• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumuz yüzünden evde oturamıyoruz

amelie08

Previously amelie08
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
791
961
103
Medeniyetsiz bir komşum var. Sabah akşam 3 yaşındaki çocuğu evde koşturuyor.Hadi o çocuk engel olamıyorlarmış, bu kocaman insanlar da evde at gibi koşturuyor hem de saatlerce, gece gündüz. İnsan gibi konuşmak fayda etmedi. Polis çağırdım, cezalandırır gibi daha da artırdılar. Mahkeme sürecine taşımayı düşünüyorum. Benzer şeyleri yaşayıp hukuki yolları deneyenler oldu mu?

Evi yeni aldık ve evde oturamıyoruz. Tık sesine takık olduğumuzu düşünmeyin evde at var gibi.

Evde nasıl koşuyorlar? Çok ses çıkaran ayakkabı mi giyiyorlar, onun sesi mi acaba?

Neden kimse inanmıyor? Arkadaşlar yuruselerdi ev sallanmazdı, koş yakalıycam diyor çocuğuna, top oynuyorlardı gittiğimde.

herkes komşusuna katlanıyor mu gerçekten? sabah akşam gurultu olur mu? o zaman kimse ev almasın!

ben inanıyorum

üzerimdeki ayılar da yürürken ev sallanıyor. üzerime yıkılacak artık tavan bi gün şak diye düşecekler yani. yuh ayı diye bağırıyorum bazen.

kısasa kısas yapmazsanız sallamazlar.

geçen gün saat 3e kadar bağıra çağıra şarkılar söyledi komşum nasıl da yorgundum. ben de inadına sabah 6ya kadar şarkılar söyledim ona. her gün saat 9da beni uyandırır evden çıkana kadar gümgüm seslerinden uyuyamam ben de sabah 7de kurdum alarmı koydum kitaplığın üstüne yarım saat çaldı uyandırdım. öyleyse böyle valla. biraz dayanıklıysanız uykuya dediğimi yaparsanız ancak durulurlar. sanıyorlar ki sadece onlar rahatsız edebilir üstte oldukları için. öyle bir şey yok. alın elinize sopayı yürüyor gibi vurun tavana her odada bütün gün kafaları şişsin.

Ne demek istediğinizi çok iyi anladım, benzerini çocuğum yaşamaya başladı üstüne yeni taşınan insanlarla birlikte. Önceki yaşayanlardan, normal sınırlar içinde çıkabilecek sesler dışında tek bir ses duymamış olan çocuk, artık evde duramıyor. "Ev sallanıyor" lâfınızın bende kesinlikle karşılığı var. Maalesef bir çözüm önerim yok, sadece tüm içtenliğimle Allah yardımcınız olsun demek için yazıyorum.

ben inanıyorum

üzerimdeki ayılar da yürürken ev sallanıyor. üzerime yıkılacak artık tavan bi gün şak diye düşecekler yani. yuh ayı diye bağırıyorum bazen.

kısasa kısas yapmazsanız sallamazlar.

geçen gün saat 3e kadar bağıra çağıra şarkılar söyledi komşum nasıl da yorgundum. ben de inadına sabah 6ya kadar şarkılar söyledim ona. her gün saat 9da beni uyandırır evden çıkana kadar gümgüm seslerinden uyuyamam ben de sabah 7de kurdum alarmı koydum kitaplığın üstüne yarım saat çaldı uyandırdım. öyleyse böyle valla. biraz dayanıklıysanız uykuya dediğimi yaparsanız ancak durulurlar. sanıyorlar ki sadece onlar rahatsız edebilir üstte oldukları için. öyle bir şey yok. alın elinize sopayı yürüyor gibi vurun tavana her odada bütün gün kafaları şişsin.
Haha bu mantikli iste bence

Bu insanlar nasıl saatlerce gürültü çıkartmayı basariyorlar hadi koştun 15-20 dakika olsun. Bütün akşam evde koşulmaz ki veya saatlerce şarkı dinlerken söylerken kendi kafaları şişmiyor mu :D
Benim komşu nadiren müzik olayını abartiyordu ama çok nadir olduğu için ses cikartmamistim ben, artık onuda bıraktı başkası uyardı heralde.

Haha bu mantikli iste bence

valla her medeni şekilde çözmeyi denedim kapıcı, apt yöneticisi, ev sahibi, emlakçı hepsine şikayet ettik. biz gittiğimizde kapılarını bile açmıyorlar.

ayıya ayı oluyorum ben artık. ay kibar insanlar okumuş insanlat nasılsa çirkinleşemezler diye rahata bağladılar ben de ipini saldım du bakalım. tabi kendimi tehlikeye sokmadan yapmaya çalışıyorum yoksa bizimkiler çok fena sevişirken çığlıklarını da dinliyorum konum da var hatta

Eğer gürültü belli bir desibelin üzerinde degilse yapabileceginiz herhangi bir sey yok. Ya katlanacaksiniz ya tasinacaksiniz.

İşte toplumumuz her yerde saygısız evde,yolda her yerde ..
Bizim de üstümüzde böyle bir aile vardı tartıştık olmadı, konuştuk olmadı ben de dayanamadım evimi kiraya verdim kendim en üst katta daire tuttum yaklaşık bir yıldır kafam rahat, oturduğumdan,konuştuğumdan bir şey anlıyorum şükür ...

Siz de kiraya çıkabilirsiniz belki bu düşünce tuhaf gelecek ama zamanla mantıklı gelecek.

Benim üstte iki yaşlı insan var ayaklarına nal çaktırdıklarından şüpheleniyoruz. Şu an da çoluk çombalak toplanıp gelmiş çok eğleniyorlar. Uyarma gereği duymuyorum. Uyku saatlerinde abartılı sesler gelmediği sürece apartmanda yaşayan insanların durumu tolere edebilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ama böyle olmaz ki! Hiç mi hak hukuk yok? Kabahatler kanuna göre kimse kimsenin huzurunu bozamaz. O zaman kimse şehirde yaşamasın! Apartman yapmasın!

Kiracı da durmaz ki! Duruyor mu? Evinize daha fazla zarar vermiyor mu kiracı? O da bi dert eve nasıl bakacak vs.

Back
X