Komşumun dilinden anlamıyorum

Cansinsenn

Nasip'tir İnşaallah
Kayıtlı Üye
23 Mart 2019
1.005
1.896
83
38
Merhaba arkadaşlar dert değil benimki ama ne yapmam gerektiğini dair bi fikre ihtiyacım var.
Şöyle anlatayım oturduğumuz apartmana taşınalı 1 buçuk yıl oldu. Zaten apartman ilişkilerini bilirsiniz kimse birbirini pek tanımıyor bende 7 daireli apt da sadece 2 aileyi tanıyorum biriyle muhabbetimiz çok daha iyi. Bu aileyle daha eve bakmaya geldiğimizde tanıştık ve çokta iyi anlaştık. Bu aile üç kişilik 50 ila 60 yaşları birde oğulları var 26 27 yaşlarında rahatsız biraz. Neyse bu abi ve ablayla merdivende karşılaşsak yarım saat muhabbet ederiz ama son bir buçuk ayda ne olduğu bilmediğim bişey var. Bi defasında apartmanla ilgili evraklar vardı bu aileden almam gereken kapıyı çaldım abi çıktı ve suratsız bi şekilde evrakları verdikten sonra pat diye kapıyı çarptı suratıma. Eşime anlattım belki bi sıkıntısı vardır sana denk gelmiştir dedi hak verdim. Sonra üzerinden 1 2 hafta geçti yine abiyle merdivende karşılaştık nasılsın abi dedim ablayı sordum nasıl diye, çöp aticam diyip tersledi nerdeyse anlam veremedim ama yaşına verdim. Abla bigün çamaşır asıyodu 4 defa seslendim yine de kötü düşünmedim duymamıştır dedim. Son kez de ben marketten dönüyorum apt kapısında karşılaştık nasılsın abi dedim yine çöp atmaya mı dedim sinirli ve sert bişekilde sadece hmmmmmm yaptı o kadar. Bu adam eşi yanında olmasa dahi benimle muhabbet eden biri bu arada. Karısını çok kıskanıyo. bu abi, yaşları belki aynı ama kadın biraz daha genç kalmış bi kaç talihsiz konuşmalarada denk gelmişler karısına baban mı falan diye sormuşlar canı baya sıkılmış abla anlatıyodu, bikaç kezde ben şahit oldum. Ama bu gün şöyle bişeyle karşılaştım eve dönüyorum baktım oğlu daire kapısında normalde abla nasılsın falan der beni görünce içeri girdi kapattı kapıyı, ben çıkacağını anladım tabi. Ben içeri girdim kapı açıldı çok afedersiniz dürbünden baktım çocuk ve annesi çıktılar abide eşikte karısı bi anda dedi ki gözlere bak gözlere yine karşı tarafta diye söylendi. adam ne karşı tarafı diye bağrındı kadın söylene söylene gitti. Karşı taraf bizim daire bu arada. Ben bidaha denk gelirsek selam vermeyi düşünmüyorum ama neden bu şekilde davrandıklarını anlayamadım.

Son düzenleme:
:110:
Sonuna kadar okuduğumda dertlerini merak etmiştim ama zaten cevabı yazmışsınız
çocuk ve annesi çıktılar abide eşikte karısı bi anda dedi ki gözlere bak gözlere yine karşı tarafta diye söylendi adam ne karşı tarafı diye bağrındı kadın söylene söylene gitti. Karşı taraf bizim daire bu arada.

Anladigim tek ve net olan şey kadın kocasini sizden kıskanmış ( gozlere bak yine karşı taraftanin baska aciklamasi olamaz)
Ya bende ilk başta öyle düşündüm ama konduramadım bide benim yaşım 32 kadın böyle bi yakıştırma yapmamıştır heralde diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın tabi demeye çalıştığım şey 45 50 falan olsam yakıştırması düşünmesi daha kolay olurdu babam yaşında adam böyle nasıl düşmüş olabilir anlamafım

Fazla iyi niyetli bakmışsınız gibi geldi bana. Başta selam verdiğinizde adam terslediyse cevap vermediyse bir daha selam vermenize hiç gerek yokmuş. Akraba değil sonuçta komşu yani samimi olunsa ne olunmasa ne. Kimseye güven olmuyor hakkınızda bir dedikodu çıkarsalar komşulara anlatsalar sizin huzurunuz bozulur sonra uğraş dur değmez yani . Daha da iletişim kurmayın yan yana geçerken de gözlerine bakmayın yapılacak şey muhatap olmamak bundan sonra.

Bencede araniza mesafe koyun muhabbete girmeye gerek yok zaten
Bende mesafe koyucam tabi ama düşünmüyo değilim bi yanlış anlaşılma oldu da bende mesafe koyunca bak demekki düşündüğüm doğruymuş anlayıp mesafe koydu derler diye çok mu ince düşünüyorum acaba

Resmen amcayı sizden kıskanmış. Birde size kocam beni kıskanıyor diyerek mesaj göndermiş.. seviyor ki kıskanıyor uzak dur mesajı :KK66: mazallah alıverirsiniz kocasını..
Tabi anlattıklarımdan bu çıkıyo bende başka bişey düşünemiyorum ama kadın sürekli kahve içmeye çağırıyo du madem kocasını kıskanıyo ne demeye beni sürekli davet ediyodu

Bende mesafe koyucam tabi ama düşünmüyo değilim bi yanlış anlaşılma oldu da bende mesafe koyunca bak demekki düşündüğüm doğruymuş anlayıp mesafe koydu derler diye çok mu ince düşünüyorum acaba
Cok ince dusunuyrsun canim. Alt tarafi komsun yani. Onlardan baska komsularinda var boyle durumda bence hic artik adim bile atma ne halleri varsa gorsunler. Bende insanlari samimi olmayi pek sevmem komsularm hep cagirir gel oturalim kahve icelim diye evlendim 5 ay olacak hic gitmedim gitmemde. Cunku samimiyete gerek yok. Komsuluk iliskileri eskidenmis.

Fazla iyi niyetli bakmışsınız gibi geldi bana. Başta selam verdiğinizde adam terslediyse cevap vermediyse bir daha selam vermenize hiç gerek yokmuş. Akraba değil sonuçta komşu yani samimi olunsa ne olunmasa ne. Kimseye güven olmuyor hakkınızda bir dedikodu çıkarsalar komşulara anlatsalar sizin huzurunuz bozulur sonra uğraş dur değmez yani . Daha da iletişim kurmayın yan yana geçerken de gözlerine bakmayın yapılacak şey muhatap olmamak bundan sonra.
Yani bende son duyduğumdan sonra tabi ki muhattap olmayı yada selamlaşmayı düşünmüyorum. Sadece ben bunların herbirini eşime anlattım aslında iyi niyetli olan benden çok eşim. Ama tabi ki aptal değilim bişey olduğunu anlıyodum. Onların olması yada olmaması na takılmıyorum zaten sizinde dediğiniz gibi acaba hakkımda bi dedikodu çıkarmışlardır tek düşündüğüm o

Yani bende son duyduğumdan sonra tabi ki muhattap olmayı yada selamlaşmayı düşünmüyorum. Sadece ben bunların herbirini eşime anlattım aslında iyi niyetli olan benden çok eşim. Ama tabi ki aptal değilim bişey olduğunu anlıyodum. Onların olması yada olmaması na takılmıyorum zaten sizinde dediğiniz gibi acaba hakkımda bi dedikodu çıkarmışlardır tek düşündüğüm o

Bence bu son duyduğunuzu da eşinize söyleyin eşiniz adamla konuşsun sert bir dille, ağızları kapansın en azından

Cok ince dusunuyrsun canim. Alt tarafi komsun yani. Onlardan baska komsularinda var boyle durumda bence hic artik adim bile atma ne halleri varsa gorsunler. Bende insanlari samimi olmayi pek sevmem komsularm hep cagirir gel oturalim kahve icelim diye evlendim 5 ay olacak hic gitmedim gitmemde. Cunku samimiyete gerek yok. Komsuluk iliskileri eskidenmis.
Ben köyde doğdum büyüdüm apartman ilişkilerini duyardım ama öğrenmiş oldum. Bende samimi olan insan değilim çok ama çok yakın davrandılar akraba gibi insan zaten çevresinden uzaklaşmanın sıkıntısıyla bende samimi oldum.

Ben köyde doğdum büyüdüm apartman ilişkilerini duyardım ama öğrenmiş oldum. Bende samimi olan insan değilim çok ama çok yakın davrandılar akraba gibi insan zaten çevresinden uzaklaşmanın sıkıntısıyla bende samimi oldum.

Bosver kuzum oteki komsularin nasil yani bari en azindan onlarla samimi ol ?

S
Bence bu son duyduğunuzu da eşinize söyleyin eşiniz adamla konuşsun sert bir dille, ağızları kapansın en azından
Söyledim zaten ama eşim sadece muhabbeti kes dedi o kadar. Zaten eşim gidip sert bi dille konuşsa siz kapı mı dinliyosunuz olur heralde

Back
X