• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumuz yüzünden evde oturamıyoruz

Inanın şu an ben de gidip yan taraftakiler e avaz avaz insanlıktan haberiniz yoksa defolun gidin mağarada yaşayın dememek için kendimi zor tutuyorum . Usttekilerle şimdilik çözdük biz sorunu uyarı ile ama bu defa yandakiler abartdıkça abartıyor, yatak odaları yan yana ve bu medeniyetsiz yaratıklar dün gece 00.25 de elektrik süpürgesi açıp temizliğe başladılar. Yetmedi böğürmeli bağırmalı çoluk çocuk odaya girip çıkıp koşturdular. Eşime dedim arayalım polisi yeter artık ( geçen hafta da aynı saatte makine açtılar) yok adam çirkefe bulaşmak istemiyor. Neyse öyle böyle derken saat 3 e doğru uyudum bari haftasonu sabah uyurum dedim amaaa ne mümkün gene yatak odasında at yarışları ve kim daha sesli böğürüyor yarışı başlamış. Ben de bağırdım " Allah sizin belanızı verdiğinde adak keseceğim, ) diye . inşallah duymuşlardır. Bir de geçen fark ettim bunların üst katı boş adamlar herkesi rahatsız ediyor ama kendileri çok rahatlar nerede adalet dedim kendi kendime . Alt katındakilere de şaşıyorum dün gece kapıya dayanırlar diye bekledim ama hiç tepki vermediler . Herhlade biz boyle cirkefe bulasmayalim diye uzak durdukca bize mustehak .Ha bir de yarim saat de kapi onunde apartman boşluğunda bağrışıp durdular , mutlu mutlu haftasonu gezmesine gittiler herhalde .

Ben sesleri videoya alıyorum artık. Yukarıda bir hanımefendi komşusu şikayet etmiş, darp yapmadan raporu nasıl almış?

Ben de ses kaydı alacağım artık, bir de şikayet etsek mahkemeye taşınsa olay hiç sanmıyorum diğer komşular destek olsun . Alt kadındaki ile sohbet ediyordu geçen belli ki tanışlar. Yani maalesef uğraştığımızla kalırız. Ama bir kere kapısına polis gelse belki gözü korkar . 3 ay sonra çıkacağız sabredelim diyoruz ama inanın uykusuz işe gitmek çok geriyor insanı. En komiği de bir hafta sonu kapı önünde denk geldik küçük oğlu ile dışardan geliyor , çocuk zile basınca ; evdekiler uyuyor uyandiracaksin m.l mısın sen g. zekalı diye bilmiyor musun diye bağırarak! azarladı. Vayy be dedim ne kadar duyarlı, ne kadar saygılı evindeki uykuya yatmış yaratıklara karşı

Manevi tazminat davası açabilirsiniz. Açmadam önce avukat yardımı almanızı tavsiye ederim. Bu tür davalarda oldukça yararı olur.

Bizim de yan komşumuz aynı bir kere çocukla oyun oynuyorlar ama avaz avaz, bi çocuk bağırıyor bi anne bağırıyor, bi çocuk zıplıyor bi anne zıplıyor 20 dk böyle sürdü, saat 10 gibi çok rahatsız ediciydi... Eşimin başı ağırıyordu sinirlendi yumrukla vurdu duvara bağırarak. Eşime kızdım yarın öbürgün bizim de çocuğumuz olacak en ufak çıt çıkarsak onlar da bize mi böyle yapsın diye. Kadın da şikayete geldi biz de sizin sesinizi duyuyoruz ne diye duvara vuruyorsunuz dedi. Arada şakalaşırken sesimiz yükselebiliyor. Çok utanmıştım. Benim de yeğenim var 2-3 yaşlarında çok aşırı hareketliydi zaptedemiyorduk. Alt komşu her gece alttan vururdu. Biz çok üzülürdük çünkü çocuğa laf anlatamazdık, o çekyattan ötekine oyun kurardı. İnadımıza yapma dedikçe başka yollar aradıkça aynısını yapardı. O yüzden eşimi hep ben sakinleştiriyorum yapma boşver bugün ona yarın bize. Haftada 1-2 defa resmen bizim duvara tik tik tik vurma oyunu oynuyorlar sanki.

Medeniyetsiz bir komşum var. Sabah akşam 3 yaşındaki çocuğu evde koşturuyor.Hadi o çocuk engel olamıyorlarmış, bu kocaman insanlar da evde at gibi koşturuyor hem de saatlerce, gece gündüz. İnsan gibi konuşmak fayda etmedi. Polis çağırdım, cezalandırır gibi daha da artırdılar. Mahkeme sürecine taşımayı düşünüyorum. Benzer şeyleri yaşayıp hukuki yolları deneyenler oldu mu?

Evi yeni aldık ve evde oturamıyoruz. Tık sesine takık olduğumuzu düşünmeyin evde at var gibi.
benmkinin gurultusunu konusmak istemiyorm komsunun. gecen benimki kv deme bwni sikayet ediyor. basimiza hali cirpiyor pardon 3 balkon var 3 nede hali sirkeliyor bos buldugum balkondan sirkeliyorm kaynana cvbi vermis kudurdu bi sefrrde. balkonda bulgur vardi allah yedirtmsin diye beddua etmis kaynana cildirmis kadini kovmus. halbuki 1 aydir bulgur pilavi yapmamisim boyle manyak insanlarda var kendi torunun 5 yasinfa hergun saat. 12 se basliyor 2 ye kadr agliyor evde 10 kisi 1 cocuga sus diyemiyorla. ve yaptigi gurultululerde. cabasi boyle manyaklar var bnm de 3 cocugum var hani yaramazlar ama bazen tek basima mucadele esip sustrmayi basariyorsam onlarda edebilir. boylleride var beterin beteri varrr

ben inanıyorum

üzerimdeki ayılar da yürürken ev sallanıyor. üzerime yıkılacak artık tavan bi gün şak diye düşecekler yani. yuh ayı diye bağırıyorum bazen.

kısasa kısas yapmazsanız sallamazlar.

geçen gün saat 3e kadar bağıra çağıra şarkılar söyledi komşum nasıl da yorgundum. ben de inadına sabah 6ya kadar şarkılar söyledim ona. her gün saat 9da beni uyandırır evden çıkana kadar gümgüm seslerinden uyuyamam ben de sabah 7de kurdum alarmı koydum kitaplığın üstüne yarım saat çaldı uyandırdım. öyleyse böyle valla. biraz dayanıklıysanız uykuya dediğimi yaparsanız ancak durulurlar. sanıyorlar ki sadece onlar rahatsız edebilir üstte oldukları için. öyle bir şey yok. alın elinize sopayı yürüyor gibi vurun tavana her odada bütün gün kafaları şişsin.
Ahahaha harikasınız. Bir gün uyuz bir komşum olursa yapacağım

bizde sizin komşular gibiyiz oğlum çok ağlıyor saklambaç oynayalım top oynayalım diye mecbur kosturuyoruz alt katımız boş inşallah kimse taşınmaz

Bence sorun şuanki evlerin yapıları aşırı ses geciriyorlar ben 4 katlayım ikinci katın sesi bana geliyor o derece suan herkes komşudan şikayetçi tek degilsiniz

benmkinin gurultusunu konusmak istemiyorm komsunun. gecen benimki kv deme bwni sikayet ediyor. basimiza hali cirpiyor pardon 3 balkon var 3 nede hali sirkeliyor bos buldugum balkondan sirkeliyorm kaynana cvbi vermis kudurdu bi sefrrde. balkonda bulgur vardi allah yedirtmsin diye beddua etmis kaynana cildirmis kadini kovmus. halbuki 1 aydir bulgur pilavi yapmamisim boyle manyak insanlarda var kendi torunun 5 yasinfa hergun saat. 12 se basliyor 2 ye kadr agliyor evde 10 kisi 1 cocuga sus diyemiyorla. ve yaptigi gurultululerde. cabasi boyle manyaklar var bnm de 3 cocugum var hani yaramazlar ama bazen tek basima mucadele esip sustrmayi basariyorsam onlarda edebilir. boylleride var beterin beteri varrr
Bu devirde balkondan halı silkelemek nedir yaa. Yapmayın lütfen.

ses kaydı değil, videoya çekin arkadaşlar yasal olanı budur.

Bildiğim bir şey var; üst komşuyla asla inatlasmayacaksiniz.
Aranız iyi oldukça , daha dikkat ediyorlar.

En azından uyuduğunuz yerde daha dikkatli olurlar.

Ne kadardır oradasiniz ?

Mahkeme süreci uzar da gider. Çözüm olacağını düşünmüyorum.

Ses yalıtımı yapılabiliyor tavanlara bildigim kadarıyla , ev sizin ise yaptırabilirsiniz.

Benim canavarlar da hic durmuyo cok gürültücü çocuklarım alt komsum allah razı olsun bi kez bile şikayet etmedi ne sabırlı adamlarmış diyor herkez o derece yaramaz sipalar laf anlamıyorlar malesef sinirden cok kez ağladım yeter oturun susun tepinmeyin diye

Medeniyetsiz bir komşum var. Sabah akşam 3 yaşındaki çocuğu evde koşturuyor.Hadi o çocuk engel olamıyorlarmış, bu kocaman insanlar da evde at gibi koşturuyor hem de saatlerce, gece gündüz. İnsan gibi konuşmak fayda etmedi. Polis çağırdım, cezalandırır gibi daha da artırdılar. Mahkeme sürecine taşımayı düşünüyorum. Benzer şeyleri yaşayıp hukuki yolları deneyenler oldu mu?

Evi yeni aldık ve evde oturamıyoruz. Tık sesine takık olduğumuzu düşünmeyin evde at var gibi.
Bitmek bilmez ugrasmayin davaya vericeginiz parayı ses yalıtım yaptırın eve . Çift kat ses yalıtım içerden . Herhalde ona rağmen de ses gelmez. Müzik sesi son ses falan yoksa konuşmalar ayak sesi ise ses yalıtım işinizi görür.

Ben taşındım kiraydi, öyle kurtuldum, hala beddua ederim o lanet kariya

Bi an kendimi gördüm . Ayyynenn bende senin yaşadığını yaşıyorum hemde 2 tane çocuk . Sanki evde hayvan yasiyo duvara vuruyorum azıyolar . Her sabahın köründe camış gibi koşuyorlar . Analarıda yürüme özürlüsü gibi dan dan dan yürüyo . Allahtan ben kiracıyım ama yinede insan dayanamiyo tasinicam onlar yüzünden . Her sabah sinirli bi şekilde uyanıyorum onlar yüzünden .

İnsanlar ne tuhaf hayret ediyorum.
Çocuk yaramaz ne yapalım çocuk diye arkasına sığınıp mağarada yaşar gibi
yaşanmaz.
Apartman dairesine oturuyorsun madem, her türlü sıkıntıya kendini sokacaksın.
Komşunu değil.
Dünya masrafa gir ses yalıtımı yaptır, evin içine, yerlere battaniye ser üstüne ayaklardan yaz kış
panduf çıkarma madem koşturmayı seviyorsunuz.

Ama özel sorunlarının kahrını tek başına çek.
Ana baba çekmek istemiyor artık evlat sorununu bile komşu derdine kim niye katlansın?

Haaa hiç birini istemiyorum diyorsan müstakil evde falan otur.
Valla çok anlayışlı, hoşgörülü de insanım.
Haftada bir olur, ayda iki olur.
Tek laf etmem. Kimse gece gündüz tepesinde gürültü ile yaşamak zorunda değil.

Çocuk için birşey diyemeyeceğim çünkü gerçekten bazen engel olamıyorsunuz laftan anlamıyolar küçük oldukları için.

Ama kendilerinin ses yapması gerçekten ayıp. Benim de çocuğum var ve çok ses yapmamasına rağmen alt katımdaki insanları düşünüp çok dikkatli hareket ediyorum özellikle akşamları, çocuk gündüz rahatsız ettiyse sesi gittiyse akşam bari rahat otursun insanlar diye düşünüyorum parmak ucumda yürüyorum resmen :)

Yeni binaların yalıtımı resmen çok kötü. Ben eski bir evde oturuyorum, ses geliyor ama yani yaşlılar var bazıları duymadığı için televizyon sesini fazla açıyor onu duyuyorum en fazla. Çoluk çocuk olsa duyar mıydım bilmiyorum ama torunları geliyor bazen üst katımın. Onlar koşuşturuyor bazen. Ama nişanlım yeni bir binada oturuyor güya ses yalıtımı var. İki üst kat komşusunun sesini duyuyor, en alt katın tadilat sesini 9 kat üstten duyuyor. Hoş böyle medeniyetsizlere en âlâ ses yalıtımı dahi etki etmez sanıyorum.

Benim de üç yaşında çok hareketli oğlum var. Alt katta kayınvalidemin kiracısı var. Evin içinde koşmadığımız halde kadına ara ara soruyorum "benim oğlan çok hareketli rahatsız oluyor musunuz, ses geliyor mu" diye. O da "aşkolsun biz de çocuk büyüttük gelse ne olur, gelmiyor sesiniz" diyor. Lakin kendi kocası durmadan icralık olan bir işe yaramaz olduğu için mütemadiyen kavga seslerini duyuyoruz. Misafiri geldiğinde anırarak konuşuyorlar. Apartmanda sohbet edip kahkaha atıyorlar gecenin birinde.

Görgü, nezaket maalesef zorla öğretilmiyor. Ben mesela alt komşumun yerinde olsam, bu kadın kırk kere sesimiz geliyor mu diye sordu biz de dikkat edelim bu konuda diye düşünürdüm. Düşünmüyor. Bunu düşünemeyen insana da ben zorla bir şey öğretemem.

Mahkeme işi yaş. Süründüğünüzle kalırsınız. İmkanınız varsa taşının. Yoksa, her ses çıkardığında tavana vurun. Muhatap olmayın aynı şekilde sesle karşılık verin sadece.

Back
X