkasına kendi fikrini empoze etmek nedir ya?

Pimbirik olsa duramazsın
Çok güldüm buna

Kitapların isimleri ne

kimin kitabiymis yalanci peygamber varmis bi tane halam tvden esinden gizli almis kadini zor ikna ettik sonra anladi da kitaplari atti :) neyse isim söylemeyin kalin malin diyince az cok anladim .
Heh demiyim boşver
Hayır teyze beni biliyor yıllardır komsuyuz herkesin görüşüne saygım var..Senin dinin sana benim dinim bana..Beni baglamaz ama kalkıp bana at gözlüğü takmış insan gözüyle bakmanız öyle sanmanız bu ne ya? Demeniz bence çok mantıklı değil

Konu çok eften püften geldi bana okumazsan okuma yani kimsenin neyi okuduğu kimseyi ilgilendirmez.
Almazdım ben okumayacağım bişeyi
Okuma sende belli bi Zaman sonra başka kitaplar aldım bunlara fırsat kalmadı de ver yani bunlarıda biz mi söyleyelim.
Ama annene yetiştirmek istemende enteresan abartmayın bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…