komşumuzun çığlıkları :(

nalanbilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
288
1
68
Eskişehir
kızlar bugün annemle komşumuza oturmaya gittik . komşumuzun kızı uyumaya gitti uyuduktan bir saat sonra anneeee diye çok kötü bir çığlıkla uyandı annesi koşup gitti sonra geri yatmış kızı . annesi çocukluğundan beri her gece böyle dedi . kızı şuan 35 yaşında . annesiyle yaşıyorlar babasını hiç tanımamış acaba annesine çok bağlılığından mı böyle ? bir de çığlık attığını hatırlıyormuş ama rüya görmüyormuş yani kabustan ötürü değil doktora da gitmiş çocukluktan gelen birşey tedavisi yok denmiş . başka bir komşumuz daha vardı o da hocaya götürün çocukken başına birşey gelmiştir sonuçta çocuk çöpte de oynar başka yerde de dedi . bu abla abdestinde namazında çok temiz bir kişidir bende şaşırdım neden böyle birşey var . belki aynı yada benzer durumu yaşıyor olanlar yardım edebilir.

bende gecelerı konuşurum gülerım bağrırım
geneldede hep erkek arkadaşım yanımdayken oluyor
bı gece tehdıt bıle etmışım adamı ama hatırlamıyorum
her gece sırf çığlık atması ılgınç, doktora gıtmış mı acaba hıç
veya rahatsız oluyor mu bu durumdan?

çocukluğundan beri her gece anne diye çığlık atıyormuş . doktora gitmiş çocukluktan kalma ,tedavisi yok demiş . nedenini öğrenmeleri için hastanede yatması izlenmesi yada kameraya kaydedilmesi gerekiyormuş .

Bende de çığlık atma oluyordu yoğun bir şekilde. Psikolojik ve fizyolojik bazı nedenlerden ötürü. Mesela uyurken hava çok sıcaksa ateşim aniden çıkıyordu ve vücut bir şekilde tepki veriyordu. Sonra o an korkuyla gelen çığlıktan sonra bir anda vücudum soğuyordu ve normale dönüyordum. Uykuyla uyanıklık arası bir anda oluyordu çığlık. Bu şekilde uzun süre devam etti kimsenin evinde kalmak istemiyordum. Sonra kendime sürekli telkinler verdim şimdi çok sıcaklasam bile böyle bir tepki vermiyor vücudum çok şükür geçti.

bu hastalık mı falan derken sanırım olayı cinlere bağlamaya çalıştın, yada ben öyle anladım, bilemiyorum. ama artık herşey o zavallıcıklara bağlanıyor. bu tür şeyler tamamen psikolojik bana kalırsa. bilinçaltını kusması lazım. kim bilir bizlerin bilinçaltında çocukluğumuzdan kalan ve hatırlayamadığımız neler yatıyor. ve bu da bence hastaneye yatarsa anlaşılabilir.

bu hastalık mı falan derken sanırım olayı cinlere bağlamaya çalıştın, yada ben öyle anladım, bilemiyorum. ama artık herşey o zavallıcıklara bağlanıyor. bu tür şeyler tamamen psikolojik bana kalırsa. bilinçaltını kusması lazım. kim bilir bizlerin bilinçaltında çocukluğumuzdan kalan ve hatırlayamadığımız neler yatıyor. ve bu da bence hastaneye yatarsa anlaşılabilir.

yok o açıdan sormamıstım yanlıs anlamıssınız
ben psikolojik acıdan sormustum

yok o açıdan sormamıstım yanlıs anlamıssınız
ben psikolojik acıdan sormustum

Bence kesinlikle psikolojik
Bende ne zaman stresli, uzgun yada esimle kavgali olsam gece cigliklarla uyanirim bu sebeple esimle hicc uzun sure kus kalamam ben ciglik atinca hemen sarilir bana burdayim askim korkma diye:16:

İstanbuldalarsa gidebilecekleri iyi doktorlar var uyku eeg si çekiliyor bunun için uykuda film ve beyin hareketlerine bakılıyor,allah şifasını versin

Son düzenleme:
Başka doktora da gitmeliler öyle bir doktorun demesiyle olmaz ki :31: Allah şifalar versin inşallah düzelir bir an evvel ..

Çok ilginçmiş ben gayet normalim yani uykumda ne konuşurum ne gülerim acaba neden merak ettim.Daha iyi bir hastanede detaylı tarama yapılması taraftarıyım.

bunlar kesinlikle psikolojik bana kalırsa bende 13-14 yaşlarımdayken uyur gezerdim
balkondan atlamaya kalktığım bi gece babam son anda yakalamış beni sabahta hatırlamıyordum olanları
ama sürekli ağlıymuştum o dönem sınav stresinde falan olmuş meğerse mutlaka bi psikolojik tedavi görmesini tavsiye ederim

Onlar bunca yıl rahatsız olmamışlar tedavi görmeye gerek duymamışlar demekki.

Psikolojik olduğu bariz ortada .... Sen düşünme derim insanlara karışıp yorum yapılmaz bu devirde..

Yanlış anlaşılırsın laf etti olursun :)))))

gece terörü veya uyku terörü denen bir hastalık var , netten alıntılayarak kopyalıyorum , bu hastalığa teşhis konursa uyku kliniklerine gitmeli. geçmiş olsun.

alıntıdır:

Uyku Terörü ya da Gece Terörü olarak adlandırılan durum çocuklarda özellikle 3-4 yaşlarında sık olarak görülür. Genellikle uykuya daldıktan bir süre sonra oluşan şiddetli ve 45 dakikaya kadar panik nöbeti halindedir. Çocuk çığlıklar atarak uykusundan uyanır, yatağında oturur veya ayağa kalkar. Korku içindedir, şaşkındır, üstündekileri çıkarmak, yastıkları fırlatıp atmak gibi amaçsız hareketler yapar. Bağırır, ağlar anlamsız sesler çıkarır veya konuşur. Kaçma gibi korkulu davranışlar gözlenir. Çocuk uyandırılamaz. Söylenenleri anlamaz, sorulara yanıt vermez, anneyi babayı tanımaz, sakinleştirilemez. Etrafındaki kişileri tanımıyor, duymuyordur. Uyandırılmaya, sakinleştirilmeye çalışılsa da başarılı olunmaz. Taşikardi (çarpıntı), hızlı soluk alıp verme, terleme görülür. Uyku terörü bittiğinde çocuk çok kolay bir şeklide uykuya geri döner. Uyku terörü tıbbi olarak tehlikeli değildir. Anne baba nöbet sırasında çocuğun yaralanmasını önlemek dışında çocukla fazla temas etmemeye çalışmalıdır. Çocuğu yatıştırmaya çalışmak atakların daha da kötüleşmesine sebep olur. Sakin bir şekilde gözlemlemek yeterli olur. Yaralanmasının ve bir kazaya uğramasının engellemek için evde önlemler almak gerekir.Bu ataklar sık olarak ortaya çıkıyorsa, çocuğun gece korku ve rüyalarına neden olabilecek gündüz olayları dikkatle gözden geçirilmelidir. Gün içersinde yaşanılan endişe, korku, kaygı gibi olaylar bunların zemininde yer alabilir. Bunun yanında dikkat çekmeyen başka olaylar da ruhsal olarak çocuğu etkilemiş olabilir.Uyku terörü anne ve babalar için yıpratıcıdır. Anne baba hiçbir şey yapamıyor olmak nedeniyle endişeli ve korkuludurlar. Anne Babanın nöbetler sırasında çocuğun yanında olması yeterlidir. Çocuk kendiliğinden sakinleşecek ve uyandığında bu nöbeti hiç hatırlamayacaktır.Çocukta atağın ne zaman başladığı, hangi saatlerde başladığı veya uyuduktan ne kadar sonra başladığı konularında bir uyku günlüğü tutmak ve tipik olarak nöbetin başlayacağı düşünülen saatlerin hemen öncesinde çocuğu düzenli olarak uyandırmak yararlı olabilir.
847-22576901.jpg
Uyku terörü sorunu olan çocukların %3’ünde bu durum her gece meydana gelir, %50’sinin ailesinde de görüldüğü için genetik geçişli olduğu düşünülür. Dramatik bir tablo olmasına rağmen psikiyatrik bir bozuklukla ilişkisi saptanamamıştır. Genellikle ilaç vermekten kaçınılması önerilir.
Eğer nöbetler sabaha karşı oluşuyorsa ve havale veya epilepsi krizi geçiren bir kişide olduğu gibi kasılmalar varsa epilepsi kuşkusu ile EEG çektirilmesi gerekir.

Uyurgezerlikle yakından ilişkisi bulunmaktadır. Her iki bozuklukta benzer EEG bulguları saptanır ve çoğu çocuğun ailesinde de iki bozukluktan biri bulunur. Nadiren ileri yaşlara kadar devam eder.
Dr.Ruhi Çakır

doktora gitmediklerine göre bu durumdan pek rahatsız değiller sanırım:26:
Allah şifa versin büyük ihtimalle psikolojik bir durumdur

Son düzenleme:
Back
X