KOMŞUMUN YAPTIĞI ETİK Mİ SİZCE?

Free Women

Hür doğdum, hür yaşarım...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
2.012
5.617
158
Merhaba arkadaşlar;

Mevzu karşı komşum. Yatak odamızın bitişiğinde ki odayı tv odası yapmış. Şimdiye kadar yoktu böyle bişey. Allah günah yazmasın kadının sesi bi de kapı gıcırsı gibi, tizz bi sesi var. Sabah 8'de çığlık çığlığa çocuğunu sevme seslerine uyandım bi hışımla kalkıp tık tık duvara vurdum. Kadın sustu lakin bu kez eşi başladı, uykum da firar etmişti zaten kalkıp mutfağa gittim. Duvara vurmak zorunda kalmak canımı sıktı doğrusu. Sabahın körü, o niye çığlık atsın da ben de duvara vurmak zorunda kalayım. Benim erkenden uyanmamı gerektirecek bi durumum yok. 9'a 10'a kadar mışıl mışıl uyumak en doğal hakkım değil mi? Neden bu insanlar böyle fütursuzca hareket ediyo? Ayrıca çelik kapının önüne çöp kovasını koymuş! Bina ivmcin de hacmvalandirma yok! Ben ne bileyim o kovaya çocuğun bezini mi arıyorsun pedini atıyorsun. Ben o pis havayı nüfus etmek zorunda mıyım!!! Hayır bu insanlar bide okumuş tahsili eğitimli insanlar güya. Çöp için uyarın diyeceksiniz belki ama, birebir muhatap olmak asla istemiyorum, yöneticimiz yok, bina görevlisini tembihlemistim ve çöpü almaları konusunda uyarmıştı ama dikkate alınmadı 😑 canım sıkıldı duruma yazmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler.

ses konularına aynı şeyi yazıyorum. binanın yalıtımı kötü ise komşu napsın. yalıtım iyi olduktan sonra normal sesleri duymazsınız. kötü ise konuşma sesi bile duyarsınız. ev sizin ise içten yalıtım konularını araştırın.
bizim alt katımızdaki ailenin de çocuk sevme sesi geliyor 8den itibaren. ben 08.30da çıkıyorum evden, sorun etmiyorum. kavga gürültü sesi dinleyeceğime çocuk sevme sesi dinliyorum, daha iyi.
çöp konusunda haklısınız.

Merhaba arkadaşlar;

Mevzu karşı komşum. Yatak odamızın bitişiğinde ki odayı tv odası yapmış. Şimdiye kadar yoktu böyle bişey. Allah günah yazmasın kadının sesi bi de kapı gıcırsı gibi, tizz bi sesi var. Sabah 8'de çığlık çığlığa çocuğunu sevme seslerine uyandım bi hışımla kalkıp tık tık duvara vurdum. Kadın sustu lakin bu kez eşi başladı, uykum da firar etmişti zaten kalkıp mutfağa gittim. Duvara vurmak zorunda kalmak canımı sıktı doğrusu. Sabahın körü, o niye çığlık atsın da ben de duvara vurmak zorunda kalayım. Benim erkenden uyanmamı gerektirecek bi durumum yok. 9'a 10'a kadar mışıl mışıl uyumak en doğal hakkım değil mi? Neden bu insanlar böyle fütursuzca hareket ediyo? Ayrıca çelik kapının önüne çöp kovasını koymuş! Bina ivmcin de hacmvalandirma yok! Ben ne bileyim o kovaya çocuğun bezini mi arıyorsun pedini atıyorsun. Ben o pis havayı nüfus etmek zorunda mıyım!!! Hayır bu insanlar bide okumuş tahsili eğitimli insanlar güya. Çöp için uyarın diyeceksiniz belki ama, birebir muhatap olmak asla istemiyorum, yöneticimiz yok, bina görevlisini tembihlemistim ve çöpü almaları konusunda uyarmıştı ama dikkate alınmadı 😑 canım sıkıldı duruma yazmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler.
Insanlar istedikleri odayı yatak odası yapabilirler en doğal hakları çöp için haklı olabilirsiniz ama yatak odaları taşıma işine kimse karisamaz sonuçta kalkipta süpürge matkap çalıştırmamis bebeğini sevmiş

ses konularına aynı şeyi yazıyorum. binanın yalıtımı kötü ise komşu napsın. yalıtım iyi olduktan sonra normal sesleri duymazsınız. kötü ise konuşma sesi bile duyarsınız. ev sizin ise içten yalıtım konularını araştırın.
bizim alt katımızdaki ailenin de çocuk sevme sesi geliyor 8den itibaren. ben 08.30da çıkıyorum evden, sorun etmiyorum. kavga gürültü sesi dinleyeceğime çocuk sevme sesi dinliyorum, daha iyi.
çöp konusunda haklısınız.
Ses yalıtımı sıfırın altında,komşu hapşırsa çok yaşa diyesim geliyo. Normal konuşmalar bile çok rahat duyuluyo. Yalıtımdan ziyade taşınma durumumuz var gibi inşallah.

Ses yalıtımı sıfırın altında,komşu hapşırsa çok yaşa diyesim geliyo. Normal konuşmalar bile çok rahat duyuluyo. Yalıtımdan ziyade taşınma durumumuz var gibi inşallah.

Yeriniz müsaitse geçici çözüm olarak gardrobunuzu ses gelen duvarın tarafına geçirin, eksi evimde vardı böyle bir sorun dolap sesi bayağı azalttı, deneyebilirsiniz

Çöp konusunda da haklısınız, artık her sokakta en az iki üç tane çöp konteynırı varken kapı önünde biriktirmeyi aklım almıyor, insan gelip geçerken atabilir, pislik resmen, uyarın bu konuda

Insanlar istedikleri odayı yatak odası yapabilirler en doğal hakları çöp için haklı olabilirsiniz ama yatak odaları taşıma işine kimse karisamaz sonuçta kalkipta süpürge matkap çalıştırmamis bebeğini sevmiş

İnsanlar istediği odayı yatak odası yapabilir evet; ama ben olsam tv odamı birinin yatak odasının bitisigine taşırken bi kez daha düşünürdüm ki; hem ben rahat etmezdim ses olur kimse rahatsız olmasın diye. Tabii ki de kavga gürültü sesi olmaması mükemmel, öyle bi şeyin olmasını kimse de istemez.

Ben sadece insanların bi tık daha ince düşünceli olması gerektiğini düşünüyorum hepsi bu ve bu şartları oluşturmak hiç de zor değil.

Eskiden insanlar sorardı. Yatak odanız hangi oda diye?
Ki o odayı oturma odası yapmazlardı.
Ya çocuk odası ya yatak odası yapılırdı.
16 daireli binada büyüdüm.
Bu hep böyle oldu.
Şimdi ise yok müstakil dairede yaşa, yalıtımı iyi binada otur, beğenmiyorsan taşın diyorlar.
Ben Allah'tan site de oturuyorum da, ses olduğunda güvenlik hemen müdahale ediyor.

işte bu durumda komşunun da yapacak bişeyi yok. hani siz yatak odası yapmışsınız ama o ona göre hareket edemez.
taşınma durumu olursa yeni evde dikkat edersiniz.

Bir sitede, toplu yaşam alanlarında hayatını sürdüren herkes böyle basit seslerden rahatsız olmamalı bu denli etkileniyorsanız müstakil bir eve taşınmanızı tavsiye ederim. Sabah 8 çok erken bir saat degil haftaiçi mesai saatinin başladığı bir saat yani, siz 9 10da kalkıyorsunuz diye neden başkası size gore hareket etmek zorunda olsun. Ayrıca istedikleri odayı istedikleri şekilde dizayn edip kullanabilirler ben abarti bir durum göremedim. Ama çöp konusunda haklısınız nefret ederim kapının önünde kokuşan çöp kokusundan

Yeriniz müsaitse geçici çözüm olarak gardrobunuzu ses gelen duvarın tarafına geçirin, eksi evimde vardı böyle bir sorun dolap sesi bayağı azalttı, deneyebilirsiniz

Çöp konusunda da haklısınız, artık her sokakta en az iki üç tane çöp konteynırı varken kapı önünde biriktirmeyi aklım almıyor, insan gelip geçerken atabilir, pislik resmen, uyarın bu konuda

Dolap extra büyük ve döndürmek çok zor olur malesef. Bide taşınma durumumuz var gibi onun için çok da bişey yapmak istemiyorum. Uykum kaçınca canım sıkıldı yazip rahatlamak istedim.

Çöp konusunda haklısınız.
Direk uyaramiyorsanız apartmanın girişine yazılabilir çöp alma saatleri dışında kapılara çöp bırakılması yasaktır diye
Ama ses konusunda aynı şeyi söyliyemem. Sabah 8 sabahin körü değildir. Birileri uzun uyuyacak diye diğer herkes ölü takliti yapamaz.
Bizim evdede sabah 7 de hareket başlar, komşum bundan rahatsız olacaksa o onun sorunu benim değil.

bizim binanın projesi öyle birinin yatak odası diğerinin salonu . annem komşuya ses gitmesin diye bizim televizyonu karşı duvara koyardı . şimdi annemin yanına taşınana yeni komşu tam yatağın arka duvarına tv asmış yani annem uyuyor komşu aynı duvarda tv izliyor. asla bir şey demez annem. apartmanda ses işleri biraz karışık yani her ses konusuna yazdığım gibi bina yalıtımları eski-yeni farketmeksizin berbat.

Bir sitede, toplu yaşam alanlarında hayatını sürdüren herkes böyle basit seslerden rahatsız olmamalı bu denli etkileniyorsanız müstakil bir eve taşınmanızı tavsiye ederim. Sabah 8 çok erken bir saat degil haftaiçi mesai saatinin başladığı bir saat yani, siz 9 10da kalkıyorsunuz diye neden başkası size gore hareket etmek zorunda olsun. Ayrıca istedikleri odayı istedikleri şekilde dizayn edip kullanabilirler ben abarti bir durum göremedim. Ama çöp konusunda haklısınız nefret ederim kapının önünde kokuşan çöp kokusundan

Ben sizinle aynı şeyi düşünmüyorum. Belirli saatlere kadar bi tık hassas davranmak zor olmamalı.

Çöp konusunda çok haklısınız.
Sadece görevli alacaksa konulabilir çöp kapiya oda geleceği saatte ama onun dışında orası ortak kullanım alanı ve oraya ayakkabı dahil olmak üzere birşey bırakılmamalı.
Ses konusunda hak veremiyorum sabahın körü dediğiniz saat çok erken bir saat değil bence. Çocuk varsa ses olur,kimse evinde parmak ucunda yürüyüp sessiz sessiz konuşmak zorunda değil. 5de gürültü yapsa tamam ama 8 bence uyanmak icin ideal bir saat.

Çöp konusunda haklısınız.
Direk uyaramiyorsanız apartmanın girişine yazılabilir çöp alma saatleri dışında kapılara çöp bırakılması yasaktır diye
Ama ses konusunda aynı şeyi söyliyemem. Sabah 8 sabahin körü değildir. Birileri uzun uyuyacak diye diğer herkes ölü takliti yapamaz.
Bizim evdede sabah 7 de hareket başlar, komşum bundan rahatsız olacaksa o onun sorunu benim değil.

Sabah 8 de çığlık atmak normal mi? Aaaaa Aaaaa diye tiz bi sese uyandım derin uykudan. rica ederim bunun neresi normal? Ayrıca çöp toplanmiyo kendimiz atıyoruz ve o çöp kovası her daim kapıda ve zaman zaman ağzı yarı açık.

Sanki kadın inşaat çalışması yapıyor gibi anlatmissiniz,çocuğunu sevmiş altı ustu. Kalkıp diğer odaya battaniye alıp uyumak zor olmamali,hoşgörü önemli
Ben neden hoşgörü göstereyim o göstersin hoşgörü, çığlık atmasın mesela a a gerçekten ben mi anormalim diye düşünmeye başladım.

Sabah 8 de çığlık atmak normal mi? Aaaaa Aaaaa diye tuz bi sese uyandı derin uykudan rica ederim bunun neresi normal? Ayrıca çöp toplanmiyo kendimiz atıyoruz ve o çöp kovası her daim kapıda ve zaman zaman ağzı yarı açık.

sabah 8 den bahsediyoruz. Hemde haftaiçi.
Mesai saati başlamış oluyor çoğu yerde
Sabah 5 deseniz anlarım, hak veririm. Haftasonu deseniz belki gene anlarım.
Ama sabah 8 de kadın ister çocuğunu sever, ister müzik açar ister evi süpürür.
Siz 10a kadar uyucaksınız diye kadın neden kendini kısıtlasın. Ayrıca sizin uyuduğunuzu nerden bilsin. Ben yan komşumun saat kaçta neyaptığını nerden bilebilirim mesela.

Bizim binada herkesin kapısının önünde çöp kovaları var çöpleri onlara atıyoruz görevli akşamları gelip alıyor temiz poşet geçiriyor çöp nerede duracak ben anlamadım

Back
X